• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dershaneden paramızı alamıyoruz...

Yaxgxmurseli

Üşüyorum kapama gözlerini
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2008
1.915
5
156
İstanbul
Avukat arkadaşlar,ben bu sene stajyer olarak çalıştığım dershaneden 150tl maaş
alıyordum.Ancak 3 aydır bunu bile alamadım.

Pazartesinden beri deliler gibi dershaneyi arıyorum.Bir türlü yerlerinde bulamıyorum.

Benim gibi diğer arkadaşlarım da tabii ki alamıyor.(Hatta içerde 3000tl alacağı olan öğretmenler var)

Bir gün bir arkadaşımız eğer mahkemeye verirsek asgari ücretten maaşımızı alabiliriz demişti.

Şimdi benim sormak istediğim mahkemeye başvursam avukat parası falan vermeden
bu işi halledebilir miyim?

Bir de bunların katakullilerini başka nasıl cezalandırabiliriz.

Lütfen yardım edin!!!!!!!!

bu parayı almak istiyorsan bir kere orada çalıştığını kanıtlaman lazım..2. si ihtar çekmen lazım noterden..o öğretmenlerde orada çalıştıklarını kanıtlarlarsa ki onların büyük olasılıkla ssk sı vardır yani bu bir kanıttır ,senin yok sanırım - onlarda ihtar çekmeli noterden..ihtar korkutmazsa o zaman mahkemeye verirler..avukat işine gelince ,avukatla anlaşmana bağlı..gerçi kazanırsan zaten avukat parasını onlar verir..birleşip bir avukatta tutabilirsiniz..bence daha karlı..

Benim de sigortam yattı;ama işte bizi tek düşündüren avukat parası

biliyorsunuz ki bizim ülkemizde yıllar sürüyor ya mahkemeler nasıl olur hiç fikrimiz yok

zaten avukat %20 yada %25 den fazlasını alamaz kanuna göre..yani toplam alınacak miktara göre..noterden ihtar çekmek önemli.dava açacaksan mutlaka öncesinde ihtar çek onlara süre ver.ödemezlerse avukata ver..bizimde böyle bir sorunumuz var..eşimin işten çıkardılar ve tazminatını vermediler..ama maddi olarak sıkıntıda olduğumuz için bir türlü dava açamadık.gerçi 5 yıl zamanımız var..zaten en yüksek faiz ile alırsın paranı..şu da var..fakirlik belgesi ile barolar birliğine gidersen sana avukat atarlar..muhtardan fakirlik kağıdı alacaksın ve avukat tutmaya gücün yetmediğini dile getireceksin..böylede yapabilirsin..normalde 1 yılda 2 yılda falan bitmesi gerekir.2 yılı geçeceğini sanmam
bakalım belki yakın zamand aaçarız bizde dava..

Back
X