• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdimi kendim yarattim...

MissKitty86

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
385
202
303
Almanya
Merhaba arkadaslar,

aslinda benimkisi tam dert degil. Ben acikögretimde okuyorum Almanyada. Ayni zamanda evliyim ve günde 10 saate yakin calisiyorum. Ve simdide hamileyim! Yani bebegi kendim istedim ve hicde pisman degilim. Ama sorunum zaman ayarlamasi. Yani ben bütün bu sorumluluklari, bir güne nasil sigdiracam. Sabah saat 7 de kalkiyorum, 8 de isde oluyorum ve aksam 5 ile 6 arasi yeniden evdeyim. Sonra yemek, ev isleri felan saat 8/9 oluyor. Sagolsun esim cok yardimci, ama yinede cogu benim üzerimde kaliyor.

Bana benim durumumda olan arkadaslar günlük zaman ayarlamalarini yazabilirmi acaba?

Simdiden cok tesekkürler (ve türkcem pek mükemmel degil, lütfen kusura bakmayin)

cnm ben 7 de kalkıyorum 8 de evden çıkıyoruz benim birde oğlum var. onu anneme bırakıyoruz daha sonra eşim ve ben kendi işlerimize. akşamları 7 ye doğru evde oluyorum. yemeğim varsa rahat rahat bebeğimle ilgileniyorum eşim geldiğinde yemek yeriz. bebeğim uyuyana kadar bi işe elimi sürmem o uyuduktn sonra yaparım işlerimi, artık kaçta biterse oda 10 uyur:75: sen bize göre daha şanslısın bak ben günümü nasıl geçirdiğimi yazdım sende buna göre bir program ayarlayabilirsin. hee bu arada bir sonrakii günü yemeğini akşamdan yapıyorum ertesi güne hazır olması için.

Zor bir tempo tabii ki
bebeğim yok henüz
oyüzden senın işin daha zor suanda
ama yapılacak seyleri ertelemezsen.
Burda yazılanlar yerine kendın bir plan yaparsan
daha başarılı olursun diye umuyorum...

cnm ben 7 de kalkıyorum 8 de evden çıkıyoruz benim birde oğlum var. onu anneme bırakıyoruz daha sonra eşim ve ben kendi işlerimize. akşamları 7 ye doğru evde oluyorum. yemeğim varsa rahat rahat bebeğimle ilgileniyorum eşim geldiğinde yemek yeriz. bebeğim uyuyana kadar bi işe elimi sürmem o uyuduktn sonra yaparım işlerimi, artık kaçta biterse oda 10 uyur:75: sen bize göre daha şanslısın bak ben günümü nasıl geçirdiğimi yazdım sende buna göre bir program ayarlayabilirsin. hee bu arada bir sonrakii günü yemeğini akşamdan yapıyorum ertesi güne hazır olması için.

Merhaba canim,

simdilik zorlanmiyorumda, bebek dünyaya gelisin, acaba ders calismaya zaman bulabilirmiyim diye düsünüyorum. Yemek konusundada baya zorlaniyorum, ne yemek yapsam düsüncesi mahvediyor beni, cünki tabiki pratik ve hemencecik olsun istiyorum.

Sende ayni zamanda okuyorsmusun?

Zor bir tempo tabii ki
bebeğim yok henüz
oyüzden senın işin daha zor suanda
ama yapılacak seyleri ertelemezsen.
Burda yazılanlar yerine kendın bir plan yaparsan
daha başarılı olursun diye umuyorum...

Merhaba Brownim. Benim planim söyle:

Aksam 6 da en gec evde oluyorum
direk yemege baslasam, yiyenece 7 bucuk olur
günlük bir saatde temizlik yapsam 8 bucuk
ondan sonra hafif bir dinlenme payi yarim saat, oldu 9
ondan sonrada ders calissam uykum gelenece.

Bu plana göre tabiki esime sadece yemek yerken zaman ayirabilecem. Bebekde geldiginde ona göre yeni plan yapariz.

Sence bu tempoyu aylarca tutmak mümkünmü? Sagligimdanda olmak istemem tabiki.

Benim düşüncem plana göre yaşamanız zor bu durumda...Malum, bebek dünyaya getiriyorsunuz.

Çocuk olduktan sonra saatinizi yalnızca bebek belirler... Eh, haliyle bebeğe göre plan yapamazsınız.

Bir anınız bir anınıza uymayacaktır ne yazık ki...

İş- eğitim derken birde bebek dünyaya getirmek ve hepsini aynı anda idare etmek zor tabi...

Allah kolaylık versin...

Son düzenleme:
bende 6:30 da uyanıyorum işe gidiyorum akşam 6 gibi evde oluyorum. yemeklerimi şu an bebek olmadığı için günlük yapıyorum ama cok yorucu oluyor.
genelde perşembe cuma çamaşır yıkıyorum cumartesi temizlik pazar ütü bu şekilde düzen kurdum kendime. bebek olunca tabiki bütün düzen yeniden kurulucak. hem çalış hem eve bak hem bebeğe bak zor iş gerçekten. ama en güzel iş ayrıcada . kadın olmak böyle birşey güç doğamızda var sanırım.

Okul olmasa rahat yetişirsin bütün işlere ama iş + evlilik + çocuk + ders zor olur senin için.
Ben de 6.30 gibi eve geliyorum eğer önceki günden yemeğim varsa ben de rahatım yoksa hazırlıyorum saat 7.30 oluyor.
Yemek ye sofrayı topla, bulaşıkları makineye koy çayı demle saat 8 oluyor.
Sonra tv izleme ve çay içme faslı başlıyor.
Sonra ertafı toplayıp, yapılacak iş varsa ütü, çamışır vs gibi onu yapıyorum, yatıyoruz.
Benim de çocuğum yok henüz ama olursa biraz zor olur eminim.
Ben ders çalışmıyorum ama çalışmam gerek kpds ye falan hazırlancam.
Haftasonları falan iyi ders çalışabilirsin bence, çocuk olunca zaten doğum izni falan olur, ondan sonra da bakıcı falan ayarlarsın, zor olur ama yapabilirsin bence canım.

Benim düşüncem plana göre yaşamanız zor bu durumda...Malum, bebek dünyaya getiriyorsunuz.

Çocuk olduktan sonra saatinizi yalnızca bebek belirler... Eh, haliyle bebeğe göre plan yapamazsınız.

İş- eğitim derken birde bebek dünyaya getirmek ve hepsini aynı anda idare etmek zor tabi...

Allah kolaylık versin...

Iyi dileklerin icin cok tesekkürler canim. Evet zor olacak ama bunlarin hepisi kendi tercihlerim oldugu icin baslikta "derdimi kendim yarattim" diye yazdim.
Aslinda böyle yogun tempo hosuma gidiyor, insan birseyelerin basarmanin keyfini cikariyor. Ayni zamanda bebegime iyi anne ve iyi bir örnek olmak icin egitimime devam etmek istiyorum.

Insallah hepisinede yetisirim.

Allah kolaylık versin...

Iyi dileklerin icin cok tesekkürler canim. Evet zor olacak ama bunlarin hepisi kendi tercihlerim oldugu icin baslikta "derdimi kendim yarattim" diye yazdim.
Aslinda böyle yogun tempo hosuma gidiyor, insan birseyelerin basarmanin keyfini cikariyor. Ayni zamanda bebegime iyi anne ve iyi bir örnek olmak icin egitimime devam etmek istiyorum.

Insallah hepisinede yetisirim.

bende 6:30 da uyanıyorum işe gidiyorum akşam 6 gibi evde oluyorum. yemeklerimi şu an bebek olmadığı için günlük yapıyorum ama cok yorucu oluyor.
genelde perşembe cuma çamaşır yıkıyorum cumartesi temizlik pazar ütü bu şekilde düzen kurdum kendime. bebek olunca tabiki bütün düzen yeniden kurulucak. hem çalış hem eve bak hem bebeğe bak zor iş gerçekten. ama en güzel iş ayrıcada . kadın olmak böyle birşey güç doğamızda var sanırım.

Evet ya! Kariyerde yaparim cocukda misali, baya yük yüklendim! Hakkimizda hayirlisi bakalim.

canım benim çocuğum yok ama ablamın var ondan gördüğüm kadarıyla söyleyebilirim ki, açıköğretim olayın çok zor. bence eğer açıköğretimin çok acil değilse çocuk 2 yaşına gelene kadar ara vermen. aksi takdirde hepsine yetişeyim derken hiçbirine yetişemezsin ve sağlığından da olursun. çünkü bunların hepsine yetişmeye kalkarsan en başta psikolojin bozulur. umarım kendine uygun bir çıkış yolu bulursun. Bebişin sağlıkla, mutlulukla gelsin, Allah her konuda yardımcın olsun tatlım.:nazar: :nazar:

Okul olmasa rahat yetişirsin bütün işlere ama iş + evlilik + çocuk + ders zor olur senin için.
Ben de 6.30 gibi eve geliyorum eğer önceki günden yemeğim varsa ben de rahatım yoksa hazırlıyorum saat 7.30 oluyor.
Yemek ye sofrayı topla, bulaşıkları makineye koy çayı demle saat 8 oluyor.
Sonra tv izleme ve çay içme faslı başlıyor.
Sonra ertafı toplayıp, yapılacak iş varsa ütü, çamışır vs gibi onu yapıyorum, yatıyoruz.
Benim de çocuğum yok henüz ama olursa biraz zor olur eminim.
Ben ders çalışmıyorum ama çalışmam gerek kpds ye falan hazırlancam.
Haftasonları falan iyi ders çalışabilirsin bence, çocuk olunca zaten doğum izni falan olur, ondan sonra da bakıcı falan ayarlarsın, zor olur ama yapabilirsin bence canım.

Cesaretlendirdigin icin cok tesekkür ederim canim. Bakicida iyi fikir, veya kres gibi bir yer. Cok saol fikir verdigin icin.

Bir de yemekte pratik şeyler yapabilirsin. Mesela soğanı robotta hafif doğrayıp bir kavazona koyup buzdolabına koyarsın aynı şeyi domatesler için de uygulayabilirsin. Yemek yapacağın zaman soğan doğramakla falan uğraşmadan ondan kullanabilirsin.
Eğer yemekleri genellikle kıymalı ya da etli yapıyorsanız, önceden soğanı kıymayı veya eti kovurup buzdolabı poşetlerine tek kullanımlık olarak koyup, buzluğa atabilirsin.
Yemek yapacağın zaman hazır ordan alıp kullanabilirsin.
Bir de sebzeleri de hafif pişirip buzluğa tek kullanımlık olarak buzdolabı poşetinde koyabilirsin, ne pişirmek istiyorsan çıkartıp 20 dk pişirebilirsin.
Kurufasulye, nohut, barbunya yı yine önceden çokça haşlayıp, tek kullanımlık olarak buzdolabı poşetine koyup buzluğa atarsın, işten gelince direk soğanı kavurup onlardan pişirebilirsin, yanına da pilav yarım saatte hazır olur.
Örnekler çoğaltılabilir tabii. Annen yada sana yardımcı olacak bir insan varsa yakınında bir gün bunları hazırlarsınız sana bir aydan fazla yeter, bir de arada dışardan isteyin o da kolay oluyor:62: Afiyet olsun :56:
Yemeği böyle yaparsan işten geldiğinde 30-40 dk da yemeğin hazır olur, sen başka şeylere vakit ayırırsın.

canım benim çocuğum yok ama ablamın var ondan gördüğüm kadarıyla söyleyebilirim ki, açıköğretim olayın çok zor. bence eğer açıköğretimin çok acil değilse çocuk 2 yaşına gelene kadar ara vermen. aksi takdirde hepsine yetişeyim derken hiçbirine yetişemezsin ve sağlığından da olursun. çünkü bunların hepsine yetişmeye kalkarsan en başta psikolojin bozulur. umarım kendine uygun bir çıkış yolu bulursun. Bebişin sağlıkla, mutlulukla gelsin, Allah her konuda yardımcın olsun tatlım.:nazar: :nazar:

Canim ya iyi dileklerin icin cok tesekkür ederim. Ya baktim olmuyor mecburen birakirim herhalde. Ama esim en büyük destekcim, ben arkamda. Yani bütün ev islerinde felan yardimci oluyor, özel yemekler istemez garibim. Zaten kendi hem calisip hem okudugu icin cektigim zorluklari iyi anliyor.

Bir de yemekte pratik şeyler yapabilirsin. Mesela soğanı robotta hafif doğrayıp bir kavazona koyup buzdolabına koyarsın aynı şeyi domatesler için de uygulayabilirsin. Yemek yapacağın zaman soğan doğramakla falan uğraşmadan ondan kullanabilirsin.
Eğer yemekleri genellikle kıymalı ya da etli yapıyorsanız, önceden soğanı kıymayı veya eti kovurup buzdolabı poşetlerine tek kullanımlık olarak koyup, buzluğa atabilirsin.
Yemek yapacağın zaman hazır ordan alıp kullanabilirsin.
Bir de sebzeleri de hafif pişirip buzluğa tek kullanımlık olarak buzdolabı poşetinde koyabilirsin, ne pişirmek istiyorsan çıkartıp 20 dk pişirebilirsin.
Kurufasulye, nohut, barbunya yı yine önceden çokça haşlayıp, tek kullanımlık olarak buzdolabı poşetine koyup buzluğa atarsın, işten gelince direk soğanı kavurup onlardan pişirebilirsin, yanına da pilav yarım saatte hazır olur.
Örnekler çoğaltılabilir tabii. Annen yada sana yardımcı olacak bir insan varsa yakınında bir gün bunları hazırlarsınız sana bir aydan fazla yeter, bir de arada dışardan isteyin o da kolay oluyor:62: Afiyet olsun :56:
Yemeği böyle yaparsan işten geldiğinde 30-40 dk da yemeğin hazır olur, sen başka şeylere vakit ayırırsın.

Önerilerin icin cok tesekkür ederim canim. Iyi fikirler bunlar. Birgün annemi cagriyimda bari, buzluklari dolduralim!

Ya hele annen mantı biliyorsa bolca yapın tek pişirimlik yine poşetlere koyun, atın dolaba. Arada çıkartıp yap üstüne az salça ve sarımsaklı yoğurt.
Bir de geçen gün hiç yemeğim yokken yaptığım şeyi anlatayım yemek diyemiyorum adına malesef.
Küçük soğanlardan vardı evde, soyup yandan ikiye böldüm, güvecin içine attım, (bir fırın tepsisinde de olabilir) orta boy bir patatesi elma dilimi olarak dilimledim, 2 domatesi de aynı şekilde dilimledim güvece attım.
Bir kasede biraz salçayı, tuz, pul biber, kekik gibi baharatlardan ekleyip ezdim, biraz su ekledim içine güvecin içine koydum.
Fırında 40 dk kadar pişirdim, güveç olduğu için bu kadar uzun sürdü tepside olsaydı daha kısa sürerdi.
Bu arada aslında pişmesi uzun süren patatesler oldu, önceden biraz kızartırsan daha çabuk pişer.
Bunun gibi pratik yemekler yapabilirsin.
Ayrıca bu sitede yine pratik yemek tarifleri veren insanlar var onları oku, hem pratik hem lezzetli yemekler öğrenirsin.

Back
X