Derdimi eşime anlatamıyorum,cok yorgunum kızlar

walla arkadaşımm hiç canını sıkma,durum hep aynı,benım eşim de nasıl dağınık anlatamam,bi aldıgını yerıne koymaz,ınanmassın sabah kalkarım cekmecelerı bıle acık bırakıp gıtmıs,ınsan corap aldıgını cekmeceyı bıle acık bırakır mı yaa,dolap kapakları acık ,5 senedır kırlı coraplarını kırlı sepetıne attıramadım ınankı heryolu denedım ,ınan yastıgının ustune bıraktım yatagı kapatırken,hanı yatacagı zaman gorur de sınır olur yapmaz bı daha dıye ,gorunce guldu tamam tamam dedı ama,hııccc degısen bısey yok ,arada sınırlerınıyorum kızıyorum ıkı uc gun dıkkat edıyo 4.gun yıne aynı .napıcaz bunları bılmıyorum :(ben de calısmıyorum ama 3,5 yasında da bı kızım var onun dagınıklıgı bana yetıyo,evım 150 m2 ve cadde ustu,zaten toz cok oluyo temıslemeye yetısemıyorum bı de esım ve kızım walla bel fıtıgı oldum evı duzenlı ve temız tutmaya calısmaktan ,herkese kolaylık dılıyorum ..

benım esım harıka bır ınsan.ıstedıgım hersey var kendısınde 1 sey harıc.dıceksınızkı rahat batıyor sana.cok yorgunum artık anlatamıyorum.hergun soyluyorum hergun aynı.bende sıkıldım anlatmaya calısmaktan.kızımız var 2 yasında allahıma cok sukur.esım cok dagınık onunu kesemıyorum.cocuk olmadan once bır sekılde halledıyordum.calısmıyorum bu arada.butun gun temızlık yemek mısafır vs ugrasıyordum ama evım tertemızdı ıcım rahattı.
su an oturdugum ev 150m bır ev ve buyuk.ctesı esıme verdım kızımı ben temızlık yaptım butun gun yemek bıle yemeden.bıttımı dersenız bıtmedı temızlık cocuk olunca daha bır hıjyenık olması gerekıyor yere atıyor yerden yıyor vs vs.bır baslayınca 4gun suruyor evın komple temızlıgı.neyse ctesı temızledım bayagı bır esımle kızım pazar gunu herseyı eskı halıne cevırmeyı basardılar.dıyorumkı aldıgını aldıgın yere koy senın yuzunden temızlık 1 saat daha fazla uzuyor.onu yerıne gotur bunu gotur.ben dıyorum ben dınlıyorum.tum komsuların evı pırıl pırıl benımkıyse dagınık.pıs degıl ama.dıyorumkı utanıyorum askım komsular gelınce herkesın evı duzgun tertıplı kocam dagınık de dıyor bana.nıye ınsanlara kocamm dagınık dıyeyım kı.bende soyle yapıyorum bırı sana gelıcem deyınce yarım saat sonra musaıt olurum dıyorum bır hızla baslıyorum toparlamaya kızımlada bogusarak tabı.aslında hergun sabahtan topluyorum supuruyorum ama bazen yemek kızıma corba kahvaltı derken yorulup bugunde kalsın deyınce mısafır gelecegı tutuyor.canım kocama nasıl laf anlatsam bılmıyorum yardım lutfen

Devamlı dağınıklık toplamak tabii ki zor ama tek sorunun buysa inan büyük bir dert değil.
Allah huzursuzluk, mutsuzluk vermesin kimseye. Amin.
Bir de 150 metrekare evin temizliği nasıl dört gün sürüyor anlayamadım pek.
Çok dip köşe bir temizlik yapman lazım bu kadar sürmesi için ve bunu sadece arada bir yapmalısın bence.
İnan kendini temizlikle bu kadar yıpratmaya değmez.
Bir de evin bazı bölümlerini, öncelikle salon gibi, kapalı tutarsan dağınıklık işi seni daha az yorar ve misafirin geldiğinde hemencecik salona alabilirsin.

bu kadar mı tesadüfi bir konu olur..:)
bende ev işine yetişemiyorum hiç..ev kocaman..eşim yardım ediyordu baya baya..ama dün demez mi hemde dün yani olay bu denli taze.kendi çoraplarımı bile kendim yıkıyorum:) ifadeye bakar mısınız..bende tabi açtım ağzımı yumdum gözümü..sonrada gönlümü alacağım diye çabalıyor..gitmiş saksıda çiçek almış:) kafasında yarmamaı mı istedi neydir:)
neyse bende iyi uzatırdım da bugün çok üsteledi.acıdım affedişverdim..
arada rest felan çekin..:51:

Devamlı dağınıklık toplamak tabii ki zor ama tek sorunun buysa inan büyük bir dert değil.
Allah huzursuzluk, mutsuzluk vermesin kimseye. Amin.
Bir de 150 metrekare evin temizliği nasıl dört gün sürüyor anlayamadım pek.
Çok dip köşe bir temizlik yapman lazım bu kadar sürmesi için ve bunu sadece arada bir yapmalısın bence.
İnan kendini temizlikle bu kadar yıpratmaya değmez.
Bir de evin bazı bölümlerini, öncelikle salon gibi, kapalı tutarsan dağınıklık işi seni daha az yorar ve misafirin geldiğinde hemencecik salona alabilirsin.

surer surer.camlar fayanslar 2banyo ayrı 1 vc.mutfak ve tum vc banyo duvarları fayans.1 oda yatak odası dıgerı mısafır odası oburu depo oturma odası ve yemek odası ve mutfak beraber.amerıkan mutfak degıl ama.sımdı salon yapmadık bız salonumuz oturma odası seklınde cunku.esım ve ben gıcıgız odaya bısuru esya al para ver kullanma.halıyle salonda tv orda oturuyoruz.yemek odası takımıda mutfakta yanı yemek odası mutfak aynı yerde.depoda ne var dıcek olursanız spor aletı artı gardrop utu masası camasırlık kızımın oyuncakları eskı esyaları halı supurge vs vs.anlayın ıste.yemek odası takımı camlarından baslıyo kızım elını surmeye tv dolabına kadar haa bu arada butun beyaz esyaya bıseyler surer dayanamaz.tam yaramaz kendı.kızım varken onu bırakıp temızlıkte yapamıyorum allah korusun basına bısey gelse dusse.halıyle 4 gun fevkalade suruyor.yazın kızıma yarım seftalı verdım corba yapmaya mutfaga gıttım.bu bır ornek sadece.esım salonda.yanında kızımın.salona bır gırdım ne goreyım kızım tv nın dolabını yankısmını duvarlarda ulasabılecegı yerlerı bı guzel seftalıyle ovuyor evet surtuyor.allahtan saten boya.hadı dedım kızmayım esıme baktım dık dık.bez krem cıf gırıstım bır sınırle temızlıge.o sınırle corbayıda unutup yaktım.sımdı kıme sınırlenecem sızde.kucucuk cocuga degıl dımı ne anlar o.tabıkı esıme

bu kadar mı tesadüfi bir konu olur..:)
bende ev işine yetişemiyorum hiç..ev kocaman..eşim yardım ediyordu baya baya..ama dün demez mi hemde dün yani olay bu denli taze.kendi çoraplarımı bile kendim yıkıyorum:) ifadeye bakar mısınız..bende tabi açtım ağzımı yumdum gözümü..sonrada gönlümü alacağım diye çabalıyor..gitmiş saksıda çiçek almış:) kafasında yarmamaı mı istedi neydir:)
neyse bende iyi uzatırdım da bugün çok üsteledi.acıdım affedişverdim..
arada rest felan çekin..:51:

cekıyorum cekmemmı.tabı kızmam soylenmem bıle saygı cercevesı ıcınde esıme yanlıs anlasılmasın.kotu soz soyleyıp kalbını kıramam.sadece soylenıyorum ıste.artık bende temızlemıcem dagınık kalsın dıyorum okadar ıste.o zaten rahat ne zaman temızlık yapım desem neresı pıskı askım bosver otur dıyor.senın gozlugu degıselım dıyorum bende gormedıgıne gore.rahat adam ne yapalım

kirlenmek güzeldir:d

bır guzel bır guzel.helede yemek masanız 12 kısıkse ve sandalyelerı krem bezle kaplıysa(bu arada satan sahıs bana bunlar kır tutmaz ıslak bezle sıl gecer dedı gorsem bogazlıcam onu).12 sandalyeyı sılerken bu cumleyı dusunmeye calısacam:))))))

walla arkadaşımm hiç canını sıkma,durum hep aynı,benım eşim de nasıl dağınık anlatamam,bi aldıgını yerıne koymaz,ınanmassın sabah kalkarım cekmecelerı bıle acık bırakıp gıtmıs,ınsan corap aldıgını cekmeceyı bıle acık bırakır mı yaa,dolap kapakları acık ,5 senedır kırlı coraplarını kırlı sepetıne attıramadım ınankı heryolu denedım ,ınan yastıgının ustune bıraktım yatagı kapatırken,hanı yatacagı zaman gorur de sınır olur yapmaz bı daha dıye ,gorunce guldu tamam tamam dedı ama,hııccc degısen bısey yok ,arada sınırlerınıyorum kızıyorum ıkı uc gun dıkkat edıyo 4.gun yıne aynı .napıcaz bunları bılmıyorum :(ben de calısmıyorum ama 3,5 yasında da bı kızım var onun dagınıklıgı bana yetıyo,evım 150 m2 ve cadde ustu,zaten toz cok oluyo temıslemeye yetısemıyorum bı de esım ve kızım walla bel fıtıgı oldum evı duzenlı ve temız tutmaya calısmaktan ,herkese kolaylık dılıyorum ..

cok ıyı anlıyorum kolay gelsın dıyorum sozun bıttıgı yerdeyız.

dağınıklık çok kötü bişi gerçekten pislik kadar o da çekilmez bişi yani
kız kardeşimden biliyorum aldığını asla üç dört kez söylemeden yerine koymaz sinir eder insanı yani ve böyle olunca temizlik daha uzun sürüyor doğru
ben bir ufacık bişiyi bile aldığım yere tekrar koyarım hem düzen bozulmaz hemde kaybolmaz eşyalar yani düzen çok önemli
inşallah ALLAHIM kocam hem temiz,bakımlı ve düzenli olur aminnn:31:

İşte böyle böyle ne anneliğin nede evliliğin tadını çıkaramıyoruz yarın bir bakmışsın kızın 10 yaşına gelmiş sen sadece odanın dağınıklığını komşuların ne diyeceğini düşünerek yıllarını geçirmişsin. çocuk olan ev dağınık olur eğerki derli topluysa o evde yaşanan piskolojik bir baskı vardır bunu bende bir yerde okudum. çocuktur dağıtır oynar döker yaşının gerektirdiği bu dokunup ellemeden anlamaları imkansız ve onuda yerine koymazlar. benim 4 çocuğum var ve ev işini hiç problem etmiyorum. kimseyi evime davet etmiyorum ama maşallah evim 1 gün bile misafirsiz değil çat kapı gelirler onlar otururken eğer bana ihtiyacı varsa ben oğlumla ilgileniyorum bir şey sorduklarında önce oğluma cevap verip sonra onlara dönüyorum,kalkıp çaylarını kendileri dolduruyorlar bu halime de bayıldıklarını söyleyip takdir ediyorlar.tavrımı baştan böyle koydum kabullenemeyene de açıkça görüşmek istemediğimi bildirdim beni yıkıcı eleştirip arkamdan konuşacak komşu yada arkadaşın bana ne kazancı olacak ki . eşin baştan böyleymiş anladığım kadarıyla. ama bak ne güzel çocukla ilgilenmiş sen iş yapmışsın buda güzel.

Son düzenleme:
Canım kız kardeşim senin yaşadığını yaşıyor :1:
Üstelik kardeşim bankacı,çalışma saatlerini ve temposunu düşünün artık.Sadece hafta sonları temizlik ve ev toplama etkinlikleri yapabiliyor ve bu eğlenceli etkinlik(!) cts. pazarını mahvediyor.
Kardeşimin eşi,kendisinden erken işten çıkıp eve geldiği ve 4-4lük sofralar hazırladığı için,dağanıklığına göz yumuyordu.
Ama bu sefer de mutfakta bıraktığı enkazı kaldırmak yine ona düşüyordu,çünkü yemeği yiyip enkaz kaldırma çalışmaları takribi saat 10-11i bulunca,bu sefer ayaklarımı uzatamıyorum bu ne dağanıklık,insan 30 tane tabak kullanarak yemek mi yapar ablaa diye bana dert yanıyordu :1:
Ben de boş ver şekerim,bu yemekleri yemek için ülke ülke gezmek lazım,ayağına gelmiş,görmezden gel..düzen nasılsa oturur diyip kardeşimi frenlemeye çalışıyordum ama naafile :1: eşi yemekleri döktürüdükçe döktürüyor ama heryere döke saça işte... durum fena..

Kardeşim de dedi ki; abla ben bir yol buldum ''yapma,dağıtma,aldığını yerine koy,lütfen özen göster,2 gün toplu kalsın şu ev bari''demekten bıktım ve tam 1 aydır hiçbirşey yapmıyorum dedi :51:
Eşi aslında beden temizliğine giysilerine vs acayip özenli bu arada,üzerine giydiği bir t-shirti ne olursa olsun 2.kere giymiyor..(düşünün artık kirli sepetinin halini) ve kardeşim eşinin can evinden vuruyor ve giysilerini de yıkamıyor :ssz:
Neyse 1 ay sonra eşi pes ediyor, ehüüü benim hiç giyecek birşeyim kalmamış,ehüüü bu ev çok dağanık daraldım temizlik mi yapsak toplasak mı ne yapsak demeye..
Kardeşim de 1 ay sonra evin dağanıklığından şikayet eden kocasına NİHAYET diyip tebrik ediyor ve anlaşma yapıyor. ve bunun yanında tehdit de var tabi,''sen dağanıksan ben senden de dağanık olabilirim'' şeklinde. :47:
Ve şuan eskisinden çok çok daha iyi.. Ama arada gittiğimde evin belli yerlerine düşen bombaları görmemek mümkün değil ama napsın adamın karakteri bu tamamen değişmesi mümkün değil..

Katılıyorum biraz sabretmek ve gözünü kapatmak gerekiyor. Yani 3. günün sonunda şayet dayanabilirseniz yerdeki 3 çift çorap onun da gözüne batıyor ve alıyor. Giysileri konusunda çok titiz giyecek fanilası kalmadığında ben sürekli çamaşır yıkamasam ne olacağını farkediyor vs. Ben de çalışıyorum yardımcım yok ve mecburen evde işbölümü yapmak zorundayız. Yoksa benim hayatım temizlik yapmak yemek pişirmek çocuk bakmaktan ibaret oluyor. Sonra da el ayak çekilince..........
Üzgünüm kocacım ne kadar ekmek o kadar köfteee:)))

canım çocuklu ev dağınık olur. yapacak bişeyin yok. ne kadar toplasanda temizlesende 10 dk sonra aynı. benimde kızım avr. her sabah salon baştan aşağı oyuncak oluyor. onu alıyor oraya bunu alıyor buraya. mutfağa geçince mama sandalyesindeki herşeyi yere atıyor. yemek yedirirken ağzından çıkarıyor ekmekleri atıyor. yürüteçde yürürken elinde yiyecek varsa döke döke gidiyor. bende tabi her daim peşinde şarjlı süpürge ile:) akşam yatınca evi eski haline çeviriyorum sabah yine savaş alanı gibi. napim çocuklu ev sonuçta. dağınık. sonuçta temiz ev ama dağınık. yapma etme demiyorum kızıma bu sefer çocuğu kısıtlamış oluyorum. bana da biri gelecem diyince o an kapıda allahım nolur birazdan gelecem desin diye dua ediyorum. öylede oluyor. hemen on dakkada tüm ev toplanıyor:)
erkekler genelde dağınık oluyor. benim eşimde başlarda giydiklerini çıakrıncda yatağın üzerine atar, klozetin kapağını örtmez, bir yerden geldiyse bavulundan çıkardıklarını oraya buraya koyar, ayakkabılarını almazdı. diye diye artık düzeldi. düzeltmedim onun kıyafetleri, ayakkabılarını içeri almadım, bavuldan çıkardıklarını sakladım atılcak sandım attım dedim. artık kıyafetlerini dürüp koyuyor, bavuldan çıkardıklarını çekmecelere koyar, yemek yedikten sonra tabaklarını makineye koyar, gece yatmadan oyuncakları bile toplar. hatta misafir gelmişse gidince etrftaki bardak tabakları toplar mutfağa götürür.
sen şimdi evdesin ondan dağınık olmasada dağınık gelir sana. insan evde olunca titizliği artıyor. bazen bakıyorum ev düzenli olduğu halde dağınık geliyor. eğer üstüne düşseydim temizlik hastalığına kapılırdım. ondan geceleri yapabildiğim kadarını yapıyorum. sende sorun yapma inan çoğu insanın evi çocuk olmadığı halde daha dağınık.

ya bide bi erkeğe şunu yapma bunu yap dediğin zaman aksine yapma dediğini yaparlar ne kadar üstüne düşersen o kadar ters teper

Arkadaşlar eşler iş yapınca öyle oluyor yapmamaları yapmalarından daha efdal oluyor lakin çok da sesinizi çıkarmayın derim ben.
Kardeşimde bahsetmişti birkaç kez evi çok dağıtıyor kahvaltı hazırladığında haftasonları diye
Benim eşimde kahvaltı hazırladığında yaklaşık en az bir saat mutfak toplamakla geçiyor zamanım, sonra da çıkamadın mutfaktan diyor.
İleri de el ayak tutmaz olabilir yahut hasta olup yatabiliriz.
Bilin ki çok kızınca dağıttıklarına sonra hiç ellerini sürmüyorlar çünkü biz alıştırıyoruz onları. Sen elleme daha çok dağıtıyorsun diye.

Bırakın bilir bilmez yapsınlar yapmaya çalışsınlar, arkasından siz toplarsınız tekrar o görmeden. Ama sakın yapma elini sürme demeyin bugünün yarını da var.

benim ki onuda yapmıyo dolaptan bi kıyafet bile almaz herşeyi benden isterser herşeyi benden bekler bişey diyincede git sen benim yerime bütün işleri hallet ödemeleri yap toptancılara siparişleri ver bende evde oturuyım temizliği yemeği yapıyım der

aynı benimki herşeyi benden bekliyo yaa, bazen oturup ağlayasım geliyoo. insan mutfağın önünden geçip içeri gidip sonra da bana su getirir misin der mi yaa, hep böyle :43:

aynı benimki herşeyi benden bekliyo yaa, bazen oturup ağlayasım geliyoo. insan mutfağın önünden geçip içeri gidip sonra da bana su getirir misin der mi yaa, hep böyle :43:

Uff feci bir durum arkadaşlar çok da alıştırmayın yarın bi gün hasta olsanız eve uğramazlar sonra. İş yaparken falan yardım isteyin alıştırmaya çalışın. Ev işi dışarıda çalışmaktan daha yorucu ve zor.

Ben olsam evi neyle dağıtıyorsa komple yok ederdim.gazetesini mi ortada bırakıyor çorabını mı atıyor en iyisi eşya azaltmak :52: eşyasına düşkün biriyse hemen fark eder kızıp köpürür ama baktı ki eşyasından oluyor ortada bırakmamaya çalışır...

Back
X