Merhaba herkese. Nasil anlatmaya baslasam bunu yasamayip bilmeyene, hep ruyadaymissin hissine sahip olmayi. Insanlar ve dunya gercek mi diye yasiyorsun gece gunduz ne oldugunu algilamada zorluk cekiyorum. Hayatimin böyle yillarca gecip gittigini farkettim, 24 yasina geldim ve bircok seyi kacirmisim. Tedaviye basladim ve olusan durumumu degistirmek icin ödevler verdi ve derealizasyon semptomlari fazlalasirsa öneride bulundu, yapmaya calisiyorum hala yine de olumsuz dusunmemeye calisiyorum bir kac hafta gecse bile tedavinin uzerinden. Hayati kacirdigima uzgunum bu guzel yillarimi gerceklik hissinden uzak psikolojik durumunun icinde kalarak geciriyorum. Universiteye henuz baslayamadim, ise girmistim stresli olunca iyice dissosiyatif oluyorum kalabaligin gurultunun icine girince, akraba arkadas ortamlari da ayni sekilde. Onlardan haz almiyormusum gibi duruyor olabilirim disardan halbuki kendi icimde kendimden kopmaya daha cok basladigimdan savasiyorum. universiteye baslamadigim icin uzgunum utaniyorum. Kendi ayaklarimin uzerinde duramadim, ailemden utaniyorum. En azindan evi temizliyorum onlar isten gelmeden. Gercekligi ve yasama hissini cok özledim