Dertleşelim mi hemcinslerim 🌸

Hayalimin yolunda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2025
36
6
1
22
Merhaba 1.5 yıllık evliyim çocuk sahibi olmak istiyorum şuana kadar 3 doktor ile görüştüm eşimin ve benim değerlerime bakıldığında ve muayenelerimiz sonucunda çocuk sahibi olmamamız için hiçbir engelimiz olmadığını söylüyorlar. Bugün çok yakın arkadaşımın ve bu süreçte ikimizinde çok fazla zorluğu beraber atlattığımız beraber dertleştiğimiz çocuk sahibi olmak için beraber çabaladığım arkadaşımın hamilelik haberini aldım onun için çok mutluyum hayaline kavuştu teyze oluyorum ama bi o kadar da hüzünlüyüm şimdi daha da eksikliğini hissetmeye başladım kendimi boşlukta hissediyorum gerçekten anne olmayı çok istiyorum eşimle birlikte çok çabalıyoruz sabrediyoruz ama bu süreçte çok yıprandığımızı farkettim artık bu süreci nasıl geçireceğim arkadaşımın sevincini gördükçe nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum hem seviniyorum hem çok üzülüyorum bu konuda bana destek olabilir misiniz 🫂❤️

Merhaba 1.5 yıllık evliyim çocuk sahibi olmak istiyorum şuana kadar 3 doktor ile görüştüm eşimin ve benim değerlerime bakıldığında ve muayenelerimiz sonucunda çocuk sahibi olmamamız için hiçbir engelimiz olmadığını söylüyorlar. Bugün çok yakın arkadaşımın ve bu süreçte ikimizinde çok fazla zorluğu beraber atlattığımız beraber dertleştiğimiz çocuk sahibi olmak için beraber çabaladığım arkadaşımın hamilelik haberini aldım onun için çok mutluyum hayaline kavuştu teyze oluyorum ama bi o kadar da hüzünlüyüm şimdi daha da eksikliğini hissetmeye başladım kendimi boşlukta hissediyorum gerçekten anne olmayı çok istiyorum eşimle birlikte çok çabalıyoruz sabrediyoruz ama bu süreçte çok yıprandığımızı farkettim artık bu süreci nasıl geçireceğim arkadaşımın sevincini gördükçe nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum hem seviniyorum hem çok üzülüyorum bu konuda bana destek olabilir misiniz 🫂❤️
Hormon değerlerinize bakıldı mi amh FSH TSH vs

Evet normal aralıkta olduğunu söylediler ve şüphe duyarak 3 doktor değiştirdim hepsinden iyi dönüş aldım
Sebepsiz infertilite diye birşey de var malesef bu işin içinde öyle çok etken var ki rahim seklinden tutun da sıradan bir D vitamini eksigine kadar.. Allah ol derse en kötü sartlarda bile oluyor ama olmayınca ne takviye kullansan boş ben bunu anladım . Beklemek çok yorucu bu konuda yapılacak en sağlıklı şey eğer bir sorun varsa tedavi olmak sorun yoksa da elinden geleni yapıp Allah'a bırakmak . Çok istediğin şey Vazgeçtiginde sana geliyor çok üstüne düştüğünde imtihanın oluyor ne yazık ki .. biraz odak noktani degistirmeyi deneyebilirsin Allah en kısa zamanda nasip etsin

yaşınız küçük ve daha yeni evlisiniz bu kadar stres yapmayın. testler de normal çıkmıs zaten geriye stres kalıyor stres yapmayın bir kaç ay oluruna bırakın gün vs de takip etmeyin mutlu haberi alacaksınız emin ol

Sebepsiz infertilite diye birşey de var malesef bu işin içinde öyle çok etken var ki rahim seklinden tutun da sıradan bir D vitamini eksigine kadar.. Allah ol derse en kötü sartlarda bile oluyor ama olmayınca ne takviye kullansan boş ben bunu anladım . Beklemek çok yorucu bu konuda yapılacak en sağlıklı şey eğer bir sorun varsa tedavi olmak sorun yoksa da elinden geleni yapıp Allah'a bırakmak . Çok istediğin şey Vazgeçtiginde sana geliyor çok üstüne düştüğünde imtihanın oluyor ne yazık ki .. biraz odak noktani degistirmeyi deneyebilirsin Allah en kısa zamanda nasip etsin

İnşallah en çok istediğim şey bu Rabbimin istediği olur dua ediyorum hep Allah kimseye aratmasın
Rahim şeklimin ideal ve gebeliğe hazır olduğunu söyledi doktorum dün muayene oldum d ve b12 vitaminim düşüktü takviye kullanarak normal seyire getirdim çok şükür dünkü muayenemde yumurtamın biraz küçük olduğunu söyledi yarın tekrar muayeneye gideceğim acaba erken mi anca mı büyüyecek bilemiyorum

yaşınız küçük ve daha yeni evlisiniz bu kadar stres yapmayın. testler de normal çıkmıs zaten geriye stres kalıyor stres yapmayın bir kaç ay oluruna bırakın gün vs de takip etmeyin mutlu haberi alacaksınız emin ol
Belki çevre faktörleri insanların saçma sapan soruları ve tabiki anne olmayı istiyorum evet gerçekten yaptığım hata stres yapmak yeni evli olduğum ve bi süre geçtiği için akraba veya tanıdıkların sanki sürekli gözü üstümde biraz kilo alsam hamile misin soruları havada uçuşuyor süreç ve insanlar yıprattığı için belki de bu durumdayım kendi halimde olsam belki de bu kadar üzülüyo olmazdım zamanını beklerdim

Çok teşekkür ederim düşünceniz için🌸

Belki çevre faktörleri insanların saçma sapan soruları ve tabiki anne olmayı istiyorum evet gerçekten yaptığım hata stres yapmak yeni evli olduğum ve bi süre geçtiği için akraba veya tanıdıkların sanki sürekli gözü üstümde biraz kilo alsam hamile misin soruları havada uçuşuyor süreç ve insanlar yıprattığı için belki de bu durumdayım kendi halimde olsam belki de bu kadar üzülüyo olmazdım zamanını beklerdim
1.5 senede sormaya başlamaları onların patavatsızlığı zaten,takma onları oluruna bırak olacak saglıcakla zaten.bu konuyu unut kafandan sil en iyi çözüm bu ,sonra buraya hamileyim galiba diye konu acarsın aniden .inan bana stres yapma hiç

Ne kadar suredir deniyorsunuz

Merhaba ben 37 yaşındayım ilk evliliğimi 19 yaşında yaptım 10 seneden fazla evli kaldım hiç korunma olmadı hamile kalmadım maddiyattan dolayı tüp Bebek yaptıramadım bir sene önce yeni evlendim halen bir şey yok kardeşimin çocuğu olduğunda arkadaşlarım anne olduğunda için için ağlardım anlamasınlar diye gülerdim kendime oyuncak bebek almıştım kıyafetler almıştım nerede karnı şiş birini görsem ben kadın değilim derdim
Senelerce döktüğüm göz yaşlarını bir tek Allah bilir
Şimdi biraz daha iyiyim ama şunu anladım tabir caizse tok açın halinden anlamıyor çevremden ne maddi ne manevi destek gördüm seni en iyi biz anlarız canım kardeşim çok üzülme kendi kendinin ilaçlı ol eğer çevrende anne olan varsa gülmeye çalış inadına gül sana doktor önericem doktor Mehmet Fatih karslı bu doktoru Instagram da bul konuş takviye gıdaları var kendisi Ankara'da
Bu arada tüp Bebek yaptır lütfen devletten
Kendine iyi bak olur mu😊

Merhaba ben 37 yaşındayım ilk evliliğimi 19 yaşında yaptım 10 seneden fazla evli kaldım hiç korunma olmadı hamile kalmadım maddiyattan dolayı tüp Bebek yaptıramadım bir sene önce yeni evlendim halen bir şey yok kardeşimin çocuğu olduğunda arkadaşlarım anne olduğunda için için ağlardım anlamasınlar diye gülerdim kendime oyuncak bebek almıştım kıyafetler almıştım nerede karnı şiş birini görsem ben kadın değilim derdim
Senelerce döktüğüm göz yaşlarını bir tek Allah bilir
Şimdi biraz daha iyiyim ama şunu anladım tabir caizse tok açın halinden anlamıyor çevremden ne maddi ne manevi destek gördüm seni en iyi biz anlarız canım kardeşim çok üzülme kendi kendinin ilaçlı ol eğer çevrende anne olan varsa gülmeye çalış inadına gül sana doktor önericem doktor Mehmet Fatih karslı bu doktoru Instagram da bul konuş takviye gıdaları var kendisi Ankara'da
Bu arada tüp Bebek yaptır lütfen devletten
Kendine iyi bak olur mu😊
Hayat gerçekten bazılarımıza hiç de göründüğü kadar kolay değil hıçkıra hıçkıra ağlayacağımız anlarda gülmeye zorluyoruz kendimizi daha kendi kendimize atlatamazken bazı şeyleri insanların saçma sapan düşüncelerini sorularını cevaplamak zorunda kalıyoruz siz bence gerçekten çok güçlü birisiniz bence sabrınıza çabanıza imrendim gerçekten Rabbimden ümidi kesmemek lazım şuan yanıdığım bi yakınım var 39 yaşında evlenip şuan 40 yaşında ikiz oğulları var kim derdi ki olur siz yinede ümidinizi kaybetmeyin size dua edicem bu güzel duygu isteyen herkese nasip olsun inşallah. Şimdi en yakın arkadaşımın sevincini görerek anne olma yolunda çabalamaya devam edeceğim galiba bu daha zor olacak çünkü en yakınlarımız sürekli görüştüklerimiz eşlerimiz de yakın arkadaş onlar sevinçlerini yaşadıkça biz etkileneceğiz onu kötü etkilemek hiç istemiyorum çünkü bu zamana kadar beraber istedik beraber sabrettik beraber dua ettik şimdi onun nasibi geldi diye onu suçlayamam tabiki her anında yanında olmaya çalışacağım bugün muayeneye gideceğim tekrardan artık doktora gitmekten korkar oldum her an kötü bişey duyarım diye ama herşey olacağına varır elimden geldiğince çaba göstereceğim dua edip bekleyeceğim inşallah güzel kalbinizin nasibini sizde alırsınız ümidinizi kaybetmeyin bazı insanlar doğurmadan da annedir siz zaten yıllardır sabırla bekleyip bunu göstermişsiniz herşey gönlünüzce olsun inşallah tavsiyelerinize dikkat edeceğim çok teşekkür ederim 🫂❤️

Hepimiz aynı yollardan geçtik acınızı anlıyorum ama henüz bir buçuk yıllık evlisiniz neden bu kadar stres yapıyorsunuz ki kendinize stresle gebe kalmamayı engel biliyorsunuz değil mi

Hepimiz aynı yollardan geçtik acınızı anlıyorum ama henüz bir buçuk yıllık evlisiniz neden bu kadar stres yapıyorsunuz ki kendinize stresle gebe kalmamayı engel biliyorsunuz değil mi
Evet bunun farkındayım elbette ama maleseff toplumumuzda dayatılan çok saçma şeyler var insanların bana sanki çocuğumuz yok olamazmış gibi bakmasından sordukları sorulardan sürekli hamile misin diye sorulmaktan bazıları daha yılım dolmadan başladı zaten nerde çocuk filan gibisinden ağızları torba değil ki büzesin artık yaptıkları o kadar çok bilinçaltıma işledi ki korkuyorum ya olmazsa diye çalışırken canım bişey istemese yemek yiyemesem hamilesin bak bence dikkat et demeleri mi olmadı gece yarıları rüyamda gördüm hamile misin diye arayanlar mı dersiniz patavatsız geri kafalı insanlardan çocuk nerde yapın artık bidahakine çocukla bekliyoruz demeleri mi dersiniz kendi içimde bi savaşta olduğum halde birde böyle saçma sapan insanlarla muhatap olmak zorunda kaldım arkadaşlarımda görüp özeniyorum bi video görüyorum ağlıyorum tam toparladım düşünmeyeceğim insanları dediğim dönemde en yakın arkadaşım hamile yakın zamanda evlenip yakın zamanda çocuk için uğraşmaya başladık benzer şeyleri yaşadık bana söyleyebilmek için 3 gün beklemiş onu kırarmıyım üzer miyim diye daha önce böyle bişey yaşadığımızda birbirimize destek olucaz kopmayacağız diye şimdi her anında ailecek görüştüğümüz bu süreçte ben nasıl davranacağımı bilmiyorum eşim de çok etkileniyor onun yanında gülüp destek olup eve gelince boşluğa düşüp düşüncelere dalıyorum

O kadar iyi anlıyorum ki bu hissi. 6 sene oldu her ay farklı bir hüzün. Ama gerçekten çok önemli bir sınav bizler için. Bazen o kadar sorguladığım oluyor ki hatta bir dönem birinin düğününe vs gittiğimizde herşeyden önce gebeliği düşünürdüm. Yakınlarım hamile kaldığında o kadar mutlu oluyorum ki ama içimde ki o neden sorusu beni yiyor. Ha alışıyor musunuz evet bir çok arkadaşımın evladı var teyze teyze diye peşinden koşuyorlar😍 Ama bence bu hislerimizin bir sebebi de malesef toplumumuz. Toplu bir yerde bulunmak, gitmek asla istemiyorum. Geçen gün bir komşumuzla karşılaştım ne yapıyorsun dedi çalışıyorum aynı dedim ee napıcaksın çocuk da yok çaliş dedi. Nefret ediyorum bu insanlardan. Rabbim kimseyi kapı kapı aratmasın. Kendi hazinesinden kolaylıkla nasip etsin. 🤲💐

O kadar iyi anlıyorum ki bu hissi. 6 sene oldu her ay farklı bir hüzün. Ama gerçekten çok önemli bir sınav bizler için. Bazen o kadar sorguladığım oluyor ki hatta bir dönem birinin düğününe vs gittiğimizde herşeyden önce gebeliği düşünürdüm. Yakınlarım hamile kaldığında o kadar mutlu oluyorum ki ama içimde ki o neden sorusu beni yiyor. Ha alışıyor musunuz evet bir çok arkadaşımın evladı var teyze teyze diye peşinden koşuyorlar😍 Ama bence bu hislerimizin bir sebebi de malesef toplumumuz. Toplu bir yerde bulunmak, gitmek asla istemiyorum. Geçen gün bir komşumuzla karşılaştım ne yapıyorsun dedi çalışıyorum aynı dedim ee napıcaksın çocuk da yok çaliş dedi. Nefret ediyorum bu insanlardan. Rabbim kimseyi kapı kapı aratmasın. Kendi hazinesinden kolaylıkla nasip etsin. 🤲💐
Amin inşallah 🙏🏻 sanıyolarki anne olmak herkese ulaşılabilir bizim içimizde yaşadıklarımızı gösterdiğimiz çabayı sabrı ne görebiliyolar ne anlayabiliyolar sorulara cevap vermek zaman geçtikçe zorlaşıyo çalışıyodum çok yoğun bi tempodaydı işim 15-16 saat çalıştığımı biliyorum bazen dinleneyim biraz kafamı toparlıyayım diyerek işten ayrıldım muayene olduğum doktorumu değiştirdim ama bu sefer gittiğim doktorun hem muayene ücreti pahalıydı 10’dk sohbet ediyo belki bi ultrasonla bakıyo 2000 lira kan vs isterse ilaç yazarsa bu 5000 e kadar çıkabiliyodu hem ilaç kullanmak hem harcadıklarımızdan dönüş alamadık aksine bazı verdiği ilaçlar o ay boyunca beni sersem ediyodu biraz bırakayım dedim toparlanayım şimdi arkadaşım hamile kayınvalidemin kuzeni doktormuş ona gitmeye başladık verdikleri ilaçları kullanma dedi bi inostol kullanıcam bugün tekrar muayene olucam çok dua ediyorum artık doktora gitmekten korkar oldum çünkü ilk gittiğim doktor sanki 40 yaşındaymışım gibi amh bakmıştı artık hangisi doğru kaş yaparken göz çıkarırız diye korkuyorum yanlış bişey uygulanır mı diye hamile arkadaşıma bilmeden iğneler ağır ilaçlar vermişler hayırlısı olsun inşallah dua ediyorum boş bol

Back
X