Ders notlarım üzerinde değişiklik yapmak istiyorum

sensiz__asla123

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
1.659
1.055
698
33
arkadaşlar görşlerinize ihtiyacım var..

üniversite 1.sınıftayımm..
gerçekten derslerime çok önem verdimm..
fakat bir dersten kaldım üniversite olduğu için ve dolayısıyla ilk senem olduğundan dolayı yen, konulara
adapte olmakta zorlandımm..
sene bitti.. fakat bu notları aileme gösteremem..
elbet tepki gösterecektir..
şehir dışında okuyorumm..
çalışmayıp gezdiğimi düşünecekler fakat ben hergün çalıştımm artık yaralar çıkmaya başladı
her tarafımda..
not çizelgemi kağıt üzerine çıkartıp notları biraz değiştirip bilgisayar çıktısını alıpp aileme göstermeliym..

diğer türlü illaki gezdiğimi düşünecekler sonuçTA ilk defa onlardan ayrıyımm..
istediğimi yapabilirim anlayışı hakim olacak ve derslerimi aksattığımı düşünecekler..

sizce yapmalımıyım ?

dogru sonuc ögrenilirse yasayacaklarını dusundun mu ?
ailenin sana olan guvenide kaybolacak
bence 1 dersten kaldıgını ama verme imkanının oldugunu söyle yani dogruyu
ama bana kalırsa notları fln cıkarma ben 5 sene okudum mesela hiç cıktı alıp göturmedim karne gibi :52:

dogru sonuc ögrenilirse yasayacaklarını dusundun mu ?
ailenin sana olan guvenide kaybolacak
bence 1 dersten kaldıgını ama verme imkanının oldugunu söyle yani dogruyu
ama bana kalırsa notları fln cıkarma ben 5 sene okudum mesela hiç cıktı alıp göturmedim karne gibi :52:

teşekkür ederm yorumun için ama anlamazlarr demek istediğim gezdiğimi düşüneceklerr

fakat bir dersten kaldım üniversite olduğu için ve dolayısıyla ilk senem olduğundan dolayı yen, konulara
çalışmayıp gezdiğimi düşünecekler fakat ben hergün çalıştımm artık yaralar çıkmaya başladı
her tarafımda..
not çizelgemi kağıt üzerine çıkartıp notları biraz değiştirip bilgisayar çıktısını alıpp aileme göstermeliym..

istediğimi yapabilirim anlayışı hakim olacak ve derslerimi aksattığımı düşünecekler..

sizce yapmalımıyım ?

bence böyle bişey yapma doğruyu söylersen daha iyi olur bende üniversitedeyim ama böyle bişey başıma gelse aileme söylerdim daha sonra öğrendiklerinde güvenleri sarsılıcak bir daha zor güveniceklerdir sana bunu da göz önünde bulundur derim.

her tarafımda..

sizce yapmalımıyım ?

neden sadece gezdiğini düşünecekler daha önce böyle birsey gelmısmıydı basına yanı lise hayatında o yüzden mi direk aklına bu ihtimal geldı gurbette okumak kolay degıl yenı gıttıgın yer bılmedıgın ınsanlar elbet bocalama olacak

Doğru söylemende her türlü fayda var.
Eğer yalan konuştuğunu anlarlarsa bu sefer gerçekten gezip tozup düşük not aldığını üsütnede bir güzel yalan söylediğini bu yüzden güvenilmez olduğunu düşünecekler.
Annen,Baban onlar senin seni en iyi tanıyanlar bilenler doğruları olduğı gibi anlatırsan seni anlayacaklardır.

neden sadece gezdiğini düşünecekler daha önce böyle birsey gelmısmıydı basına yanı lise hayatında o yüzden mi direk aklına bu ihtimal geldı gurbette okumak kolay degıl yenı gıttıgın yer bılmedıgın ınsanlar elbet bocalama olacak

hayır her zaman derslerme bağlıydım ilk senede 4 yıllk istediğim bölümü kazandmm öyle uçuk notlar yapmayacağım tabiki ...

ama öyle düşüneceklernden eminim ilk defa ayrıyımm neden notlarınn düşük diyeceklerr ama çok çalıştım inanınkiii .. sabahlara kadar.. ama üniv. bu yanii.. öyle sorular soruluyorkii bazenn çalıştığından bile emn olamıyorsunn zor yani

Üniversite okumak kolay değildir. Hele ki aileden uzak.. Yeni bir çevre, yeni insanlar, yeni bir şehir ve bambaşka bir yaşam biçimi.. Bu güne kadar annenizin babanızın yaptığı her şeyi artık sizin yapmanız gerekiyor. Çok fazla sorumluluk olur ilk yıllarda.. Bu yüzden derslerinin muhteşem olması beklenmemeli zaten. Benim kanaatim, ailene doğruyu söylemen yönüne.. Biz de geçtik bu yollardan çünkü biliyorum içinde bulunduğun durumu.. Ama bu şekilde anlat ailene.. Elimden gelenin en iyisini yaptım, bunu da telafi etme imkanım var, nazar boncuğu olsun, seneye düzenimi oturtur daha çok çalışırım falan de..

bilgisayar çıktısını alıp götürmeni onlar mı istiyo ki ?
çok deil bi dersten kalmışsın o kadar sorun olcagını sanmıyorum :25: dogruyu ogrenemezler nerden ögrencekler ama bi ders için yalan söylemeye gerek varmı bilmiyorm

bilgisayar çıktısını alıp götürmeni onlar mı istiyo ki ?
çok deil bi dersten kalmışsın o kadar sorun olcagını sanmıyorum :25: dogruyu ogrenemezler nerden ögrencekler ama bi ders için yalan söylemeye gerek varmı bilmiyorm

notlarını öğrenelimm diyorlarr bilgisayardan bnde kağıt üzerinde göstermek istiyorumm..
öğrenemezler diye düşünüyorumm..
ama yapmalıymm bunu.

hayır her zaman derslerme bağlıydım ilk senede 4 yıllk istediğim bölümü kazandmm öyle uçuk notlar yapmayacağım tabiki ...

ama öyle düşüneceklernden eminim ilk defa ayrıyımm neden notlarınn düşük diyeceklerr ama çok çalıştım inanınkiii .. sabahlara kadar.. ama üniv. bu yanii.. öyle sorular soruluyorkii bazenn çalıştığından bile emn olamıyorsunn zor yani

tabiki kolay degıl bende gurbette okudum ama gel bana sor ailenle paylasırsan en azından üniversıte ortamın lıse gıbı olmadıgını anlatırsan anlarlar diye düşünüyorum ölsende dogrudan sasma arkadasım

üniversitede karne olayı olmadığı için yazılı bi çıktı alıp onlara götürmene de gerek yok bence.ben de okuyorum ama hiç böyle bişey istemediler sorarlar nasıl dersler diye ben de anlatırım.sana da sorduklarında sen de çok çalıştığını ama sadece bi dersinin kaldığını onu da seneye telafi edeceğini bunun okulunun bitme süresini falan etkilemeyeceğini güzelce anlatırsın.sonuçta tek dersse kredin de fazlasıyla yeter hatta üstten de ders alırsın yani:) ya da hiç söyleme seneye bir daha al çalış ve geç şahsen ben bu yıl öyle yaptım 2 dersimi şimdi de geçtim.ama şu not çıkarma olayına falan hiç girişme derim

Canım artık ünv. başlamışsın. Yetişkin bir bireysin.
Bazı şeylerin sorumluluğunu kendin üstlenecek yaşa gelmişsin.
Bir şekilde bunu ailene anlatman gerekiyor.
İlkokul çocuğu gibi aileye not mu gösterirmiş ünv. öğrencisi?
Seni sanırım hala çocuk gibi görüyorlar.
Doğrudur anneler babalar için çocukları hiç büyümez.
Ama abartmamaları gerekir.
Bence ailen abartıyor!

bencede hiç notlarınla oynayıp ailene yalan söyleme.. onun yerine onlara üniversitenin lise gibi olmadığını, arada sırada 1-2 ders takıntı olabileceğini ama bunların sorun olmadığını anlat.. şimdi ilk senen diye onlar da alışma sürecindedirler ama zamanla artık senin kendi sorumlulukların olduğunu ve üniversitenin liseden farklı olduğunu anlayacaklardır.. şimdi yalan söylersen ilerde yaz okuluna falan gitmen gerekirse o zaman daha çok sıkıntı yaşarsın.. gerçeği söyle ve her şeyin bilincinde olduğuna onları inandır derim ben..

canım ne çıktısı alıp göstereceksin ki???
ailene anlat ünvde karne gibi birşey yok
notlar hocalar tarafından bilgden duyuruluyor de...
notlarını söylersin...
kaldığın dersi de söylemeyebilirsin bence...
çünkü kendine güveniyorsan ki 1 dersten daha 1.sınıftayken kalıp da okul uzatma olmaz
bidahaki dönem alttan alıp geçersin
bence ailenin duyup da seni kasmalarına da gerek yok ki...
çünkü dersten kaldım dersen onlar ünvde 1 dersten kalmanın önemsiz olduğunu düşünmeyecek
tühlenip vahlanacaklar boş yere...
bence söyleme diğer derslerinden bahsetsen yeter:69:

çıktı alıp gösterme olayı banada garip geldi...
bende üni 2 deyim(gerçi sınavlar bitti artık 3 oldum: ))
benim bölümüm zorluğuyla çok meşhurdu ve benim istemeden geldiğim bi bölümdü(sonradan sevdim)
ilk sene bu nedenle adetpte olamadım ve 1.dönemden 4,2. dönemden 2 dersim altta kaldı...aileme sadece 2 dersten kaldığımı söyleyerek yaz okulunda 2 allttan bi üstten ders aldım,sene içinde de diğer kalanları temizledim...
bu sene hiç alttan olmadı...
öğrencilik bu...
heleki üniversite....bi öğrencinin gecelerce çalışıp 40 50 yi zor alması,bi başkasının bi kaç saat bakmayla 70 80 aldığı bi ortam....
lisedeki gibi verilen emeğin karşılığı alınamıyor,e haliyle bu da motivasyonu düşürüyor...
o nedenle en başta sen üzülme...
ve ailenede bu farklılıkları anlat...
anlayacaklarını düşünüyorum....ama kibar bi dillede şu çıktı meselesinin seni rahatsız ettiğini belli et..lise öğencisinden bi farkın olmadı değil mi ama :34:
başarılar...

her tarafımda..

sizce yapmalımıyım ?

canım kesinlikle yalan söyleme doğruyu söyle sonuçta üniversitede farklı dersler oluyor insan hemen alışamıyor farklı bir şehir farklı arkadaşlar farklı çevre onlarda anlayacaktır seni neden ailenin sana inanmaycağını düşünüyorsunki inanırlar yalan söylersen bir gün karşına çıkar inanmazlarsada madem vücudunda yaralar çıkıyo onları göster hem notlarının çıktısını göstermen gerek yok ben hiç göstermedim çıktı alıp ama kesinlikle yalan söyleme

Anlayıp anlamamaları onların sorunu,

Asla bir başkası için prensiplerinden taviz verme,

Bugün ailen için yarın eşin için sonra patronuın için en nihayetinde hep başkalarını mutlu etmek için didinip durursun.

Senin yalan söylediğini hiç anlamayadabilir, bu çok önemli değil,

Unutma, zenginde olsak fakirde, insanı insan yapan prensip sahibi olmasıdır, doğru ya da yanlış...

Sen prensiplerinden taviz veriyorsun ve son noktada ilkesiz biri olup çıkarsın.

Son düzenleme:
Back
X