• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ders calisamiyorum?

ninis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2021
130
0
8
22
Bi gun cok verimli gecirsem ertesi gun bombos geciyor hicbi zaman duzenli calisamiyorum, ne yapmam lazim 100k istiyorum tyt 55 civarı net yapıyorum kazanabilirmiyim
 
Kimine günde 3 saat calissa yeter kimi günde 10 saat çalışır ama bir arpa boyu yol gidemez.
Bunu cevabını senden başka kimse veremez.🤷
 
Bi gun cok verimli gecirsem ertesi gun bombos geciyor hicbi zaman duzenli calisamiyorum, ne yapmam lazim 100k istiyorum tyt 55 civarı net yapıyorum kazanabilirmiyim
Ders calisma isteği ve motivasyon da sıkıntı yaşıyorsanız, YouTube den videolar izleyebilirsiniz .
Ders çalıştığınız ortamı ona göre dizayn edin ,kazanmak istediğiniz bölümü hedeflerinizi yazın her zaman o yazdıklarınızı görün.
Dediğim videolarla daha ayrıntılı anlatımlar var, bakabilirsiniz.
Kazanacaklarınizi değil, neleri kaybedeceğinizi düşünürseniz daha iyi motive olursunuz .
Umarım hayalini kurduğunuz yerde olursunuz .
 
Eksik konularını tara.
Nasıl tamamlayabileceğinle ilgili bir öğretmeninden rehberlik al.
En iyi bildiklerinle ilgili de soru çeşitliliğini arttır.
 
Sınava ilk çalışmaya başlama noktası, bir adet Gri K. Planlama defteri almak ve onun içinde konu bazında denemeler ve eksiklerini göreceğin alanı, hangi konuyu ne zaman bitirmeyi planladığını yazmak olmalı.
Lise son sınıfta isen ve dersaneye gitmiyorsan, Eba Akademik sana çok yardımcı olacak.
Bir rehber öğretmen varsa kurumunda çalışma planı yapın ve haftalık görüşerek hesap ver😊
Kaç netle nereye girilir ve daha fazla sorgulamayı Yokatlas' tan yapabilirsin.
YouTube' da üniversite vloglari var, izlemek hem motive eder seni, hem de bilgi sahibi olursun.
Kendi başına çalışıyorsan,hangi seviyede hangi yayın evi ve testler var, internette bunlar çok dolaşan listeler, onlardan edin.
Özellikle dikkat süreni, sınav saatine odaklamak için gerçek zaman simülasyonlu (sınavın başladığı saatte, lavaboya vs. gitmeden, sınav salonuna girip çözüyormuş gibi) deneme sınavları çöz. Her birinden sonra eksik konu belirleme ve üzerinden geçme yap.
Kolay olmayacak, ama olmayacak şey de değil. Maraton koşmak gibi düşün, hep aynı tempo olmayacak ama bırakmak yok. Hepimiz bu yollardan geçtik.
Kolay gelsin.
 
Cep telefonunu diğer odaya koy
Ya da annene ver
1 saatlik periyotlarla uzak dur muhakkak
 
Bi gun cok verimli gecirsem ertesi gun bombos geciyor hicbi zaman duzenli calisamiyorum, ne yapmam lazim 100k istiyorum tyt 55 civarı net yapıyorum kazanabilirmiyim
İşte önce disiplinli olman gerekiyor zaten başlarda kendini zorlar ve düzenli çalışırsan merak etme bi gün bile çalışmadan geçiremiyorsun çünkü vicdan azabı çekiyorsun. Seviyene ve eksiğinize göre başlayın. Mesela ben lise dahil hep meslek okuduğumdan mat, coğrafya, tarih bilgim bir ortaokul öğrencisinden de kötüydü dersini görmeyince konu hakkında hiç bilgin olmuyor. O yüzden hepsine 0 dan başladım. Anlayarak ilerlemezsen unutursun o zamanda hemen pes edersin. Film izler gibi ilerlemeye çalış. Ve yıllardır hocalarımızın bize '' bol bol test çözün '' sözü çok doğruymuş asıl bilgini burada ölçüyorsun. Test çözerken unuttuklarını da öğrenip otomatiğe bağlıyorsun. O yüzden her konu sonunda mutlaka test çözün.
 
Back
X