Derdime çare bulamadım, eminim benim gibi yoktur

Çok tatlısınız bu arada😂😂 ilaçla tedavi oldum demişsiniz sizinki de gülünce mi olan birşeydi?
Teşekkür ederim :DD Yok benim ki hani çocuklukta olur ya gece yatınca özellikle sıvı tüketiminin çok olduğu durumlarda sabah altımı ıslatmış bi şekilde kalkardım odanın kokusu bile hala burnumda asdfghjk. Tabi ben aşırı gamsız bi çocuktum ne utanırdım ne sıkılırdım annem delirirdi ben gülerdim :D Doktor bi hap verdi kısa sürede iyileştim. Gülünce olmazdı aksine ben çişimi çok uzun süre tutan biriydim ama oda sağlıklı değilmiş tabi. Şimdi mesela en son doktora çok çişim geliyor diye gittim. Annemin '' sen hiç gece tuvalete gitmiyor musun hiç mi çisin gelmiyor '' diyerek değdirdiği nazardan sonra 2 senedir gece en az 8 kez çişe kalkar oldum :D Onada bi ilaç yazmıştı almadım daha. Sizinde mutlaka bi çaresi vardır elbet bzmayın moralinizi başka bi doktora gidin tekrardan.

Merhaba. Bildiğim kadarıyla idrar kaçırma ameliyatları çok basit bir ameliyat. Ama her doktora yaptırma. Ankara'da Dr. Gökçen Erdoğan var ameliyatlarıyla ünlü ve çok tatlı bir kadin. Bir araştır bakalım Instagramda çok paylaşıyor bu tarz ameliyatları

İyi bir üroloji druna gidin bobrek mesane ultrasonu veya mr isteyecektir.ve detaylı kan testleri.. Bobrek fonksiyonları normalden fazla çalışıyor olabilir.. Mesane sarkması varsa basit bir ameliyatla bu durumdan kurtulabilirsiniz. Kegel egzersizi ise dogru yapılmadıgında mesane sarkmasına neden olur, bilinçsiz bir sekilde uygulamanız fayda yerine tabloyu daha da kotulestirir.. Fiziksel problem yoksa da kesinlikle altta yatan psikolojik bir nedenden dolayı tetikliyordur bu durumda profesyonel destek almanız en dogrusu olur. Gecmis olsun.

Herkes kadın doğum demiş ama ürolojiyle alakalı olan bir şey değil mi? Ben yanlış yerde mi tedavi aramışım 😂 Yarın randevum vardı kadın doğumda tesadüfen iyi ki konu açmışım, normalde ona sormak aklıma gelmezdi ama soracağım, teşekkür ederim
Mutlaka sorun iyi tesadüf olmuş üroloji bişiy bulamazsa kadın doğuma yönlendirir aslında sizin buraya konu açıp öğrenmeniz gerekiyormuş bu durumu demekki☺️
Yarın sorun Dr a mutlaka bişiyler yapacaktır
Beni asıl hayrete düşüren üroloji Dr unun tedavisi yok demesi🤔
Hiç bişiy olmasa bile(fiziksel olarak) psikolojik destek alırsınız…

Herkese merhaba,
Benim bir derdim var çocukluğumdan beri, tedavi edilemeyen bir durum, yakın zamanda doktorla da görüştüm tedavisi olmayan bir durum dedi. Sadece annem bilir bu sorunumu, kimseye anlatamam zaten. Gülünce altına kaçırma sorunu.
Bu kez beni tanımıyorsunuz diye rahatça yazabilirim. İlkokulda da vardı bu sorun, ortaokul ve lisede de. Arkadaşlarımla gülünce, eğlenirken baya baya kaçırıyordum, az da değil. Lisede önlemler almaya başladım ama onun öncesinde birkaç kere rezil olmuşluğum vardı arkadaşlara, akrabalar falan(10-11 yaşlarımda) şahit oldular yani. Travma olarak kalmıştır hatta o anılar benimle. Diğerlerinde farkedilmedi, lisede falan. Tedavi için birkaç kez doktora gittim küçükken de, testler yapıldı, mesanem falan herşey normal.
Şuan bir süre aradan sonra işe başladım, çalışma arkadaşlarım espri yapsalar aman gülerim diye korkar hale geldim, ve maalesef uzun zamandır olmayan durum yine başladı. Bir şekilde gizliyorum, idare ediyorum diyelim ama artık sosyal fobiye dönüşüyor, iş hayatını bırakmayı düşünüyorum hatta, eşim de bilmiyor ona da diyemem hiç. Yaşım da 30larda. Küçüklüğümden özgüvensizliğim de buradan geliyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Bu konuda tedavi olan varsa duyan bilen lütfen yardımcı olun, eve kapatacağım kendimi sanırım😔 çok utanıyorum neden benim böyle sorunum var diye kendi kendimi yiyorum
Doktorlara göre her şey normal gözüküyorsa belki psikolojik bir durumdur. Bununla ilgili doktorlar bir şey dedi mi?

merhaba, bende de geçen yıl geçirdiğim ağır bir idrar yolları enfeksiyonundan sobra tedavi olmama rağmen şikayetlerim geçmedi. üstüne bir de boğaz enfeksiyonu baslayınca öksürürken ve hapşururken altıma kaçırmaya başladım. birkaç kez ürolojiye gittim bunun için, böbrekler mesane herşey normal dendi en son bi işeme testi diye bişey yaptılar, stres inkontinans diye tanı koyuldu ve normalde antidepresan olarak da kullanılan neksetin diye bir ilaç verdi, güzel etki etti. bir üroloji ile ayrıntılı görüşün isterseniz, kadın doğum doktoru ile de görüşebilirsiniz.
bir de ben ilacı kullandıktan sonra bile özellikle de aman dışardayım, insan içindeyim, hapşuruk geliyor ya kaçırırsam diye kaygılandığımda faha çok kaçırdığımı farkettim. aman kaçırsam ne olur kimse farketmez ki, tuvalete koşar iç çamaşırımı değiştiririm diye kendimi rahatlattıkça düzeldim. böyle düşünmeye çalışabilirsiniz, neler var hayatta ne olacak ben de altıma kaçırsam diye.. :)
bir de siz eşim bile bilmiyor demişsiniz benim eşim, ilaralarında erkek de olan iş arkadaşlarım herkes biliyordu. bi sükunet var üstünde dediklerinde antidepresan kullanıyorum ama başka sebeoten diye anlatmıştım. :) velhasıl rahat olun bence, aşılabilir, kesinlikle belki ilaçla, belki psikiyatrik, belki de ameliyatla bir tedavisi var. çok geçmiş olsun.

Herkes kadın doğum demiş ama ürolojiyle alakalı olan bir şey değil mi? Ben yanlış yerde mi tedavi aramışım 😂 Yarın randevum vardı kadın doğumda tesadüfen iyi ki konu açmışım, normalde ona sormak aklıma gelmezdi ama soracağım, teşekkür ederim
😂
Değillll
Bende denk gelmiştim böyle
Dr. Kadın doğuma git demişti 😂

Herkese merhaba,
Benim bir derdim var çocukluğumdan beri, tedavi edilemeyen bir durum, yakın zamanda doktorla da görüştüm tedavisi olmayan bir durum dedi. Sadece annem bilir bu sorunumu, kimseye anlatamam zaten. Gülünce altına kaçırma sorunu.
Bu kez beni tanımıyorsunuz diye rahatça yazabilirim. İlkokulda da vardı bu sorun, ortaokul ve lisede de. Arkadaşlarımla gülünce, eğlenirken baya baya kaçırıyordum, az da değil. Lisede önlemler almaya başladım ama onun öncesinde birkaç kere rezil olmuşluğum vardı arkadaşlara, akrabalar falan(10-11 yaşlarımda) şahit oldular yani. Travma olarak kalmıştır hatta o anılar benimle. Diğerlerinde farkedilmedi, lisede falan. Tedavi için birkaç kez doktora gittim küçükken de, testler yapıldı, mesanem falan herşey normal.
Şuan bir süre aradan sonra işe başladım, çalışma arkadaşlarım espri yapsalar aman gülerim diye korkar hale geldim, ve maalesef uzun zamandır olmayan durum yine başladı. Bir şekilde gizliyorum, idare ediyorum diyelim ama artık sosyal fobiye dönüşüyor, iş hayatını bırakmayı düşünüyorum hatta, eşim de bilmiyor ona da diyemem hiç. Yaşım da 30larda. Küçüklüğümden özgüvensizliğim de buradan geliyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Bu konuda tedavi olan varsa duyan bilen lütfen yardımcı olun, eve kapatacağım kendimi sanırım😔 çok utanıyorum neden benim böyle sorunum var diye kendi kendimi yiyorum
Çok şaşırdım, çok üzüldüm. İnşallah tedavisi bulunur🤲

Urolojide uzmanlasan kadin dogum doktorlari da var. Urojinekolog mu ne deniyordu onlara. Bu konuda uzmanlasan birine gorunseniz daha dogru olur gibi. Bir de kegel egzersizi yaninda ic bacak da calisin.

Eşim bilmiyor dediniz, beraberken hiç mi gülüp eglenmediniz, tedavisi mutlaka vardır diye düşünüyorum, ben bu kısmına takıldım 🙈

Bu durum bir video izlerken yada tek başınıza bir şeye çok guldugunuzde oluyor mu?

Bunu tek başınıza sizi çok güldürecek şeyleri izlerken deneyin eğer olmuyorsa psikolojik olabilme ihtimali oldukça yüksektir.

Back
X