Dertleşme ..

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.900
1.683
83
39
Kızlar selam
Benim kayınpederim demans hastası . İstanbul’da kayınvalidem görümcem bakıyor , bir de dayı oğlu geldi yanlarına İzmir’de oturuyordu dayı vefat edince evi ne yaptıysa satmak durumunda kalmış hem yardım hemde kalacak yer olmayınca kayınvalidemin yanına geldi .. her neyse kayınpederim artık zorlaştı öncesinde de kayınvalidemin tarla be köydeki ev satılsın diye eşime vekâlet vermişti (mallar kayınvalidemin) biz İstanbul dışındayız kayınvalidenin köyüne yakın .. eşimin işi olduğu durumlarda tapu belediye koşturdum durdum bazen o bazennben .. uzun uğraşlar sonuxu ( hisseli ) sattık . Parayı da kayınvalideye verdik destek alınsın diye . Eşim tarlayı halledince eve koşturmaya başladı ( evi belediye sit ilan etmiş o civardaki evleri yani ) çivi çakamıyorsun yıkıp yeniden yapamıyorsun vs vs . İşte Balıkesir’e gitmek gerekiyor (biz ilçedeyiz) eşim de annesini görüntülü aradı hem torununu göstermek hemde durumu anlatmak için .. bi yanda dayı oğlu satmayacağız ev yapacağız oraya dedi eşimde anlattı yok biliyormuş o da araştırıyormuş vs demeye başladı tamam abi iyi yapmışsın dedi eşim ama ne zaman sit alanı olmaktan çıkar bilmiyorum dedi birdenn dayı oğlu sen neden bu satma taraftarısın ya dedi alla alla bi sitemle .. dayanamadım abi sen niye öyle dedin şimdi dedim eşimde sinirlendi iyi uğraşırsın alabilcen mi dedi teyzemle diğer dayıma paylarını verebilecek misin dedi ? Veririm dedi iyi dedi sinirlendi kapattı ..

Kızlar ben bu lafa taktım yani üzüldüm sanki koşturan biz değilmişiz gibi madem satmaktan vazgeçtiniz neden arayıp söylemiyorsunuz anlamıyorum ki ben 1,5 yaşında ki bebeğimle koştur koştur .. hayır yani görümcemle öyle karar almışlar ev yapacaklarmış oraya yerleşeceklermiş .. eee yani bi zahmet bu fikrinizden eşimi de haberdar edin de üvey evlat mı ? Madem alabiliyorsun kendi İzmir’de ki evini kurtarsaydın o Zaman .. söylenecek çok laf var sustum bana düşmez diye .. eşimde vekâleti iptal edicem ben dedi annesini aradı ne yapıyorsanız yapın dedi .. o dedi kardeşimi korusun .. ses etmedim .. ya karışmak istemiyorum karışmam da ama kimseye söyleyemediğim için buraya yazayım dedim . Babam için satıldı tarla neden kullanmıyorsunuz dedi eşim annesine para bende dedi annesi onu sormuyorum anne . Kızın beni arayıp basbas bağrııyo babam için eee satıldı destek alsanıza dedi ..
ay doldum kimseye söyleyemediğim için size döküleyim dedim …

Bu dayı oğlu inşallah KV ve görümceyi dolandırmaz. Nedense öyle bir enerji sezdim.

Madem parası var, İzmir de ki evini niye sattı?

Ev tamamen KV aitse onu hiç ilgilendirmez. Niye salça oluyor?

Evin ortağıysa dayı vefat edince oğluna kaldıysa ev yapacak ortak olacak parası varmı? Yoksa KV elindeki para ile ev yaptırıp ortak mi olacak?

Ben konuyu tam anlamadım. Ama dayı oğlu laf düşmez. Anne ve çocuklar halletmeli.

Kayınvalidem 4 kardeş 2 kız 2 oğlan .. ev onlara düşünüyor . Dayı ölünce bu oğluna kalıyor tek evlat . Ondan öyle konuşuyor . Görümcemle karar almışlar tamam da bari eşime de söyleseler biz satmayı düşünmüyoruz ev yapalım birlikte sizde gelirsiniz arada otururuz falan yok . Alacam teyzedenn dayıdan payları yaptıracağım dedi direk .. sen niye bu kadar taktın hayırdır diyo . Eşimde sinirlendi .. kapattı .. annesi demese nasıl satmaya karar versin eşim ..

Yeğen hangi para teyze ve dayidan payları alacak. KV elindeki paradan olmaz inşallah. Bence kuzene dikkat edin.

Evin ortağı olarak satılmasına mani olabilir. Ama diğer üç ortak KV, dayı ve teyze satmak istiyorsa ya alır yada payına razı olur.

Bilmiyorum hangi parayla , ne karar kıldılar görümcemle bilmiyorum ki ..
o kadar paraSı varsa İzmir’de ki babasının evini kurtarsaydı ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…