• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdimi sizden başka anlatacak kimsem yok

fallinlove

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
51
0
16
Trabzon
küçüklüğümden beri kardeşimi hep kıskanmışımdır..ben 90 kardeşimse 94 doğumlu benim küçüklüğüm hep hastane kapılarında geçti ve hala daha geçmekte bu yüzden eğitimden hep uzak kaldım sadece eğitimmi çevreden sosyal yaşantımdan 2yıllık üni okudum ama ünidede çok sorunlar yaşadım 2.ci yılımı sadece sınavlara girmk için gittim okula geri kalan gnlerm hastanede geçti neyse okul bittikten sonrada tedavi yznden iş bulamadım 3 senemi evde geçrdim kardeşimse şimdi elektrk mühndisliği okuyor iyi bir üniversitede benim yapmak istediğim kurduğum hayallerin hepsini kardeşimin yapıyor kendini geliştiriyr çevresi geniş istediğini yapıyor...kardeşimle bir ortama girmekte zorlanıyrm çnkü anne tarafıda baba tarafıda hep kardeşimi biliyrlar birde çok güzel kız olduğundan her yerde dikkat çeker seni gelin alalım diye herkes söylenir buda benm zoruma gidiyr çünkü kimse bana kardeşime davranıldığı gibi davranmıyor beni çok basit gördüklerini farkındayım hissettiriyorlar bana bunu..çok kırgınım herkese sürekli bana ee sen üni bitrdin niye çalışmıyorsun neden evdesin diye soru sormalarından nefret ediyorum siz benim ne yaşadıklarımı adam akıllı biliyormusunuzda beni küçültüyosunuz en kötüsüde bunu kardeşimn yanında soruyorlar kardeşin kurtardı kardeşin şöyle böle övüp duruyorlar sonrada beni onun yanında küçük düşürüyrlar.. kardeşimle benim ilişkim abla kardeş gibi değil acayip çabuk sinirlenr ve çok kırıcı konuşur birazda fazla bencildir.birlikte bir yere gidecek olursak eğer canını sıkacak bişey oluyorsa benimle sorunu olmasa dahi bana bağırır sinirlenir incitir bense sadece susarım herke beni her yerde kullanıyor çünkü ben aralarına girmk için bunu yapmak zorunda kalıyorum..bana moral verecek kişiler sizsiniz şuanda buna ihtiyacım var nolur okuyup geçmyn bana bir fikir verin yardımcı olun...

küçüklüğümden beri kardeşimi hep kıskanmışımdır..ben 90 kardeşimse 94 doğumlu benim küçüklüğüm hep hastane kapılarında geçti ve hala daha geçmekte bu yüzden eğitimden hep uzak kaldım sadece eğitimmi çevreden sosyal yaşantımdan 2yıllık üni okudum ama ünidede çok sorunlar yaşadım 2.ci yılımı sadece sınavlara girmk için gittim okula geri kalan gnlerm hastanede geçti neyse okul bittikten sonrada tedavi yznden iş bulamadım 3 senemi evde geçrdim kardeşimse şimdi elektrk mühndisliği okuyor iyi bir üniversitede benim yapmak istediğim kurduğum hayallerin hepsini kardeşimin yapıyor kendini geliştiriyr çevresi geniş istediğini yapıyor...kardeşimle bir ortama girmekte zorlanıyrm çnkü anne tarafıda baba tarafıda hep kardeşimi biliyrlar birde çok güzel kız olduğundan her yerde dikkat çeker seni gelin alalım diye herkes söylenir buda benm zoruma gidiyr çünkü kimse bana kardeşime davranıldığı gibi davranmıyor beni çok basit gördüklerini farkındayım hissettiriyorlar bana bunu..çok kırgınım herkese sürekli bana ee sen üni bitrdin niye çalışmıyorsun neden evdesin diye soru sormalarından nefret ediyorum siz benim ne yaşadıklarımı adam akıllı biliyormusunuzda beni küçültüyosunuz en kötüsüde bunu kardeşimn yanında soruyorlar kardeşin kurtardı kardeşin şöyle böle övüp duruyorlar sonrada beni onun yanında küçük düşürüyrlar.. kardeşimle benim ilişkim abla kardeş gibi değil acayip çabuk sinirlenr ve çok kırıcı konuşur birazda fazla bencildir.birlikte bir yere gidecek olursak eğer canını sıkacak bişey oluyorsa benimle sorunu olmasa dahi bana bağırır sinirlenir incitir bense sadece susarım herke beni her yerde kullanıyor çünkü ben aralarına girmk için bunu yapmak zorunda kalıyorum..bana moral verecek kişiler sizsiniz şuanda buna ihtiyacım var nolur okuyup geçmyn bana bir fikir verin yardımcı olun...

durumuna üzüldüm gerçekten.senin durumun farklıymış ama şöyle bişey var her üniversite okuyan çalışacak diye bi kaide yokki.ben üni mezunuyum ama çalışmıyorum çünkü ihtiyacım yok..bence sana böyle davrananlara müsaade etme,gerekirse sen de kırıcı ol.heleki o kardeşinin davranışları beni çıldırttı ne demek yok yere saa bağırıyor.sen onun ablasısın o senin değil..
öncelikle etrafındaki düşüncesiz insanlar senin deyiminle seni küçük düşürdükleri için kardeşin sana saygı duymuyordur,duyamıyordur.ama böyle diye sen onun kahrını çekmek ornda değilsin.öncelikle kendi,ne güven ve sana kimsenin haksız yere bağırmasına söz söylemesine izin verme..sen kardeşinin incitmelerine sessiz kalırsan d-bunu daha da arttırarak devam eder..sus ma!neden susuyosun.o sana bağırıyorsa sen de ona bağır .sen insanların ne kadar üstüne düşersen onlar için o kadar değersiz olursun..arkadaş çevren de mi yok yani seni anlayan biriileri?

Benim hayatımı yargılamadan önce, Benim ayakkabılarımı giy ve Benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç.
Hüznü, acıyı ve neşeyi tat. Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. Yeniden ayağa kalk ve Aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi. Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin.. Geçer dediklerimi geçirdim, biter dediklerimi bitirdim. Nefret ettiklerimi sildim, Artık yeter dedim. Geride bıraktıklarım hesap sormaya kalkmasın o yüzden bana. Farkında olduğum için var oldunuz, Vazgeçtiğim için bugün yoksunuz.." HZ.MEVLANA

VE [h=2]İnsanlar, karşılaştığın fırtınalarla değil; sadece, gemiyi limana getirip getirmemenle ilgilenirler..[/h]
ŞİMDİ ANLAMIŞSINDIR CANIM insanlar bencildir senin neler hissettiğinle ilgilenmezler affedersin ama o çok bilmiş güzeller güzeli havalı kardeşin de:47: dışardakiler gibi düşünüyo galiba..
üzülme iyiler gerçekten kazanır..

ezdirmemeye bak kendini...ben de bitirdim üniversiteyi ama çalışmıyorum..evliyim çocuklarımı büyütüyorum ...çalışmayı da hiç düşünmedim..kendini geliştirecek kurslar bul..halk eğitim merkezleri yapıyor böyle kurslar...hem oyalanırsın hem de sosyalleşirsin..vardığım sonuca göre suskunsun biraz hem değişik insanlarla kurduğun iletişim seni rahatlatır...

merhaba :)

bence kardeşinden farklı bir ortam edinmen sana iyi gelecektir. arkadaşın önerdiği gibi bir kurs olabilir bu mesela, ya da gönüllü hizmet edebileceğin sivil toplum kuruluşları. oralarda gerçekten güzel insanlar var, aralarına karıştım biliyorum :)

ayrıca iki yıllık eğitimini lisans düzeyine tamamlamayı düşünmez misin? ya da kpss 'ye hazırlanmayı? muhakkak yapabileceğin bir şeyler vardır. ben de iki üniversite mezunuyum ama işsizim. dert etme illa ki bulunur zamanla. kısmetin nerden geleceği belli olmaz.

güzellik konusuna gelince, çirkinlik diye bir şey yok bence, her şey bakımdan geçiyor. buradaki güzellik ve bakım konularına biraz göz atarsan ister istemez sen de bakımlı olmak isteyeceksin, hevesin gelecek. bakımlı insanın özgüveni de yüksek olur. sen kardeşinden aşağıda ya da yukarıda bir seviyede değilsin. kimse kimseden üstün ya da aşağı değil. ama sen kendini öyle görürsen başkalarına da böyle bakmaları için fırsat verirsin. bunu kendine yapma canım :34:

Beş parmağın beşi de bir olacak diye bir şey yok ki canım benim, hem senin şartların kardeşinkinden farklıymış hastalıkla falan uğraşıyormuşsun (çok geçmiş olsun bu arada). Çevredeki insanlar hepimizin hayatı için bilip bilmeden hep konuşur, kimseye bir şeyler kanıtlayıp aralarına girmek zorunda değilsin. Kendi ilgi alanlarını bul en önemlisi sağlığına kavuşmak için uğraş, kafanı böyle şeylere takıp üzme kendini eğer arkadaş edinmek istiyorsan da burada sana cevap verecek birçok insan olduğuna inanıyorum ben. :34:

üzme kendini dicem ama yararı olmıcak biliyorum.

bu insanların kendini bilmezlikleri sanki senin hayatını yaşamış gibi yargılamaları beni deli ediyor.:20:

eminim sen de güzelsindir canım. kendi değerini bil.:46:

umarım yakın zamanda iş bulursun. iş arıyorsun di mi? olmadı kpss ye hazırlan bölümünü bilmiyorum ama.

pes etme sabret canım. sadece sabret.:31:

ne zaman ki umutsuzluğa kapıldın içinden sadece ZAMAN de. eminim zaman geçicek ve senin de mutlu olacağın günler gelicek.:34:

hayal kur. sağlık sorunun ne bilmiyorum ama tamamen iyileştiğini iyi bir iş bulduğunu iş arkadaşlarının olduğunu, erkek arkadaşın var mı bilmiyorum ama aşkı yaşadığını düşün. eminim bunları yaşayacağın günlerde gelicektir. :32:

kendini kardeşinle kıyaslanma. sadece ve sadece kendine odaklan. kendine iyi bak.:23::30:

Bende 2 üniversite bitirdim 3. kazandım ama gitmeyi düşünmüyorum. Evdeyim kpss hazırlanıyorum. Okul biteli 2 yıl oldu kendimi çok ezdirdim bende sanki beni küçümsüyorlar gibi geliyordu. Ama kendime geldim kimse benim ne yaptığıma karışamaz hayallerim ideallerim için çabalayacağım dedim. Öyle düşünmeye de devam ediyorum.
Kardeşin üniversite okuyor diye revaçta şuanda bitirsin iş bulamasın göreyim ben onun havasını.
Güzellik bir şey değil güvenmesin. Hem sende doğru saç, doğru giyimle çok çok bakımlı olabilirsin.
Kendini ezdirme sana bağırmasına izin verme fazla şımartılmış

Benim hayatımı yargılamadan önce, Benim ayakkabılarımı giy ve Benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç.
Hüznü, acıyı ve neşeyi tat. Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. Yeniden ayağa kalk ve Aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi. Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin.. Geçer dediklerimi geçirdim, biter dediklerimi bitirdim. Nefret ettiklerimi sildim, Artık yeter dedim. Geride bıraktıklarım hesap sormaya kalkmasın o yüzden bana. Farkında olduğum için var oldunuz, Vazgeçtiğim için bugün yoksunuz.." HZ.MEVLANA

VE [h=2]İnsanlar, karşılaştığın fırtınalarla değil; sadece, gemiyi limana getirip getirmemenle ilgilenirler..[/h]
ŞİMDİ ANLAMIŞSINDIR CANIM insanlar bencildir senin neler hissettiğinle ilgilenmezler affedersin ama o çok bilmiş güzeller güzeli havalı kardeşin de:47: dışardakiler gibi düşünüyo galiba..
üzülme iyiler gerçekten kazanır..

Cok guzel yazmissiniz, yanliz soz mevlanaya ait degil belirtmek istedim.

Arkadasim sen de kardesinle mesafe koy madem boyle yapiyo, kalabaliklar icinde boyle yanliz hissetmektense karakterli bi yanlizligin olsun tek basina biseyler yap ondan ayri bi cevre edin, kurs vs gibi.. Ve yasin gec degil evden calisabilcegin bi konuda egitim alabilirsin lisans olmasi sart degil sertifikali egitim gibi mesela..

Cok guzel yazmissiniz, yanliz soz mevlanaya ait degil belirtmek istedim.

Arkadasim sen de kardesinle mesafe koy madem boyle yapiyo, kalabaliklar icinde boyle yanliz hissetmektense karakterli bi yanlizligin olsun tek basina biseyler yap ondan ayri bi cevre edin, kurs vs gibi.. Ve yasin gec degil evden calisabilcegin bi konuda egitim alabilirsin lisans olmasi sart degil sertifikali egitim gibi mesela..
TEŞEKKÜRLER bonibon12 cim ahh bu internet yokmu doğru bişeyi bulmak zorlaşmaya başladı ..

Öncelikle söylemek istediğim,canını acıtanlara istediklerini ver.
Çok ciddiyim.Seni üzecek sözler söyleyenleri üzerek pişman et.
Mesela kardeşin kurtardı kendini diyenlere...Ben de hastanelerden kurtulabilseydim daha iyi okurdum ama biliyorsunuz filanca hastalığım vardı,doğru düzgün okula bile gidemedim,neler çektim....Diyebilirsin.
Hatta duymak istemeyecekleri detaylara gir.Mesela atıyorum işte,hiç unutmam bir gün kolumdan serumu çıkarıp okula gitmiştim de okulda fenalaşmıştım gibi...

Bu söylediğimin aynısını ben yaptım.Bana göre belli belirsiz,buna da şükür dediğim bir iz taşıyorum.Bir arkadaşım ısrarla "ay bayağı belli,oradaki delik izi nedir,kötü görünüyor" filan demişti.Ben de o deliği doktorun açtığını ve sonrasında o delikten neler yaptığını (burada anlatmıyım şimdi ama iç bulandıran türden) anlattım:) Arkadaşım sonunda "neyse o kadar belli değil,takma" dedi.Ben takmıyorum zaten,sen merak ettiğin için anlattım demiştim.

Yalnız daha önceki konularına baktım,sıkıntılarını epey içselleştirmişsin.
Bir psikoloğa gitmeyi düşünmez misin ? Bu kadar doktora gitmişsin,bir de psikologla görüş derim.

Kardeşine gelince...Baskın olan kendisi olduğu için şımarıklık ediyor olabilir.
Annenle babanın onu biraz frenlemesi gerekir.

Kızma ama şöyle de olabilir.Belki onu herkes takdir ediyor ama bir tek sen takdir etmiyorsundur.
Sen de başarılarını görüp takdir ettiğini belli edersen,belki hırçınlığı azalır.
Bilmeden,tahminen yazıyorum.Yanılıyorsan kusuruma bakma.

Back
X