Dert değil ama

Dilaraunl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
315
61
48
31
Merhaba habimlar cok buyuk dert degil ama bi sorunum var bundan bi 5-6 sene once babama bi miktar parami vermistim evliyim bu arada o sirada bi banka hesabimiz yoktu borc durumlari vardi bloke olma ihtimaline karsi baba al sende dursun lazim olunca ben alirim dedim o da kabul etti. Simdi geliyim konuma uzun zamandir araba almak istiyorum bi birikimim var babama verdigimide alinca tam olarak istedigimi alabiliyorum iki uc kez dile getirdim anneme soyledim babaminda is durumlari kotuymus anneme baticaz sandi heralde ondan istiyo parasini gibi bi cumle kurmus kirildim ama sustum bi sure uzerini kapattim aradan 4 ay gecti tekrar boyle boyle ihtiyacim var su an diye soyledim o zamanda babam durumum yok kredi kartini verebilirim ne istiyosa alsin demis anladigim kadariyla parayi kullanmis elindede o kadar nakit yok ve ben gecistiriliyorum bana para nakit lazim 20 bin ustu bi para ve artik istemeye yuzumde kalmadi sizce napmaliyim artik istemekten vazmi gecmeliyim siz olsaniz nasilsa ailem onlar kalsinmi derdiniz?

yok artık 2-3 bin tl lik meblağ değil ki vazgeçesiniz, anamdır babamdır kalsın deseniz. 20 bin az para değil. anneni aracı kullanman hata bence git babanla kendin güzelce konuş derdini tasanı anlat. emekli felansa kredi çeksin versin sana. kredi kartında yeterli limit varsa nakit avans da çekebilir. çok sıkışıklarsa sen ihtiyacını gördükten sonra arada destek olabilirsin.

Çok büyük bir meblağ. Ama kalp kırmaya değmez. İşi de kötü gittiyse.
Annenize bahsedin. Kredi çekeceğim deyin. En azından kredi çekeceğinizden haberi olur ya da az da olsa belki ilerleyen zamanlarda ödemenizde yardımcı olurlar

bu devirde babana bile güvenmeyeceksin demek ki. kızı kendisine 20000 vermiş o da gitmiş harcamış, vay be. ben olsam ısrarla isterdi yani. yüzüm kalmadı ne demek asıl onların yüzü kalmamış olması lazım.

yok artık 2-3 bin tl lik meblağ değil ki vazgeçesiniz, anamdır babamdır kalsın deseniz. 20 bin az para değil. anneni aracı kullanman hata bence git babanla kendin güzelce konuş derdini tasanı anlat. emekli felansa kredi çeksin versin sana. kredi kartında yeterli limit varsa nakit avans da çekebilir. çok sıkışıklarsa sen ihtiyacını gördükten sonra arada destek olabilirsin.

Sorun su ki kredi cekemem su anda calismiyorum esimede cektiremem oyle bi durumu yok

Çok büyük bir meblağ. Ama kalp kırmaya değmez. İşi de kötü gittiyse.
Annenize bahsedin. Kredi çekeceğim deyin. En azından kredi çekeceğinizden haberi olur ya da az da olsa belki ilerleyen zamanlarda ödemenizde yardımcı olurlar

Evet zaten kalp kirmamak icin ugrasiyorum istedigim zaman benim kalbim kiriliyo nedense kredi cekemem oyle bi durumum yok su anda

Zor bir durum ; bana bunca sene bakan büyüten babam sonuçta . Belli ki zor durumda ,isteyip de küçük düşürmezdim daha zor duruma sokmazdım .

Bu zor durum hic gecmiyo ki yani kendimce bende zordayim ihtiyacimdan dolayi araba aliyorum eksigim var kredi cekemiyorum arada kaldim bende

İşleri zor durumdayken istemek bana doğru gelmedi.
Tamam para sizin paranız da babanıza da kullansın diye verdiniz değil mi?
ben bu para konularında çok saflık etmişliğim var, vereceğim akıl ne kadar mantıklı olur bilemiyorum, ama ben işlerinin kötü olduğunu bildiğim bir yakınımdan isteyemezdim borcunu bile olsa:(

Yani anne babalar biz küçükken, "ya biz zor durumdayız bu aralar evde yemek yok" vs demiyorlar. Cebimizde harçlığımız, üstümüzde giysilerimiz, karnınız tok bı şekilde buyuyoruz. Bı şekilde bizi karşılıksız bu güne getiriyorlar. Siz de şimdi kendisinde olmadığını ve verecek durumda olmadığını bile bile istemeye devam etmemelisiniz bence. Ha unutun da demiyorum. Babanız maddi durumunu duzeltene kadar hatirlatmayin bence diyorum.

İşleri zor durumdayken istemek bana doğru gelmedi.
Tamam para sizin paranız da babanıza da kullansın diye verdiniz değil mi?
ben bu para konularında çok saflık etmişliğim var, vereceğim akıl ne kadar mantıklı olur bilemiyorum, ama ben işlerinin kötü olduğunu bildiğim bir yakınımdan isteyemezdim borcunu bile olsa:KK43:
Hayir kullansin diye vermedim o sira banka hesabimiz yoktu borc vardi hesap acsaydik bloke konulucakti bende bu yuzden bi sureligine sende kalsin gecince alirim dedim

sen çek demedim ben baban çeksin versin dedim. sonuçta sana olan borcu o bir şekilde ödemesi lazım ama dediğim gibi bu konuşmayı sen yapmalısın anneni aracı koyma.
Oyle bisey isteyemem ki kredi cekmez. babama soyledim o unutur genelde yada o an tamam der sonra yapmaz o yuzden annem yoluyla istiyorum

İyi de yokmuş işte ortada para falan adamın canını mı alacaksınız?
Biz gidip zorla isteyin kredi çeksin versin desek anne babanızı 20 bin için üzecek misiniz?

Demekki zor durumdaymış ki kullanmış. Babanızın karakterini en iyi siz bilirsiniz..

eşinizin babasından 20 bin üstü alacağınız olsaydı ve alamasaydınız buralar inlerdi ama kendi babanız olduğunu yazınca herkes pek mülayim takılmış. babamı üzmezdim, mahcup etmezdim gibi... :)

Eşinizle birlikte biriktirdiğiniz para miydi bu? Harcarken sorması lazımdı zaten orası ayrı da.

eşinizin babasından 20 bin üstü alacağınız olsaydı ve alamasaydınız buralar inlerdi ama kendi babanız olduğunu yazınca herkes pek mülayim takılmış. babamı üzmezdim, mahcup etmezdim gibi... :)
Zaten yapi olarak cok zor isteyebilen bi insanim simdi zor durumda kaldigim icin 5-6 sene uzerine istiyorum ondada gelen yorumlar adamin caninimi alicaksiniz oluyo iste:)

Back
X