Dert oldular başıma

melissak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
130
2
68
Öncelikle burada çok fazla kişi olduğu için buraya yazdım. Bunun için özürdilerim.
Sizlere iki sorum olacak. Ama sorularımı yanıtlarken "biraz fala tüylü olduğumu" dikkate alın. (16 yaşındayım)

1)Epilatör kullanımdan sonra tüyleri artırıyormu? Artırıyorsa artırmayan var mı? Varsa markaları nedir?

2)Yanaklarımda ve çenemde sert tüyler var. İğneli epilasyondan başka çarem yok gibi şuan (lazer için 18+ olmak gerekiyormuş). yaptıran oldu mu? Olduysa beni bilgilendirebilir mi? Acıyomu, işe yarıyomu, yaramıyo mu, lekeler kalıyomu vs.

Şimdiden teşekkürler ablalarım.

doktora gittinizmi hormon testi yaptırmanız gerekiyor yanak ve çenedeki tüyler hormon bozukluğunun belirtisi çünkü

Canım bu sorunlar için önce doktora gitmelisin..Aşırı tüylenme özellikle yüzde olanı hormonlarla ilgilidir diye biliyorum.. Mutlaka önce doktora gitmelisin..

arkadaslar yazmis , hormon bozuklugu gibi görünüyor.doktora gidip bir an önce tedaviye baslamalisin.igneli epilasyona mecbur kalirsanda eger, ben memnunum.uzun sürdü seanslar.ama yeniden geri gelmedi tüyler aldirdigim bölgelerde. her defasinda sinek isirigi gibi hissediyorsun.ve seans bittikten sonra hafif bir yanma oluyor ama geciyor hepsi.leke kalmiyor ama bunu saglamak icin önerilen kremlerle bakimini yapman gerekiyor.v.s v.s ama mutlaka doktora git önce.tedavi olmadan o killardan kurtulamazsin.gecmis olsun.üzülmemeye calis olur mu? biliyorum cok zor bir durum ama sabirli ol.cözümsüz degil

1-Epilatör tüyleri arttırmaz.
2-İğneli apilasyonu yaptıran 2 arkadaşım oldu, ikisi de hiç sorun yaşamadı.
3-Doktor kontrolü şart.
Geçmiş olsun canım, tek derdin bu olsun.

Hormon testi yaptırmak gerekiyor evet ama sonuç temiz çıkabilir. Bende ne pko sorunu var ne hormon sorunu ama tüylüyüm.
Yüz bölgesini epilatörle almaktan bahsetmiyorsun umarım kesinlikle öyle bir şey yapma, artırma olmasa da diken diken ve sert bir görüntüsü oluyor en mantıklısı ip ile aldırman. Ben epilatörü kollarımda kullandım çok pişman oldum...

İğneli epilasyonda işinin ehli olmayan yerde yaptırırsan kötü sonuçları olabilir, annem yaptırmış (tabi yıllar önce henüz teknoloji gelişmemişken) şu an dudak üstü delik delik duruyor. İyi bir merkezde kesin sonuç alabilirsin ama hormon sorunun varsa sanırım iğneli de çözüm olmuyor veya çoook uzun zaman alıyor.

Canım bu sorunlar için önce doktora gitmelisin..Aşırı tüylenme özellikle yüzde olanı hormonlarla ilgilidir diye biliyorum.. Mutlaka önce doktora gitmelisin..

doktora gittinizmi hormon testi yaptırmanız gerekiyor yanak ve çenedeki tüyler hormon bozukluğunun belirtisi çünkü

ve git gide artıyorlar ki bu büyük ihtimalle hormonlarla ilgili bi bozukluk ama hormon bozukluğu varsa ne olacak? tedavi filan neler olucak?

hayır tabii ki de bacaklarıma yapacağım :) ama ben biraz fazla tüylü olduğum için artırma ihtimali var mı acaba onu merak ediyorum?

işte tamda o. leke bırakması. daha gencim ve leke bırakmasını istemiyorum ama haklısınız önce bir doktora gideyim. gerçi genelde normal çıkıyo hormonlar ama bilmiyorum ya nasıl normal çıkabilir ki?

1-Epilatör tüyleri arttırmaz.
2-İğneli apilasyonu yaptıran 2 arkadaşım oldu, ikisi de hiç sorun yaşamadı.
3-Doktor kontrolü şart.
Geçmiş olsun canım, tek derdin bu olsun.

annem yapmıştır sadece bi defa onunkinleri artırmış bana kullanma sakın diyo. bizim genlerle alakalı olsa gerek biraz tüylüyüz onun için sorun yaratır mı acaba?

nerede yaptırmışlar peki?

Canım ne tür işlemle kurtulursan kurtul bence anlatıklarından anladıgım sende HORMONAL bir sorun var.

Öyle .çenede sert tüylerin olması normal degil.

Sen araştır ve kendi vücut tüy yapına en uygun tedaviyi seç.

AMA ÖNCE BİR ENDOKRİN DOKTORUNA GİTMELİSİN.YOKSA YAŞIN ÇOK KÜÇÜK ,BÜYÜME DÖNEMİN DAHA BİTMEDİGİNDEN O TÜYLER GERİ GELECEKTİR.

Bana güven ve önce HORMONLARINA bir baktır.Eğer bulabiliyorsan önce ENDOKRİN DR.yok yaşadığım yer küçük dersen -ki bilmiyorum-işini çok iyi bilen DAHİLİYE DR. na GÖRÜNMELİSİN.

gEÇMİŞ GİTMİŞ PÜR-İ PAK OLSUN:))

1) Ben lazer yaptırdım ve jilet kullanıyorum o yüzden tam olarak bilmem ama annem hep epilatör kullanır, çok da memnun. Kılları incelttiği de söyleniyor :)
2) Çok yakın arkadaşım da bu şikayetle doktora gitti, hormonal bozukluğu varmış öyle ki adet bile olmamaya başlamıştı. En kısa zaman da doktora gitmelisin, hormonlarına baksınlar :) Bildiğim kadarıyla hormon takviyesi falan yapılıyor :) Arkadaşımla konuşmadım bu konuyu detaylı hiç üzmek, hatırlatma istemedim, üzüldüğünü biliyodum çünkü Ama üzülücek bişey yokmuş doktora gösterirsen çok yardımcı olurlar :)
İğneli epilasyon yüzde acıtıyor diye biliyorum, leke riski lazer için var da iğneli epilasyonu bilmiyorum :/ Ağda yaparsan olur mu bilmiyorum ama(bıyık için yapılıyor sonuçta oraya da yapılır heralde) 18 ine kadar ağda yapılabilyorsa ağda yap bence, iğneli epilasyon hem lazere göre daha uzun sürüyor, hem de daha acılı.

Ekleme: Çeneye ağda sarkma yapabiliyormuş araştırdım şimdi

Son düzenleme:
ben de senin gibiyim 24 yaşımdayım yüzümden lazere gidiyorum 13. seanstan sonra ancak sonuç almaya başladım.koltuk altım 3 seansta bitti gibi bir şey.bacağım ve bikini bölgem ağdayla düzenli aldırdığım için yarıya indi.ama omzum ve kollarım için çözümüm yok sivilce yapıyor ağda yaptıramıyorum lazer çok pahalıya geliyor.
ben iğneli ep. sıcak bakmıyorum çin işkencesi resmen yorumlara baktım da.burda da başlıklar var onlarla ilgili detaylı incelersin.
bir de kilo aldıkça azalıyor diyorlardı kendimde şahit oldum(çok zayıfsan diye diyorum)
umarım düzelir

kilom çok normal. şişman değilim fiziğim güzel sadece göbek ve yüzümdeki tüylerden kurtulsam yeter. bıktım bunlardan çok çirkin duruyorlar. iğneli yaptırmıcam araştırdım kimse memnun kalmamış. Lazer içinse 18 imi beklemem gerekiyor. Herkese her şey için teşekkürler :)

cnm benim teyzem de böyle çok tüylüdür çenesinde kileri çakmakla yakar ama yap demiyorum kendini yakma annem de kollarını ocakta yakıyordu azaldı bitti tüyleri ben denedim kolumu yaktım onun dışında makine ile alabilirsin ki en yeni çıkanları hem iyi alıyor hem de biraz olsun azaltıyor yani en azından bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…