Dertleşmek istedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zeynepokcuy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2025
85
13
3
35
Eşimi seviyorum öncelikle onunda beni sevdiğini düşünüyorum fakat bazen tartışmalarımız veya gereksizce birbirimizi kirdigimiz oluyor mesela eşim ufak bir şeyde beni elestirebiliyor söyle yapsaydın gibi bu basit birşey şu an aklıma gelmedi son zamanlar bunu aştık gerçi ama bazen kendimi eşim mutlu olsun diye veya benden uzaklaşmasın diye onun isteklerine veya beklentilerine tamam diyorum kaynanama gidilecekse gitmişizdir yani gitmek istemedigim cok nadir olmuştur hep tamam demişimdir birçok kez de kaynanam tarafından olumsuz laf da duydum yani aslında onun da kötü biri olmadığını biliyorum ama kirildigim noktalar oldu bir keresinde doğumdan sonraki kırk kontrolumde bebeğimi o sıra çocuk doktoruna da götürmüştük çocuğumun kaka rengini doktora gösterip normal mi diye sordum çok gazlı cok ağlayan bir bebekti o bunu doktora gösterdim diye kendim için de doktorun yanına girecekken ne biçim annesin gösterilir mi gibi bir laf etti cok canım sıkılmıştı ben anne beni eleştirme diye cevap verdim eşim de söyledi ama net bir tavır da çizmedi neyse. Kilomda vardi doğumdan sonra devam etti bir süre basen bölgem biraz geniş esimin yengesine o kadar ayakta kilo veremiyor dedi buna da çok kırıldım eşime anlattım uyardı annesini ama bazen eşimin sınır cizemedigini dusunuyorum eşimin ablası da bebeğime kahvaltıda çay vermek istedi ben izin vermedim bebeğim 9 aylıktı başladı ablası beni kahvaltı sofrasında eleştirmeye biraz esnek ol insanlar birşey vermek istedi diye kalbini kırma annemin de kalbini kırma gibisinden nasihat verdi kendince ama cok uzattı eşim ablasını hiç uyarmadi sonrasında kavga ettik eşimle de eşim mutlu olsun diye onun ailesine iyi davranmak zorundaymışım hep ben alttan almak zorundaymışım gibi hissediyorum eşimle kavga ederken de bazen ağır konuşuyoruz birbirimize ben de sinirli bir yapım var ama ben kavga da kırıcı oluyorum normal zamanlarda kırıcı konusmuşlugum yoktur ama eşim durup dururken de beni kırabiliyor bir keresinde kavga yatıştıktan sonra otururken beni kendinden uzaklaştırma gibi birşey söyledi ben çok üzülmüştüm bazen aktaramiyor aslında tam söylemek istediğini veya kendini düzgün ifade edemiyor kelime konusunda ona da veriyorum ama bilmiyorum ya eşimin ailesi benden daha fazla değerli gibi geliyor bilmiyorum dertleşmek istedim arkadaşlar

Eşimi seviyorum öncelikle fakat bazen tartışmalarımız veya gereksizce birbirimizi kirdigimiz oluyor mesela eşim ufak bir şeyde beni elestirebiliyor söyle yapsaydın gibi bu basit birşey şu an aklıma gelmedi son zamanlar bunu aştık gerçi ama bazen kendimi eşim mutlu olsun diye veya benden uzaklaşmasın diye onun isteklerine veya beklentilerine tamam diyorum kaynanama gidilecekse gitmişizdir yani gitmek istemedigim cok nadir olmuştur hep tamam demişimdir birçok kez de kaynanam tarafından olumsuz laf da duydum yani aslında onun da kötü biri olmadığını biliyorum ama kirildigim noktalar oldu bir keresinde doğumdan sonraki kırk kontrolumde bebeğimi o sıra çocuk doktoruna da götürmüştük çocuğumun kaka rengini doktora gösterip normal mi diye sordum çok gazlı cok ağlayan bir bebekti o bunu doktora gösterdim diye kendim için de doktorun yanına girecekken ne biçim annesin gösterilir mi gibi bir laf etti cok canım sıkılmıştı ben anne beni eleştirme diye cevap verdim eşim de söyledi ama net bir tavır da çizmedi neyse. Kilomda vardi doğumdan sonra devam etti bir süre basen bölgem biraz geniş esimin yengesine o kadar ayakta kilo veremiyor dedi buna da çok kırıldım eşime anlattım uyardı annesini ama bazen eşimin sınır cizemedigini dusunuyorum eşimin ablası da bebeğime kahvaltıda çay vermek istedi ben izin vermedim bebeğim 9 aylıktı başladı ablası beni kahvaltı sofrasında eleştirmeye biraz esnek ol insanlar birşey vermek istedi diye kalbini kırma annemin de kalbini kırma gibisinden nasihat verdi kendince ama cok uzattı eşim ablasını hiç uyarmadi sonrasında kavga ettik eşimle de eşim mutlu olsun diye onun ailesine iyi davranmak zorundaymışım hep ben alttan almak zorundaymışım gibi hissediyorum eşimle kavga ederken de bazen ağır konuşuyoruz birbirimize ben de sinirli bir yapım var ama ben kavga da kırıcı oluyorum normal zamanlarda kırıcı konusmuşlugum yoktur ama eşim durup dururken de beni kırabiliyor bir keresinde kavga yatıştıktan sonra otururken beni kendinden uzaklaştırma gibi birşey söyledi ben çok üzülmüştüm bazen aktaramiyor aslında tam söylemek istediğini veya kendini düzgün ifade edemiyor kelime konusunda ona da veriyorum ama bilmiyorum ya eşimin ailesi benden daha fazla değerli gibi geliyor bilmiyorum dertleşmek istedim arkadaşlar
Gerekli kişiye gerekli cevabı sen ver için şişmesin. Eşin de "sen ondan uzaklaşma" Diye çabalıyor mu merak ettim. Tek başına evlenmişsin gibi duruyor da.

Çocuğun doktor kontrolünde kaynananın ne işi var ya. Normal mi bu? Tek bana garip gelmiş olamaz. Bu kadar herseyin içinde olursa her halta laf etme hakkını görür kendinde.
Bu arada yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Beni kendinden uzaklaştırma dediğinde sen de ona aynısını de bakalım napiyo.

Neden bu kadar çok içinize atıyorsunuz? Eşim soğumasın eşim uzaklaşmasın demişsiniz hep. Eşinizin aman karım soğumasın diye düşünmediğine eminim. Beni kendinden uzaklaştırma demiş eşiniz neden sizin ondan uzaklaşabileceğiniz ihtimalini düşünmüyor bu herif

Çocuğun doktor kontrolünde kaynananın ne işi var ya. Normal mi bu? Tek bana garip gelmiş olamaz. Bu kadar herseyin içinde olursa her halta laf etme hakkını görür kendinde.
Bu arada yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Beni kendinden uzaklaştırma dediğinde sen de ona aynısını de bakalım napiyo.
Bu şekilde konuşmasının yanlış olduğunu söyledim farkına vardı aynısını ben soyleseydim ne dusunurdun gibisinden

Neden bu kadar çok içinize atıyorsunuz? Eşim soğumasın eşim uzaklaşmasın demişsiniz hep. Eşinizin aman karım soğumasın diye düşünmediğine eminim.
Biraz içine atan bir yapım var malesef kendimi öyle hissediyorum çünkü eşimin ailesiyle iyi olursam veya onlar hakkında birşey söylemezsem iyi olacakmış gibi çoğu kavgamız eşimin ailesinin bana karşı soyledikleri yüzünden olmuştur birikim gibi oluyor bazen

Ara ara yardım amaçlı kalmaya geliyordu sık değil o sıra oda yanimizdaydi cagirmistik çok gazlı cok ağlayan bir bebek olduğu için yemek bile zor yiyordum birkaç günlüğüne geliyordu

Eşimi seviyorum öncelikle fakat bazen tartışmalarımız veya gereksizce birbirimizi kirdigimiz oluyor mesela eşim ufak bir şeyde beni elestirebiliyor söyle yapsaydın gibi bu basit birşey şu an aklıma gelmedi son zamanlar bunu aştık gerçi ama bazen kendimi eşim mutlu olsun diye veya benden uzaklaşmasın diye onun isteklerine veya beklentilerine tamam diyorum kaynanama gidilecekse gitmişizdir yani gitmek istemedigim cok nadir olmuştur hep tamam demişimdir birçok kez de kaynanam tarafından olumsuz laf da duydum yani aslında onun da kötü biri olmadığını biliyorum ama kirildigim noktalar oldu bir keresinde doğumdan sonraki kırk kontrolumde bebeğimi o sıra çocuk doktoruna da götürmüştük çocuğumun kaka rengini doktora gösterip normal mi diye sordum çok gazlı cok ağlayan bir bebekti o bunu doktora gösterdim diye kendim için de doktorun yanına girecekken ne biçim annesin gösterilir mi gibi bir laf etti cok canım sıkılmıştı ben anne beni eleştirme diye cevap verdim eşim de söyledi ama net bir tavır da çizmedi neyse. Kilomda vardi doğumdan sonra devam etti bir süre basen bölgem biraz geniş esimin yengesine o kadar ayakta kilo veremiyor dedi buna da çok kırıldım eşime anlattım uyardı annesini ama bazen eşimin sınır cizemedigini dusunuyorum eşimin ablası da bebeğime kahvaltıda çay vermek istedi ben izin vermedim bebeğim 9 aylıktı başladı ablası beni kahvaltı sofrasında eleştirmeye biraz esnek ol insanlar birşey vermek istedi diye kalbini kırma annemin de kalbini kırma gibisinden nasihat verdi kendince ama cok uzattı eşim ablasını hiç uyarmadi sonrasında kavga ettik eşimle de eşim mutlu olsun diye onun ailesine iyi davranmak zorundaymışım hep ben alttan almak zorundaymışım gibi hissediyorum eşimle kavga ederken de bazen ağır konuşuyoruz birbirimize ben de sinirli bir yapım var ama ben kavga da kırıcı oluyorum normal zamanlarda kırıcı konusmuşlugum yoktur ama eşim durup dururken de beni kırabiliyor bir keresinde kavga yatıştıktan sonra otururken beni kendinden uzaklaştırma gibi birşey söyledi ben çok üzülmüştüm bazen aktaramiyor aslında tam söylemek istediğini veya kendini düzgün ifade edemiyor kelime konusunda ona da veriyorum ama bilmiyorum ya eşimin ailesi benden daha fazla değerli gibi geliyor bilmiyorum dertleşmek istedim arkadaşlar
Esiniz niye "aktaramiyor' soylemek istedigini? Okuma yazmasi mi yok, zeka geriligi mi var, yoksa bu sizin esinizi "hos gorme" bahaneniz mi?

Ve durun tahmin edeyim, bu kavgalar olurken esiniz, "aman ne yaptilar sanki sen kotu kaynana gormemissin" seklinde konusuyor, degil mi?

Eşimi seviyorum öncelikle fakat bazen tartışmalarımız veya gereksizce birbirimizi kirdigimiz oluyor mesela eşim ufak bir şeyde beni elestirebiliyor söyle yapsaydın gibi bu basit birşey şu an aklıma gelmedi son zamanlar bunu aştık gerçi ama bazen kendimi eşim mutlu olsun diye veya benden uzaklaşmasın diye onun isteklerine veya beklentilerine tamam diyorum kaynanama gidilecekse gitmişizdir yani gitmek istemedigim cok nadir olmuştur hep tamam demişimdir birçok kez de kaynanam tarafından olumsuz laf da duydum yani aslında onun da kötü biri olmadığını biliyorum ama kirildigim noktalar oldu bir keresinde doğumdan sonraki kırk kontrolumde bebeğimi o sıra çocuk doktoruna da götürmüştük çocuğumun kaka rengini doktora gösterip normal mi diye sordum çok gazlı cok ağlayan bir bebekti o bunu doktora gösterdim diye kendim için de doktorun yanına girecekken ne biçim annesin gösterilir mi gibi bir laf etti cok canım sıkılmıştı ben anne beni eleştirme diye cevap verdim eşim de söyledi ama net bir tavır da çizmedi neyse. Kilomda vardi doğumdan sonra devam etti bir süre basen bölgem biraz geniş esimin yengesine o kadar ayakta kilo veremiyor dedi buna da çok kırıldım eşime anlattım uyardı annesini ama bazen eşimin sınır cizemedigini dusunuyorum eşimin ablası da bebeğime kahvaltıda çay vermek istedi ben izin vermedim bebeğim 9 aylıktı başladı ablası beni kahvaltı sofrasında eleştirmeye biraz esnek ol insanlar birşey vermek istedi diye kalbini kırma annemin de kalbini kırma gibisinden nasihat verdi kendince ama cok uzattı eşim ablasını hiç uyarmadi sonrasında kavga ettik eşimle onun ailesine hep ben alttan almak zorundaymışım gibi hissediyorum eşimle kavga ederken de bazen ağır konuşuyoruz birbirimize ben de sinirli bir yapım var ama ben kavga da kırıcı oluyorum normal zamanlarda kırıcı konusmuşlugum yoktur ama eşik bir keresinde kavga yatıştıktan sonra otururken beni kendinden uzaklaştırma gibi birşey söyledi ben çok üzülmüştüm içinde kötülük yok aslında ama bilmiyorum ya eşimin ailesi benden daha fazla değerli gibi geliyor bilmiyorum dertleşmek istedim arkadaşlar
Ayy benim evliliğimde ilm yıllar gibisiniz önceden aman allahım her dediği hançer gibi kalbime saplanırdı. Bu kadar önem atfetmeyin. Beni kendinden uzaklaştırma mı dedi “uzaklaşmak istersen paşa gönlün bilir” diyeceksin. Eleştirdi mi hemen kendini savun. Asla altta kalma. Kişiliğine mi saldırdı “sen sanki ahlak abidesi misin” de. Ki kendilerini altından zannediyorlar herseyi ben bilirim zannediyorlar. Şunu düşün o kim ki senin kişiliğin hakkındaki fikirleri bu kadar önemli olsun. Hala en ufak eleştiri gelirse ben hemen gözlerimi devirip öfff konuştu yine mükemmel insan diyorum bir de üstüne küçümser bir kahkaha patlatıyorum 🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X