Dertlenipte Buraya Yazanlardanım...Şimdi Nasıl Toparlanacağım?Bu durumu yaşayan Lütfen yardım etsin?

yalnizlikcaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
593
399
33
Biliyorum çoğunuz belki ilk satırları okuyup,ilginizi çekmediğim için sayfadan çıkıp gideceksiniz.Bilmiyorum öylece tüm samimiyetimle paylaşmak istiyorum. Buraya defalarca konu açtım ben 2018 haziranda üniversiteden mezun olup köyüme geri dönmüştüm. O gün bugündür 2 tane yatağa bağımlı hastamız vardı.Biri babanemizdi(alzheimer,parkınson,demans) hastasıydı ancak bilinci oldukça açıktı. Öyle bir şeydiki her gün inlerdi belki saatlerce sonra susardı.. bazen 3 gün bağırmazdı. Dedemiz çok sakin o sadece uyuyor. Babaneme yeri geldiğinde çok kızardım kaç kez bağırmışımdır belki.Ancak sonra gönlünü alırdım.Yatan hastaydı bir kere isyan bile ettiğim olmuştur bıktım artık bezınden vs diye. Ama asla yemeğinden bezinden temizliğinden feragat etmedik sadece bağırdığı için isyan ettiğim oluyordu. Oysaki çok seviyordum nede olsa 23 senem onunla geçmişti. Babanemi 10 mayısta kaybettik Yemeğini yedirdim yatırdım hiç bir şey yokken öylece vefat etmiş odada.Hepimiz evdeyken nasıl duyamadık Sizce bu nasip işi mi Neden duyamadık neden yanında olamadık? Dün rüyamda gördüm mezarından tekrar yatağına gelmiş bana çok güzel öldüğünü söylüyordu. Babama bağırıyordum sesim çıkmıyordu. Annemi de almış yanına gitmişti. 2 senedir fazla derslerime çalışamadığımı buradada yakınarak anlatıyordum. Babanemin sesine o kadar alışmışım ki 7 gün oldu hala kendimi toparlayamadım. Aklıma geliyor Eylülde KPSS var. Sanırım bu senede başaramayacagım. Sürekli evdeyim aklımdan çıkmıyor. Vicdanım rahat ama keşkelerim var. Yani keşke her gün sabrımı korusaydım diyorum. B süreçte illaki sizlerden bazılarınız yakınlarını kaybetmiştir. Zamanla unutulacak mı yoksa acısı ve keşkeler bir köşede her gün kendini hatırlatacak mı. ? Şimdiden teşekkür ederim :(

Başınız sağolsun.Zamanla hafifler.Bu üzüntü ile Kpss çalışamayacaksınız yani doğru mu anladım?Daha Eylül e çok var

Yaşlı ve yatalak hasta bakımı çok zor ve yıpratıcı bir iştir. Olgun yaşta olanların bile zaman zaman sabrı zorlanabilirki, siz çok genç ve tecrübesiz olmanıza rağmen, yine elinizden geleni yapmış, geleceğinizi bir kenara bırakıp, bakımlarıyla ilgilenmişsiniz. Kendinizi bu ortamın dışına çıkaramadığınız için, sürekli kendi kendinize aynı şeyleri düşünüp, kendi kendinizi suçluyorsunuz. Bırakın artık düşünüp durmayı. Kpss sınavına daha aylar var. Enerjinizi artık ders çalışmaya ve stresinizi atmaya harcayın. Umutsuz olmayın. Yapamam demeyin. Çalışın, yaparsınız.

Yaşlı ve yatalak hasta bakımı çok zor ve yıpratıcı bir iştir. Olgun yaşta olanların bile zaman zaman sabrı zorlanabilirki, siz çok genç ve tecrübesiz olmanıza rağmen, yine elinizden geleni yapmış, geleceğinizi bir kenara bırakıp, bakımlarıyla ilgilenmişsiniz. Kendinizi bu ortamın dışına çıkaramadığınız için, sürekli kendi kendinize aynı şeyleri düşünüp, kendi kendinizi suçluyorsunuz. Bırakın artık düşünüp durmayı. Kpss sınavına daha aylar var. Enerjinizi artık ders çalışmaya ve stresinizi atmaya harcayın. Umutsuz olmayın. Yapamam demeyin. Çalışın, yaparsınız.
zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda inşallah buraya güzel şeylerde yazarım . Her şey gönlünüzce olsun .

Kesinlikle çalışmalısınız.Sonra üzüntünüz geçince ve siz çalışmamış olursanız üzülür,pişman olursunuz.

Babaanne için başınızsağolsun.
Diğer konularınızdaki babaanne dede olayından dolayı sizi hatırlıyorum.
Siz de bir motivasyon eksikliği var. Kendizi sürekli yapamam, edemem tarzı olumsuz konuşurak aşağıya çekiyorsunuz. Yapmak ve başarmak isteyen emin olun yapar, bahane üretmez.
Hayatınızın değişmesini istiyorsanız artık olumsuzluk ekleriyle konuşmayın ve şundan dolayı olmaz dediğiniz nedenleri bir kenara bırakın derim

Babaanne için başınızsağolsun.
Diğer konularınızdaki babaanne dede olayından dolayı sizi hatırlıyorum.
Siz de bir motivasyon eksikliği var. Kendizi sürekli yapamam, edemem tarzı olumsuz konuşurak aşağıya çekiyorsunuz. Yapmak ve başarmak isteyen emin olun yapar, bahane üretmez.
Hayatınızın değişmesini istiyorsanız artık olumsuzluk ekleriyle konuşmayın ve şundan dolayı olmaz dediğiniz nedenleri bir kenara bırakın derim
sanırım kendime olan güvenim bir türlü oluşmuyor. Bunlarla ilgili kitaplar okumalıyım sanırım :(

Biliyorum çoğunuz belki ilk satırları okuyup,ilginizi çekmediğim için sayfadan çıkıp gideceksiniz.Bilmiyorum öylece tüm samimiyetimle paylaşmak istiyorum. Buraya defalarca konu açtım ben 2018 haziranda üniversiteden mezun olup köyüme geri dönmüştüm. O gün bugündür 2 tane yatağa bağımlı hastamız vardı.Biri babanemizdi(alzheimer,parkınson,demans) hastasıydı ancak bilinci oldukça açıktı. Öyle bir şeydiki her gün inlerdi belki saatlerce sonra susardı.. bazen 3 gün bağırmazdı. Dedemiz çok sakin o sadece uyuyor. Babaneme yeri geldiğinde çok kızardım kaç kez bağırmışımdır belki.Ancak sonra gönlünü alırdım.Yatan hastaydı bir kere isyan bile ettiğim olmuştur bıktım artık bezınden vs diye. Ama asla yemeğinden bezinden temizliğinden feragat etmedik sadece bağırdığı için isyan ettiğim oluyordu. Oysaki çok seviyordum nede olsa 23 senem onunla geçmişti. Babanemi 10 mayısta kaybettik Yemeğini yedirdim yatırdım hiç bir şey yokken öylece vefat etmiş odada.Hepimiz evdeyken nasıl duyamadık Sizce bu nasip işi mi Neden duyamadık neden yanında olamadık? Dün rüyamda gördüm mezarından tekrar yatağına gelmiş bana çok güzel öldüğünü söylüyordu. Babama bağırıyordum sesim çıkmıyordu. Annemi de almış yanına gitmişti. 2 senedir fazla derslerime çalışamadığımı buradada yakınarak anlatıyordum. Babanemin sesine o kadar alışmışım ki 7 gün oldu hala kendimi toparlayamadım. Aklıma geliyor Eylülde KPSS var. Sanırım bu senede başaramayacagım. Sürekli evdeyim aklımdan çıkmıyor. Vicdanım rahat ama keşkelerim var. Yani keşke her gün sabrımı korusaydım diyorum. B süreçte illaki sizlerden bazılarınız yakınlarını kaybetmiştir. Zamanla unutulacak mı yoksa acısı ve keşkeler bir köşede her gün kendini hatırlatacak mı. ? Şimdiden teşekkür ederim :KK43:
Başınız sağolsun. Yani yatan hastaya bakanın mutlaka psikolojik destek alması gerekir derler. O sürecin zorluğundan bahsede herkes.
Nasip böyleymiş. Hayırlısı buymuş deyip devam etmek lazım

Yatalak hastaya bakmak çok zordur, sizden başka bakan yok muydu? Neden bütün yükü siz üstlendiniz? Sürekli hastaya bakma psikolojisi çok zor, hiçbirimiz peygamber değiliz. O yüzden hasta bakımının bir kişinin üstünde kalmaması gerekir.
Diğer konuya gelince, kendine bir plan yap derslerine çalış moralini bozma. Süre tutup kendini test et.İnsanlar gece gündüz çalışarak kazanıyor, uykusundan, gezmesinden feragat ederek. Ben üniversite sınavına hazırlanırken1 yıl tv izlemedim, çok sevdiğim sanatçının konserine gitmedim, misafirlerin yanına çıkmadım. Ramazan ayı mesela çok güzel bir fırsattır ders çalışmak için. Ben sahurdan sonra yatmayıp ders çalışırdım, hem beyin dinlenmiş öğrenmeye hazır oluyor, hem ortalık sakin oluyor. Ramazan bitsin, bayram geçsin diye bekleme al kitabını başla, bir gün bir gündür. Ne kadar çalışırsan kar.

Yatalak hastaya bakmak çok zordur, sizden başka bakan yok muydu? Neden bütün yükü siz üstlendiniz? Sürekli hastaya bakma psikolojisi çok zor, hiçbirimiz peygamber değiliz. O yüzden hasta bakımının bir kişinin üstünde kalmaması gerekir.
Diğer konuya gelince, kendine bir plan yap derslerine çalış moralini bozma. Süre tutup kendini test et.İnsanlar gece gündüz çalışarak kazanıyor, uykusundan, gezmesinden feragat ederek. Ben üniversite sınavına hazırlanırken1 yıl tv izlemedim, çok sevdiğim sanatçının konserine gitmedim, misafirlerin yanına çıkmadım. Ramazan ayı mesela çok güzel bir fırsattır ders çalışmak için. Ben sahurdan sonra yatmayıp ders çalışırdım, hem beyin dinlenmiş öğrenmeye hazır oluyor, hem ortalık sakin oluyor. Ramazan bitsin, bayram geçsin diye bekleme al kitabını başla, bir gün bir gündür. Ne kadar çalışırsan kar.
O kadar haklısın ki. Düşündüğümde bir dakika bile boş vaktim yok.evde 4 kişi yaşıyorduk. kardeşim ben annem babam annem yemek yapardı bahçe işleriyle uğraşırdı. kardeşim dedeme bakardı bende babaneye bakardım babamda işe giderdi. tabi bölüşürdük ama ancak bu şekilde oluveriyordu. Teşekkür ederim cevabınız için

Biliyorum çoğunuz belki ilk satırları okuyup,ilginizi çekmediğim için sayfadan çıkıp gideceksiniz.Bilmiyorum öylece tüm samimiyetimle paylaşmak istiyorum. Buraya defalarca konu açtım ben 2018 haziranda üniversiteden mezun olup köyüme geri dönmüştüm. O gün bugündür 2 tane yatağa bağımlı hastamız vardı.Biri babanemizdi(alzheimer,parkınson,demans) hastasıydı ancak bilinci oldukça açıktı. Öyle bir şeydiki her gün inlerdi belki saatlerce sonra susardı.. bazen 3 gün bağırmazdı. Dedemiz çok sakin o sadece uyuyor. Babaneme yeri geldiğinde çok kızardım kaç kez bağırmışımdır belki.Ancak sonra gönlünü alırdım.Yatan hastaydı bir kere isyan bile ettiğim olmuştur bıktım artık bezınden vs diye. Ama asla yemeğinden bezinden temizliğinden feragat etmedik sadece bağırdığı için isyan ettiğim oluyordu. Oysaki çok seviyordum nede olsa 23 senem onunla geçmişti. Babanemi 10 mayısta kaybettik Yemeğini yedirdim yatırdım hiç bir şey yokken öylece vefat etmiş odada.Hepimiz evdeyken nasıl duyamadık Sizce bu nasip işi mi Neden duyamadık neden yanında olamadık? Dün rüyamda gördüm mezarından tekrar yatağına gelmiş bana çok güzel öldüğünü söylüyordu. Babama bağırıyordum sesim çıkmıyordu. Annemi de almış yanına gitmişti. 2 senedir fazla derslerime çalışamadığımı buradada yakınarak anlatıyordum. Babanemin sesine o kadar alışmışım ki 7 gün oldu hala kendimi toparlayamadım. Aklıma geliyor Eylülde KPSS var. Sanırım bu senede başaramayacagım. Sürekli evdeyim aklımdan çıkmıyor. Vicdanım rahat ama keşkelerim var. Yani keşke her gün sabrımı korusaydım diyorum. B süreçte illaki sizlerden bazılarınız yakınlarını kaybetmiştir. Zamanla unutulacak mı yoksa acısı ve keşkeler bir köşede her gün kendini hatırlatacak mı. ? Şimdiden teşekkür ederim :KK43:
Rabbim rahmetiyle muamele eylesin inşallah başınız sagolsun,yatan hasta bakmak çok zor sabır ister,benimde çocukluğumdan evlenene kadar yaşlı baktim sizin kadar olmasada, zamanla geçer siz gerekeni yapmışsınızuxulmeyin , ölümde ansızın gelir enson dediğiniz gibi dedem öldü dışarı çıkmışlar iki dakika sonra girmisler yanına canını teslim etmis.

Derslerinizide ihmal etmeyin kendinizi odaklamaya calisin,hayatımızdaki ölen insanları unutmamız mümkün değil ara sıra insanın aklına geçmiş geliyor ama pisman olmayin siz gerekrni yapmissiniz sabredin geçer zamanla.

Siz kendinize sebep ariyorsunuz,
Bahaneniz onden hazir ,mayis eylul arasi 4 ay ,elinizi tutan cocuk mu var ,oturun calisin ....
Burada su konulari acip bakana kadar kac tane soru cozersiniz

Vardır bir hayri ölürken yanında olmamaya takılma belki travma olucakti ne biliyorsun? Kolay mican veren insanın yanında durmak ?

Öncelikle başınız sağ olsun allah rahmet eylesin, kurtulmuş en azından böyle bakın olaya yatalak olmak yatana da çekene de çok zor.Bu ne karamsarlık hemen pes etmişsiniz. Daha yeni mezunsunuz, hayat daha yeni başlıyor sizin için farz edin ki bu sene olmadı KPSS ne olacak ki 2 sene sonra yine var. Önemli olan siz elinden geleni yapın çalışın olmazsa 2 sene sonraki yine girersiniz

Öncelikle başınız sağ olsun allah rahmet eylesin, kurtulmuş en azından böyle bakın olaya yatalak olmak yatana da çekene de çok zor.Bu ne karamsarlık hemen pes etmişsiniz. Daha yeni mezunsunuz, hayat daha yeni başlıyor sizin için farz edin ki bu sene olmadı KPSS ne olacak ki 2 sene sonra yine var. Önemli olan siz elinden geleni yapın çalışın olmazsa 2 sene sonraki yine girersiniz
Allah razı olsun hepinizden ben şunu farkettim burada bile bunları konuştukça rahatladığımı farkettim. Şimdi duamı ettim dersime başlıyorum inşallah

Back
X