• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ders

zeynep2012

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
280
48
123
Önemli bir sınavım var ama ne zaman çalışmak için otursam uykum, tuvaletim geliyor karnım acıkıyor film seyredesim geliyor testlere odaklanmaya çalışıyorum formüllerini bilmem kaç kez ezberlediğim konunun sorusunu çözemiyorum bir türlü olmuyor en sonunda oturup ağlıyorum arkadaşlar lütfen yardımcı olun o kadar kötü durumdayım ki kafaya takmaktan sivilceler çıktı kilo aldım ama yine olmuyor Allah rızası için bir hal yolunu biliyorsanız söyleyin çok aciz kaldım

aklında hiç bişey kalmaması gerek. yoksa aklında kalan şeyi yapana kadar boşuna çalışmış olursun yani çalıştığını zannedersin. aklındaki herşeyi yap sonra gerekirse sabahlara kadar çalış :)

kütüphanede çalışmayı dene , oradaki insanların çalışması seni kamçılar belki rekabet duygun artar.

Kendine ödüller koyarak çalışmayı dene. Örneğin 2 konu çalışırsam 15 dakika internette takılacağım diye.Ama disiplinli olarak uygulayın.Kolay gelsin

Ben böyle dönemlerde hep bir arkadaşımla yapışık ikiz olurdum. Beraber yer içer uyur s*çar ve de çalışırdık misal iki gün boyunca. Birbirimizi tetikliyorduk artık mecburen çalışıyorduk yani.
Yalnızken zor oluyor bilirim.
Ama bu işe yarıyor.
Kütüphane de olur.

Canim benim, kendini otive et, yukardaki arkadaslardan biri ne guzel yazmis. Mesela 2 saat calisayim, yarim saat televizyon izlicem gibi... Kendini biraz disipline etmeye calis.

Formulu ezberlemektense , mantigini ogren. Ornek vereyim, fizikteki hareket sorularinda zilyon tane formul vardi, hepsi birbirine benzeyen cunku hepsi grafik okumaktan geliyor. Bu durumda formulu ezberleyecegine mesela, hareket grafigi nasil cizilir, altinda kalan alan nasil hesaplanir bunu anla. Geometride mesela, ucgen konusunda uzunlukla ilgili formuller vardi, ben hicbirini ogrenmedim. Dik ucgendeki uzunlugun nasil hesaplandigini bilirsen hepsine yetiyor.

Kolay gelsin :)

Cnm dersin basına ben yapamıcam yapmk istemiyorm die oturuyorsn...motive et kendini ve güven.

Aynen bende senin gibiydim şöyle yapıyorum ben ilk önce yapmaktan çok hoşlandığım bişey yapıyorum( film izlemek vs ) sonra ders çalışıyorum tekrar beni mutlu eden şeylerle oyalanıyorum sonra tekrar ders çalışıyorum, lütfen kafanda büyütme büyüttükçe de çalışamassın, stres stresi getiriyor maalesef

Back
X