Dert değil soru :) örgü konusunda yardım tavsiye

maviolsun

İçimde kaynayan bir mahşer var.
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
591
526
158
Merhabalar :)
Aslında örgü konusuna yazdım ama oraya pek uğrayan yok burada bilen arkadaşlar varsa diye yazıyorum. :)

Ben 5 aylık hamileyim. Hamileliğimle eve kapanmış durumdayım bu arada örgüyle el işleriyle vakit geçirmek istiyorum. Şu zamana kadar çok basit iki tane kazak örmüşlüğüm var çoğunlukla annemin yardımıyla. Yani neredeyse hiç örgü bilmiyorum. Sizce evde tek başıma deneme yanılma videolar örneklerle tek başıma öğrenebilir miyim ? tığlı örgüler yapmak istiyorum, battaniye yelek gibi... önerileriniz neler olur ? nerden başlamalıyım ? sizin cevaplarınıza göre bugün gidip tığ ip alacağım . :)

Bir örgü mayağı olarak cevap vereyim. Ördüğüm hiç bir şeyi de kullanmam nedense. Örme kısmı keyifli sadece bence. Tığ işini ben pek beceremiyorum. Ama şiş konusunda iyiyim.

Bebeğe yakadan başlanan yelek örmekle başlayın işe. Hem kolay hem dikiş olmadan tek parçada halledersiniz. Düz örgüyle başlayıp sonra motiflere geçersiniz.

Kızınız olacaksa gelecek kışa etekler yapabilirsiniz. Ben yeğenime yapıyorum deliriyor örgü eteklere.

Tüylü iplerden battaniye yapmıştık. Hem şık hem kullanışlı oldu. Tığ yerine bunu deneyebilirsiniz.

Aslında örgü konusuna yazdım ama oraya pek uğrayan yok burada bilen arkadaşlar varsa diye yazıyorum. :)

Ben 5 aylık hamileyim. Hamileliğimle eve kapanmış durumdayım bu arada örgüyle el işleriyle vakit geçirmek istiyorum. Şu zamana kadar çok basit iki tane kazak örmüşlüğüm var çoğunlukla annemin yardımıyla. Yani neredeyse hiç örgü bilmiyorum. Sizce evde tek başıma deneme yanılma videolar örneklerle tek başıma öğrenebilir miyim ? tığlı örgüler yapmak istiyorum, battaniye yelek gibi... önerileriniz neler olur ? nerden başlamalıyım ? sizin cevaplarınıza göre bugün gidip tığ ip alacağım . :)

Canim ayni sorun bede var bende suan atki orebiliyorum ne ormek istiyorsun ?

Kizin etek seviyorsa tütü eek yapabilirsin ben yegenlerime yapiyorum

Bir örgü mayağı olarak cevap vereyim. Ördüğüm hiç bir şeyi de kullanmam nedense. Örme kısmı keyifli sadece bence. Tığ işini ben pek beceremiyorum. Ama şiş konusunda iyiyim.

Bebeğe yakadan başlanan yelek örmekle başlayın işe. Hem kolay hem dikiş olmadan tek parçada halledersiniz. Düz örgüyle başlayıp sonra motiflere geçersiniz.

Kızınız olacaksa gelecek kışa etekler yapabilirsiniz. Ben yeğenime yapıyorum deliriyor örgü eteklere.

Tüylü iplerden battaniye yapmıştık. Hem şık hem kullanışlı oldu. Tığ yerine bunu deneyebilirsiniz.
evettttttttt bende bayılırım eteklere benimde çok vardı :D yapabilirim değil mi tek başıma öğrenebilirim bu işi ? o kadar zor değil dimi ???:eek::eek::eek::eek:

Nasil yelek oruluyor ogretebilir misiniz ?

Allah bebeği nizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Dantel şeklinde tek parça motifleri birleştirerek yelek yapmak hem basit hem şık oluyor.
Erkek bebekse düz bir yelek hırka vs örüp yine üzerine farklı bir iple iğne ile desen izleyebilirsiniz.
Yine tığ ile motif birleştirerek panço yapabilirsiniz.
Birde şu tüğlü iplikler var şiş ile bana komşum çift kat ip kullanarak banyo paspas takımı yaptı çok güzel ve temizliği çok kolay. Çocuk odası için halı yapabilirsiniz mesela temizliği kolay olduğu için çok hijyenik. Kare kare farklı renklerde yapıp birleştirerek yapılıyor. Gerçi daha farklı şekillerde var en kolay bu ama. Bende bunu yapmayı düşünüyorum.
QUOTE="maviolsun, post: 38297073, member: 493860"]Merhabalar :)

[/QUOTE]

Allah bebeği nizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Dantel şeklinde tek parça motifleri birleştirerek yelek yapmak hem basit hem şık oluyor.
Erkek bebekse düz bir yelek hırka vs örüp yine üzerine farklı bir iple iğne ile desen izleyebilirsiniz.
Yine tığ ile motif birleştirerek panço yapabilirsiniz.
Birde şu tüğlü iplikler var tığla bana komşum çift kat ip kullanarak banyo paspas takımı yaptı çok güzel ve temizliği çok kolay. Çocuk odası için halı yapabilirsiniz mesela temizliği kolay olduğu için çok hijyenik. Kare kare farklı renklerde yapıp birleştirerek yapılıyor. Gerçi daha farklı şekillerde var en kolay bu ama. Bende bunu yapmayı düşünüyorum.
QUOTE="maviolsun, post: 38297073, member: 493860"]Merhabalar :)

[/QUOTE]
Allah razı olsun teşekkür ederim :) kız bebeğimiz
yelek ve hırkamız halasından yengesinden çok geliyor ben farklı şeyler denemek istiyorum
paspas takımı ve halı çok orjinalmiş :D aklıma yazdım
peki siz örgüyü tek başınıza mı öğrendiniz yardım aldınız mı ?

Bu mesela cok kolay yapimi pazarda 2 tl ye 3 metre kumasi satiliyor kizin dogunca civil civil giyer

Eklentiler

• IMG_14586931548779.webp
    IMG_14586931548779.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 156
Bu mesela cok kolay yapimi pazarda 2 tl ye 3 metre kumasi satiliyor kizin dogunca civil civil giyer
Evet ..bunlardan artık bol bol hediye ediliyor o yüzden örgü işi düşünüyorum :) siz örgü etekleri nasıl öğrendiniz ? yardım aldınız mı yoksa tek başına da deneye yanıla yapılabilir mi ?

Ben annemden örgüyü öğrendim. Zaten stilist olduğum için ilk ördüğüm normal düz kazak idi sonra hep farklı modeller çıkardım. Ama uzun süredir örmüyorum . Şimdi yine başlamayı düşünüyorum. Kazak vs için yine anneme ihtiyacım olur. Yaka kol oyuntuları için. Ama halı yı tek yapabilirim. Mesela mutfağa düşünüyorum ben. En çok kirlenen halı mutfak olduğundan. At makinaya mis gibi çıksın. Birde puf puf oluyor her yıkamadan sonra. Valla nezaman dır aklımda sayenizde gaza geldim :) bende bugün çıkıp ip bakayım. Renkleri bile oluştu kafamda :)Allah razı olsun teşekkür ederim :) kız bebeğimiz
yelek ve hırkamız halasından yengesinden çok geliyor ben farklı şeyler denemek istiyorum
[/QUOTE]

Benim annem orgu delisidir ondan ogrendim yegenim dogacak diye cesisit cesit seyler oruyor bende bir teyze olarak bos durmayip ogendim

bende çok iyi anlamam ama az buçuk örüyorum işte söke söke :)
ponponlu ipten battaniye örmüştüm düz örgüyle.
bi de nakonun sitesinden bir model öğrendim onunla yelek örmeye başladım ama sonunu getirebilecek miyim çechul. sıkıldım :)

Ben annemden örgüyü öğrendim. Zaten stilist olduğum için ilk ördüğüm normal düz kazak idi sonra hep farklı modeller çıkardım. Ama uzun süredir örmüyorum . Şimdi yine başlamayı düşünüyorum. Kazak vs için yine anneme ihtiyacım olur. Yaka kol oyuntuları için. Ama halı yı tek yapabilirim. Mesela mutfağa düşünüyorum ben. En çok kirlenen halı mutfak olduğundan. At makinaya mis gibi çıksın. Birde puf puf oluyor her yıkamadan sonra. Valla nezaman dır aklımda sayenizde gaza geldim :) bende bugün çıkıp ip bakayım. Renkleri bile oluştu kafamda :)
Allah razı olsun teşekkür ederim :) kız bebeğimiz
[/QUOTE]
Mutfak ve çocuk odası için halı çok aklıma yattı ya ama paspas gibi durmaması için ipi ve modeli çok öenmli değil mi?

herkes annesinden öğrenmiş ben tek başıma yapamaz öğrnmez gibiyim o zaman :(

bende çok iyi anlamam ama az buçuk örüyorum işte söke söke :)
ponponlu ipten battaniye örmüştüm düz örgüyle.
bi de nakonun sitesinden bir model öğrendim onunla yelek örmeye başladım ama sonunu getirebilecek miyim çechul. sıkıldım :)
peki bir öğreteniniz oldu mu :)

Ben de pek anlamama ragmen cok seviyorum hatta ve hatta suanda elimde ormekte oldugum bebek battaniyesini yolluyorum hihihihi

Eklentiler

• CYMERA_20141213_135741.webp
    CYMERA_20141213_135741.webp
    41,3 KB · Görüntüleme: 166
Son düzenleme:
Back
X