Dert degil ama fikirleriniz benim için onemli lutfen bakarmisiniz.

bademmelek

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2015
695
755
103
35
Iyi aksamlar güzel bayanlar, annem covit19 ve bir haftadır da hastanede baska bir hastaya bakıyor ikiside pozitif durumda annemden baska bakacak kimse olmadığı için o halde annem kalıyor 8 gün oldu halen hastanedeler bende babama ve kardeşime yemek götürüyorum karantida olduğu için cikamiyorlar anneme ihtiyaç oldugu şeyleri götürüyorum ımkanim oldukça yetişmeye calisiyorum 2 evladım var birisi daha ufak konuya gelecek olursam beni ne kayınvalidem aradi ne görümcelerim insan bu zor zamanda bekliyor manevi olarak destek beklemek hakkım degil mi arayıp gecmis olsun demek insallah iyi olacaklar demek zormu ben mi alınganlık ediyorum esime soyledim kulak arkası etti normalde takilmam ama bu sefer kirildim sizde haksız mıyım.

Bazen cozum az beklentidir..aramadilar mi ok..aramasinlar..gecti o cocukluk zamanlari..aramadilar diye surat asmam laf sokmam yok farz eder gecerim..hayatinizin merkezine koymayin onlari..en degerli sizsiniz

Bazen cozum az beklentidir..aramadilar mi ok..aramasinlar..gecti o cocukluk zamanlari..aramadilar diye surat asmam laf sokmam yok farz eder gecerim..hayatinizin merkezine koymayin onlari..en degerli sizsiniz
Yok farz etmek Evet iyiymiş 👍

Avrupa, Amerika kültüründe bile insanlar arayıp soruyor. Bir de Türk aile yapısında komşu, akrabalık ilişkileri önemlidir. Canınızı sıkmayın desem de üzücü bir konu. En azından çok şükür, daha kötü bir dönemde değil de, bu vesile ile öğrenmiş oldunuz. Siz de kendileri ile ilgili bundan sonra beklentiye girmez ve siz gerekli olduğunuzda bir bahane ile onları ikinci plana atarsınız, kendinizi yoracak durumlara girmezsiniz.

Iyi aksamlar güzel bayanlar, annem covit19 ve bir haftadır da hastanede baska bir hastaya bakıyor ikiside pozitif durumda annemden baska bakacak kimse olmadığı için o halde annem kalıyor 8 gün oldu halen hastanedeler bende babama ve kardeşime yemek götürüyorum karantida olduğu için cikamiyorlar anneme ihtiyaç oldugu şeyleri götürüyorum ımkanim oldukça yetişmeye calisiyorum 2 evladım var birisi daha ufak konuya gelecek olursam beni ne kayınvalidem aradi ne görümcelerim insan bu zor zamanda bekliyor manevi olarak destek beklemek hakkım degil mi arayıp gecmis olsun demek insallah iyi olacaklar demek zormu ben mi alınganlık ediyorum esime soyledim kulak arkası etti normalde takilmam ama bu sefer kirildim sizde haksız mıyım.
haklısınız sonuçta yapılacak şey arayıp moral vermek geçmiş olsun demek,biraz ayıp etmişler bunu eşinize değil ama kayınvalidenize ve görümcenize hissettirmekte fayda var bazen insanlara basit gelen şey bazılarımız için önemli olabiliyor.

Gayet haklısın bence. Umursama derim, sen hayatına bak. Ben hiç bir kötülüğün insanların yanına kar kaldığına inanmıyorum. Sırası gelir herşeyin.

Çok haklısınız herkes bekliyor bu durumda
Geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşaAllah
Ama laf sokmayın hiç onları takmayın artık

Incelik ne bilmeyen insanlara incelik etmeyin bundan sonra siz de..

Size daha piskincesini gostereyim.
Ben kvmden incelik ne görmedim.
Kendisi benden paso incelik bekliyor.
Bekliyor da bekliyor.
Çok bekler ama tabi.

Ben covid olduğumda benimkiler de aramadı :) eşim hastanede yattı 1 hafta onu arıyorlarmış beni aramadılar ben evde yalnızdım. Bi ihtiyacım varmı diye sormadılar hastaydım çıkamazdım da. Bende o günden sonra arama mesafe koydum.. Normalde covidden çok korkan insanlar olmamak için aşırı dikkat ederler bana karşı böyle düşüncesiz olmaları beni üzdü açıkçası. Bende onları aramıyorm sormuyorm, laf aramızda hayırsız gelin olmusum, aramadığım için kendileri öyle diyor :D

cok haklisiniz.. gecmis olsun nasil yardim edebiliriz, iki cocuklusun, bir gun de biz borek, coraba yapalim da al gotur demeleri lazim.. insan yedi kat ele yapiyor.. neden kiymet vermiyorlar size boyle ne yasandi? ciddi tavir koymalisiniz.

Ben covid olduğumda benimkiler de aramadı :) eşim hastanede yattı 1 hafta onu arıyorlarmış beni aramadılar ben evde yalnızdım. Bi ihtiyacım varmı diye sormadılar hastaydım çıkamazdım da. Bende o günden sonra arama mesafe koydum.. Normalde covidden çok korkan insanlar olmamak için aşırı dikkat ederler bana karşı böyle düşüncesiz olmaları beni üzdü açıkçası. Bende onları aramıyorm sormuyorm, laf aramızda hayırsız gelin olmusum, aramadığım için kendileri öyle diyor :KK70:
tavsan daga kustu durumu olusturmayin ama.. acikca soyleyin. el miyim, kiziniz degil miyim, bu ailenin bir parcasi degil miyim neden kimse aramadi sormadi deyin.. hayret bir sey ne insanlar var ya..

Kaynana ve gorumce, es tarafindan, 1.derece yakininizdir.Eger beni aramasalar asla ama asla birdaha yuzlerine bakmam.Evime gelmek isterlerse, bahane bulurum ve yanlarına cikmam! Esime de sen disarda gorus evime gelmesinler diye soylerim..Mahallemden kac yil once tasinip gitmis komsum, covid olmus ve ben onu gecmis olsun demek icin aradim.

tavsan daga kustu durumu olusturmayin ama.. acikca soyleyin. el miyim, kiziniz degil miyim, bu ailenin bir parcasi degil miyim neden kimse aramadi sormadi deyin.. hayret bir sey ne insanlar var ya..
Aradan 5 ay geçti. Anlayacak zihniyette olan insanlar değil o yüzden anlatmadım. Ama sonradan anladılar kendileri arıyor ben aramam gitmem çok yakın olmalarına rağmen davet ederlerse gidiyorm bazen. Eskiden çat kapı giderdim çok yakınlar çünkü

Çok haklısınız. Gelip gidip yardım etmeyebilirler (zaten maalesef covid söz konusu olduğunda böyle bir yardım beklenemez) ama telefonla aramak zor bir şey değil. İnsan manevi olarak destek bekler. Çok geçmiş olsun.

Ben de sevdiklerine değer veren ve bunu fazlasıyla belli eden bir insandım artık bana kim ne kadar değer veriyorsa o kadar değer veriyorum. Misal uzun süredir abimin eşini arayıp sormuyorum bir buçuk ay önce kendisi aradı noldu bana kirildin mı diye. Ben de hayır kimseyle uğraşacak kırılacak kusecek vaktim yok benim dertlerim yeterli bana onlarla uğraşıyorum dedim. Eşim işi gereği ve korona yüzünden aylardır eve gelemiyo. Biz taşındık küçük bebeğim ve ben başka bi şehire yerlestik. Arayıp hayırlı olsun vs demedi bi şeye ihtiyacın var mı demedi. Umurumda değil havalar ısınınca tatil için ancak gelmeyi bilir. O vakit de ben uygun olamicam. Herkese hak ettiği deger kadar anlam yükleyip değer vermek gerekir. Onlar taşınırken ben gidip tüm evini temizledim salakmisim kendisi yavaş yavaş halletseymis.

Back
X