Derdimi size anlatiyorum

Guldendudarik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2011
80
0
36
İzmir
Kizlaar ben cok yanlizim.. Yani pek konusucak arkadasim yok..
1tek dostum arkadasim var oda Allah..
Ama kendimi cok suclu gibi hissediyorum sanki cok günah islemisim gibi ve Allah artik dualarimi kabul etmiyor gibi bir hissim var:(( artik sanki hersey bos mus gibi benim icin..

belki de yalnız kalman daha iyidir senin için. ne bileyim çevrende seni üzen içi boş insanlar olacaktı belki de? Allah seni cezalandırmıyor belki de?

adamın birisi ekmek almaya fırına gider...
fırıncı ile hoşbeşe başlarlar...
adam hoş sohbettir fırıncı da sohbete aç...
bir iki hoşbeş derken gelen ekmeğini alır gider, gelen ekmek alır gider adam hala beklemektedir...
iki üç on onbeş dakika sinirlenip sabırsızlanmaya, içinden fırıncıya söylenmeye başlar...
oysa bilmezki fırıncı az sonra pişecek en güzel ekmeğini vermek için bekletmektedir adamı...

dünyayı insanoğlunun kıt görüşü ile algılamamlı...ve dualarım kabul olmuyor Allah beni duymuyor ya da sevmiyor gibi bir kör yanılgıya düşmemeli...Allah'ın affı ve sevgisi sonsuzdur, sizin kendinizi affetmemek gibi bir lüksünüz yoktur...hayatta düşebileceğiniz en büyük yanılgı ve Yaradan adına affedilmeyeceğinize karar vermektir bu şimdiye kadar işlediğiniz her günahtan daha günah...

Son düzenleme:
biraz kendinden bahsetsen neden böyle düşündüğünü anlamaya çalışıp yardımcı olmaya çalışırdık.

öyle hissetmene sebep olan altında yatan bir takım sıkıntılar vardır muhakkak.bazen insanlar dönem dönem butazr moda girerler bunlar gelip geçici geçişlerdir.şu dönemde kendini dinleyip ben yalnızım mutsuzum benim hiç bir isteğim olmuyor diye düşünme.en güzel yöntem aç kitap oku inan insanı çok rahatlatıyor..

bir iki hoşbeş derken gelen ekmeğini alır gider, gelen ekmek alır gider adam hala beklemektedir...
iki üç on onbeş dakika sinirlenip sabırsızlanmaya, içinden fırıncıya söylenmeye başlar...
oysa bilmezki fırıncı az sonra pişecek en güzel ekmeğini vermek için bekletmektedir adamı...

dünyayı insanoğlunun kıt görüşü ile algılamamlı...ve dualarım kabul olmuyor Allah beni duymuyor ya da sevmiyor gibi bir kör yanılgıya düşmemeli...Allah'ın affı ve sevgisi sonsuzdur, sizin kendinizi affetmemek gibi bir lüksünüz yoktur...hayatta düşebileceğiniz en büyük yanılgı ve Yaradan adına affedilmeyeceğinize karar vermektir bu şimdiye kadar işlediğiniz her günahtan daha günah...

Gercekten cok cok cok tessekur ederim

Kizlaar ben cok yanlizim.. Yani pek konusucak arkadasim yok..
1tek dostum arkadasim var oda Allah..
Ama kendimi cok suclu gibi hissediyorum sanki cok günah islemisim gibi ve Allah artik dualarimi kabul etmiyor gibi bir hissim var:(( artik sanki hersey bos mus gibi benim icin..

yalnızsa vardır ondada bi hayır takma canım hep yanımızda birileri olucak diye bişi yokki

‎"Çaresizlik ALLAH'tan gelen en güzel işarettir ..
Dua'nın vaktinin geldiğini gösterir ..
Süzülüyorsa gözünden yaşlar, hüzünlüyse Güzel Yüzün ,
RABBİN Seni özlemiş, sesini duymak istemiş demektir.."

Hz. Mevlâna

bu söz beni çok mutlu ediyor nedense, hiç bir dua cevapsız kalmaz hayırlısını iste her şeyin.Ve bekle

canım yalnız olmak bazen iyidir kendini dinle biraz benbu ara böyle yapıyorum bende yalnızım yalnızlık güzel birşey aslında birey olmak ,tek başına yürümek dahada güçlenirsin kendi içine dön kendine bak ben bak kendimle daha çok ilgileniyorum bu dönemde kitap oku susanna tamaro tavsiye ederim bütün kitapları çok güzel,akıcı ve hep bir şekilde kendini bulursun çok severim o yazarı kitabı çıktıkça alır okurum sende öyle yap kendine bir kaç yazar belirle onları takip et ,klasikleri oku okudukça kendine güvenin gelir ,kendini farklı hissedersin.

Gercekten cok cok cok tessekur ederim

:))

lütfen kendini yargılamayı bırak...bundan sonra yapabileceklerinin en iyisini yap, günahlar insanoğlu içindir...daha insan olmak, doğruyu kendi başımıza bulmak içindir günahlar, yanlışlar...yapılan yanlışlardan ders alıp sonrasını güzelleştirmek yerine o yanlışa takılı kalmak yapılabilecek en büyük yanlıştır...oturup kendin için üzülmek yerine günahlarının (ne kadar büyük olursa olsun) seni doğruya, Yaradana yaklaştırmasını sağlarsan hiç günah işlememiş bir insandan çooook daha erdemli olursun...bunu sakın unutma....

harika :13:

çok üzgündüm iyi geldi

harika :13:

çok üzgündüm iyi geldi

mükemmel.. o kdr güzel anlatmış ki bnm yazmayı düşündğm konuyu..

yanında ALLah olsunn.. başka kimse olmasın ne olacak ki..yanında herkes olsun..ALLah'ı unuttuktan sonra neye yarar ki..
O ALLah ki dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir ağaçtan düşen herhangi bir kuru yaprağın düşeceği yeri santimi santimine tayin eder.Seni duymaz mı hiç ? hiç duymaz mı?
ALLah kulunun sesini duymayı özlediğinde ona sıkıntı verirmiş.Kendine yaklaştırmak için dert verirmiş.Uyan kulum beni hatırla diye!

ve unutma.. bizi ALLah'tan uzaklaştıran günahımızın çokluğu değil,özrümüzün yokluğudur..sabret..

br de şu konuya değinmek istiyorum..
ayette diyor ki ''Dua edin cevap vereyim..'' o halde neden kabul olmuyor dualar?

bir insan doktora gitse bana şu ilacı ver dese doktor verir mi? o kişi hastalığını doktordan daha ii bilebilir mi? önce bi muayene eder. kişinin durumuna göre
-ya o ilacı verir
-ya o ilacın tam tersini verir
-ya da hiç ilaç vermez..

ALLah bizi bizden iyi bilir..ilacı kendi isteğimize göre deil bizi iileştirecek duruma göre vermesini istemek lazım.yani hayırlısını..

ve unutmamak lazım 'her duayı kabul ederim' demiyor 'her duaya cevap veririm' diyor..
unutmamak lazım ! 'hayır' da bir cevaptır. Ve 'hayır'lısı budur.. Bizi ALLahtan başka kimse daha fazla düşünemez..ailemz bile..

canım olur mu öyle şey hiç ne güzel işte insan ALLAH ı herkesten önce görüp sevmelidir
yaradana itaat etmek her kulun görevi yani
ayrıca ALLAH her duayı yakarışı görür ve duyar herşeyi hemde hepsininde bir karşılığı vardır ya bu dünyada ya öbür dünyada bunların cevapları
elbet bunlar için sabır gerekli kul ettiği duayı tam bir kalple,temiz bir kalple yalnız ALLAH 'a yönelerek ve çok içten isteyerek yapmalıdır
ve bir hadiste de zaten kulun ettiği dualar kabul olmuyorsa bunun suçunu ALLAH ta değil kendinde görmelidir
dualar içten ve kimsenin duymayacağı bi şekildede yapılmalı diye duymuştum

ve arkadaşlar ALLAH her yarattığını eşit sever ve hakkında hayırlısı neyse onu verir bazen bize o an kötü gelen bir durum ilerde iyiki öyle olmuş diyebiliriz anlamışsınızdır ne demek istediğimi
ve ALLAHIN en yüce gönüllü ve affedici aynı zamanda affı sevici ve af dilemek için açılan bir eli geri çevirmediğinide söylemeliyim
ha bir de şunu unuttum duanın kabul olması için gerekn diğer şeyler ise sadaka vermek,haram yememek ve bir yardıma muhtaca iyilik yapmaktan
ALLAH bütün herkesin dualarını kabul etsin yar ve yardımcınız olsun
ben ALLAH'a sonsuz inanıyorum ve güveniyorum bütün dualarımı duyuyor ve vericek eminim sizde ALLAH a inanın ve güvenin o çok yüce ve büyükk
ayyy aşka geldim yaa ALLAHIMI ÇOK SEVİYORUM:5::16:

Son düzenleme:
Back
X