Dert değil küçük bi soru.

Rossiene

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
5.283
3.574
773
Bugün yatak da uzanıyorum kapı ısrarla çaldı .Kalktım seslendim kapı arkasından kim o diye, pakediniz var dedi.Aylık digitürk dergisiymiş abone falanda değiliz kurum gönderiyor kendisi.Dedim ki eşim evde değil açamam kapıyı dergi deyince kapının zincirini çıkarmadan aralıdım aldım dergiyi imza dedi uzatın dedim neyse aldım bakıyorum o an bulamadım imza atmam gereken yeri afedersiniz bulamadım nerdeydi dedim .Baktım off puff çekiyor bildiğin offluyor oturdu merdivene de .Şaşırdım ben dedim uraşamıycam sizinle aradan attım kağıdı kalemide.Adam başladı nasıl bi yerde yaşıyorum böyle ben diye kaldım öyle .Ark siz böyle durumlarda açıyormusunuz kapıyı.Ben mi çok antisosyalim .Ben eğerki bana önce tel ile bildirilmemişse kapı zili çaldığın da bile bakmıyorum.Apartman da daha önce hırsızlık falan olayları da oldu korkuyorum açıkçası insanların nasıl kandırıldıklarını haberlerde görüyoruz.Bugün bebek sesini kaydedip kapı önlerin de açıp o şekilde kapı açtıran hırsızlar duyuyoruz.Siz nasıl davranıyorsunuz ark .Tşkler.

paranoya değil gerçek... tedbirli olmak sonradan kafanı yerden yere vurmaktan çok daha iyidir... en güzelini yapmışsınız... kimse kimsenin keyfinin kahyası olamaz.... bende aynı şeyi yapıyorum... başkası ne düşünür umrumda olmadan hemde...

bende çoğu zaman sizin gibi davranıyorum açmıyorum kapıyı haklısınıız istediği kadar üflesin boşverin..nice sapıklar nice hırsızlar nice soysuzlar türedi maalesef tedbirli olmakta fayda var..

tanımadığım biri olduğu sürece açmıyorum açıkçası
kim o diye sorarım,bahsettiği şeyden haberim yoksa kusura bakmayın açamam derim
yada sadece zincir takılıyken açarım o kadar.
tedbirli olmakta her zaman fayda var diye düşünüyorum

Yaptığınız şey çok doğru tabii ki her digitürk ten geldim diyene ya da başka bir yerden kapı falan açılmaz ne dolandırıcılar var akıl almaz yollarla kapıyı açtırıyorlar bizimkiler eve gelmeden ararlar ya da kapı zilini çalış şekilleri vardır herkes aynı çalar öyle olsa bile dürbünden bakıp öyle açarım evdeyken de kapıyı hep kilitli tutarım kimseye güvenmemek lazım önden bayan yollayıp onu gösterip arkadan kapıyı açınca silahla bıçakla adamlar çıkıyormuş daha neler neler bu yüzden canımızı malımızı tehlikeye atmamıza hiiiç gerek yok tedbiri kesinlikle elimizden bırakmamak lazım...

Sevindim aynı fikir de olmanıza ya adam öyle söyleyince ben mi hatalıyım diye düşündüm..

Ben de bu tip durumlara dikkatli yaklaşırım ayrıca eşim evde değilse bile eşim evde değil demem.

Az önce annemle de bu konuyu tartıştım.
Kapıyı çalıyor ses vermiyor. 50 kere kızdım. Hala vazgeçmedi huyundan.
Bi gün annemdir nasıl olsa diye açacam gümbürtüye gidecem.
Deli olmamak elde değil.
En iyisini yapmıssın. Kimbilir neye imza attıracaklar. Rabbim korusun.

Davranışınız kesinlikle doğru.
Ben dürbünden kimliğini göstermeden sivil polise açmamıştım kapıyı.
Neler yaşanıyor, ne insanlar dolaşıyor etrafımızda.
Bayramda evden çıkmak için kapıyı açınca bir teyzeyle göz göze geldim.
Elinde siyah bir torba.
Beni görünce afalladı."Kurban kestin mi kızım?" dedi.
"Hayır" dedim.
Yalnız ben onun yüzüne bakıyorum konuşurken, teyze de açık kapıdan içeriye bakıyor sürekli.
"Hiç mi kesmedin kızım?" dedi.
"Yok teyze yarım bile kesmedim."dedim.
Bu kez apartmanda kimler kesti dedi.Uzattıkça uzatıyor...
Bilmiyorum deyip kapattım kapıyı.
Tedirgin oldum epey.Belki gerçekten ihtiyacı vardı bilemem.Ancak hiç gerçek ihtiyaç sahiplerini bir şey isterken görmemişimdir.Aksine ar ederler.
Önceden böyle değildim.15 aylık bir oğlum var.Kendimden önce onu düşünmeliyim.

ben de asla açmam...geçenlerde mahalle polisi geldi,"ben mahalle polisiyim,kendimi tanıtmak için geziyorum evleri "dedi.ona bile açmadım..tamam ben sizi tanıdım dedim.:52:numarasını falan verdi lazım olursa ulaşırsınız dedi.veee kimliğini duyduğum halde kendisine kapıyı açmadığım için beni tebrik etti...bazıları polis olduğumu duyunca kapıyı sonuna kadar açıyorlar ama yanlış,yalan söylüyor da olabilirdim dedi...

Back
X