dert cok derman yok

nakna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2011
144
1
68
İstanbul
8 yasına gırmıs olan oglum la kafayı yıyorum kımseyle anlasamıyor cok mızıkcı yaramaz huysuz agzı bır dolu laf korkuyorum oyle bunalımdayımkı sankı bır dert oymus gıbı korkuyorum gelecekten korkuyorum ılerıdekı cocumun davranısları nasıl olacak dıye hemde cok bırtek benım oglumda goruyorum bu davranısları akıl verın ne yapayım nereye basvurayım yasayan bır oluden farkım yok inanın .keske cocuk yapmasaydım ılk basları cok guzellerdı buyudukce canavar oluyorlar

bence öle deme ya biyerinde bişi yok ona şükret. davranış bozuklukları o yaşlarda çok olur. tek sorunu bu olsun yani sağlıklı olduktan sonra. bunun için profesyonel bi yardıma başvurabilirsin. ne çocuklar görüyoruz yaramazlıkları akıl almıyo insanın. çocuk gelişim uzmanlarına başvur en azından düzeltebilicekleri şeyler söleyebilirler

8 yasına gırmıs olan oglum la kafayı yıyorum kımseyle anlasamıyor cok mızıkcı yaramaz huysuz agzı bır dolu laf korkuyorum oyle bunalımdayımkı sankı bır dert oymus gıbı korkuyorum gelecekten korkuyorum ılerıdekı cocumun davranısları nasıl olacak dıye hemde cok bırtek benım oglumda goruyorum bu davranısları akıl verın ne yapayım nereye basvurayım yasayan bır oluden farkım yok inanın .keske cocuk yapmasaydım ılk basları cok guzellerdı buyudukce canavar oluyorlar

1.Evvel çocuğunuza karş bakış açınızı değiştirin, onun yaramaz bir canavar değil
yaşıtların göre daha hareketli bir çocuk olduğunu düşünün. Ki zeki çocuk hareketli olur!
2. Bir psikolog veya pedagog ile görüşün.
3. Nerede hayır nerede evet diiyeceğinizi iyi ayarlayın, babası ile ağız birliği yapın
birinizin evet dediğine diğeriniz hayır demesin, ortak bir tutum sergileyin.
4. Çocuğunuzun özel bir çocuk olduğunu düşünün ve onun haklarına saygılı olun.
Başkalarının yanında incitmeyin, eleştirmeyin, küçk sorumluluklar vererek onu destekleyin.
5. Ona ayırdığınız zamanlarınız olsun belkide hoşunuza gitmeyen davranışlar sergileyerek
daha fazla ilginizi çektiğini düşünüyor olabilir. Çünkü bazı çocuklar uslu oldukları zaman
görünmezdir.
6. Abartmadan onu ne kadar sevdiğinizi hissettirin.

Bence once sakin olun. sıkıntınız sırf oglunuzun davranıslarımı?
bu yuzden mı yasayan oluye donustunuz? ne gıbı konularda asilik yapıyor mesela?
ıletısımınız nasıl? babasıyla arası nasıl canını sıkan onu mutsuz eden bırsey mı var_?
bı pedagogla gorusebılırsınız. cocugunuza ıyı gelecektır.
onun dısında sımdı okullarda tatıle gırdı, onun enerjısını huysuzlugunu atabılecegı aktıvıteler elbette vardır.

madem mızıkcı ornegın ılk basta tek basına yapmayı sevdıgı seylerı yapabılır.
daha sonra zaten sıkıldıgında arkadas arayacaktır yalnız kalmak ıstemez.
ama daha cok ayrıntı verırsenız yardımcı olmak daha kolaylasır.

çocuk bir hamur, onu biz şekillendiriyoruz. bir pedegoğa danışın, nerede yanlış yaptığınızı bulun derim. elbette hiçbir anne çocuğunun böyle olmasını istemez ama siz şu an sonuçları söylüyorsunuz bence önemli olan sonuç değil nedenler. elbet bir nedeni vardır.

iste cocuga cabuk kavusanlar sonra boyle keske cocuk yapmasaydim der sukretmesini bilmez etrafinda o keske yapmasaydim dedigi cocuga kavusmak icin caba harcayan yalvaran insanlar var bu ne sükürsüzlük...

Ruh sağlığı yerin de olan birinin söyleyeceği sözler değil bunlar.Büyük ihtimalle ekonomik olması en başta aile de bir sıkıntı vardır.Sekiz yaşında ki bir çocuk ne kadar kötü olabilir :44:

iste cocuga cabuk kavusanlar sonra boyle keske cocuk yapmasaydim der sukretmesini bilmez etrafinda o keske yapmasaydim dedigi cocuga kavusmak icin caba harcayan yalvaran insanlar var bu ne sükürsüzlük...

Vallaha bunu bende anlamiyorun iste.
Ben evlendigimin gecesi hamile kaldim ve esimi turkiyede birakip yurtdisina geldim mecburen.
Esimi dogumuma 2 ay kala getirebildim. Yani onunla cok fazla yalniz zaman gecirme firsatim olmadi.
Simdi iki cocuk var oglum 4 yasinda ve 10 cocuga bedel.
Ben yinede keske dogurmasaydim yada pismanim gibi bir sey demedim hic. Allah söyletmesin.
Her günümüze sükür.
Anne olmak kolay degil iste hemde hic kolay degil.

Vallaha bunu bende anlamiyorun iste.
Ben evlendigimin gecesi hamile kaldim ve esimi turkiyede birakip yurtdisina geldim mecburen.
Esimi dogumuma 2 ay kala getirebildim. Yani onunla cok fazla yalniz zaman gecirme firsatim olmadi.
Simdi iki cocuk var oglum 4 yasinda ve 10 cocuga bedel.
Ben yinede keske dogurmasaydim yada pismanim gibi bir sey demedim hic. Allah söyletmesin.
Her günümüze sükür.
Anne olmak kolay degil iste hemde hic kolay degil.

ALLAH ISTEYEN VE HAK EDEN HERKESE SAGLIKLI HAYIRLI EVLATLAR NASIP ETSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

ay tövbe de hıç denır mı öyle :26:

sende bunalmışsın bellı kı bence sende bı psıkoloğa gıt, depresyon felan olabılır ınsan kendı evladından bıkar mı hıç

benım kardeşımde çok hıperaktıf bı çocuktu, annem hep kurslara, futbola baskete yönlendırdı

orda enerjısını boşaltınca evde sesı çıkmıyordu :1:

ama şımdı bak uslandı, pedagog ıle görüşün mutlaka

ve dedığım gıbı ımkanınız varsa bı kursa gıtsın yaşıda müsaıt

canım bneimm bır anne ne olursa olsunn asla çocugundan şikayet etmemeliii heleki 8 yaşında ufacık bır cocuksaa

cocuklar buyudukce dertlerıde buyuyor dıyenlere sınır oluyorumm

yapmasını bılıyorsan bakmasınıda bılıceksınn

cefa çekmeden sefa sürülmez güzel kardeşimm

evladının kıymetını bıll isyan etme veren RABBİM bir anda ALMASINIDA BİLİRR

ALLAH'IM esirgesin uzun ömürler bahşetsinn

buyudugunde evladınız ıcın böyle konustugunuza pişamn olursunuz lutfeen sevın ilgi gösterın

evladınız ıcın "canavar"terımı kullanmanız benı cok üzdüüü

o daha bır melekkk hıcbırseyden anlamayan masum bır melek sıze ıhtıyacı varr savunmasız bır kuşş misalii

yazık yaa yapmayın valla benım burda ıcım parçalandıı

Son düzenleme:
En kısa zamanda bir psikologa gidin..Maddi olarak uygun değilim diyebilirsiniz, bütün şartları zorlayın...
Sizin bütün hissettikleriniz çocuğunuza yansıyor emin olun.. Bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı dilerim..
Allah yardımcınız olsun..

Bir uzmandan yardım alabilirsiniz..Kücükte olsa arkadas cevresi önemli..Net varsa fazla zaman gecirmesine izin vermeyin hatta hic vermeyin birsey kaybetmez..Tv desen ona keza..Kendini gelistirebilcek oyalanabilcegi oyunlar alabilirsin..Agzı bir dolu laf diyorsun babasını örnek alıyor olmasın yada sık görüstügünüz bir akrabanız..Esinizle arnızdaki iletisimde etkiler oglunuzu.Kendi yigenlerimden biliyorum cocuk 3 yasındayken babasına küfür eder bizimkilere sevimli gelirdi gülerlerdi büyüyünce kimsenin sikayet etmeye hakkı yok..Dicegim simdiye kadar iyi yetistirdiginize emin misiniz iyi örnek olabildiniz mi oglunuza.?

Son düzenleme:
1.Evvel çocuğunuza karş bakış açınızı değiştirin, onun yaramaz bir canavar değil
yaşıtların göre daha hareketli bir çocuk olduğunu düşünün. Ki zeki çocuk hareketli olur!
2. Bir psikolog veya pedagog ile görüşün.
3. Nerede hayır nerede evet diiyeceğinizi iyi ayarlayın, babası ile ağız birliği yapın
birinizin evet dediğine diğeriniz hayır demesin, ortak bir tutum sergileyin.
4. Çocuğunuzun özel bir çocuk olduğunu düşünün ve onun haklarına saygılı olun.
Başkalarının yanında incitmeyin, eleştirmeyin, küçk sorumluluklar vererek onu destekleyin.
5. Ona ayırdığınız zamanlarınız olsun belkide hoşunuza gitmeyen davranışlar sergileyerek
daha fazla ilginizi çektiğini düşünüyor olabilir. Çünkü bazı çocuklar uslu oldukları zaman
görünmezdir.
6. Abartmadan onu ne kadar sevdiğinizi hissettirin.

sagolun yazdıklarınız cok guzel ama ınanın uygulamıyor degılım ama olmuyor ümranıye devlet hastanesınde psıkolaga goturdum oda ılac verdı ama o ılacları vermeye kıyamıyorum herkes bır sey soyluyor concardın dıye bır ılac acıkcası korktum

sagolun yazdıklarınız cok guzel ama ınanın uygulamıyor degılım ama olmuyor ümranıye devlet hastanesınde psıkolaga goturdum oda ılac verdı ama o ılacları vermeye kıyamıyorum herkes bır sey soyluyor concardın dıye bır ılac acıkcası korktum

Çocugunuza koyulan bir tanı var mı?

Psikolog ilaç yazamaz ki:53:
Psikiyatr olmadığından emin misiniz?

Mutlaka takım sporlarından birine yazdırın.Basketbol ideal olur.
Çocuğunuzla zaman geçirin.Kutu oyunu oynamak uygundur.
Özellikle çocuğunuz için ailece bir program yapın.Mesela ailece çocuk filmine gidin.
Arkadaşlarından bazılarının anneleriyle tanışıp hep birlikte zaman geçirin.
Haluk Yavuzer'in çocuk eğitimi ve çocuk psikolojisi kitapları var,onları tavsiye ederim.

canım bneimm bır anne ne olursa olsunn asla çocugundan şikayet etmemeliii heleki 8 yaşında ufacık bır cocuksaa

cocuklar buyudukce dertlerıde buyuyor dıyenlere sınır oluyorumm

yapmasını bılıyorsan bakmasınıda bılıceksınn

cefa çekmeden sefa sürülmez güzel kardeşimm

evladının kıymetını bıll isyan etme veren RABBİM bir anda ALMASINIDA BİLİRR

ALLAH'IM esirgesin uzun ömürler bahşetsinn

buyudugunde evladınız ıcın böyle konustugunuza pişamn olursunuz lutfeen sevın ilgi gösterın
ya
o daha bır melekkk hıcbırseyden anlamayan masum bır melek sıze ıhtıyacı varr savunmasız bır kuşş misalii

yazık yaa yapmayın valla benım burda ıcım parçalandıı

ınanın bende sızın benı bakıs acınıza cok uzuldum ben kotu bır anne olsaydım benım cektıgım sıkıntıları bır baska kısı yaşasaydı daha farklı olurdu evlatlarım benım için cok degerlı en ufak bırsey gelse onlara ılk basta ben kahrolurum ama carasızlık dıyelım ınsallah duzelır ama yasamayan anlamıyamıyor hayatımı yazsam belkı bır roman olurdu oderece cekıyorum

Back
X