Derdime derman olurmusunuz???

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Slm kızlar ben buğün kendime bile itiraf etmekten çekindiğim şeyleri sizinle paylaşıp önerilerinizi rica edicem.Ama lütfen yol gösterin neden böyleyim ben.
Daha anlaşılır olabilmek adına madde madde yazıcam şimdi den okuyan ve görüşlerini bildiren herkese tşk ler.

Mesela dışardan bakıldığında kendine güvenenen herşey hakkında fikri olan.
Öyleki arkadaşlarım çevrem sorunları olunca hep bana danışmak için arar.
Kafalarına takılan birşey olursa hep sorarlar genelde de tatmin olurlarr.
Ama bence ben hiç bir şeyi bilmiyen hep kendimi eksik tabiri caizse ezik hissediorum.

İlk defa bir ortama girsem bi sıkılıyorum bunalıyorum başım ağrıyor uykum geliyor.
Misal sohbet ederler kendi aralarında ortamdaki kişiler ben öle bön bön otururum kazara laf bana gelse çok gündelik çok hakim olduğum bir konu olsa bile heyecanlanıyorum kekeliyorum absürt bi cvp veriyorum.
Aslnda çoğu insan benim havalı ve cool olduğumu düşünür ama alakası yok utangaçlıktan.

Ama ailem ve yakın dostlarımlayken böle değilim gayet şen şakrak kendini iyi ifade eden biriyim ama onlar dışına çıkınça bi tuhaflaşıyorum.

Off öyleki bazen eşime karşı bile böle olabiliyorum.

Kendimi hep kontrol etme iç güdüsü var.
Sanki kendimi salıversem bi kendim olsam zayıf yanlarım ortaya dökülcekmiş gibi geliyor.
Kendini sık sık nereye kadar.

Eşimin akrabalarına karşıda öleyim misafirliğe gitsem yada gelseler.
Bi geriliyorum onlardayken misal hep yardım etmek istiorum hep koşuştruorum ki birşey sormasınlar çünkü tutuluyorum rahat olamıyorum.

Onlar bize gelse güzel ağırlıyacağım diye resmen yırtınıyorum yani sanki bu benim boynumun borcu gibi ikram ile sıkıyorum sanki insanları.

Arayanım soranım vardır.
Yani sevilen biriyim yani öle hissediyorum ama bu yetmiyor ben kontrolsüz olmak istiyorum ah bir becersem herşey çok daha güzel olucak biliyorum ama.
Kaskatı olmaktan bıktım.

Kendim olduğum ortamlarda neşeliyimdir belirttiğim gibi ama tabi bu çok az rastladığım bi durum.

Misal şöyle bir örnek vereyim.

Eşimin ünv arkadaşları geldi hem şehir turu atmak hem de bzi ziyarete 3 gün kaldılar.
Toplamda da 2.3 kere geldiler hep 2 üç gün kaldılar o iki 3 gün hep eziyet oldum kndime de eşimede kendimi rahat hissetmediğim için ve aşırı kaskatılığımdan hep pot kırdım.
Huzurszluk çıkardım eşimin burnundan getrdim.

Misal tanımadığım insan bana bişi sorsun elim ayağım kasılıyor saçmalıyorum

Destekmi alsam kendi kendime bi önlem mi almalı bilmiırum...

Çok uzun oldupu için kesiyorum yoksa bu tür örnekleri çoğalttıkça çoğaltabilirim.

Teşekürlerrr.

olmaz olur mu çoook iyi anlıyorum seni bende öyleyim hatta az önce müdürün oğlu geldi askere gidiyormuş vedalaşmaya ilk defa gördüm çocuğu diyalogumuzu yazsam bu kadar saçmalanır dersin, ilk başta off ne saçmaladım ben yaa dedim ama sonra düşündüm istediğini düşünsün mükemmel olmak zorunda değilim ki... kendini telkin etmeye çalışsan :kahve:

olmaz olur mu çoook iyi anlıyorum seni bende öyleyim hatta az önce müdürün oğlu geldi askere gidiyormuş vedalaşmaya ilk defa gördüm çocuğu diyalogumuzu yazsam bu kadar saçmalanır dersin, ilk başta off ne saçmaladım ben yaa dedim ama sonra düşündüm istediğini düşünsün mükemmel olmak zorunda değilim ki... kendini telkin etmeye çalışsan :kahve:

Brn hep telkşn ettim zaten ama artık tıkanmış gibi hissediyorum kalıcı bi çözüm istiorum.
İlerde daha kötü içe kapanık biri olmaktan korkuyorum

Brn hep telkşn ettim zaten ama artık tıkanmış gibi hissediyorum kalıcı bi çözüm istiorum.
İlerde daha kötü içe kapanık biri olmaktan korkuyorum
iyi de korkacak bir şey yok ki insanların kalbini kırmadığın sürece,herkes tek tip olamaz zaten olsaydı saçma olurdu burda bu kadar konuda yorum yapılıyor çok azı birebir aynı oluyor neden? çünkü her birey farklıdır dediğim gibi seni çok iyi anlıyorum neredeyse yazdığın şeylerin aynısı bende de var ama etrafına bir baksan öyle insanlar kendine öyle saçma sapan güveniyor ki :kahve:

cnm sonucta onlar da senın gibi ınsan senden ustunluklerı yok. neden elın ayagına dolasıyor anlam veremedım acıkcası. rezıl olsan nolucak valla ben hıc tınlamıyorum sacmalasam bıle cokda fifi havalarındayım

cnm sonucta onlar da senın gibi ınsan senden ustunluklerı yok. neden elın ayagına dolasıyor anlam veremedım acıkcası. rezıl olsan nolucak valla ben hıc tınlamıyorum sacmalasam bıle cokda fifi havalarındayım

Bende anlam veremiyorum.
Rezil olmak bana işknce veriyor yani düşğncesi.
Bilmiorum bana öle geliyor ki herkes mükemmel bi ben eksik.:KK43::kızgın:

iyi de korkacak bir şey yok ki insanların kalbini kırmadığın sürece,herkes tek tip olamaz zaten olsaydı saçma olurdu burda bu kadar konuda yorum yapılıyor çok azı birebir aynı oluyor neden? çünkü her birey farklıdır dediğim gibi seni çok iyi anlıyorum neredeyse yazdığın şeylerin aynısı bende de var ama etrafına bir baksan öyle insanlar kendine öyle saçma sapan güveniyor ki :kahve:

Ya çok doğru tüm bunlarda hem fikirim seninle arkadaşım ama uygulamaya gecemiyorum.
Zatrn canımı sıkan bi diğer konuda o ya bakıyorum insanlara bir bikmeden konuşurlar patavassız konuşurlar yerli yersiz konuşurlar ama hiç dönüp bakmazlar kendilerine yani kendilerini kâf dağında sanırlar ben herşeyi bilio konuşamamaktansa öle olmayı istrdim en azından mutlu olurdum.:ukala::KK61:

Bende anlam veremiyorum.
Rezil olmak bana işknce veriyor yani düşğncesi.
Bilmiorum bana öle geliyor ki herkes mükemmel bi ben eksik.:KK43::kızgın:

Kendini eksilerinle artılarınla kabul et önce:KK66:
Kimse mükemmel değil.
Sen de değilsin.
Mükemmel olmak zorunda da değilsin.

Merhaba
Hani demissiniz ya, asker arkadaslari falan. Ee eger dediginiz kadar pot kirmis olsaydiniz, 2 3 kere gelmeyi birak, kalmazlardi bile. Bence siz abartiyor musunuz?

Merhaba
Hani demissiniz ya, asker arkadaslari falan. Ee eger dediginiz kadar pot kirmis olsaydiniz, 2 3 kere gelmeyi birak, kalmazlardi bile. Bence siz abartiyor musunuz?

Yanlarında durduğum yoktu ki yabani gibi hep bi kaçış yada mutfak da sürekli oyalanırdım.
Arada bir yenge çok zahmet verioruz gel otur diye ısrar ederlerdi.
Gider potumu kırar sonra diğer odaya gecer hayıflanırdım.
Hepsi erkek benim için değil eşim için geliyorlardı.
Pot kırdığımı düşğnmekden ziyade onlar kesin ne kadar utangac ne kadar cahil saf diye düşünmüşlerdir.
Pot tan ziyade böle izlenim bırakıyorum aslında çok bildiğim bi konu hakkanda bile sanki ilk defa duymuş gbi davranıyorum yani heyecandan dilim dönmüyor komik oluyorum sacma alakasız birşey çıkıveriyor ağzımdan:eek:

Var tabi ben varim. Ailemle ve ogrencilerimleyken hic problem yok neseli ve espiriliyimdir. Ancak cok yakin 2 3 arkadaş haric diğer insanlarla iletisim konusunda cok kotuyum. Agzimi acsam saçmalıyorum bence :) O yüzden susmayi tercih ediyorum sizin gibi

bir donem bendede vardi o davranis.cok buyuk olcude atlattim.sanirim kendini kasmandan dolayi oluyor.kendini begendirmeye iyi gorunme cabasi icine giriyorsun oda ters tepiyor.rahat olmaya calis.kendin ol.icinden geleni soyle gelmiyorsa bisey soylemek icin kendini kasma.inan her konuda bilgili olup bilgisini karsi tarafa aktarmak icin konusan, neseli guler yuzlu davranan,karsidakini memnun etmeye calusan insanlar malesef ki toplumda pek deger gormuyor.ben artik cok iyi bildigim bir cok konuda bile hic bilgim yok gibi susmayi tercih ediyorum bazen..kimseyi memnun etmeye calusma kendini kasma rahat ol..benim tavsiyem bu umarim kendini daha mutlu hissetnenin yolunu bulursun..

Back
X