Mutfak Püf Noktaları derin dondurucu HARİÇ OLMADAN kış için neler hazırlanabilir

akillibidikk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2011
1.425
11
0
Bursa

forumdaki konuların hepsi birbirinden güzel ama kışlık olarak yiyecek hazırlanması açısından çoğunlukla derin dondurucuya koydukları yiyeceklerden bahsetmişler evet deridn dondurucu çok kullanışlı ama evinde olan için ya olmayanlar ne yapsın .....

hepimiz farklı kültürlerde yaşıyoruz her şehrin kendine ait çeşitli hazırlıkları bunları paylaşalım derim daha sağlıklı olur açıkcası özellikle van da kışın elektirkler çok kesildiği için cesaret edemiyorum derin dondurucuya bişeyler koymaya çünkü bir kez iki kez değil hemen hemen hergün yada gün aşırı kesilir elektirk o zaman yiyecekelrde ziyan olabilir

patlıcan biber kabak fasülye domates dışında başka neler kurutulabilir
konserve tarzında ne gibi yiyecekler ne şekilde saklanır

benim bol miktarda kavanozum ve güneşim :76: var bunlardan faydalanarak neler hazırlayabilirim kışa yönelik
reçeller turşular dışında ki önerilerinizi bekliyorum

:49::nazar::49::nazar::49::76::76::76::76:

forumdaki konuların hepsi birbirinden güzel ama kışlık olarak yiyecek hazırlanması açısından çoğunlukla derin dondurucuya koydukları yiyeceklerden bahsetmişler evet deridn dondurucu çok kullanışlı ama evinde olan için ya olmayanlar ne yapsın .....

hepimiz farklı kültürlerde yaşıyoruz her şehrin kendine ait çeşitli hazırlıkları bunları paylaşalım derim daha sağlıklı olur açıkcası özellikle van da kışın elektirkler çok kesildiği için cesaret edemiyorum derin dondurucuya bişeyler koymaya çünkü bir kez iki kez değil hemen hemen hergün yada gün aşırı kesilir elektirk o zaman yiyecekelrde ziyan olabilir

patlıcan biber kabak fasülye domates dışında başka neler kurutulabilir
konserve tarzında ne gibi yiyecekler ne şekilde saklanır

benim bol miktarda kavanozum ve güneşim :76: var bunlardan faydalanarak neler hazırlayabilirim kışa yönelik
reçeller turşular dışında ki önerilerinizi bekliyorum

:49::nazar::49::nazar::49::76::76::76::76:

bamya da kurut,
kırmızı biber konservesi yap,
erişte,
incir kurutabilirsin,
elma, ayva, şeftali, kayısı, erik'den hoşaf pişir sıcak iken kavanoza koyup ter çevir.üzerine örtü ile ört 1 gece beklesin.kaldır kilere kış boyu ye..:)
değişik sebzelerden turşular yap.
domates konserveside yapabilirsin gerçi kurutmuşsun ama, konservesi daha çok işine yarayacaktır..
lutanista yap kışın kahvaltıda süper oluyor..yapılışı aşağıda...

MALZEMELER :

- 5-7 közlenmiş patlıcan
- 3 kilo kadar közlenmiş kırmızı biber
- 3 kilo kadar domates
- 5-6 tane ince doğranmış sivri biber
- 3-5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı çiçek yağ
- Bir tutam maydonoz
- tuz, 3-4 küp şeker, k.biber

YAPILIŞI :

Domatesleri ikiye kesip sularını ve çekirdeklerini başka kaba limon gibi sıkıyoruz. Etli kısımlarını rondolayıp büyükçe bir tencerede salçalaşıncaya kadar pişiriyoruz. Doğranmış sivri biberleri de ilave ediyoruz. Diğer yandan, közlenmiş biberleri saplarından ve çekirdeklerinden ayırıp kabularından temizliyoruz. Patlıcanlarda aynı şekilde temizlenir. Kıyma makinasından geçirilir. Domatesin içine karıştırılıp hepsi pişirilerek suları çektirilir. İçine sıvı yağ, dövülmüş sarımsak, tuz, şeker ve karabiber eklenir. En son doğranmış maydonoz ilave edilip küçük kavanozlara konulup ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilir. Sofra bezine sarıp soğumasını bekledikten sonra buzdolabında saklıyabilirsiniz. Sabah yada sahurda ekmeğinize sürüp afiyetle yiyebilirsiniz...

hadi kolay gelsinnn...:69:

bamya da kurut,
kırmızı biber konservesi yap,
erişte,
incir kurutabilirsin,
elma, ayva, şeftali, kayısı, erik'den hoşaf pişir sıcak iken kavanoza koyup ter çevir.üzerine örtü ile ört 1 gece beklesin.kaldır kilere kış boyu ye..:)
değişik sebzelerden turşular yap.
domates konserveside yapabilirsin gerçi kurutmuşsun ama, konservesi daha çok işine yarayacaktır..
lutanista yap kışın kahvaltıda süper oluyor..yapılışı aşağıda...

MALZEMELER :

- 5-7 közlenmiş patlıcan
- 3 kilo kadar közlenmiş kırmızı biber
- 3 kilo kadar domates
- 5-6 tane ince doğranmış sivri biber
- 3-5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı çiçek yağ
- Bir tutam maydonoz
- tuz, 3-4 küp şeker, k.biber

YAPILIŞI :

Domatesleri ikiye kesip sularını ve çekirdeklerini başka kaba limon gibi sıkıyoruz. Etli kısımlarını rondolayıp büyükçe bir tencerede salçalaşıncaya kadar pişiriyoruz. Doğranmış sivri biberleri de ilave ediyoruz. Diğer yandan, közlenmiş biberleri saplarından ve çekirdeklerinden ayırıp kabularından temizliyoruz. Patlıcanlarda aynı şekilde temizlenir. Kıyma makinasından geçirilir. Domatesin içine karıştırılıp hepsi pişirilerek suları çektirilir. İçine sıvı yağ, dövülmüş sarımsak, tuz, şeker ve karabiber eklenir. En son doğranmış maydonoz ilave edilip küçük kavanozlara konulup ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilir. Sofra bezine sarıp soğumasını bekledikten sonra buzdolabında saklıyabilirsiniz. Sabah yada sahurda ekmeğinize sürüp afiyetle yiyebilirsiniz...

hadi kolay gelsinnn...:69:

gulizgülcüm,hoşafı daha detaylı anlatır mısın?Nasıl pişiriyoruz,kaç gün dayanıyor kapağını açınca?

gulizgülcüm,hoşafı daha detaylı anlatır mısın?Nasıl pişiriyoruz,kaç gün dayanıyor kapağını açınca?

Şeftali Konservesi.

Tencereye 1 bir su bardağı şeker ve bir su bardağı su koydum.10 dakika kadar kaynattım.5-6 adet iri şeftaliyi soyup doğradım.Bu şurubun içine attım.15 dakika kadar da bu şekilde kaynattım.Üzerine gelen köpüğü aldım.Aynı şekilde sıcakken kavanoza koyup ters çevirdim.
Bu şekilde hazırladığımız konserveyi,komposto olarak tüketebileceğimiz gibi,pastaların içine koyabilir,suyuyla da pastalarımızı ıslatabiliriz.
diğer meyveleride bu şekilde yapabilirsin canım..
ben konserve kavanozlarına koyuyorum 2 kerede tüketiyom. 3-4 günde bişi olmuyo açılınca..ama daha fazla dayanırmı bilmiyorum ..

Şeftali Konservesi.

Tencereye 1 bir su bardağı şeker ve bir su bardağı su koydum.10 dakika kadar kaynattım.5-6 adet iri şeftaliyi soyup doğradım.Bu şurubun içine attım.15 dakika kadar da bu şekilde kaynattım.Üzerine gelen köpüğü aldım.Aynı şekilde sıcakken kavanoza koyup ters çevirdim.
Bu şekilde hazırladığımız konserveyi,komposto olarak tüketebileceğimiz gibi,pastaların içine koyabilir,suyuyla da pastalarımızı ıslatabiliriz.
ben konserve kavanozlarına koyuyorum 2 kerede tüketiyom. 3-4 günde bişi olmuyo açılınca..ama daha fazla dayanırmı bilmiyorum ..

banada böyle bir şey lazımdı cok teşekkürler başka hangi meyveyi yapıyorsun ben vişneyi buzluğa atıp meyve suyu yapıyorum..
çok iyi bir konu olmuş teşekkürler bu arada lütfen farklı şeyler paylaşınız..

Şeftali Konservesi.

banada böyle bir şey lazımdı cok teşekkürler başka hangi meyveyi yapıyorsun ben vişneyi buzluğa atıp meyve suyu yapıyorum..

KOMPOSTO KONSERVESİ YAPIMI:
Evde biraz meyveniz var, baktınız tüketemiyorsunuz kötü olacak. Hemen meyveleri ayıklayıp tencereye biraz su ve şeker ilave ederek oturtun ocağa. Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayın. Çok tatlı olursa da fark etmez daha sonra yerken üzerine su ilave ederek tadını azaltıp miktarını çoğaltabilirsiniz. Meyveler yumuşayınca, (fazla yumuşamasın dağılır, çiğ ve sertte kalmasın konserveniz bozulur) üzerine yaklaşık 1 kg meyve için 1 çay kaşığı limon tuzu parçaları atın. Kaynarken limon tuzu hemen erir. Konserve kavanozunu bir bezle tutun eliniz yanmasın ve kompostoyu kepçeyle kavanoza doldurun. Kavanoz ağzının etrafında kalıntılar varsa kağıt peçeteyle silin, temiz ve ilk kez kullanılacak konserve kapağını sıkıca bez yardımıyla kavanoza kapatın. Şimdi tenceredeki kompostolar bitinceye kadar kavanozlara doldurun. Bu arada işlem bitinceye kadar ocağın altını kapatmayın. Kapağını kapattığınız kavanozları kapakları aşağı gelecek şekilde 1 gün süreyle bu şekilde hiç dokunmadan bekletin. Ertesi gün soğuyan kavanozları ters çevirerek bir çubukla kapaklarına vurun tık tık ses geliyorsa sorun yok pot pot ses çıkarıyorsa tutmamış demektir. Kapakların orta kısımları yandan bakıldığında içe çökmüşse konserveler tutmuş demektir. Bu tarifle bozulan kavanozum olmadı hiç. Umarım sizde olumlu sonuç alırsınız.
Kavanozlar ayrıca tencerede tekrar kaynatılmıyor. Bu yüzden bir yığın kavanozu hangi tencereye sığdırıp kaynatırım diye düşünmeden, evde küçük tencerelerde bile yapmak çok kolay.

bu tarife göre armut, kayısı, erik, ayva, şeftali konservesi yapabilirsin. kolay gelsinn..

Back
X