Dertsiz başa dert açmak

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Iyi geceler kizlar. Benim bir arkadaşimin kopegi dogum yapti bundan aylar once. Ben de kendi kopegime arkadas ariyordum cunku çok sık evde tek kaliyor sıkılmasınlar diye. Arkadasa soyledik okeyledik..

Iki kopekte maltese ve erkek bu arada.
Neyse dogum oldu bugun yarin diye baya uzadi vermesi. Bende istemiyorum dedim. Bugun getirmiş kopegi uysal tatli sevecen birsey.
Benim kopegim 8 yasinda
Gelen kopek 6 aylik.

Benim kopegim kisirlaştirilmamiş gerek duymadim cunku hircin ve saldirgan bir kopek degil ( ayak gorunce ayaga atlayan )

Gelen kopekte haliyle kucuk olunca ciftesmeye calismalar basladi.
Simdiden 4 halımın içine ettiler. Isin kotusu o yapiyor arkasindan tuvalet egitimi olan kendi kopegimde yapiyor 😔😔😔😔
Aşiri sinirlerim bozuldu.

Şimdi sormak istedigim 6 ay tuvalet egitimi için cok mu gec ?

Cunku ozellikle 2 aylikken istedim ki tuvalet egitimine hemen baslayayim diye.
Ama çok gec getirdi ve geri ceviremedim. Sevdim de keratayi açikcasi.

Sizce anlaşirlarmi ? Bu çiftlesmeye calisma merasimi biter mi ?

6 aylik kopege tuvalet egitimi verilebilir mi ? 😔

Çiftleşme merasimi komik olmuş:halay:
Normalde de 1 yilda egitim tam oturur diyorlar ama arkadasiniz hic eğitim vermemis mi tuvalet için nasil bakmış ki öyle? Biraz gec tabii eğer tamamen eğitimsizse ama yinede akıllı ise öğrenebilir. Çiftleşme merasiminin biteceğini sanmıyorum. Biliyorsunuz köpeklerde erkek dişi fark etmiyor atlayip o hareketi yapmak için

Çiftleşme merasimi komik olmuş:halay:
Normalde de 1 yilda egitim tam oturur diyorlar ama arkadasiniz hic eğitim vermemis mi tuvalet için nasil bakmış ki öyle? Biraz gec tabii eğer tamamen eğitimsizse ama yinede akıllı ise öğrenebilir. Çiftleşme merasiminin biteceğini sanmıyorum. Biliyorsunuz köpeklerde erkek dişi fark etmiyor atlayip o hareketi yapmak için

Evleri dublex ve muhtemelen bahcede bakmişlar geldiginde baya kirliydi cünkü. O da bizim evin halilarini suluyor şuan 🙄😂

Iyi geceler kizlar. Benim bir arkadaşimin kopegi dogum yapti bundan aylar once. Ben de kendi kopegime arkadas ariyordum cunku çok sık evde tek kaliyor sıkılmasınlar diye. Arkadasa soyledik okeyledik..

Iki kopekte maltese ve erkek bu arada.
Neyse dogum oldu bugun yarin diye baya uzadi vermesi. Bende istemiyorum dedim. Bugun getirmiş kopegi uysal tatli sevecen birsey.
Benim kopegim 8 yasinda
Gelen kopek 6 aylik.

Benim kopegim kisirlaştirilmamiş gerek duymadim cunku hircin ve saldirgan bir kopek degil ( ayak gorunce ayaga atlayan )

Gelen kopekte haliyle kucuk olunca ciftesmeye calismalar basladi.
Simdiden 4 halımın içine ettiler. Isin kotusu o yapiyor arkasindan tuvalet egitimi olan kendi kopegimde yapiyor 😔😔😔😔
Aşiri sinirlerim bozuldu.

Şimdi sormak istedigim 6 ay tuvalet egitimi için cok mu gec ?

Cunku ozellikle 2 aylikken istedim ki tuvalet egitimine hemen baslayayim diye.
Ama çok gec getirdi ve geri ceviremedim. Sevdim de keratayi açikcasi.

Sizce anlaşirlarmi ? Bu çiftlesmeye calisma merasimi biter mi ?

6 aylik kopege tuvalet egitimi verilebilir mi ? 😔
2 aylık köpeğe tuvalet eğitimi verilmez zaten. Kedi mi bu kum kabına koyunca yapsın?
6 aydan sonra başlanır eğitime. Büyük ırklarda bu süre 8-9 aylığa kadar bile çıkabilir. Bazı ırklar daha inat ve kendi doğrultusunda gittiği için.
Şimdi yapacağınız şeyi söyleyeyim. Köpeği eve salmayacaksınız. Önemli olan alan kısıtlamasıdır. Aslan yattığı yeri pislemez mantığı köpekler içinde geçerlidir. Yatağına, mamalarını yediği yere tuvalet yapmak istemezler. Altı aylık olduğu için günde 3 yada 4 öğün vermeniz gerekiyor. Yemek yediği zaman maximum yarım saatiniz var, genelde daha kısadır, alıp tuvaletini yapacağı alana götüreceksiniz. Hareketlerinden tuvaleti geldiğini anlamaya başladığınız an alanı büyütmeye başlamanız gereken an oluyor. Adım adım büyüyen alanın içerisine tuvalet pedini yerleştiriyorsunuz. Bir süre takip edin oraya yapıyorsa alan daha da büyüsün. Artık hep oraya yaptığında dışarıda tuvalet eğitimine başlamanız gerekecek. Malteseler uysal, eğitilebilir köpekler. 2 ay içinde komple çözebileceğinizi düşünüyorum.

2 aylık köpeğe tuvalet eğitimi verilmez zaten. Kedi mi bu kum kabına koyunca yapsın?
6 aydan sonra başlanır eğitime. Büyük ırklarda bu süre 8-9 aylığa kadar bile çıkabilir. Bazı ırklar daha inat ve kendi doğrultusunda gittiği için.
Şimdi yapacağınız şeyi söyleyeyim. Köpeği eve salmayacaksınız. Önemli olan alan kısıtlamasıdır. Aslan yattığı yeri pislemez mantığı köpekler içinde geçerlidir. Yatağına, mamalarını yediği yere tuvalet yapmak istemezler. Altı aylık olduğu için günde 3 yada 4 öğün vermeniz gerekiyor. Yemek yediği zaman maximum yarım saatiniz var, genelde daha kısadır, alıp tuvaletini yapacağı alana götüreceksiniz. Hareketlerinden tuvaleti geldiğini anlamaya başladığınız an alanı büyütmeye başlamanız gereken an oluyor. Adım adım büyüyen alanın içerisine tuvalet pedini yerleştiriyorsunuz. Bir süre takip edin oraya yapıyorsa alan daha da büyüsün. Artık hep oraya yaptığında dışarıda tuvalet eğitimine başlamanız gerekecek. Malteseler uysal, eğitilebilir köpekler. 2 ay içinde komple çözebileceğinizi düşünüyorum.

Kendi kopegime 1.5 aylikken başladim. 3 aylikti nereye yapacagini biliyordu.

Çiş aliştirma pedlerinden almiştim. Once kaldigim odadaydi sonra yavas yavas banyoya dogru ilerlettim. 1 ayimi aldi. En son da banyoya aliştirdim.

Sonra dişari egitimine başladik. Çok sıkışmadigi ve dişari cikarmayi unutmadigim surece dişari yaparr.

Ama bazen sıkışıyo ya da ben unutuyorum o zaman gidip banyoda gidere yapiyor.

Evleri dublex ve muhtemelen bahcede bakmişlar geldiginde baya kirliydi cünkü. O da bizim evin halilarini suluyor şuan 🙄😂
Pf ifadelere bişi olmuş komik yapacaktım olmadı bu ara kk yi mobilden kullanmak çok zor 😔
Siz pedi yayın yapmasını istediğiniz yere alışır o diye düşünüyorum. Ama tabi alışma süreci de sulu geçiyor biliyorsunuz. Azıcık sevinseler saliyorlar 😃😃

Pf ifadelere bişi olmuş komik yapacaktım olmadı bu ara kk yi mobilden kullanmak çok zor 😔
Siz pedi yayın yapmasını istediğiniz yere alışır o diye düşünüyorum. Ama tabi alışma süreci de sulu geçiyor biliyorsunuz. Azıcık sevinseler saliyorlar 😃😃

Ben size yazarken mutfak halimi suladi 😂 inanin artik gülüyorum ped flaan da yok bu arada sabaha kadar allaha emanet 😂 altini mi bezlesem acaba 😂

Çiş aliştirma pedlerinden almiştim. Once kaldigim odadaydi sonra yavas yavas banyoya dogru ilerlettim. 1 ayimi aldi. En son da banyoya aliştirdim.

Sonra dişari egitimine başladik. Çok sıkışmadigi ve dişari cikarmayi unutmadigim surece dişari yaparr.

Evet eğitmeye bağlı bu durum. Şu aylikken ogrenemez diye bir şey yok. Zeki ve siz de güzel egitiyorsaniz her zaman alışabilir. Tabjj saldım cayira mevlam kayira alişmis olması sizi biraz zorlayacaktir malesef. Ne kadar küçük egitime baslanirsa o kadar kolay

1.5 aylık köpekler daha annelerini emerler. Hatta en sağlıklısı 3 ay anne yanında kalmasıdır ama satılan köpekler genelde 2 aylıkken alınır anne altından. Süt emen hayvanı annesi temizler. Yani çişini kakasını tutamaz zaten. Siz köpeğin tam ayını bilmiyor olabilirsiniz o sırada. Petshoplar küçük ırklarda yalan söyler çünkü.

Ben size yazarken mutfak halimi suladi 😂 inanin artik gülüyorum ped flaan da yok bu arada sabaha kadar allaha emanet 😂 altini mi bezlesem acaba 😂
😂😂😂😂
Kıyamam ya şapşal şey insan kizamiyorda.😂
Bez varsa belki olabilir ama onun içinde bir travma yaratabilr😂
Aslında kiyafet giydiriyorlar ya olabilir gibi sanki🤔
Bana çiş yapınca o koku çıkmıyor gibi geliyor ben mi takıntı yapıyorum bilmiyorum ama 😌

😂😂😂😂
Kıyamam ya şapşal şey insan kizamiyorda.😂
Bez varsa belki olabilir ama onun içinde bir travma yaratabilr😂
Aslında kiyafet giydiriyorlar ya olabilir gibi sanki🤔
Bana çiş yapınca o koku çıkmıyor gibi geliyor ben mi takıntı yapıyorum bilmiyorum ama 😌

Sirke en iyi çozum evde sirkemde yok 😂
Otur diyorum şapsal şapsal suratima bakiyor 🙄
Benim bu ayda kopegim otur kalk gel bekle hepsini biliyordu ya. Hiç egitimi yok bu kopegin ama gorseniz nasil masum. Annesinden de daha bugun ayrildi biseyde diyemiyorum 😂 sadece güluyorum. Kış temizligimi de yeni bitirmistim 🙄🙄🙄

Sirke en iyi çozum evde sirkemde yok 😂
Otur diyorum şapsal şapsal suratima bakiyor 🙄
Benim bu ayda kopegim otur kalk gel bekle hepsini biliyordu ya. Hiç egitimi yok bu kopegin ama gorseniz nasil masum. Annesinden de daha bugun ayrildi biseyde diyemiyorum 😂 sadece güluyorum. Kış temizligimi de yeni bitirmistim 🙄🙄🙄
Ben direk makineye atıyordum ama halıda atilmaz ki 😀
Siz en iyisj sirkeyle uzerinden gecersiniz yarın 4 ay sonra falan da hali yikamaciya mecbur 😀
Arkadaşınız birazcık sizi kızgın tavaya oturtmuş gibi olmuş ama katlanilir ya onun tipine 😀
Bana sorsanız evet bakan çok tanıdığım var, ilgiliyimdir hayvanlara bahceli evlerimde baktım ama evimde deyince bir ürperti geliyor hemde iki tane birden Allah sabır versin😀

Ben direk makineye atıyordum ama halıda atilmaz ki 😀
Siz en iyisj sirkeyle uzerinden gecersiniz yarın 4 ay sonra falan da hali yikamaciya mecbur 😀
Arkadaşınız birazcık sizi kızgın tavaya oturtmuş gibi olmuş ama katlanilir ya onun tipine 😀
Bana sorsanız evet bakan çok tanıdığım var, ilgiliyimdir hayvanlara bahceli evlerimde baktım ama evimde deyince bir ürperti geliyor hemde iki tane birden Allah sabır versin😀

Yarin sirkeyi boca edip silecegim sonra da hop hali yikamaya gelsin açmam geri. Ben kendi kopegime o kadar temiz bakiyorum ki bu kopek suan bana kirli geliyor 😂 domestosa falan basacam çitilicem

Hahahahahahah 😂 yeni bebisin hayırlı uğurlu olsun
Gec kalmamissin tam egitme zamanı
Gunde 3 öğün ver yemek
Tabi yemek kavgasi çıkar mi bilmem. Seninki onun mamasini yemesin. 😂
Ama su ped meselesini anlamadim
Benim kopegim 8 yasinda ve 3 aylıkken aldım. Küçük ırk.
Hic gazeteye pede yaptirmadim
Anlasilan sen hergun gezdirmiyorsun eger gezdirmiceksen pede alıştır
Benimki hic bilmez mesela ped falan gunde 3 kez bazen 2 kez el mahkum yagmur camur dinlemeden gezdiriyoruz :(
Bide yaptığı yerleri çamaşır suyuyla silme. Peki ciftlesirlerse ne olcak? Küçük irklar kizginlik donemine daha erken girer..gelen dişi dogru mu anladim?

Hahahahahahah 😂 yeni bebisin hayırlı uğurlu olsun
Gec kalmamissin tam egitme zamanı
Gunde 3 öğün ver yemek
Tabi yemek kavgasi çıkar mi bilmem. Seninki onun mamasini yemesin. 😂
Ama su ped meselesini anlamadim
Benim kopegim 8 yasinda ve 3 aylıkken aldım. Küçük ırk.
Hic gazeteye pede yaptirmadim
Anlasilan sen hergun gezdirmiyorsun eger gezdirmiceksen pede alıştır
Benimki hic bilmez mesela ped falan gunde 3 kez bazen 2 kez el mahkum yagmur camur dinlemeden gezdiriyoruz :KK43:
Bide yaptığı yerleri çamaşır suyuyla silme. Peki ciftlesirlerse ne olcak? Küçük irklar kizginlik donemine daha erken girer..gelen dişi dogru mu anladim?

Gelen erkek 😂 zaten bu yüzden beni sinir ediyor bu durum.

Çamasir suyu asla kullanmam sirke kullaniyorum asiri işe yariyor. Bi ara arkadaş dişi kopegini getirmişti bizim manyak dişinin degdigi her yere koku birakmişti o gun sirkeye basladim iyiki baslamişim. Tuvalet egitimine gelince az once baktim hicbiryere yapmamiş. Aldim balkona cikardim oraya yapti ❤😂

Açikcasi sicak havalarda kopek gezdirmek bana cehennem gibi geliyor. O yuzden pede alismasi daha iiyi.

Back
X