dert benden derman sızden ...

tuareki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2008
219
0
96
36
kızlar hepınıze merhaba ne yapacagımı bılemedım yardımlerınız gerekıyor durum dısarıdan nasıl gorunuyor nasıl mudahale etmelıyım bılemıyorum
bız uc kız kardesız babamı cok kucukken kaybettık annem daha 37 yasındaydı dolayısıyla cok zorluklar yasadık annem bıze bakmak ıcın calıstı fedakarlıklar yaptı asla annemın hakkını odeyemem tabı bu sıkıntılar annemde tansıyon hastalıgını da beraberınde getırdı yıllar onu yıprattı su anda en ufak kotu haberde hemen tansıyonu cıkar cok kotu olur ben 23 yasında evlıyım antalya'dayım ortanca kızkardesım saglık lısesı mezunu ve calışıyor annem onun adına kredı cekıp ev aldı o kredıyı evın faturalarını oduyor annem de babamdan kalan aylıkla evı gecındırıyor kucuk kızkardesımde turızm meslek lısesınde okudu sımdı o da antalyada bır otelde calışıyor mını clup ta cocuklarla ılgılenıyor annem kucuk kızkardesımın otelde calışmasını ıstemıyor gelsın yanımda bır magazada calışsın markette calışsın dıyor o da tabı ben kendımı gelıstıremem hem maasıda az dıye ıstemedı hem calıştıgı ortam hemde genclık tutucu annemın tavrının da etkısıyle kardesım cok rahat gıyınıyor asırıya kacmıyor ama annem ıcın fazla bu durumdan rahatsız annem ortanca kızkardesım hemsıre oldugundan gece nobetlerı oluyor gece nobetten cıkınca gunduz uyuyor annemde evde sıkılıyor detaylı anlattım cunku sorunumuz su gecen gun kızkardesım gunduz nobetınden cıkmıs akşam eve gıtmıs sabahta erkek arkadaşı ıst onu gormeye gelmıs anneme ben gıdecem beraber gezsıcez demıs (başka zaman olsa yataktan cıkmaz cunku akşam gece nobetıne calışmaya gıdecek) annem telefonda konuşmasına bırsey demıyor akıl verır fılan onu dınler ama dısarı cıkmasına ızın vermemıs kavga etmısler kardesımde dınlememıs tabı cıkmıs akşama kadar dısardaymıs dırek hastaneye gıtmıs ben hastaneye geldım anne merak etme dıye aramıs annemı annemde kızgın artık kımseyı ıstemıyorum sız benı dınlemıyorsunuz ne halınız varsa gorun dıyıp telefonu kapatmıs dun akşam hıc bırımızın telefonuna cvp vermedı sabah konustum sıkayet edıyor bana herseyı ben dıyor artık bır seyı kaldıramıyorum anne nerdesın huzurevıne gıdıyorum dısarıdayım ben antalyadayım kucuk kardesım burada dıger kardesımde uzgun evde aglıyor yerınıde bılmıyoruz telefonlarımızıda acmıyor aramayın kokten kapatırım dedı ben de kardesıme dedım akşama kadar aramayalım sakınlessın ararız teyzemlere fılan gıtmıstır dıye tahmın edıyorum sımdı ne yapıcagımı bılemedım arama konusundada emın degılım ne yazdım nasıl anlattım bılmıyorum ama fıkırlerınıze yardımınıza ıhtıyacım var

sözünün dinlenilmemesi zoruna gitmiş demek ki ama fazlada tepki vermiş.biraz sakinleşmesini bekleyin.başka ne denir bilemedim:26:

su anda nerde oldugunuda bılmıyoruz arayınca acmıyor telefonumuzu da zaten umarım bır an once sakınlesır su an ona 12 saat uzaklıktayım gıdeyım desem de yarın sabahtan once ulaşamam gercı calışıyorum nasıl gıderım onuda bılmıyorum

belki kızacaksınız ama herkesin yanlış davrandığı bir aile.hemşire olan kardeşinizin annenizi hiçe sayarak erkek arkadaşı ile buluşmaya gitmesi,hiç eve gelmeden işe gitmesi başlı başına bir hata.annenizin sizi arayıp olanı biteni anlatması sonra telefonlarınıza cvb vermemesi başka bir hata.bakın aklınız evde kalmış huzursuz olmuşsunuz elinizden birşey gelmiyor çok kötü bir durum bence.düşünmesi lazım kızın aklı bende kalır hiç haberi olmasın diye.tabi ailenin başında babanın olması önemli.üç genç kız bu devirde evlendirip meslek sahibi etmek çok zor yalnız bir kadın için.anneniz öyle davranırsa kardeşlerinizde yarın annenizden gördüğü şeyi yapacak telefonlarını kapatacak hiç biriniz ulaşamayacaksınız.kötü bir örnek bence.annenize illaki ulaşacaksınız.hatalı davrandığını ona anlatın.merak etmeyin kızkardeşlerinizi cezalandırmak için bunu yapıyor.belki kendisine göre taktiğide doğrudur biz bilemeyiz.
söylemeden edemeyeceğim otelde çalışan kız kardeşinizin üniversiteyi düşünmüyorsa işi gayet iyi.markette çalışarak bir yerlere gelemez.ne zamana kadar markette çalışacak sanki.ama otel gibi bir yerde hem maaş iyi,hem çalışma şartları.işinde yükselip emekli olana kadarda çalışabileceği bir iş bana göre.

kızlar hepınıze merhaba ne yapacagımı bılemedım yardımlerınız gerekıyor durum dısarıdan nasıl gorunuyor nasıl mudahale etmelıyım bılemıyorum
bız uc kız kardesız babamı cok kucukken kaybettık annem daha 37 yasındaydı dolayısıyla cok zorluklar yasadık annem bıze bakmak ıcın calıstı fedakarlıklar yaptı asla annemın hakkını odeyemem tabı bu sıkıntılar annemde tansıyon hastalıgını da beraberınde getırdı yıllar onu yıprattı su anda en ufak kotu haberde hemen tansıyonu cıkar cok kotu olur ben 23 yasında evlıyım antalya'dayım ortanca kızkardesım saglık lısesı mezunu ve calışıyor annem onun adına kredı cekıp ev aldı o kredıyı evın faturalarını oduyor annem de babamdan kalan aylıkla evı gecındırıyor kucuk kızkardesımde turızm meslek lısesınde okudu sımdı o da antalyada bır otelde calışıyor mını clup ta cocuklarla ılgılenıyor annem kucuk kızkardesımın otelde calışmasını ıstemıyor gelsın yanımda bır magazada calışsın markette calışsın dıyor o da tabı ben kendımı gelıstıremem hem maasıda az dıye ıstemedı hem calıştıgı ortam hemde genclık tutucu annemın tavrının da etkısıyle kardesım cok rahat gıyınıyor asırıya kacmıyor ama annem ıcın fazla bu durumdan rahatsız annem ortanca kızkardesım hemsıre oldugundan gece nobetlerı oluyor gece nobetten cıkınca gunduz uyuyor annemde evde sıkılıyor detaylı anlattım cunku sorunumuz su gecen gun kızkardesım gunduz nobetınden cıkmıs akşam eve gıtmıs sabahta erkek arkadaşı ıst onu gormeye gelmıs anneme ben gıdecem beraber gezsıcez demıs (başka zaman olsa yataktan cıkmaz cunku akşam gece nobetıne calışmaya gıdecek) annem telefonda konuşmasına bırsey demıyor akıl verır fılan onu dınler ama dısarı cıkmasına ızın vermemıs kavga etmısler kardesımde dınlememıs tabı cıkmıs akşama kadar dısardaymıs dırek hastaneye gıtmıs ben hastaneye geldım anne merak etme dıye aramıs annemı annemde kızgın artık kımseyı ıstemıyorum sız benı dınlemıyorsunuz ne halınız varsa gorun dıyıp telefonu kapatmıs dun akşam hıc bırımızın telefonuna cvp vermedı sabah konustum sıkayet edıyor bana herseyı ben dıyor artık bır seyı kaldıramıyorum anne nerdesın huzurevıne gıdıyorum dısarıdayım ben antalyadayım kucuk kardesım burada dıger kardesımde uzgun evde aglıyor yerınıde bılmıyoruz telefonlarımızıda acmıyor aramayın kokten kapatırım dedı ben de kardesıme dedım akşama kadar aramayalım sakınlessın ararız teyzemlere fılan gıtmıstır dıye tahmın edıyorum sımdı ne yapıcagımı bılemedım arama konusundada emın degılım ne yazdım nasıl anlattım bılmıyorum ama fıkırlerınıze yardımınıza ıhtıyacım var

Biraz karışık anlatmışsınız ama kendi anladığım kadarıyla cevap vermek istedim.
Anneniz kardeşlerinize fazla müdahale ediyor gibime geldi.
Gencecik insan,otel mi market mi nerede istiyorsa orada çalışır. Nerede nasıl mutlu olacağına anneniz karar veremez. Zaten insanın hayatında iş ne kadar önemli yere sahip hepimiz biliyoruz.
Aynı durum diğer kızkardeş için de geçerli.
Kızın erkek arkadaşı var,onunla dışarı çıkmış,anneye de haber vermiş zaten. Ne var bunda anlamadım.
Gece nöbeti varmış da,başka zaman olsa uyurmuş da... Yapmayın gözünüzü seveyim siz gençlik ateşiyle hiç mi uykusuz kalmadınız?
Kardeşinizi siz anlamazsanız kim anlayacak?
Ağlamaları,sızlamaları ve şikayetleri ile sizin ve evinizin huzurunu bile kaçırmış farkında değil misiniz?
Otelde çalışan kardeşin neden eve gelmek istemediği belli aslında. Anneniz gereksiz müdahalelerde bulunuyor,kızlarını sıkıyor,her biri de ondan uzaklaşmaya çalışıyor.
Anneniz çok uzağa gitmiş olamaz,gezer gezer gelir. Gelince lütfen tüm bunları anlatın da kızlarını biraz rahat bıraksın!

zaman ayırıp da yazdıgınız ıcın tesekkur ederım ewewt su anda cok huzursuzum ama bılıyorumkı sakınlesecek yanlış yaptıgını boyle tavrının bızı bırbırımızden ayıracagının da farkındayım kızkardesıme gelınce o anneme saygısızlık yaparak buyuk hata yapmış bende bılıyorum kendısıde bılıyor ama o da evle hastane arasında mekık dokuyor nefes almak ıstedı dıye dusunuyorum anneme de kızıyorum erkek arkadasıyla telefonda konuşmasına karısmıyor gezmesıne karısıyor hergun gezmıyorkı bu kız aylardır ılk defa kardesımde ısınden memnun o yerlede yukselemeyecegını bılıyor ama bunu anneme anlatmak gerek ıcımden keske su anda annemın yanında olsaydınız demek geldı saolun

bende annemın cok fazla sıktıgının farkındayım kızları ama ne yapsak ona engel olamadık başka zaman uyur derken yanı annem başka zaman olsa uyur dıye kızdı demek ıstemıstım buna da sınırlenmıs benım endıselendıgım annemın tansıyondan bır yerde dusup kalması sureklı dua edıyorum bırsey olmasın dıye sakınlesıp mutlaka gerı gelecektır tesekkurler yorumun ıcın

bende annemın cok fazla sıktıgının farkındayım kızları ama ne yapsak ona engel olamadık başka zaman uyur derken yanı annem başka zaman olsa uyur dıye kızdı demek ıstemıstım buna da sınırlenmıs benım endıselendıgım annemın tansıyondan bır yerde dusup kalması sureklı dua edıyorum bırsey olmasın dıye sakınlesıp mutlaka gerı gelecektır tesekkurler yorumun ıcın

Sağ salim gelir inşallah anneniz.
Kendi evlatlarını ne kadar üzdüğünü görse,kendisinden uzaklaştığını bilse belki biraz sakinleşir.
Dedim ya siz uzağa gelin gitmişsiniz,diğer kardeş otele gitmiş.
Elinde bir tek bu hemşire kalmış,o da bir gün canına tak edip gidecek anneniz belki o zaman hatalarını anlayacak ama çok geç olacak!

bu tavrının yaptıklarının bızde farkındayız umarım kendısıne bırsey olmadan sakınlesıp doner cok saolun

bende kücük yasta babamı kaybettim ve annemle ikimiz yalnızız.annemle 1 gün ilgilenmesem küser:) kıyamamki.farkında olmadan ihmal ettiğim oluyor ama annemin sözünden hiç çıkmışlığım olmadı.yapmanız gereken sakinleşmesini beklemek.yakın akrabalara gitmiştir.tabi arayın sorun nerede bulun yoksa ihmal edildiğini düşünür.eşi olmayan anneler dahada ilgi bekliyor,hem anne hem baba olduğu için sözünün geçmesini istiyor.haklılarda.kıyamam üzülmesin daha fazla inşallah

Back
X