dert degil ama.. gozluk hakkinda

dream0

Hakkidir Hakk'a tapan milletimin Istiklâl.. (☆
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2014
1.039
691
158
Herkese hayirli ramazanlar oncelikle. Baslikta da dedgim gibi dert degil birsey sormak istedim.

Simdi ben yillardir gozluk kullanan biriyim. Bu son gozlugumu nasil becerdiysem kaybettim. Alali 2 sene oldu. 3 senede bir alinabiliyor bunu biliyorum. Yalniz kaybettigim icin tekrar alabilirmiyim. Sanirim derecesi yukselmisse veriyor sgk. Soyleki ben zaten gozlugumden memnun degildim bi ara kullanmamstim. Yani gozluk yeterli degildi bana. Sonuca gelirsem ben sali gunu doktora gittigimde benm eski gozluk numaralarimi bulabilirmi? kaybettigim icin sorun cikarmi? Bilenler bi yardim ediversin bana.

Eski gozluk numaralarini ne yapacaksin? Doktor seni muayene edecek ve goz numaralarinin su anki durumunu belirtecek. Tekrar sgk gozlugunden faydalanabilir misin bilmiyorum.

Turkiyede sistem nasildir bilmem.
Ama benimkinden yola cikarsak; 3 senede bir gozluk oda belirli bi butce. Ornegin 200 euoluk bi butcen varsa sen zamanida 50 euroya bi gozluk almissan hala yeni gozluk alabilirsin su an geri kalan 150 euroyla.
Ama kotan dolduysa " gozluk numaram dgisti/ gozlgum kayboldu" bahaneleri bos.
Her iki durumdada beklemen lazim 3 yil.
Doktor diyosansa hastanedeki doktordn bahsediyosan benim bildgim onlarda numaram yazmaz. Gozlukcude yazar ancak.

Karsilamasi icin ve de 3 senem dolmadigi icin derecesinin yukselmesi gerekiyor. Bende eski numarami hatirlamiyorum. O yuzden sordum nasil olcak bu is diye. Sonucta karsilastirmasi gerekecek. Yanlis mi dusunuyorum acaba

Yanit verirken arkadasi etiketle canim, yoksa goremez ona yazdigini.
Bak boyle dream0

Anladim. Cok sagol. Yanlis yada eksik bilmiyorsam turkiyede kota adina birsey yok. Sadece 3 yilda bir gozluk hakkin var. Dedigim gibi sadece numaran yukselmisse gozluk veriyor tekrar doktor.

Numaranın ilerlemiş olması yada olmaması önemli değil..dr a gidersin numaranı ölçer.. gözlük yazar. Çerçeveyi karşılamaz ama camları 6 ayda bir karşılıyo

Karsilamasi icin ve de 3 senem dolmadigi icin derecesinin yukselmesi gerekiyor. Bende eski numarami hatirlamiyorum. O yuzden sordum nasil olcak bu is diye. Sonucta karsilastirmasi gerekecek. Yanlis mi dusunuyorum acaba

Aaa pardon canim ya anlamamisim. Ben de gozluk kullaniyorum, ama muayeneye gozlukle gittigim icin kesin bir cevap veremeyecegim.

Evet etiketlemeyi biliyorum. Yorumunu begendim ben onun. Sagol canm.

Doktora muayene olup optiğe gittiğinizde alıp alamayacağınız Belli olur. .
Eskiden 2yıldı artık 3yıl evet . .

Gozlugu kaybetmek,kirmak hic sorun degil .

Eski gozluk numaraniz sistemde kayitli,hatta siz bile girip gorebiliyosunuz sanirim bi internet sitesi vardi,bi arastirin isterseniz.

Gozlugu kaybetmek,kirmak hic sorun degil .

Eski gozluk numaraniz sistemde kayitli,hatta siz bile girip gorebiliyosunuz sanirim bi internet sitesi vardi,bi arastirin isterseniz.

Heh iste bunu merak ediyordum kayitliysa iyi benm icin. Cunku numaramin yukseldiginden eminim. Bu aralar cok kotu. Birde kitaplarimi bitiriyim diye iyice yordum galiba. Hayirlisi. Cok sagol canm yorumun icin tesekkur ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…