Dertleşmek istedim...

BereliPenguen

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
802
2.920
113
Istanbul
Merhaba kizlar, öncelikle kandiliniz mübarek olsun.

O kadar kötü hissediyorum ki gerçekten icim ferahlamiyor.

Özel sektörde çalışıyorum, geçtiğimiz aylarda maalesef erken dogum yaptım.
Doğumun hemen ardindan çalışmaya devam etmem istendi. Üzerine izinli oldugum bu süreçte yoneticim tarafından sık sık aranıp evde çalışmak olmuyor, insan yatiyor sürekli, isler kalıyor vb. Tarzı laflar işittim.
Şimdi son olayı anlatmak istiyorum.
Birlikte çalıştığimiz yerlerden biri, arkadasim vesilesi ile çalıştığım yere teşekkürlerini iletmiş. Ben işten ayrılmadan önce aynı teşekkür bana da gelmişti. Bunu belirtiyorum, çünkü yöneticimiz arkadaşıma ilk defa böyle bir teşekkür aldık demis. Bunu da arkadaşım söyledi bana. Burada takildigim konu yöneticimin bunu ilk defa olan bir şey gibi yansıtması.

Eger kibirleniyorsam Allah beni affetsin ama bu süreçte yaşadığım her şeyi düşündüğümde tüm emeklerim zayi olmuş ve hakkım yenmis gibi hissediyorum.

Zaten bu doğum süreci ve özellikle sonrasında olanlar beni aşırı yıpratti. Daha önce yaşadığım benzer sıkıntılar üzerine bu da eklenince artık dayanacak gücüm kalmadı diyebilirim.

Size içimi dökmek, dertleşmek ve akıl almak için yazdım. Okuyan herkese teşekkür ederim..

Size anlayış göstermeyen bir İşten ayrılmışsiniz madem oluruna bırakın. Çocuğunuzla geçireceğiniz en güzel zamanlarinizi bunları düşünerek heba etmeyin .

Anlamadim herkes birbirine teşekkür etmiş ama sorun ne şimdi sen niye dert ettin
Yönetici iyi iş yaptığını ima ederek ‘şimdiye kadar ilk kez teşekkür aldık’ demiş fakat konu sahibi ben de işimi düzgün yapıyordum ve ben de bunun için o firmadan daha önce teşekkür almıştım, hakkım yenmiş gibi hissediyorum diye içerlemiş.

sevgili konu sahibi, yeni doğum yapmışsınız daha uykusuz kalmadınız herhalde böyle eften püften bişeyi dert edindiğinize göre. Boşverin, siz bebeğinizin keyfini çıkarın☘️

Anlamadim herkes birbirine teşekkür etmiş ama sorun ne şimdi sen niye dert ettin
Biraz üstü kapalı anlatmaya çalıştım kusura bakmayın. Durum aslında kim ne teşekkür almış vb. Değil. Bunu umursamıyorum gerçekten. Bir iş için çok emek sarf ettiğinizi düşünün, sizin başarınız emeğiniz vb. Göz ardı ediliyor.
Yönetici iyi iş yaptığını ima ederek ‘şimdiye kadar ilk kez teşekkür aldık’ demiş fakat konu sahibi ben de işimi düzgün yapıyordum ve ben de bunun için o firmadan daha önce teşekkür almıştım, hakkım yenmiş gibi hissediyorum diye içerlemiş.

sevgili konu sahibi, yeni doğum yapmışsınız daha uykusuz kalmadınız herhalde böyle eften püften bişeyi dert edindiğinize göre. Boşverin, siz bebeğinizin keyfini çıkarın☘️

İnanın keyfini çıkarmaya çok çalışıyorum ve o kadar uykusuz gecem oldu ki yoğun bakım sürecinde. Buna rağmen sanki tatil yapıyormusum gibi bir muamele gördüm. Üzerine bu son olay da tuzu biberi oldu. Aslında üzüldüğüm konu genel olarak bu.

Size anlayış göstermeyen bir İşten ayrılmışsiniz madem oluruna bırakın. Çocuğunuzla geçireceğiniz en güzel zamanlarinizi bunları düşünerek heba etmeyin .
Maalesef işten ayrilamadim, sadece kağıt üzerinde doğum iznindeyim su an. İstifa etmeyi düşünüyorum ancak tazminatım yanacak, bu yüzden mümkün olduğunca dayanmaya çalışıyorum.
En çok da ona üzülüyorum, zaten bir ay ayrı kaldık bebeğimle, kavuşmanın tadıni bile çıkartamadim bu ve benzeri olaylar yüzünden.

Maalesef işten ayrilamadim, sadece kağıt üzerinde doğum iznindeyim su an. İstifa etmeyi düşünüyorum ancak tazminatım yanacak, bu yüzden mümkün olduğunca dayanmaya çalışıyorum.
En çok da ona üzülüyorum, zaten bir ay ayrı kaldık bebeğimle, kavuşmanın tadıni bile çıkartamadim bu ve benzeri olaylar yüzünden.
Dert de geçici mutluluk da.
Bunların hepsi geçecek siz bebeginizle güzel anılar biriktirin. Bu günler geri gelmeyecek. Gercekten değmez düşünmeye.

Ben olsam, eğer çalışmama ve yaptığım özverilere yeterince kıymet verilmiyorsa, doğumla ilgili tüm izin haklarımı sonuna kadar kullanırdım. Yöneticim de bu konuda baskı yaparsa, kanunları hatırlatır, mobing de bir suç olduğunun altını çizerdim. Ne yazık ki iş hayatında bazen diş göstermek, sizi daha değerli hale getiriyor.

Ben olsam, eğer çalışmama ve yaptığım özverilere yeterince kıymet verilmiyorsa, doğumla ilgili tüm izin haklarımı sonuna kadar kullanırdım. Yöneticim de bu konuda baskı yaparsa, kanunları hatırlatır, mobing de bir suç olduğunun altını çizerdim. Ne yazık ki iş hayatında bazen diş göstermek, sizi daha değerli hale getiriyor.
Evet ben de orada hata ettim maalesef. İşi kaybetme korkusu insanı bu noktaya getiriyor bir yerde ama insanın ruh sağlığı bozuluyor. Ya haklarımı arar ve ne olacaksa olsun derim ya da bu gidişle istifa ederim zaten, en kotu durumda bile kaybedecek bir şey kalmıyor.

Back
X