Dert degil gerci ama sizce plan yapmak ne kadar dogru hanimlar?

petitjoueur

Yiğidom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
1.037
748
323
Selam hanımlar hepinize hayırlı akşamlar öncelikle. Benim kafama takılan mesele aynen başlıkta belirttiğim gibi. Bu zamana kadar hayatımı hep karambole yaşadım. Hiç plan program yapmadım. Hep şunu bitireyim şunu yapacağım bu hafta şu olacak bu ay bu olacak gibi planlarım olmadi. Sizce bu ne kadar dogru? Atıyorum 2019 aralık ayında bebek yapılacak,2019 haziranda okul bitmiş olacak, şu sınavlar verilecek vs gibi planlar yapılmalı yoksa gelişigüzel mi yaşamalı? Plan yapınca sanki olmuyor istenen şeyler gibi geliyor bana. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Hep planlı olmak isteyip olamayanlardanım ben de. O nedenle yapmak istediklerimin hiçbirini yapamadım. İçimde yaradır hala...

Ben kpss ye hazırlandım temmuza kadar ve temmuzda korunmayı bıraktım bu planıydı, çünkü stres olmaması lazım ama mesela çocuğum doğduktan sonra ne zaman çalışmaya başlıcam bunu o zamanki şartlar belirlicek. Duruma göre ayar çekin derim. Plan yapmayı prk sevmem normalde çünkü hiç uyamam.

Aynen valla. Ben de sevmiyorum hiç. Bir söz var bu konuda "hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir." Diye ne kadar doğru. Siz kpss 2019 a mi hazirlaniyorsunuz?

Aynen valla. Ben de sevmiyorum hiç. Bir söz var bu konuda "hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir." Diye ne kadar doğru. Siz kpss 2019 a mi hazirlaniyorsunuz?
2017 ye girdim 2018 e hazırlandım, şimdi hamileyim. Şu son atamaya göre de 2019 a giricem atanamazsam. Aynı zamanda çalışıyorum da.

2017 ye girdim 2018 e hazırlandım, şimdi hamileyim. Şu son atamaya göre de 2019 a giricem atanamazsam. Aynı zamanda çalışıyorum da.
Tebrik ederim sizi masallah ne güzel. Inşallah başarılı olursunuz bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Ben plan yapmayı severim, planlarımın işleyebilmesinden dolayı değil bana daha iyi hissettirdiği için yaparım, bence plan, düzen, istikrarlılık vs bunlar hayat kalitesini arttıran şeyler, tabi arada kafana estiğini yapmak da gerekli

Ben ancak ertesi günü planlayabiliyorum.
Ya da aynı haftadaki sosyal programımı, daha ötesi yok.
Olmasın da zaten.
Hayatın her saniye bitebileceği,
daha ergenliğimde, bende kalan eşyasını ertesi gün okulda arkadaşıma veremediğimde yüzüme çarpmıştı.
Hayatım boyu bende kaldı...

Insan planladigini sanarken onceden planlananĺari yasar.

Ben çok planlı yaşardım hatta masa takvimimi görseydiniz bir yılda ne yasamisim nereye gitmişim vs vs her şeyi gorurdunuz ama böyle olmak beni çok yormustu çünkü planlarim olmadığında elimde olmayan nedenlerden dolayı tabiki o Zaman her şey aksiyodu bu da beni geriyodu. Şuan plansız programsız yaşıyorum . çok mutluyum

Benim uzun vadeli , genişe yayılmış planların var, biri zararını görmedim.
Mesela Ege'nin iç Anadolu'ya yakın bir yerinde okumuştum. Giderken kendime hedef koydum, okul bitmeden 20 şehir gez diye . Kendi imkanlarimla palyacoluk yaptım gezdim ve gerçekten 20 şehir olması için çaba harcadım. Böyle bir hedefim olmasaydı fırsat yaratmaya çalışmazdım herhalde...
Sonra 25 yaş hedefi koydum, Avrupa turu yap , hiç değilse bir Paris Prag gör o zamana kadar diye. 24 yaşımda farkettim ki bir adım atmamisim . Ben de işten istifa Edip tatile çıktım,devamı da geldi.
Şimdi ise bir 30 yaş hedefim var (28ime gireceğim birkaç ay sonra) . Bu hedefim için yavaş ve emin adımlarla ilerliyorum :)
Ben bir zararını görmedim :)
Ama "şu sene şu olacak" yerine "şu seneye kadar bunu yapmış olacağım" dersen daha gerçekçi olur.
Bence yap bir plan. Hiç yoktan neyi gerçekten isteyip istemediğini farkedersin

saniyeyle değişen hayatlarda ileriye dönük çok ciddi planlar yapmak saçma.yaparsın olmaz ve mutsuz olursun.
sınav mesela hedefın olur onu başarmak için ders planlarsın o kadar. sonrasına sınavı başardıktan sonra bakarsın.bi arkadaşım var kpss ye gırecek.kazanacak potansıyel yok ama! daha sınava girmeden çocuğun okulu,ev iş mesafesi bla bla...bunların planını yapıyor.kafamı şişirdi. dedim çalışıyor musun sınava? hayır. neden? ilk çalış kazan! sonra düşünürsün dedim. eee neymiş iş ev bla bla hal olduktan sonra sınava çalışacakmış.o işleri düşünmeden boşu boşuna ders çalışmasınmış.gece gündüz kpss çalışanlar zor atanıyor sen nasıl yapacaksın dıyemedım.

Plan var plan var

Örneğin 29 yaşımda bahar aylarında bebeğim olsun diye planladık

Bekledik olmadı sonra tüp bebek ile oldu

Yıllar önce bir sınavı geçeyim şu işe gireyim dedim aynı dönemde bir başkası daha vardı

Ya o olur ya öbürü dedim biri olmadı diğerine ben gitmedim

Aradan yıllar geçti planlar ve olanlar uyuşmadı

Ben burada ömür boyu çalışırım dediğim işten çıktım asla yapmam dediğim işleri yaptım

Lakin bu kısa vadede plan yapmamı seneye de şunu yaparım diye düşünmemi engellemedi

Mesela 2020 KPSS ye girme planım var hatta matematikten özel ders alacağım plan bu ama şimdi bir mülakata gidiyorum bu olursa o sınava girmem

Plan güzel şeydir ama her zaman A planının yanında B ve de C planı da olmalı

herşeyin azı da çoğu da zarar. 1 aylık yemek planı yapmam ama 4 ay önceden tatil planı yaparım. oğlum yarın ne giyecek bilmiyorum ama ne zaman kreşe başlayacak az çok biliyorum. elbette kimse ajanda ile yaşamıyor ama hele bir o günler gelsin mantığı bana göre değil. planlarımda olmadığında çökmüyorum yani haziranda şunu yapacam derim olmaz olur eylülde. önemli olan takıntı yapmamak diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…