Dert değil ama yardımcı olacak arkadaşlar vardır belki

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.313
5.343
723
Merhaba herkese dert değil belki ama görülsün diye buraya açtım konuyu :)
Kızım ameliyat oldu geçtiğimiz gün haftaya okul açılacak öğretmenim
Mazeret izni verilmez mi bu durumda sonuçta bakmakla hükümlü olduğum çocuğumun bana ihtiyacı var
Ve 657ye göre (104.madde) böyle bir hakkım var ama müdür bey hayır dedi

Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verir yol gösterirse çok sevinirim

Yasal olarak hakkinız var mı bilmiyorum ama rapor alamaz mısınız anlayışlı bir doktora gidip derdinizi anlatsanız.Müdür bey aslında idare edebilirdi sanki sizi 1 hafta :( yanlış bilgi vermeyeyim ben de öğretmenim ama bilgim de yok...Rapor alırdım herhalde ben olsa idim sayet izin vermiyorsa

Yasal olarak hakkinız var mı bilmiyorum ama rapor alamaz mısınız anlayışlı bir doktora gidip derdinizi anlatsanız.Müdür bey aslında idare edebilirdi sanki sizi 1 hafta :KK43: yanlış bilgi vermeyeyim ben de öğretmenim ama bilgim de yok...Rapor alırdım herhalde ben olsa idim sayet izin vermiyorsa
Rapor zaten alacağım mecburi ama yasal olarak mazaretli oluyorum
Deneyimleyen vardır diye düşündüm
Teşekkür ederim 🙏🏼

Mazeret izni amir onayına bağlı olduğu için red aşmanın yolu zordur
Refakat izni kullansanız?
Ne kadar zamanda toparlayacak?

Siz yazin dilekcenizi, eger kabul olmazsa rapor alirsiniz. Ameliyatli cocuga kim bakacak yahu? O nasil mudur oyle?

Eğer hastanede yatıyorsanız doktorunuz yazı veriyor ve mazeret izminiz oluyor kesin eminim bundan. Ama eve taburcu olduysanız o konuyu bilmiyorum gerçekten.

Mazeret izni amir onayına bağlı olduğu için red aşmanın yolu zordur
Refakat izni kullansanız?
Ne kadar zamanda toparlayacak?
Eve çıktık evde refakat izni verilmez sanırım
Haftaya Cuma’ya kadar evde olsun okula gitmesin dedi doktorumuz

Eğer hastanede yatıyorsanız doktorunuz yazı veriyor ve mazeret izminiz oluyor kesin eminim bundan. Ama eve taburcu olduysanız o konuyu bilmiyorum gerçekten.
Yani şu bilgiye göre hak var ama müdürle de ters düşmek istemiyorum

Eklentiler

• DE975190-6C50-44B2-ACF9-1B7ACA5AC136.webp
    DE975190-6C50-44B2-ACF9-1B7ACA5AC136.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 57
Arkadaşım ilk atandığım yerde mazeret izni ile babasının yanına gitmişti bakacak kimse yok diye.Ama dediğinizi şimdi hatırladım ilçede kaymakamdan onay almıştı
Bakmakla yükümlü olmaktan bahsediyorsun, o farklı bir durum. Bence müdürle falan uğraşma aile hekimine gidip derdini anlat rapor iste. Aile hekimi zaten sistemde görür çocuğun ameliyatlı olduğunu. Geçmiş olsun

Yani şu bilgiye göre hak var ama müdürle de ters düşmek istemiyorum
Bundan yararlanabilirsin ama dilekçeni ve çocuğun sağlık raporunu önceden sunman gerekirdi ki kaymakam sana bu izni versin. Bu şekilde hemen seni pztesi izinli saymazlar. Aslında halledebilirler ama belli ki müdürün yardımcı olmak istememiş o yüzden bence rapor al kafan rahat olsun, laf anlatmakla uğraşma

Bundan yararlanabilirsin ama dilekçeni ve çocuğun sağlık raporunu önceden sunman gerekirdi ki kaymakam sana bu izni versin. Bu şekilde hemen seni pztesi izinli saymazlar. Aslında halledebilirler ama belli ki müdürün yardımcı olmak istememiş o yüzden bence rapor al kafan rahat olsun, laf anlatmakla uğraşma
Öyle yapacağım teşekkür ederim ☺️

Back
X