Dert değil ama çözümü nasıl olacak :( yardım

DaisyB

Meleğim beni bırakma
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
2.936
9
66
İstanbul
Kızlar ben 2010 senesinde halamın oğlunu kuzenimi kaybettikten sonra toparlanamadım ilaç kullandım ama düzenimi çok bozduğu için bıraktım . Devamlı kabuslar görüyorum hep yakınlarımı kaybediyorum ölüyorlar rüyamda ya evim kursunlanıyor ya hayatımdaki önemli kişileri ölmüş olarak görüp ağlayarak uyanıyorum devamlı eşimde korkuyor haliyle ne yapacağını şaşırıyor gecenin bir yarısı . Uyanamıyorum da bazen hatırlamıyorum dua koydum yastıgımın içine bir süre görmedim ama tekrarlıyor ne yapacağımı bilmiyorum haftada 2 bilemedim 3 kez aynı şeyi görüyorum kuzenimin vefatı beni çok etkiledi izlerini silemiyorum silmek istiyorum sizin bildiğiniz bir şey var mı çok zor durumdayım

benimde babannem vefat ettiğinde oldu hatta bişey oldugunda ona sorarız ona veririz diyesim geliyodu
sonraa diyodum kendi kendime ama o öldü...
diyeceğim o ki ölenle ölünmez hayat devam ediyor
üstelik birde eşine karşı sorumlulukların var
uzmn yardımı al
ilaç kullanmaya devam edmezsin...

İlaç kullanmıyorum evet eşime karşı sorumluluklarımın hepsini yerine getiriyorum hiç bir şekilde gündüz aklıma bile gelmiyor. Ama gece rüyalarımda hep birini kaybediyorum . Gündüz çok iyi aklımda zerre kadar bir şey yok ama ne oluyorsa düşünmüyorum bile ne oluyorsa uyudukdan sonra oluyor anlamıyorum

en doğrusu bu durumda psikolojik destek almak..Allah rahmet eylesin..giden gidiyor deniyor..
onu getirecek hiç bir şey yok.ama emin ol yaşasaydı şu halini görmek bile istemezdi..

henüz çocuğunuz yok sanırım ama bu şekilde anne olmayı da düşünme bence..Allah göstermesin
insanın başına neler geliyor ..illa ölüm değil belki.. bir çok sorun çıkıyor ama biraz dirençli olmak lazım..
zaman zaman ben de sevdiklerimi kaybettiğimi düşünürüm..ama bunun bir seviyesi olması lazım..
böyle alır başını gidersen,kendinden geçersen seni de evliliğini de zora sokar..hani yaşarken sevdiklerimizin
kıymetini bilmek vardır ya...işte bunu anlamak için belki de o kaybetme düşüncesi sarıyor insanı..

ama sende ki durum çook farklı....ben burada evlatlarını kaybetmiş ama ailesine dört elle sarılmış nice
kadınların hikayelerini okudum..her bir şehit haberi de buna örnektir..Allah kimseye ani ölümler vermesin..
bir yerde insanın beyninde biten bir düşüncedir..güçlü olman gerekiyor,en başta kendin için ve eşin ailen için...

Çok haklısın , ama elimde olmadan oluyor anlamıyorum birden görüyorum çocuğum yok ama bekliyoruz ne zaman olacak diye.

Umarım her şey düzene girer bende sıkıldım artık gece aglaya aglaya kalkıyorum sabah kalktıgımda bir şey yok anlık bir şey hani ağlamam 5 dk bile sürmüyor uyuyakalıyorum hep de aynı saatlerde oluyor.

işte bir şeyler senin kontrolün dışında oluyorsa orada bir uzman eli gerekiyor..
çocuğun olcak Allah izin verirse..yalnız olduğun zamanlar olucak onla birlikte..
yemek yedirirken birden boğulduğu,nefes alamadığı..vs. çok farklı vadireler atlatıcaksın..
bu korkuyla yaklaştığını düşünsene??

bir uzmandan yardım almanın dışında naçizane tavsiyem az önce bahsettiğim zorlu hayat
hikayelerini okuman..

kuzenimdede vardı aynı sorun....
sen tek rüyanda görüyormuşsun kuzenim uyanıkkende görüyodu....
tedavi oldu ilaçlar kullandı...
artık iyi ilaçları çok çok azalttı psikoloğuylada arada görüşüyo...
allah yardım etsin...
herşeyin bi tedavisi var...

başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin..ölenin kimliği-ölüm şekli-ölenin sizin hayatınızdaki yeri sizde tutttuğunuz yasın uzamasına sebep olmuş..zamanla ortadan kalkacaktır..bu süreci sağlıkla atlatabilmeniiz için tekrar yardım almanız gerekli..uyku düzensizliği sosyal hayatı etkisi altına almaya başlar..

Kuzeninizin ölümünden çok etkilenmişsiniz.. Ya onun gibi diğer sevdiklerim de ölürse diye bilinç altınızda korkular oluşmuş ve dolayısıyla rüyalarınıza yansıyor...

Doktora görünmenizi tavsiye edeceğim ama büyük ihtimalle ilaç yazacaklar ve bir sürü yan etkisi sakinleştirme, uyutma ve halsizlik baş gösterecek büyük ihtimalle..

İyisi mi felak , nas ve ayetel kürsi okuyup öyle uyuyun.. ( Geçmez ise o zaman doktora gidersiniz )

Allah yardımcınız olsun..

psikoloğa gidip konuşarak terapi almalısınız. bilinçaltınızı boşaltmalısınız.

sevdiklerini kaybetme korkusu diyorlar buna. bilinçaltına işliyor, sonra böyle rahatsız ediyor.

ilaç tek çözüm değil, psikolog ile konuşarak rahatlamalısınız. inanın iyi gelecek.

Evet bunu aklıma geldikçe yapıyorum olaylardan çok etkilenen bir yapım var çok hassasım her şey üst üste geldi bir hafta kuzenim öldü bir hafta sonra anneannemın ayagı şekerden dolayı kesildi dizinden aşağısı , bir ay sonra liseden arkadaşım vefat etti sonra babamın dayısı yani bunların hepsi 4 ay içinde oldu.

O kadar mutluyum ki hiç bir sorun yok Allahıma şükür doktora gitmek istemiyorum çünkü emin olun ilaçlık bir durum söz konusu değil , her şeyim düzenli uykularım arada böyle 2 3 kez görüyorum bazen hiç görmediğim de oluyor anlık bir şey işte.

Eylül_Başak okudum gönderdiğin hikayeyi ne kadar zor bir aile için insanın bakış açılarını değiştiren cinsten. Bazı şeyleri yaşamadan öğrenmeye yarıyor . Evet çocuğum olduğunda bir çok şey geçecek başımdan kısmet bekliyoruz bakalım.Allah kimsenin başına vermesin çok zor bir durum .

Kuzenin hastalık derecesine gelmiş çok üzüldüm, hiç öyle bir şey yaşamadım Allah korusun da işte istemeden rüya görüyorum sıkıldım bu durumdan.

Son düzenleme:

Evet en sağlıklı ve kalıcı çözüm bu. İlaçla tedavi bir yere kadar. Siz bilinçaltınızda bir temizlik yapmalısınız ki içiniz ferahlasın. Ruhunuzda biriken çöpleri atmadan koku gitsin diye oda spreyi kullanıp durmak gibidir terapisiz ilaç. Önce çöp tenekenizi boşaltın.

Klişe ama zaman herşeyin ilacı...
Kalbini bukadar yorma en acısı en yakınlarımızın acısıdır.
Malesef ki bu hepimiz için kaçınılmaz...
Bu yüzden kendini bu kadar acıtma çünkü tek imkansız olan şey ölümdür
Ölüm acısını dindirmek ise senin elinde beyninde bitiyor
Kabullenmelisin önce ve düşünmemeye çalışmalısın
Beynini başka şeylerle meşgul et fiziken ve ruhen kendini başka şeylerle yor

HYT hanım inanın düşünmüyorum beynim zaten dolu çalışıyorum ediyorum eve geliyorum yorgun işlerimi haşlletme cabası içinde , sonra yataga yattıgım an uyuyorum o derece yorgunum Zaman beni iyileştirdi gerçekten umarım bu bılınc altımda düşünmeden bıle var olan şeylerde yok olur.

Bir an önce üstünde atmaya bak canım
Çünkü ben şeye inanırım insanın en korktuğu şey gelip onu buluyor
Bu negatifliği at ki bilinç altındanda gitsin
Umarım en kısa zamanda kurtulursun bu durumdan...

Öncelikle çok geçmiş olsun.
İlaç sadece senin o anki duygularını yaşamana engel oluyor ve ne yazık ki geçici bir çözüm.
Mutlaka düzenli bir süre psikoterapi almalısın.
Zamanla geçecektir bu korkuların

korkumu aştım diye biliyorum normalde yenmem lazım arada oluyor bu da canımı çok sıkıyor.

Evet ölümünü öğrendiğim zaman sakinleştirici yapmışlardı ve çok kötü geçmişti keşke yapmasalardı.

psikolojik destek almanı öneririm.yakın zamanda bende kuzenimi kaybettim aklıma geldikçe bende üzülüyorum ama güçlü olmalıyız olumsuz düşünmemeliyiz ölenle ölünmüyor bol bol dua et canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…