Dert değil ama

İyi de yokmuş işte ortada para falan adamın canını mı alacaksınız?
Biz gidip zorla isteyin kredi çeksin versin desek anne babanızı 20 bin için üzecek misiniz?

Demekki zor durumdaymış ki kullanmış. Babanızın karakterini en iyi siz bilirsiniz..

Ya tabikide canini almayacagim ne kadar cirkin bi uslup? Ben konumu buraya daha kibar nasil bi yolla isteyebilirim veya siz olsaniz ne yapardiniz diye actim kimseyi uzme gibi bi niyetim yok oyle olsaydi bu konuyu acma geregi duymazdim

Ailen onlar senin..lafini ederek yeterince utandirmissin zaten..cok ayip etmissin..kim bilir ne emeklerle buyuttuler seni hani durumlarida yokmus.olsa tamam dicem ama bile bile istemen olmamis

Baba da olsa, evli bir çocuğun saklar mısın diye verdiği para harcanmaz.

O paraya altın alıp yastık altı yapsaydınız şimdi 3 katıydı, ama şu saatten sonra ne yapılır bilmiyorum. Anneniz nasıl yaklaşıyor? O anlayışlı mı peki? Anca ona hatırlatacaksınız ara ara...başka bir çözüm aklıma gelmiyor :(

Zaten yapi olarak cok zor isteyebilen bi insanim simdi zor durumda kaldigim icin 5-6 sene uzerine istiyorum ondada gelen yorumlar adamin caninimi alicaksiniz oluyo iste:)
valla bence çok haklısınız.yani babanı zor durumunda al sende dursun diye vermişsin ama babanında bu para kızın parası. birgün bunu geri vermek gerek deyip kendini biraz sıkıp parayı sana iade etmeliydi.kim ne derse desin ben böyle düşünüyorum.ama durum onu gösteriyorki siz o parayı alamayacaksınız o yuzden ona göre bir plan yapın.

Ailen onlar senin..lafini ederek yeterince utandirmissin zaten..cok ayip etmissin..kim bilir ne emeklerle buyuttuler seni hani durumlarida yokmus.olsa tamam dicem ama bile bile istemen olmamis
Tabikide durumunun kotu oldugunu bilmiyodum zaten babamin kotu durumdan kasti su anki ekonomi dolarin yukselmesi vesaire yoksa hali vakti yerinde biri

eşinizin babasından 20 bin üstü alacağınız olsaydı ve alamasaydınız buralar inlerdi ama kendi babanız olduğunu yazınca herkes pek mülayim takılmış. babamı üzmezdim, mahcup etmezdim gibi... :)
Ben de aynı şeyi düşünüyorum

Evet esiminde katkisi vardi ama tabi benim icin yapilan bi birikimdi
O zaman haksizlar. Üste çıkmışlar biraz suçlarını bastırmak gibi olmuş. Ancak parayı kayınpedere verip alamasaydınız burdaki yorumlar çok farklı olacaktı orası kesin. :)
Yine de güzellikle çözmeye çalışın. Annenizin altını felan varsa bozduruversin bir zahmet. Ayrıca o zamanlar altın alıp koysaydınız bir kenara şuan iki hatta üç katı olurdu. Valla işin içine para girince böyle aralar bozulabiliyor.

Babanızda olsa kendine ait olmayıp EMANET adı altında teslim edilmiş parayı. Size sormadan kullanmış olması hiç etik değil bence

Ya tabikide canini almayacagim ne kadar cirkin bi uslup? Ben konumu buraya daha kibar nasil bi yolla isteyebilirim veya siz olsaniz ne yapardiniz diye actim kimseyi uzme gibi bi niyetim yok oyle olsaydi bu konuyu acma geregi duymazdim

Üslubumda bir çirkinlik yok gerçek bu. Daha da yazardım da neyse istemeye devam edin siz..

Krediyi sen değil zaten baban çeksin versin sana canım senden alıp sana sormadan cebine indirdiği paran yerine koysun versin sana 2-3 bin değil ki unutasınız

Babanıza vereceğinize başka yerde tutsaydınız keşke altına çevirip evde tutabilirdiniz mesela belli ki onu harcamış yapacak birşey yok bir şekilde isteyeceksiniz verecek

Evet esiminde katkisi vardi ama tabi benim icin yapilan bi birikimdi
Eşinizin de katkısı varsa ödenmesi gerekir bence. Yani isteseniz bir dert istemeseniz bir dert. Sonuçta bir ailesiniz siz eşinizle. Evinizin , çoluk çoçuğunuzun rızkı aynı zamanda. Emanet , babanızda olsa size sormalıydı harcarken. Kızım çok sıkışığım böyle böyle diye. Ben biraz art niyet Sezdim bu durumda yorumlarınızın devamını okuyunca

Yorumlara bak gözlerim yaşardı!
Yahu emanet para alıp geri vermeyen kayınpeder olsaydı buralar yıkılırdı, o adam linç edilirdi linç! Ama hemcins babası olunca herkes bir sevgi pıtırcığı, herkeste bir anlayış bir merhamet pehhh... KK objektifliği böyle bişey işte!
Ben babanızı haksız buldum kusura bakmayın. Hadi ihtiyacı oldu mecbur kaldı emanet parayı kullandı. Fakat hem hali vakti yerinde olup hem ekonomi genel olarak kötü diye geri ödememekte neyin nesi ?? Varya bunu kapan kp olsaydı kk'nın objektif! hanımları seni burada öyle bir ikna ederlerdiki kp yi icraya bile verirdin.

Ailelerin yaptigi her hata ve yanlislarda "Sonuçta emzirdi, yemek verdi, buyuttu" olayina girmesek olmaz zaten.
Kimse kimsenin eline zorla cocuk tutuşturup bakmak zorundasin demiyor. Cocuk yapmak ciftlerin tercihi ve bu tercihi yaparken bakip buyutmen gerektigini bilerek yaparsin veya yapmazsin.

Neyse. Zor zamanlardayken ve gercekten elinde de para yoksa surekli istemeyin ama parayi da birakmayin yaptigi ayip cunku musait olunca versin ya da yavas yavas versin. Cok ihtiyaci varsa kullanmak icin sorabilirdi size, emanet olarak vermişsiniz siz o parayi. Ayrica evlisiniz eşinize karsi boyle bir durumda hem kendini hem sizi (daha cok sizi) mahcup edebilecegini dusunmeliydi koca adam.
Ailem bana para emanet etse bir kuruşuna dokunamazdim. Cok zordaysam durumumu anlatirdim izin alirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşiniz konuşsun bence. Siz yeteri kadar israrli bir sekilde dile getiremiyorsunuz belli ki. Emanet vermemis olsaniz neyse ama emanet paraya dokunmalari cok cirkin

Back
X