Dert..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bhintkumasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2025
29
-13
1
26
1 senelik evliyim, eşimin ailesinden ciddi anlamda bıktım, ayrımcılık yapiyorlar fazlasiyla. Benim ailemin maddi durumu iyi kendi agizlariyla soylemeseler de tavirlarindan anliyorum her seyi onlardan bekliyolar. Esimin kendisinden 1 yas buyuk abisi var. Onun evini aldilar, cocugu oldu ignesinden ipligine her seyini aldilar yaptilar. Ben suan hamileyim 30. haftama giricem asla bize destek olmadilar. En basiti dun aksam aile oturmasi vardi, kaynimin cocugunu 1 aydir gormuyolar diye ellerinde hediye paketleriyle geldiler. Esim 2 isle birden ugrasiyor ek geliri var bundan mi bilmiyorum ama her seyi hep kendi halletmeye calisiyor esim hep. Ben cok yoruldum bu ayrimciliklardan en cok da esimin bunlari gormemesinden kendini surekli kullandirmasindan biktim. Onlar bizim icin bisey yapmiyor dedigimde deliriyor resmen. Evi 3 senedir alicaz diye oyaliyolar. Her konuda hep soz verip tutmuyolar. Bunaldim hamilelikten mi bilmiyorum ama ayrilmayi bile dusunuyorum artik.

Abiye almışlar
yine de zorunda değiller işte, o zaman paramız vardı şimdi yok deseler ne denir ki, genel olarak beklentiler çok büyük eş ailelerinden,
lafa söze gelmeye gitmeye gelince kaynana kayınbaba olur adı, iş eve paraya gelince anne baba olur, ailelerin yaptığı da doğru değil zaten,
yap kardeşim kendi üstüne her şeyi sen ölünce alsın herkes payını çekilsin, aileler de bilinçsiz genelde yetiştirdikleri evlatlar da.

yine de zorunda değiller işte, o zaman paramız vardı şimdi yok deseler ne denir ki, genel olarak beklentiler çok büyük eş ailelerinden,
lafa söze gelmeye gitmeye gelince kaynana kayınbaba olur adı, iş eve paraya gelince anne baba olur, ailelerin yaptığı da doğru değil zaten,
yap kardeşim kendi üstüne her şeyi sen ölünce alsın herkes payını çekilsin, aileler de bilinçsiz genelde yetiştirdikleri evlatlar da.
Bilmiyorum benim başıma gelse ben görüşmem annem babam yapsa onlarla da görüşmem

Tamam ayrımcılık yapıyorlar ama asıl yaptıkları kişi eşiniz. O sorun etmiyorsa sizde etmeyin. Bunu görmek istemiyorsa bir tarafınızıda yırtsanız kabul etmeyecek. Ayrılmayacaksanız şayet ya bu durumu kabul edeceksiniz ve umursamamayı öğreneceksiniz yada eşiniz gözünü açıp ailesine bozulduğunu belli edecek. Elinizden gelen bir şey yok bu durumda. Gidip insanlara “benim bebeğimede hediye alın, şunu bunu yapın” demeyeceğine göre…

Öncelikle aç açık değilseniz eşinizin ailesi size maddi destek vermek zorunda değil."Ama abisine yapıyorlar."diyorsunuz,o mevzu içinse bazı şeyler söylemeyle olmaz.İnsanın kendi düşünüp yapması gerekir.Maddi olarak kendi kendinize yetiyorsanız "Niye bize destek olmuyorlar?"diye düşünmeyin.Beklentisizlik huzurdur.Eşinizle kendi yağınızda kavrulun."Çok gücüme gidiyor,illa bir şeyler yapmam gerek."derseniz de eşinizin ailesine biraz mesafe kolaybilirsiniz.

Zamanında eltiyle beraber eş ailesinin dedikodusunu yapmışlar elti de bu gelinin kuyusunu kazmış :)
Ne var ne yok gidip kayınailesine anlatınca kötü olan bu gelin, iyi olan elti olmuş.
Eş ailesi de duydukları karşısında eltiye inanmış karşılıklı birbirinizi yok saymışsınız ve hala niye bize ev almıyorlar diyebiliyorsunuz :D
Hayret vallahi.

Zamanında eltiyle beraber eş ailesinin dedikodusunu yapmışlar elti de bu gelinin kuyusunu kazmış :)
Ne var ne yok gidip kayınailesine anlatınca kötü olan bu gelin, iyi olan elti olmuş.
Eş ailesi de duydukları karşısında eltiye inanmış karşılıklı birbirinizi yok saymışsınız ve hala niye bize ev almıyorlar diyebiliyorsunuz :D
Hayret vallahi.
Hepsini bu konucuğa bakarak mı anladın:KK57:

paraları var, ayrica maddi olarak esimi rahat birakmiyolar annesi telefon istiyor babasi kazancindan istiyor bazen. Madem oyle ben de dogal olarak hakkimi isterim

Yapmak zorunda değiller. Kendi oğlu sorun etmiyorsa siz neden sorun edip ortalığı karıştırmaya, huzurluk çıkarmaya çalışıyorsunuz ki? Bu durumdan memnun değilseniz aileyle mesafenizi koruyun.
Belki de onların maddi durumu daha kötüyse o şekilde destek olmaya çalışıyorlardır.
Bana hiç hoş gelmiyor bu konuları açıp açıp huzur bozmak. Eşiniz herşeyin farkındadır emin olun. Sadece ailesi olduğu için kötü olmak istemiyordur. Anne baba bu sonuçta. Ayrıca evlenirken, çocuk yaparken birilerine güvenip yaptığınızı sanmıyorum. Ee o zaman sorun ne?

Öncelikle aç açık değilseniz eşinizin ailesi size maddi destek vermek zorunda değil."Ama abisine yapıyorlar."diyorsunuz,o mevzu içinse bazı şeyler söylemeyle olmaz.İnsanın kendi düşünüp yapması gerekir.Maddi olarak kendi kendinize yetiyorsanız "Niye bize destek olmuyorlar?"diye düşünmeyin.Beklentisizlik huzurdur.Eşinizle kendi yağınızda kavrulun."Çok gücüme gidiyor,illa bir şeyler yapmam gerek."derseniz de eşinizin ailesine biraz mesafe kolaybilirsiniz.
Evet adalet ve merhametle alakali bir durum. Biz nisanlanirken ailelerimiz tanisirken ailemin sarti ev idi, biz demeden zaten kendileri dediler ev alicaz onu alicaz bunu alicaz diye. Sozler verilmeseydi biz de kiyas yapmazdik. Mesafe koydum zaten uzun zamandir ama esim onlar icin cok fedakarlik yapiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X