dert mi bilemedim.. sadece içimi dökmek istiyorum...

kafanereyebizoraya

T.C. silinemez !
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2011
3.298
40
158
32
Balıkesir
Sadece içimdekileri dökmek istiyorum. Mümkünse biraz da rahatlamak.
onu çok özlüyorum.....
Benim bir buçuk senelik bir ilişkim var.
Onunla hiç ayrılmadik şimdiye kadar, aynı evi paylaştık hep yan yana diz dize oturduk.
Ama artık ailemin yanindayim. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı icin benim burda kalmamı uygun gördüler. Sağolsunlar bunuda bana gitmeme 1 gün kala açıkladı ailem.
Herşeyim hazırdı.. Bavulumu hazırlamıştım bile, birtaneme güzel hediyeler almıştım, acaba hediyelerini verince ne tepki vericek onu düşünüyordum sevinçle, ya beğenmezse diyordum kendi kendime..
Sadece o son gece geçicekti ve ben ertesi akşam yola çikiyordum.
Sabah aşkimin yaninda olcaktim.
Aslında ben dört hafta ailemin yanına, onları görmeye gelmiştim, ama burda kaldım, dönemedim bir daha. Ailemi bırakıp gidemedim.
Nasılda dakikalari sayıyordum birtaneme kavuşmak icin.
Hele o, artık gel dayanamiyorum diye kaç kere yalvardı bana.
Sevdiğim artık çok uzakta.
Yarım yamalağım. Herşey boş geliyor. Kendimi evimde, ailemin yanında bir yabancı gibi hissediyorum.
Odamdan cıkamıyorum. Hic kimseyle görüşmüyorum. Sadece o gelsin o konuşsun benimle istiyorum. Biliyorum ki o gelirse bir gülüşü beni yeniden hayata bağlar.
Sabah kalkıyorum aklıma ilk o geliyor, gece uyumadan önce en son onu düşünüyorum.
Gece deli gibi uyur, üstünü açar durmadan.
şimdi birde iyice soğuk havalar oralarda ya hastalanırsa, ya önünü kapatmadan çikarsa dışarıya.
Üşür benim bitanem. Bakamaz kendine. Hastalandığında bile ben zorla verirdim ilaçlarını, çocuğum gibi baktım ona hep.
O da kıymetimi bilirdi ama. Onu ne kadar çok sevdiğimi bilirdi.
Bundan bir sene önce evimizde doğalgaz yok tabi ısıtıcı felan alamamiştik.
Kurban olduğum, çaydanlıkta su kaynatırdi onun buharıyla ısıtmaya çalişirdi beni.
Öyle üşürdüm ki, ama sesimi çikarmazdim hiç..
Üstümde koca bir enkaz var gibi hissediyorum. Yemek yiyemiyorum. Sadece sigara içiyorum, hemde ne çok. Sevdiğim bunu duysa çok kizar. Sigara içmemi istemiyor asla.
Beni sevme şeklini öyle özledim ki...
Öyle özledim ki onu, sesini, nefesini...
Elini sımsıkı tutup uzun uzun yürüyüşlerimizi özledim.
Bana takılmasını özledim. Beni kızdırmasını özledim.
Uzaklık canımı yakıyor .. korkuyorum...
Nasil bu hale geldik biz birtanem, hiç ayri kalmicak gibiydik...
Simdi ona aldiğim hediyelerle oturdum düşünüyorum.
Ne zaman veririm ona bunlari bilmiyorum..
Hayatima nasil devam ederim bilmiyorum..
Onu birdaha ne zaman görebilirim bilmiyorum.. en çokta bu canımı yakıyor galiba........ :14:

Canım pek bi anlamadım ben:S o nerede oturuyo ki ayrı ülkelerde de değilsiniz herlde yani yine hafta sonları tatillerde görüşebilirsiniz gidebilirsiniz, birlikteliği sürdürmek için illa aynı evde hep dip dibe olmak gerekmez ki, ilişkide 2 tarafın birbirini özlemesi sevgisini sınaması da çok önemli.

ayri ülkelerdeyiz canim bu ara görüşmemiz imkansiz..
Ben zaten hep yan yana olalim demiyorum sadece çok özlüyorum nasil hayatima devam edeceğim bilmiyorum canim hiç birşey yapmak istemiyor. :14:

ayri ülkelerdeyiz canim bu ara görüşmemiz imkansiz..
Ben zaten hep yan yana olalim demiyorum sadece çok özlüyorum nasil hayatima devam edeceğim bilmiyorum canim hiç birşey yapmak istemiyor. :14:

Ayrı ülke demek:( sn o ülkede okumak için fln mı bulunuyodun da ailenin maddi durumları yüzünden buraya dönmek zorunda kaldın, aileni bi şekilde ikna etsen yurt dışında şartlar daha iyi orada çalışıp en azından ordan ailene de yardım etsen sonuçta çocuk değilsn kmsenin öyle hayatına hükmetmeye bi hakkı yok ki

Ayrı ülke demek:( sn o ülkede okumak için fln mı bulunuyodun da ailenin maddi durumları yüzünden buraya dönmek zorunda kaldın, aileni bi şekilde ikna etsen yurt dışında şartlar daha iyi orada çalışıp en azından ordan ailene de yardım etsen sonuçta çocuk değilsn kmsenin öyle hayatına hükmetmeye bi hakkı yok ki

Sevgilim Türkiye'de canım, ben almanyadayım şuan. Türkiyeye eğitim icin gitmiştim zaten ama asıl mesleğimi yapmıyordum orda, okuyordum. Evet kimsenin benim hayatıma hükmetmeye hakki yok çocuk değilim dediğin gibi ama bu borç içinde ailemi birakamadim birde babamin rahatsızlığı var büyük bir ihtimalle yakında işten çıkar ve türkiyede çalışıp aileme para gönderemem daha dogrusu yetiştiremem. Aileme göre burda mesleğımı yapıp onlara yardımcı olmak zorundayim.
Ama gel gör ki ne benim almanyada yaşamaya gönlüm var ne de hayatımı burda çürütmeye
Malesef ailem anlamiyor bu durumu

Sadece içimdekileri dökmek istiyorum. Mümkünse biraz da rahatlamak.
onu çok özlüyorum.....
Benim bir buçuk senelik bir ilişkim var.
Onunla hiç ayrılmadik şimdiye kadar, aynı evi paylaştık hep yan yana diz dize oturduk.
Ama artık ailemin yanindayim. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı icin benim burda kalmamı uygun gördüler. Sağolsunlar bunuda bana gitmeme 1 gün kala açıkladı ailem.
Herşeyim hazırdı.. Bavulumu hazırlamıştım bile, birtaneme güzel hediyeler almıştım, acaba hediyelerini verince ne tepki vericek onu düşünüyordum sevinçle, ya beğenmezse diyordum kendi kendime..
Sadece o son gece geçicekti ve ben ertesi akşam yola çikiyordum.
Sabah aşkimin yaninda olcaktim.
Aslında ben dört hafta ailemin yanına, onları görmeye gelmiştim, ama burda kaldım, dönemedim bir daha. Ailemi bırakıp gidemedim.
Nasılda dakikalari sayıyordum birtaneme kavuşmak icin.
Hele o, artık gel dayanamiyorum diye kaç kere yalvardı bana.
Sevdiğim artık çok uzakta.
Yarım yamalağım. Herşey boş geliyor. Kendimi evimde, ailemin yanında bir yabancı gibi hissediyorum.
Odamdan cıkamıyorum. Hic kimseyle görüşmüyorum. Sadece o gelsin o konuşsun benimle istiyorum. Biliyorum ki o gelirse bir gülüşü beni yeniden hayata bağlar.
Sabah kalkıyorum aklıma ilk o geliyor, gece uyumadan önce en son onu düşünüyorum.
Gece deli gibi uyur, üstünü açar durmadan.
şimdi birde iyice soğuk havalar oralarda ya hastalanırsa, ya önünü kapatmadan çikarsa dışarıya.
Üşür benim bitanem. Bakamaz kendine. Hastalandığında bile ben zorla verirdim ilaçlarını, çocuğum gibi baktım ona hep.
O da kıymetimi bilirdi ama. Onu ne kadar çok sevdiğimi bilirdi.
Bundan bir sene önce evimizde doğalgaz yok tabi ısıtıcı felan alamamiştik.
Kurban olduğum, çaydanlıkta su kaynatırdi onun buharıyla ısıtmaya çalişirdi beni.
Öyle üşürdüm ki, ama sesimi çikarmazdim hiç..
Üstümde koca bir enkaz var gibi hissediyorum. Yemek yiyemiyorum. Sadece sigara içiyorum, hemde ne çok. Sevdiğim bunu duysa çok kizar. Sigara içmemi istemiyor asla.
Beni sevme şeklini öyle özledim ki...
Öyle özledim ki onu, sesini, nefesini...
Elini sımsıkı tutup uzun uzun yürüyüşlerimizi özledim.
Bana takılmasını özledim. Beni kızdırmasını özledim.
Uzaklık canımı yakıyor .. korkuyorum...
Nasil bu hale geldik biz birtanem, hiç ayri kalmicak gibiydik...
Simdi ona aldiğim hediyelerle oturdum düşünüyorum.
Ne zaman veririm ona bunlari bilmiyorum..
Hayatima nasil devam ederim bilmiyorum..
Onu birdaha ne zaman görebilirim bilmiyorum.. en çokta bu canımı yakıyor galiba........ :14:

icim ürperdi cok üzücü bir durum.. diyer yorumalrinida okudum ailen sonucta evet ama buna haklari yokki onlarin..
seninde bir hayatin var seninde bir cizdigin yol var.. bende aileler tanissin evlenin ve türkiyeye geri dön yerles
madem almanyada kalmak istemiyorsun.. ki kalsan neye yarar? calisip ne yapicaksin aileni yardim edicen evet
ama yasamiyorsunki onsuz... bunu bence ailenin karsisina oturup konus.. yasin kac bilmiyorum ama yasinda geldiyse
böyle planlarinin oldugunu ve geri gitmek istedigini söyle acik ve net sekilde.. sana güvenmesin kimse sonucta sen
kiz cocuksun birgün ucup gideceksin.. abin falan yokmu? ya belki cok bencil bir yorum ama bi tarafta ailen bi tarafta sevdigin..
calisip didinip 3-5 sene ailene para versen yidirip giydirsen gecindirsen tamamda ama nereye kadar? ömür boyumu böyle olacak
bu bi cözüm degil..
peki sevgilin ne diyor bu duruma gidemedigine..?

icim ürperdi cok üzücü bir durum.. diyer yorumalrinida okudum ailen sonucta evet ama buna haklari yokki onlarin..
seninde bir hayatin var seninde bir cizdigin yol var.. bende aileler tanissin evlenin ve türkiyeye geri dön yerles
madem almanyada kalmak istemiyorsun.. ki kalsan neye yarar? calisip ne yapicaksin aileni yardim edicen evet
ama yasamiyorsunki onsuz... bunu bence ailenin karsisina oturup konus.. yasin kac bilmiyorum ama yasinda geldiyse
böyle planlarinin oldugunu ve geri gitmek istedigini söyle acik ve net sekilde.. sana güvenmesin kimse sonucta sen
kiz cocuksun birgün ucup gideceksin.. abin falan yokmu? ya belki cok bencil bir yorum ama bi tarafta ailen bi tarafta sevdigin..
calisip didinip 3-5 sene ailene para versen yidirip giydirsen gecindirsen tamamda ama nereye kadar? ömür boyumu böyle olacak
bu bi cözüm degil..
peki sevgilin ne diyor bu duruma gidemedigine..?

Abim yok biz üc kardeşiz ve ben en büyükleriyim 19 yaşindayim kardeşlerim benden kücük ikiside okula gidiyor.
Tamam bizde sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz ama henüz erken tabi zaman ne gösterir bunu bilemeyiz ama ikimizinde maddi durumu iyi olmadigi icin düğün dernek işine giremeyiz zaten aileler malum ikiside ayni durumda.
Ailemle kac kere konuştum bende bilmiyorum yalvardim ama bir işe yaramadi göndermiyorlar malesef ama ben burda duramiyorum boğuluyorum almanlardan ve almanyadan zaten nefret ediyorum napicami şaşirdim.
sevgilimde yazik ne yapsin oda bilmiyor yanimda olsan belki herşeyi değiştirebilirim diyor ama imkansiz bu ara yanina gitmem, onunda elinden pek birşey gelmiyor beni teselli etmekten başka :14:

Abim yok biz üc kardeşiz ve ben en büyükleriyim 19 yaşindayim kardeşlerim benden kücük ikiside okula gidiyor.
Tamam bizde sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz ama henüz erken tabi zaman ne gösterir bunu bilemeyiz ama ikimizinde maddi durumu iyi olmadigi icin düğün dernek işine giremeyiz zaten aileler malum ikiside ayni durumda.
Ailemle kac kere konuştum bende bilmiyorum yalvardim ama bir işe yaramadi göndermiyorlar malesef ama ben burda duramiyorum boğuluyorum almanlardan ve almanyadan zaten nefret ediyorum napicami şaşirdim.
sevgilimde yazik ne yapsin oda bilmiyor yanimda olsan belki herşeyi değiştirebilirim diyor ama imkansiz bu ara yanina gitmem, onunda elinden pek birşey gelmiyor beni teselli etmekten başka :14:

hmm peki sevgilin kac yasinda askerligini falan yaptimi canim? , senin almanyada ausbildung yaptinmi, meslegin varmi peki? ailen maddi destek bekliyormus ya senden
bide sen türkiyede neden kaliyordun okumak icinmi yollamislardi? ayni evi paylasiyorduk demissin ya ailen bilmiyormuydu

hmm peki sevgilin kac yasinda askerligini falan yaptimi canim? , senin almanyada ausbildung yaptinmi, meslegin varmi peki? ailen maddi destek bekliyormus ya senden
bide sen türkiyede neden kaliyordun okumak icinmi yollamislardi? ayni evi paylasiyorduk demissin ya ailen bilmiyormuydu

işte sorunda orda ya canim benim . sevgilimin daha askerliği var, henüz daha erken evlilik icin, maddi durumda ortada zaten. Mesleğim var evet ausbildung yaptim ama bir ausbildung daha yapmayi düşünüyorum bu aralar. Türkiyede acik öğretimde okuyordum onun icin gittim daha doğrusu almanyada yaşamak istemediğim icin ailem herşeyi biliyor erkek arkadaşimi felan ama bizim ilişkimizi takan yok :50:

işte sorunda orda ya canim benim . sevgilimin daha askerliği var, henüz daha erken evlilik icin, maddi durumda ortada zaten. Mesleğim var evet ausbildung yaptim ama bir ausbildung daha yapmayi düşünüyorum bu aralar. Türkiyede acik öğretimde okuyordum onun icin gittim daha doğrusu almanyada yaşamak istemediğim icin ailem herşeyi biliyor erkek arkadaşimi felan ama bizim ilişkimizi takan yok :50:

ne ausbildungu yaptin tatlim? ve ne ausbildungu yapmayi düsünüyorsun.. birbirinizi seviyorsaniz pes etmeyin. sen ausbildungunu yap veya calis simdiki mesleginde
hem para biriktir hem ailene destek ol sevgilin askerligini yapsin ondan sonra allahin izniyle insallah dügün dernek olur..
bu sürec zor olacaktir ama birbirinizi seviyorsaniz beklersiniz dayanirsiniz

Cn benim uzulme siz bir birinizi sevdikden sonra size hic birsey olmaz. Evet cok yipratici oluyor arada esafe olunca ama askiniz sizi ayakta tutar cnm.

Bence zamanla ailende kararligini anliyacak ve sana destek olucak. Almanyada is bulsan calismaya baslasan ailenin maddi durumu duzelesiye kadar. Bu sure zarfinda turkiyeye gelip gidersin (2 haftada bir mesela).

Ailenin maddi durumu duzelincede eski hayatina kaldigin yerden devam edersin.

Yada ne bileyim maddi durumu iyi degilse ailenin turkiyeye temelli donus yapsalar olmaz mi?

ne ausbildungu yaptin tatlim? ve ne ausbildungu yapmayi düsünüyorsun.. birbirinizi seviyorsaniz pes etmeyin. sen ausbildungunu yap veya calis simdiki mesleginde
hem para biriktir hem ailene destek ol sevgilin askerligini yapsin ondan sonra allahin izniyle insallah dügün dernek olur..
bu sürec zor olacaktir ama birbirinizi seviyorsaniz beklersiniz dayanirsiniz

düğün dernek umrumda değil canim o öylede böylede olur biz bir şekilde eğer olcaği varsa yuvamizi kurariz. Ben altenpflegerin olarak yaptim ama istemiyorum hastaneye dönmek istiyorum hemşire olarak. Zaten sevgilimde bu olaylardan sonra hemen bir işe girdi para biriktiriyor hayirlisi bilmiyorum kafam cok karişik :25:

düğün dernek umrumda değil canim o öylede böylede olur biz bir şekilde eğer olcaği varsa yuvamizi kurariz. Ben altenpflegerin olarak yaptim ama istemiyorum hastaneye dönmek istiyorum hemşire olarak. Zaten sevgilimde bu olaylardan sonra hemen bir işe girdi para biriktiriyor hayirlisi bilmiyorum kafam cok karişik :25:

zaman canim zaman.. tek düsmaniniz zaman.. nisanlim hep öyle derdi sabret az kaldi derdi ben agladikca
o gözlerimin icine bakip sabret az kaldi derdi.. onunda ici kan aglardi ama dimdik dururdu beni
ayakta tutan hep oydu.. simdi ise benim:9: sükür yarabbim cok az kaldi :)
para biriktiriyoruz ceyiz alisverisim basladi :)
zaman canim.. allah yazdiysa hersey zamanla yoluna girecektir

bende hemsireyim suan is ariyorum egal ob pflege oder krankenhaus ne olursa olsun diyorum
para biriktirmek icin.. nefret ediyorum pflegeden cok sevap aliyorsun dua aliyorsun
insanlar sana muhtac ama kendime layik bulmuyorum ben bu isemi layigim diyorum kendi kendime..
ve evlenince ausbildung yapacam medizinische fachangestellte (arzthelferin) olarak..
eyer burada kaliciysan ve bu is hosuna gitmiyorsa mutlaka baska bir is yap derim..
birde is saatlerine zorluklarina bak arastir

hakkinda hayirlisi canim

Cn benim uzulme siz bir birinizi sevdikden sonra size hic birsey olmaz. Evet cok yipratici oluyor arada esafe olunca ama askiniz sizi ayakta tutar cnm.

Bence zamanla ailende kararligini anliyacak ve sana destek olucak. Almanyada is bulsan calismaya baslasan ailenin maddi durumu duzelesiye kadar. Bu sure zarfinda turkiyeye gelip gidersin (2 haftada bir mesela).

Ailenin maddi durumu duzelincede eski hayatina kaldigin yerden devam edersin.

Yada ne bileyim maddi durumu iyi degilse ailenin turkiyeye temelli donus yapsalar olmaz mi?

zaten ailem türkiyeye kesin dönüs yapsa durumumuz gayet iyi olurdu biz 'varlik icinde yokluk' cekenlerdeniz . Evlerimiz, dükkanlarimiz cok sükür ki var ama babam satip borcunu kapatma taraftari degil. Ama kesin dönüs yapmak istemiyorlar kardeslerim kücük oldugu icin okula alisma süreci felan zor olucagi icin yeni ortama ayak uydurmak zor olur onlar icin. Demin annemle konustum büyük bir ihtimalle ocak'ta sinavlarim oldugu icin gidiyorum türkiyeye bir hafta kalabilirim en fazla ama bu lanet zaman gecmek bilmiyor ......

zaman canim zaman.. tek düsmaniniz zaman.. nisanlim hep öyle derdi sabret az kaldi derdi ben agladikca
o gözlerimin icine bakip sabret az kaldi derdi.. onunda ici kan aglardi ama dimdik dururdu beni
ayakta tutan hep oydu.. simdi ise benim:9: sükür yarabbim cok az kaldi :)
para biriktiriyoruz ceyiz alisverisim basladi :)
zaman canim.. allah yazdiysa hersey zamanla yoluna girecektir

bende hemsireyim suan is ariyorum egal ob pflege oder krankenhaus ne olursa olsun diyorum
para biriktirmek icin.. nefret ediyorum pflegeden cok sevap aliyorsun dua aliyorsun
insanlar sana muhtac ama kendime layik bulmuyorum ben bu isemi layigim diyorum kendi kendime..
ve evlenince ausbildung yapacam medizinische fachangestellte (arzthelferin) olarak..
eyer burada kaliciysan ve bu is hosuna gitmiyorsa mutlaka baska bir is yap derim..
birde is saatlerine zorluklarina bak arastir

hakkinda hayirlisi canim

Desteğin için teşekkür ederim canim sağol
Seninde herşey dilediğin gibi olur umarim

ben de sanmıştımki sen türkiyeden yurt dışına gidiyosun:( çok zormuş gerçekten ama elinden geldiğinde sürdürmeye devam edin asla pes etmeyn svgi varsa hiç bişi olmaz, bi de okudum varklık içinde yokluk çekiyomuşunuz orada ne gerek var ki aslında buraya türkiyeye kesin olarak yerleşseniz hem ailen rahat eder hem de sen:( ama büyüklere laf dinletmek zorrr

son durumlar nedir??
çok merak ettim
alışveriş topiğinde sanki şimdi türkiyede işi hallolmuş gibi hissettim de????

Ne kadar benzer bir durum. Bende egitim icin Turkiye'ye geldim, gelis o gelis.. odur budur burdayim. Ailemin maddi sorunu yok, ama geri donmemi cok istiyorlar. Istanbul onlar icin guvenilir bir yer degil ve bu yuzden devamli bi baski yasiyorum. Ama ben sanirim ailemi uzucem, oraya kattiyen geri donmek istemiyorum. Dedigin gibi arada onlari gormek amacli gittigimde bile, nefes alamiyorum. Tum gun erkek arkadasim aklimda oluyor.. yada Istanbul. Buraya alistim ve birakamam. Oraya gitsem kafayi yerim, bunu biliyorum bu yuzden sonunu bildigim birseyi yasamayi dusunmuyorum.

Back
X