Poğaçalar Dereotlu Peynirli Sarma Poğaça

-VUSLAT-

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
19.185
32.027
798
Dereotlu Peynirli Sarma Poğaça

Eki Görüntüle 1035410

Malzemeler

4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tutam dereotu
150 gr. beyaz peynir
Tuz

Yapılışı

Unu kaba alıp tuzunu ekliyoruz. Ortasını havuz gibi açıp maya, süt, sıvıyağı ekliyoruz.
Yumurtaların birinin sarısını üzeri için ayırıp kalanları ekliyoruz. Maya erinyeceye kadar kenardan un almadan karıştırıyoruz.
Rendelenmiş peyniri ve ince kıyılmış dereotunu da ekleyip kenardan hamurları alarak yoğuruyoruz.
Hamuru bezelere bölüyoruz. Unlanmış tezgahta pasta tabağı boyutunda açıyoruz.
Uç kısımları birleşik olacak şekilde şeritler kesiyoruz.
Rulo şekilde sarıp doluyoruz.

Eki Görüntüle 1035418 Eki Görüntüle 1035419 Eki Görüntüle 1035420

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun:56:

ay çok güzelmiş biraz pastaneden aldığımız açmaya benzettim sanki eline sağlık canım denemek itiyorum bunu

bişey sormak istiyorum canım bunu yaş mayayla değilde kabartma tozuyla yada ınstant mayayla yaparsak nasıl olur olurmu:26:

Canım kabartma tozu değil de instant mayayla yapabilirsin, kabartma tozu hamuru biraz daha sert yapıyor:34:

mayalıya beklettinmi canım direk şekilmi verdin

Yok canım bekletmedim, şekil verip fırına attım:34:
Canım şekil verdikten sonra üzerine avucunla biraz bastır.Pişerken kabaracağı için şekil bozulabilir, biraz bastırırsan şekli bozulmadan pişer:56:

Yok canım bekletmedim, şekil verip fırına attım:34:
Canım şekil verdikten sonra üzerine avucunla biraz bastır.Pişerken kabaracağı için şekil bozulabilir, biraz bastırırsan şekli bozulmadan pişer:56:

yaş maya çok kabarıyo biliyorum bi kere denemiştim. lezzeti tuzlu poğaça tadındamı acaba:26: ben tuzlulara bayılıyorum ama beceremiyorum yahu kötüyüm bu konuda:19: tuzunu ne kadar attın şeker hiçmi yok bunda?

yaş maya çok kabarıyo biliyorum bi kere denemiştim. lezzeti tuzlu poğaça tadındamı acaba:26: ben tuzlulara bayılıyorum ama beceremiyorum yahu kötüyüm bu konuda:19: tuzunu ne kadar attın şeker hiçmi yok bunda?

Evet canım tuzlu, şeker hiç yok... Yaparsın canım:29:
Mayayı çok koymayınca fazla şişmiyor, tarifte 1 tatlı kaşığı yeterli geldi.
Kuru mayayla yapacaksan ona da yine 1 tatlı kaşığı (silme) yeterli gelir sanırım canım:34:

Evet canım tuzlu, şeker hiç yok... Yaparsın canım:29:
Mayayı çok koymayınca fazla şişmiyor, tarifte 1 tatlı kaşığı yeterli geldi.
Kuru mayayla yapacaksan ona da yine 1 tatlı kaşığı (silme) yeterli gelir sanırım canım:34:

sağol canım çok soru sordum kusura bakma :1:

çok yeteneksizim oyüzden detayına kadar soruyorum ben yapınca kesin ya şeklinde ya bişeyinde mutlaka bi acayiplik olcak ah ahhhhh olan evdekilere oluyo alone genemi diyolar :27:

benim denemelerimden bıktılar:27:

sağol canım çok soru sordum kusura bakma :1:

çok yeteneksizim oyüzden detayına kadar soruyorum ben yapınca kesin ya şeklinde ya bişeyinde mutlaka bi acayiplik olcak ah ahhhhh olan evdekilere oluyo alone genemi diyolar :27:

benim denemelerimden bıktılar:27:

Ne demek canım, istediğini sorabilirsin:38: Bilgiler de paylaştıkça çoğalır:16:
Benim de başarısız olduğum tarifler oldu, denedikçe el alışıyor canım:34:

Back
X