Dershanemiz, Kötü Yönetimi ve Doğurduğu Sonuçlar

angryangel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2011
1.316
10
106
40
İstanbul
Arkadaşlar ben 4 aydır Gaziosmanpaşa'da bir dershanede ingilizce ve SBS rehberlik öğretmeni olarak çalışıyorum. İlk başlarda idare ile rehberlik ve ingilizce üzerine anlaşmışken, zamanla sekreterin işleri de bana yıkılmaya başladı. Buna mukabil sekreterimiz de oldukça hadsiz ve çapsız biri. Bu hanımın kız kardeşleri bizim dershanemizde eğitim görmekteler. geçen gün bu kızlardan biri türkçe öğretmenlerimizin birinden birebir alıp alamayacağını sordu. ben de o öğretmenin çok dolu olduğunu söyledim. kız da amaan hocam soru çözümleri de çok dolu oluyor napıcaz dedi. ben de gülerek (ki üslubumun şaka yollu olduğunu bir aptal bile anlardı.) biz o zaman boşuna soru çözümü yapıyoruz dedim. buna çok alınmış ve hemen gidip sekretrimiz olan ablasına söylemiş. sekreter hanım yanıma gelip herkesin içinde bağırmaya başladı. sakin dille izah etmeye çalıştım ve hatta özür de diledim. Ama o daha da çirkinleşip bilmeden konuşmayacaksın o zaman diye bir cümle kullandı. benden hem kıdemce hem de yaşça küçük olduğu için benimle konuşurken haddini bilmesini söyledim. şimdi odamdan telefonla aradığımda suratıma kapatıyor ve bir şey istediğimde yüzüme çarparak veriyor. şimdilik susuyorum bir şey demiyorum. ama sabrım tükenmek üzere...

burada haklı mıyım yoksa haksız mıyım ve bu durumda ne yapmalıyım lütfen objektif cevaplarla yardımcı olun kızlar

Haklisin tabii ki. Cahil biriyle ugrasiyorsun sanirim. Boyleleri isyerinde profesyonellik bilmez, babalarinin evinde gibi hareket ederler. Isin zor valla. Tamam kisisel problemleriniz olabilir, ama bunun ise yansimamasi lazim. Boyleleriyle calisilmaz. Laftan anlayan biriyse, al karsina konus, ya da daha ust duzey biriyle konusabilirsin. Tabii aranizdaki sorundan degil ama, onun calisirkenki saygisizligindan bahsetmek daha dogru olur bence.

Böylesine yapılacak şey belli. Kıdemini kullanarak haddini bildireceksin. Hatta biraz üzerine git ki bi' daha saçma sapan hareketler yapamasın.

müdüre zaten bahsedeceğim yaptığı terbiyesizlikten ama maalesef anlayacağını sanmıyorum. sanırım benim için en ayırlısı bu kurumdan ayrılmak olacak.

ben olsam hiç de ayrılmam valla, biri gidecekse o ben olmam

bu olay sadece bardağı taşıran son damla oldu. Yumuşak yüzlü olduğum için diğer rehberlikçiler beni kullanmaya kalktılar. ilk hayır deyişimde ise tüm idare katı benimle küstü. laf sokmalara ve hak etmediğim şekilde hakaretlere uğradım. olay müdüre taşındı ve müdürden de fırça yedim. hala da beni sekreter gibi kullanmaya devam ediyorlar böyle. ama artık bıçak kemiğe dayandı. işin dayanılacak yönü kalmadı.

canım bence daha çok başın ağrır böyle seviyesiz bir yerde. ayrıl gitsin. ne diyecekleri umrunda olmasın hiç.

kesinlikle tavrınızı koymalısınız bence bende devlet memuruyum ama haklıysam şefimle veya müdürle
tartışırım çünkü haklıyım bi ara susmayı da denedim ama susunca gördüm ki dediğiniz gibi iş yıkmaya başlıyorlar
bende en ufak bi olayda hemen söylüyorum lafımı ha tabi kıracak gibi değil ama haklı olduğumu belli edecek şekilde iş hayatı çok zor allah yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…