Derdime çare :/

Tomriskatun

Tengri Biz Menen
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2015
137
125
18
Merhabalar, ilk kez bi derdimi burada paylaşcam. Ben arkadaş ortamimda hiç susmayan, ortamin en delisiyimdir genelde. Ama ailemle olduğumda bi o kadar sessizim. Arkadaslarimi ailemle tanistirdiğimda iki tarafta hep şok yasar. Annem kizlarin beni anlattiğinda tepkisi hadi canim benim kizim mi bu der.
Ve garip ama ben aileme asla sevgimi belli edemem. Onlar aksine bana surekli sarilir oper igilenir ben tam tersi hiç yaklasmam. Kendime fena kiziyorum. Neden gidip doya doya sarilmiyorum :/
Ve bi sey daha bana asla tek soz bile soylenmez cunku hemen ağlarim. Ya bu ağlamak oyle herkesinki gibi değil ota b.ka diye bi terim vardir ya hah iste benimki aynen oyle.
Ben bu durumdan nasil kurtulcam ?
Çift karakterli gibi hissediyorum. Ozellikle bu ağlama kismi yuzunden kendimi ifade edemiyorum deli oluyorum ! Ben nasil yencem bu huyumu :/

Ayy kusura bakma arkadaşım ama ne zor birisin.
Her şeye ağlayan insanlara dayanamam, şaka bile yapasım gelmez.

Boğa burcu falan mısın birini hatırlattın bana:KK14:

Çok anlamsız buldum ailen mesafeli olsa doğal diycem de onlar sarılıp öpüyor madem sen niye tepkisizsin.
İçten içe bir kırgınlığın falan mı var onlara acaba?

Ayy kusura bakma arkadaşım ama ne zor birisin.
Her şeye ağlayan insanlara dayanamam, şaka bile yapasım gelmez.

Boğa burcu falan mısın birini hatırlattın bana:KK14:

Çok anlamsız buldum ailen mesafeli olsa doğal diycem de onlar sarılıp öpüyor madem sen niye tepkisizsin.
İçten içe bir kırgınlığın falan mı var onlara acaba?
Oncelikle cevap için tesekkurler :))
Ya aslinda hiç zor biri değilim hemen samimi olabilirim sizi tanimadan gulup konusurum vs..
Ama bilmiyorum neden boyleyim yapamiyorum garip.. Sevgimi hiç ama hiç belli edemem.. Ama çok seviyorum onlari, hiç bi kirginliğim yok inanilmaz titrerler ustume.. Hatta ben ağlarim diye korkar tek kelime etmezler..
Arastirdim sadece bende mi var bu ağlama durumu benim gibi olanlar varmiş.. En azindan diyorum yalniz değilim :/

Oncelikle cevap için tesekkurler :))
Ya aslinda hiç zor biri değilim hemen samimi olabilirim sizi tanimadan gulup konusurum vs..
Ama bilmiyorum neden boyleyim yapamiyorum garip.. Sevgimi hiç ama hiç belli edemem.. Ama çok seviyorum onlari, hiç bi kirginliğim yok inanilmaz titrerler ustume.. Hatta ben ağlarim diye korkar tek kelime etmezler..
Arastirdim sadece bende mi var bu ağlama durumu benim gibi olanlar varmiş.. En azindan diyorum yalniz değilim :/

Bilemedim valla. Düzelirsin umarım :)
Rica ederim.

Benim sevgilimde ailesiyle oyle..mesafe mi nedir bilmem.. cokta iyi insanlar ama oda oyle iste.. ama arkadas cevresinde gevezenin onde gideni.. bende ilk gordugumde sasirmistim.. ama alisiyorum yapicak bisey yok..

Benim sevgilimde ailesiyle oyle..mesafe mi nedir bilmem.. cokta iyi insanlar ama oda oyle iste.. ama arkadas cevresinde gevezenin onde gideni.. bende ilk gordugumde sasirmistim.. ama alisiyorum yapicak bisey yok..
Iyi bari yalniz olmadiğimi gormek bi nebze su serpiyor yüreğime.. :KK52:

kirilma ama sanki biraz sevgi simarigi olmussun..hep bana hep bana gibi onlarin ilgisini gayet guzel kabul ediyorsun ama sevgi ilgi gostermeye gelince ketumlasiyorsun..sana ters bisey soylediklerinde de gozyaslarinin arkasina saklaniyorsun sanirim..:KK51:
bundan ancak evin prensesi olma psikolojisinden cikarak kurtulabilirsin..
evle ilgili sorumluluklar alarak..fatura yatirmak mesela ya da arada aksam yemekleri hazirlamak gibi..

kirilma ama sanki biraz sevgi simarigi olmussun..hep bana hep bana gibi onlarin ilgisini gayet guzel kabul ediyorsun ama sevgi ilgi gostermeye gelince ketumlasiyorsun..sana ters bisey soylediklerinde de gozyaslarinin arkasina saklaniyorsun sanirim..:KK51:
bundan ancak evin prensesi olma psikolojisinden cikarak kurtulabilirsin..
evle ilgili sorumluluklar alarak..fatura yatirmak mesela ya da arada aksam yemekleri hazirlamak gibi..
Ilk kez kendimle ilgili bi yorumu bu kadar beğeniyorum. Sanirim çok çok haklisiniz..

Ilk kez kendimle ilgili bi yorumu bu kadar beğeniyorum. Sanirim çok çok haklisiniz..

bende evin el ustunde tutulan kizi olarak buyudum..ayni tepkileri aileme bende veriyordum,arkadas cevresinde de olabildigince neseliydim..tabi insan yas aldikca bunlarin farkina variyor..
sonra evlenip is hayatina baslayip hayata atilinca sudan cikmis baliga donersin..simdiden sorumluluk al,ailenin gonlunu iyi tut ve sundan emin olabilirsin,onlarin yanindan ucup gittiginde bugunleri ariyacaksin ve malesef kimse seni ailen gibi el ustunde tutmayacak..

yarin aksam onlara ellerinle hazirladigin bi kek sunmakla ise baslayabilirsin,sonrasinda supurgeye yardim,arada aksam yemeklerini hazirlama ya da enazindan sofrayi kaldirma gibi..ne kadar kendini ailene ait hissedersen o kadar aranizdaki iliski duzelir ve samimilesir..ama seni boyle fanusun icine koyup buyuturlerse o zaman hem onlarin hem senin isin zor ilerde..bu saglikli degil..
sana bisey soyledikleri zaman `haklisiniz bunu dusuncem` demeyi deme..aglama..bu sadece senin kalkanin ve boyle davranarak aileni pasifize ediyorsun..sen insansan onlarda insan ve uzerinde cok haklari var..:KK51:

Insan arkadaslariyla farkli, ailesiyle farklidir iliskiler bazinda.
Ama cok da uclarda olmaz bu durum.
Fakat elbetteki arkadaslarinizla paylastiginiz, eglendiginiz seyler daha farklidir.
Yinede ailenizlede oyle olmak istiyorsaniz, gidin icinizden geleni yapin,

bende evin el ustunde tutulan kizi olarak buyudum..ayni tepkileri aileme bende veriyordum,arkadas cevresinde de olabildigince neseliydim..tabi insan yas aldikca bunlarin farkina variyor..
sonra evlenip is hayatina baslayip hayata atilinca sudan cikmis baliga donersin..simdiden sorumluluk al,ailenin gonlunu iyi tut ve sundan emin olabilirsin,onlarin yanindan ucup gittiginde bugunleri ariyacaksin ve malesef kimse seni ailen gibi el ustunde tutmayacak..

yarin aksam onlara ellerinle hazirladigin bi kek sunmakla ise baslayabilirsin,sonrasinda supurgeye yardim,arada aksam yemeklerini hazirlama ya da enazindan sofrayi kaldirma gibi..ne kadar kendini ailene ait hissedersen o kadar aranizdaki iliski duzelir ve samimilesir..ama seni boyle fanusun icine koyup buyuturlerse o zaman hem onlarin hem senin isin zor ilerde..bu saglikli degil..
sana bisey soyledikleri zaman `haklisiniz bunu dusuncem` demeyi deme..aglama..bu sadece senin kalkanin ve boyle davranarak aileni pasifize ediyorsun..sen insansan onlarda insan ve uzerinde cok haklari var..:KK51:
Çok teşekkür ederim, söylemlerinizi dikkate alicam..
Inşallah işe yarar çünkü dediğiniz gibi onlardan başka kimse benimle bu kadar ilgilenip onemsemeyecektir. Ne kadar ağlarsam ağlayim kendime yapmis olcam..
:KK15:

Insan arkadaslariyla farkli, ailesiyle farklidir iliskiler bazinda.
Ama cok da uclarda olmaz bu durum.
Fakat elbetteki arkadaslarinizla paylastiginiz, eglendiginiz seyler daha farklidir.
Yinede ailenizlede oyle olmak istiyorsaniz, gidin icinizden geleni yapin,
Deniyorum ama nedense yaparken bile gözlerim doluyor.. Normalde mutlu olup gulmem gereken durumda gozlerim dolu dolu kaliyorum. Artik o kadar aliştilar ki duruma kimse yadirgamiyor evde..
Sanirim onlardan uzak kalip değerlerini anlamam gerekiyor..

"Seni seviyorum anne, baba, abi, abla vs." diyememek, sımsıkı sarılamamak ve bu yüzden kendine kızmak... Sanırım çoğumuzun ortak acısı ki hiç yapamayacağımız günler gelecek ve bu acı katmerli olacak. :/

Yaşınız kucuk ise normal bi durum ailede ve dışarıda bambaşka olmanız.. çift kişilik değil ama çevreye göre sekilleniyorsunuz zamanla denge bulunuyor. Tamamen aynı olmanız abes olurdu aile dinamikleri ile arkadaşlık ortamı aynı değil.

Konu başlığını görünce aklıma sagopa kajmer baytar şarkısı geldi :KK53: derdime çareee baytarım yoook diyerekten :KK76:bu arada koyverin gitsin çokta takmamak lazım:KK51:

"Seni seviyorum anne, baba, abi, abla vs." diyememek, sımsıkı sarılamamak ve bu yüzden kendine kızmak... Sanırım çoğumuzun ortak acısı ki hiç yapamayacağımız günler gelecek ve bu acı katmerli olacak. :/
Bunu dusunmekte en buyuk aciyi veriyor iste :KK43:

Yaşınız kucuk ise normal bi durum ailede ve dışarıda bambaşka olmanız.. çift kişilik değil ama çevreye göre sekilleniyorsunuz zamanla denge bulunuyor. Tamamen aynı olmanız abes olurdu aile dinamikleri ile arkadaşlık ortamı aynı değil.
22 yaşindayim, umarim dediğiniz gibi olur ve ailemle olan iliskimde arkadaslarimla olana benzer..

Eve şımarıyorsun sanırım ama aynı taktik dışarıya uymayacağı için doğal davranıyorsun.
Bana kalırsa yanlış yapıyorsun. Kendin olmaya çalışsan sıkıntı kalkar ortadan

Back
X