Dertliyim bu cocuklar nasil düzene girecek =(

tatlialirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
6.121
8.489
198
Cok sükür iki tane dünya tatlisi evladim var. Kizim üc yasinda oglum 4 aylik oldu. Benim sorunum kizim hala yanimizda yatiyor ve de bebegim dörtten sonra cok huysuzlasiyor, kizim da uyaniyor haliyle. Sonrasini tahmin edin ne kadar zor oluyor ikisini de uyutmak.
Oglum dünyaya haya yutmaya gelmis gibi, inanilmaz cok gazi var, sabak saatlerinde sanirim sancilaniyor ve cok huysuzlaniyor. Emziriyorum ama emerken o kadar cok heyecan yapiyor ki cok hava yutuyor.
Cok hareketli ve de hava yutuyor, sakin bir ani yok, ancak uykudayken normal emiyor.
Bunu nasil hallederim =(
Gün icinde ikisine de yetmeye calisiyorum, fakat kendimi hep yetersiz hissediyorum.
kizim bebegin üzerine cok geliyor cogu zaman yuarmak zorunda kaliyorum.
Beni üzen beni duymamazdan gelmesi,uyarilarimi pek duymak istememesi.
normalde cok sakin ve akilli bir cocukken bebegin üzerine cok gidiyor, mesela burnunu sikiyor yapma diyorum bana sesini yükseltiyor.
Bu duruma cok üzülüyorum, kizim icin pedegoga gitmeme gerek var mi bilmiyorum, ama üzülüyorum cok.
Sesimi yüksettigim zamanlar oluyor anlasin yaptigini diye ama beni umursamiyor.
E bebek de kücük korkuyor görüyorum gözümle, ona da kiyamiyorum.
Iki arada kaldim
dikkatini dagitmaya calisirim genelde kizimin, yani yapmasini istemedigim birsey yaparken baska birseye yönlendiriryorum ama her seferinde basarili olamiyorum.
Benim cok kaygilarim söyle ki cocuklarimla arama küslük girmesin, burada kizimi kastediyorum. Onu üzmeden kisiligini incitmeden nasil oteritemi koruyabilirim.
Cocukluk yapiyor biliyorum ama üzülmetne kendimi alikoyamiyorum.
su dönem cabuk gecse keske de kizima daha cok zaman ayirabilsem.
Üzülüyorum kizlar, cocuklarim arasinda adaletsiz zaman ayrimim olabiliyor bebek yüzünden bazen, bebegim cok gazli ve hareketli bir bebek zaten, emzirincede zaman gidiyor tabi.
Kendimi kötü hissediyorum, tecrubeli anneler yüregime su serpin ne olur =(

Öncelikle çocuklarına sevgi veren hiçbir anne ve çocuğun arasına küslük giremez. Bunu kaygı yapmayın derim. Kızınız çok küçük. Henüz kardeşinin de canı aciyabilecegini kestiremiyor. Bu çok normal. e sizi de paylasamiyor bunu da bağırarak gösteriyor:) Keşke bikaç saat oyun evi veya kreşe gonderebilseniz. Orda arkadaş edinir kafası dağılır enerji boşaltır gelir size heyecanla gününü anlatır, orda öğrendiklerini evde birlikte yaparsiniz ve paylasiminiz da artar. Bide 2. Çocuk doğmadan önce ilk çocuğun odasını ayırmak şart. Oglunuz doğduktan sonra kızınızı başka odada yatırmak onu dislanmis hissettirir. Ben kızıma hamile kalır kalmaz ayirmistim oğlumun odasını, o odasına alıştı 8 ay boyunca ondan sonra geldi kardeşi zaten odasını yadirgamadi. Oglunuz uyanır uyanmaz alıp oturma odasına geçin kapıyı da kapatın bari kızınız uyanmasin ki sadece oglunuzun gaziyla emmesiyle ilgilenin. Gaz olayı da 1 aya kalmaz emekleme hareket derken geçer zaten. Iki çocuk kolay değil ama geçici bir dönem inanın. Şimdi oğlum ve kızım odalarında oyun oynuyorlar ben tv bile izliyorum o zor günler geçti gitti. Size de temenni ederim :) Allah bagislasin

Öncelikle çocuklarına sevgi veren hiçbir anne ve çocuğun arasına küslük giremez. Bunu kaygı yapmayın derim. Kızınız çok küçük. Henüz kardeşinin de canı aciyabilecegini kestiremiyor. Bu çok normal. e sizi de paylasamiyor bunu da bağırarak gösteriyor:) Keşke bikaç saat oyun evi veya kreşe gonderebilseniz. Orda arkadaş edinir kafası dağılır enerji boşaltır gelir size heyecanla gününü anlatır, orda öğrendiklerini evde birlikte yaparsiniz ve paylasiminiz da artar. Bide 2. Çocuk doğmadan önce ilk çocuğun odasını ayırmak şart. Oglunuz doğduktan sonra kızınızı başka odada yatırmak onu dislanmis hissettirir. Ben kızıma hamile kalır kalmaz ayirmistim oğlumun odasını, o odasına alıştı 8 ay boyunca ondan sonra geldi kardeşi zaten odasını yadirgamadi. Oglunuz uyanır uyanmaz alıp oturma odasına geçin kapıyı da kapatın bari kızınız uyanmasin ki sadece oglunuzun gaziyla emmesiyle ilgilenin. Gaz olayı da 1 aya kalmaz emekleme hareket derken geçer zaten. Iki çocuk kolay değil ama geçici bir dönem inanın. Şimdi oğlum ve kızım odalarında oyun oynuyorlar ben tv bile izliyorum o zor günler geçti gitti. Size de temenni ederim :) Allah bagislasin

oglum su an dört aylik gaz problemi hala siddetle devam ediyor malesef baya uykkusuzum =(
diger konulara gelince evet öncesinde ayirdim odasini hamileyken odasini bastan asagi yeniledim orada yatsin diye. koca karnimla yerlerde yattim uyumasi icin, bir süre uyudu zaten ama iste geldi yine yanimiza.
gelmek istedi, kardesini alip onu atmak olmaz diye dört kisi uyuyoruz su an, ayiramam da. esim bekle ikisini beraber ayiririz artik diyor.
zor dönemler ya, odada oyun oynadiklari zamani dört gözle bekliyorum.
sinirlerim gergin biraz, sesimi yükseltince kendimden utaniyorum. yetemiyorum diye kendimi yiyorum, eylülde krese gidecek o zamana kadar Allah tan güc diliyorum, su dönemi sag salim atlatalim diye =(

Back
X