Bebek Beslenmesi derdime bir çare lütfen!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elvankrsu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2010
70
1
96
İstanbul
selam kızlar. benim ekim 2008 doğumlu oğlum var sağlığı çok şükür yerinde allahın izniyle. tek sıkıntım yemek yedirmek artık ağlıyorum yemek yedirirken çiğnemiyor hiç, hemen yutuyo.yediği yemeğin içinde hiç pütür olmıycak biraz pütürlü olsun hemen çıkartıyo hiç çiğnemiyo nasıl öğrenicek bir yöntemi var mı? bir bilen varsa ne olur bana yardım etsin:(

nerdeyse 2 yaşında olmuş.yemesi lazım.kaşığı onun eline ver kendi kendine uğraşsın.belki hoşuna gider ve başlar.:emir_bebek:

canım bendede aynı sorun var benım kızda 2008 aralık dogumlu aynı senınki gıbı puturlu olanları cıkarıyo yemıye ben ınkı ayranı sevıyo beraber yedırıyorum çorba falan yıyo bı tek pılav yemek asla yemek ısrar etmıyorunn yoksa kusuyodişlerının hepsı dolunca belkı çiğner napalım sabretcez:emir_bebek:

nerdeyse 2 yaşında olmuş.yemesi lazım.kaşığı onun eline ver kendi kendine uğraşsın.belki hoşuna gider ve başlar.:emir_bebek:

ewet normal şartlarda yemesi lazım ama yemiyo malesef.. veriyorum eline hatta elinle yemesine bile müsade ediyorum makarna pilav falan ama ağzına almaya bile korkuyo:(

canım bendede aynı sorun var benım kızda 2008 aralık dogumlu aynı senınki gıbı puturlu olanları cıkarıyo yemıye ben ınkı ayranı sevıyo beraber yedırıyorum çorba falan yıyo bı tek pılav yemek asla yemek ısrar etmıyorunn yoksa kusuyodişlerının hepsı dolunca belkı çiğner napalım sabretcez:emir_bebek:

benimkide hemen çıkarıyo o kadar çabuk kendini kusturuyoki zorlamaya bile gelmiyo allah yardımcımız olsun hepimizin .ama yemek yemeyen çocuk çoook zor yaramazlıkları bana hiç geliyo. yiyen bebek anneleri şükredin halinize..

beni korkuttunuz kızlar
oğlum 9 aylık yeme sorunumuz var kaşığı zaten hiç kabul etmiyor
verdiğim herşeyi ağzında tutuyor ben yakında geçer diye umut ederken sizi okudum ve endişelerim arttı :(

beni kızım da 2008 ekim doğumlu hiiç böyle bi problemimiz olmasdı çok şükür ben kızıma oturmaya başaldığı günden itibaren eline elma dilimleyip veryodum salatalık bazen çubuk kraker seve seve eğlene ağlana öğrendi ben hiç korkmadım boğazına kaçıracak beceremeyecek diye boğazına da kaçırdığı oldu ama becedi çıkarmayı öğrendi öyle böyle şimdi çorbasını kaşıkla içebiliyr çatalı uzun siredir kullanıyor kirlanmak serbest biz de ama artık kendi hoşuna gitmiyor elbezini isteyip üstünü siliyor:)
neyse fazla uzamayayım biraz geç kalmışsınız olsun çözülmeyecek b problem değil böyle çocukları çok duydu arkadaşın kızı 4 yaşındaydı blender dan geçiriyodu herşeyi sonra sonra alıştı
siz de sık sık eline verin havuç salatalık çubuk kraker korkmayın yemezse yemesin zamanla alışacaktır siz de onunla beraber yeyin
kolay gelsin işiniz ozr gerçekten

canım benim bunun üstüne düş.ilerde sana çok zorluk çıkartır.benim bi tanış doğduğundan beri ezip yedirmiş çoçuk 6 yaşından sonra çiğnemeyi öğrenmiş

beni kızım da 2008 ekim doğumlu hiiç böyle bi problemimiz olmasdı çok şükür ben kızıma oturmaya başaldığı günden itibaren eline elma dilimleyip veryodum salatalık bazen çubuk kraker seve seve eğlene ağlana öğrendi ben hiç korkmadım boğazına kaçıracak beceremeyecek diye boğazına da kaçırdığı oldu ama becedi çıkarmayı öğrendi öyle böyle şimdi çorbasını kaşıkla içebiliyr çatalı uzun siredir kullanıyor kirlanmak serbest biz de ama artık kendi hoşuna gitmiyor elbezini isteyip üstünü siliyor:)
neyse fazla uzamayayım biraz geç kalmışsınız olsun çözülmeyecek b problem değil böyle çocukları çok duydu arkadaşın kızı 4 yaşındaydı blender dan geçiriyodu herşeyi sonra sonra alıştı
siz de sık sık eline verin havuç salatalık çubuk kraker korkmayın yemezse yemesin zamanla alışacaktır siz de onunla beraber yeyin
kolay gelsin işiniz ozr gerçekten

maşaallah ya ne güzel öğrenmiş sizinki. inanın kirlencekmiş falan diye vermemezlik yapmıyorum nasıl diyim ağzına değişik şeyler almaya korkuyo resmen.belki bunu aşsak gerisi gelicek.. aaslında patates falan eziyorum onları yiyor ama taneli yemiyor allah yardımcımız olsun inş

Back
X