• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert benim değil ama yardımınıza ihtiyacım var

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.114
30.486
798
35
Merhaba kk nın guzel hanımları ,
Bir Arkadaşımın sorunu var sizden konuyla ilgili yardım rica ediyorum .
Bu arkadas 25 yasında bekar ailesi Mersin'de yaşıyor kendisi sadece üniversite için istanbulda bu sene mezun oldu ve yüksek lisansa başlayacak . Istanbulda sadece akraba olarak teyzesi var . Teyzesine her Gittiği zaman Mersin'de iş bulmayı düşünürsün herhalde , Yaz stajını Mersin'de yapsan olmuyor mu gibi Cümleler kuruyormuş. Kız en son yüksek lisansı kazanmıştı teyzesine 1,5 sene daha okuyacağım istanbulda demiş . Teyzesi de "Mersin'de bi iş bulunsa orada yaşayıp çalışsan buraya sadece sınavlara gelsen olmaz mı " Demiş .
Siz olsanız nasıl davranırsınız ve bu arkadasa ne demeliyim ?
Bu arada teyzesinde kalmıyor ondan maddi bir beklentisi de yok arada gidiyor .

Teyzesinin evinde kalmıyorsa ona maddi manevi bir sorumluluk yüklenilmediyse niye dert ediyor ki , arkadaşınızın annesi teyzeye arkadaşınızla konuşması için ricada bulunmuş olabilir mi ,ailesi nasıl bakıyor eğitimine İstanbul da devam etmesine
Annesi yok zaten vefat etmiş . Babası var o da kardeşine bakıyor . Annesinden kalma bir Mülk var Kızın eğitim ihtiyacları vs o mülkten karşılanıyor o mülkten anneden dolayı Kızın da Payı var

Merhaba kk nın guzel hanımları ,
Bir Arkadaşımın sorunu var sizden konuyla ilgili yardım rica ediyorum .
Bu arkadas 25 yasında bekar ailesi Mersin'de yaşıyor kendisi sadece üniversite için istanbulda bu sene mezun oldu ve yüksek lisansa başlayacak . Istanbulda sadece akraba olarak teyzesi var . Teyzesine her Gittiği zaman Mersin'de iş bulmayı düşünürsün herhalde , Yaz stajını Mersin'de yapsan olmuyor mu gibi Cümleler kuruyormuş. Kız en son yüksek lisansı kazanmıştı teyzesine 1,5 sene daha okuyacağım istanbulda demiş . Teyzesi de "Mersin'de bi iş bulunsa orada yaşayıp çalışsan buraya sadece sınavlara gelsen olmaz mı " Demiş .
Siz olsanız nasıl davranırsınız ve bu arkadasa ne demeliyim ?
Bu arada teyzesinde kalmıyor ondan maddi bir beklentisi de yok arada gidiyor .
Demek ki dert olmuş teyzesine bu , aralarda da gelmesini istemiyor benim anladığım buu...

Annesi yok zaten vefat etmiş . Babası var o da kardeşine bakıyor . Annesinden kalma bir Mülk var Kızın eğitim ihtiyacları vs o mülkten karşılanıyor o mülkten anneden dolayı Kızın da Payı var
Teyze galiba başına bir şey gelir diye evham yapıyor olabilir, hani memlekette babası başında dursun falan diye düşünüyor heralde.annede vefat edince kendinde öyle bir sorumluluk hissetmiştir.

Teyze kendi çağırıyormuş ama hatta gelmeyince arayıp Kızın babasını falan hiç gelmiyor diyr sitem ediyormuş

Kizin iyiliginimi dusunuyorki kendince..

Belli bir yastan sonraki insanlar yapabiliyorlar boyle seyler..

Kirici olmadan durumunu anlatabilir hayirlisi icin dua et teyzecim vs. Ekmegim isim neresi isime geliyorsa ben ordayim gibi gibi..

Kardeşinin emaneti basina bisey gelmesinden ve kendissin sorumlu tutulmasından korkabilir teyzesi .. artık ortam oyle değişti ki kendi kizinin hesabina insan kocasına veremiyor ... arkadaşın da gitsin gelsin gönlünü alsin ...

Teyzesi hic destek olmuyorsa daha niye memlekete göndermeye calisiyor ki. Arkadasin teyzesine gitmesin davet edildimi de gitsin 1-2 saat otursun kalksin.

Teyze galiba başına bir şey gelir diye evham yapıyor olabilir, hani memlekette babası başında dursun falan diye düşünüyor heralde.annede vefat edince kendinde öyle bir sorumluluk hissetmiştir.
Başına bşy gelir diye düşünse misal bir ihtiyacın var mı diye sorar kız öğrenci sonuçta evine gidince öyle yemek falan da yapmıyormuş pek . Hatta bir kere gitmiş kusura bakma yemek hazırlayacak vaktim olmadı o Yüzden hazırlayamadım Demiş .

Kizin iyiliginimi dusunuyorki kendince..

Belli bir yastan sonraki insanlar yapabiliyorlar boyle seyler..

Kirici olmadan durumunu anlatabilir hayirlisi icin dua et teyzecim vs. Ekmegim isim neresi isime geliyorsa ben ordayim gibi gibi..
Yası çok büyük değil 35 -40 yaslarında falan teyzesi

Kız babasıyla konuşsun teyzesinin boyle konuşmasindan rahatsiz oldugunu ve uzun süre gitmeyecegini söylesin

Böylelikle teyze babayı aradığı zaman babasıda neden gitmedigini bilir ve durumu idare eder dersleri var yoğun gelemiyor gibi..

Back
X