• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Despot anneye ne yapılır :(((( Heleki kayınvalide de öyleyse...

nanolina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2009
51
0
86
İstanbul
Ya arkadaşlar benim derdim öz annem. 2 yıllık nişanlıyım. Hiç evlenecek durumumuz yokken sırf el ar dedi bizi evlenmeye zorladı. İzin versem her seyime karışcak. Annem diorum üzerimde hakkı var diorum cok karıştırmamaya calışıorum. Bu ara evime eşya bakıoruz. Zaten borcla aldığımız için nişanlım da bende gerginiz. Annem farklı sehirde olmasına rağmen dewamlı arıyo. Soruyo. ben bizim evin 3. cocuguyum. yani hevesli olmaması gerekiyor. Ama kadında bitmek bilmeyen bir heves ve karışma potansiyeli var. Dün tartıstık. düğünün onun yüzünden olduğunu bari karışmaması gerektiğinin söledim. Simdi az ğaramız olduğu için esyaları cok kaliteli alamıycaz o zaten bi kademe üzüyo beni. Bir de üstüne arayıp yok para teklif ediyo. yok esyaları kaliteli al diyo. Nişanlım da kendi ailesi beş para vermediği için bizimkilerden almak istemiyo. Arad kaldım. Lütfen yardım...:Saruboceq:

ee kadın para veriyormuş işte..
o da anne ,parasını verip evladına güzelini almak istiyor.
bu kadar burnubüyük olmaya gerek yok.
madem bu kadar strese girerek evleniyorsunuz kadının yardımını kabul edin..
zaten 2 yıl nişanlılık süresi için çok uzun.
annene haksızlık yapıyorsun

canım bence de annene haksızlk yapıyorsun. şu durumda gergin olmanız çok normal ki annen sana ne kadar iyi yaklaşırsa yaklaşssın bunu karışıyor diye algılayacaksın.nişanlına söylemeden annenden parayı alabilirsin benim aklıma bu geldi vla. sonra taksitin falan olursa çaktırmadan da ödersin nişanlın sorun yapıyorsa:S

Arkadaşlar annemin klasik stratejisi bu. Eniştem ve yengemde de uyguladı. Parayla gebe bırakma. Onun dışında şimdi sıkıntıya gireceğimizi ve onun ısrarıyla olduğunu biliyo ya vicdanını rahatlatmak için. ve bunun dışında ben 4 yıldır çalısıorum annemin de babmında parasal olarak bi dediklerini 2 etmedim. Bu sebeple altta kalmak istemiyolar. Burnu büyüklük değil de parayı aldıktan sonraki karışma aşamaları beni korkutuyo.

Bi kitapta okumuştum bir insanın annesi bir deniz kıyısındaki liman gibi olmallıymış. Denizde dalgalardan yorulan cocuk, annesinin limanında huzur alırmış. Benim annemle ilgili 24 yıldır hatırladığım her sey annemin duygularını cok yoğun yasayarak bizim üzerimizde yanlış kararlar alması ve her seye karışması.

Biraz kaba bir tabir oldu ama aynen öyle. Para verdikleri için kendilerinin de fikirlerinin alınmasını isteyecekler ve sonrasında verilen para hep ilerde söylenecek. yok biz para verdik, biz yardım ettik. Tanıyorum ailemi.

Haklısın karıştırma annen demek ki egemen olmayı seviyor vede yapılan yardımda er geç laf ediliyor annende kendi egosunu tatmin etme peşinde anneni dinle ama yinede bildiğinden şaşma yeterince büyümüşsünüz artık annenizin karışmasına bende karşıyım zaten şimdi frenlemezsen ileridede karışacak gibi artık bir yetişkin olarak sizinde hayat tecrübeleriniz olması gerek doğru veya yanlış

Ya arkadaşlar benim derdim öz annem. 2 yıllık nişanlıyım. Hiç evlenecek durumumuz yokken sırf el ar dedi bizi evlenmeye zorladı. İzin versem her seyime karışcak. Annem diorum üzerimde hakkı var diorum cok karıştırmamaya calışıorum. Bu ara evime eşya bakıoruz. Zaten borcla aldığımız için nişanlım da bende gerginiz. Annem farklı sehirde olmasına rağmen dewamlı arıyo. Soruyo. ben bizim evin 3. cocuguyum. yani hevesli olmaması gerekiyor. Ama kadında bitmek bilmeyen bir heves ve karışma potansiyeli var. Dün tartıstık. düğünün onun yüzünden olduğunu bari karışmaması gerektiğinin söledim. Simdi az ğaramız olduğu için esyaları cok kaliteli alamıycaz o zaten bi kademe üzüyo beni. Bir de üstüne arayıp yok para teklif ediyo. yok esyaları kaliteli al diyo. Nişanlım da kendi ailesi beş para vermediği için bizimkilerden almak istemiyo. Arad kaldım. Lütfen yardım...:Saruboceq:

eşyaların kalitesini niye ona bildiriyorsunuz

"ben bunu sevdim bunu istiyorum" derseniz anneniz sizin sevdiğiniz şeyi alma demez heralde bilmiyorumkismile

belki maddi durumunuz uygun olmadığı için kalitesiz şeyler almak zorunda olduğunuzu düşünüyordurbilmiyorumkismile

arasın sorsun sizde arayın sorun yapacaklarınız hakkında ayrıntılı konuşmayın. düğüne kadar böyle idare edinsositososito

KiymiziAba haklı madfam bu kadar karışmasını ve para teklif etmesini istemiyorsunuz o zaman annenize o malzemeyi vermeyeceksiniz. aldığın eşyayı sen beğendiğin için aldın olarak bilmeli. dolayısıyla kendini savunmanda çok daha iyi olacak
her anne kızı parasızlıktan istediği eşyayı alamadığını biliyorsa para teklif eder.bende ederim sende edersin herkes eder. kimi borç olarak kimi verir bi daha unutur kimide sürekli yüzüne vurur orası karakterini gösterir ama annelik o parayı teklif eder ...

ayarı sen yapacaksın koruyacaksın, umarım herşey iyi olur :)

Annen senin adına güzel şeyler istiyor diye despot mu oluyor!
Bana göre melek senin annen , kadının kalbini kırma saçma sebeplerle.
Gerçi biz burda ne söylesek senin için hep havada kalıcak , önce bi evlen elin kızı muamelesi gör , o zaman annenin değerini anlarsın zaten..
Despotmuş hey Allahım!

Anneniz kızını evlendiriyor diye hevesleniyor, durumunuz olmadığı için yardım etmeye çalışıyor. Siz karışıyor deyip istemiyorsunuz. Annenize büyük haksızlık ediyorsunuz. Ağaç kovuğundan çıkmadınız tabi ki ailelerde fikirlerini belirtecekler karışmaları gereken noktalarda müdahale de edecekler. Yarın öbür gün mazallah evliliğinizde sorun yaşanız kapınızı ilk çalacağınız kişi anneniz unutmayın. Anne gibi de yar olmaz...

keşke benimde annemin durumu olsada benim çeyizimi alsa ben senlerdir çalşışıyorum çeyizimi yapmak için düğünde bile koluma takıcam bileziğimi kendm alıcağım
annem hep der keşke durumum olsaydıda sana yardım edebilseydim bu bile beni çok mutlu ediyor
bana yardım edip sora yüzüme vursaydıda kızınım ediceksin tabi derdim
her anne kızının en iyisini olsun ister
bence abartıyorsunuz

4-5 kere okudum kesin atladığım bir yer var diye.. bu kadar saymışsınız ama ben ters bir taraf göremedim.. elbette ki evladı evleniyor hevesli olmasından daha doğal ne olabilir?? sizin 5 çocuğunuz olsa, en sonuncusunun düğününe bile gitmezsiniz o zaman "hevesli görünmemek!!!" için...

elbette ki en iyi eşyalar siz de olsun istiyor.. annenin evladına para teklif etmesin de "dur şunları ömürlük bir borca sokayım" düşüncesi olduğunu sanmıyorum.. siz kızısınız sonuçta.. ben hiç acayip bir taraf görmedim kusura bakmayın.. ama siz despot anne görmemişsiniz..

Bak canım annenle ilişkileriniz nasıl olduğunu bilemem bilmiyorumkismile
annenin kişiliğinide bilemembilmiyorumkismile
fakat kesin bildiğim bir şey var anneler her zaman çocuklarının iyiliğini ister...3.çocukta daha az hevesli olunur diye bir şey olmaz..Annelere bütün çocukları aynıdır..Senin iyiliği için arıyosa neleri halledip halledmediğinizi öğrenmek istiyorsa bu karışma potansiyeli varmı oluyor..Düğün onun yüzünden oluyor diyorsun iki yıllık nişanlılık var zaten düğün olması normal...Annende bir an önce yuva kurmanı istemiştir..nişanlı durmanı istememiştir belki...Eşyalarını kaliteli almanı istemeside iyi bir şey..Sen para almak istemezsen anne ben bu konuda yardım istemiyorum dersin olur biter bu kadar sorun yapmaya gerek yok...Sen düğün stresi yaşıyor olabilirsin canım.. bırak annen ararsa arasın ona kızacağına tamam merak etme her şeyi hallediyoruz nişanlımla de her seferinde böyle söylersen belki aramaz o zaman ..
Sana ömür boyu mutluluklar canım a.s.

Son düzenleme:
ne yaşadığını nasıl durumlarda olduğu yazdıklarınla anlamak güç seni sen anlarsın allah yardım etsin sabır versin

Bu tarz paylaşım siteleri genelde sıkıntıdan, poblemlerden bi nebze olsun kurtulmak, yakın bildik kişilerle bile konuşamadığın şeyleri birileriyle konuşmak ve yardım almak değil mi arkadaşlar. Ayrıce eleştrş yapmak karşıdakinin fikrini, duygu ve düşüncelerii küçümsemek de değildir. Beni iyi niyetiyle anlamaya çalışan arkadaşlara cok tesekkür ediyorum. Bir kaç arkadaşımız fazlaca kırıcı olmuş. Bende şimdi onların bana yapamadığını yapıcam ve onları anlamaya çalışıcam. Bu arad o arkadaşlara lütfen sizi öfkelendiren yorumları okuduysanız ilgilenmeyin ve cevap vermeyin.

Bu arada 10 güne kadar düğünüm oluyo. Burdaki bir kaç arkadaşın dediği gibi yaptım. Herkes için sınırlarımı çizdim. Su an biraz sular duruldu,şimdilik her sey yolunda ama düğün anı için Allah yardım ets,in :)) sağlıklı düşünemediğim anlarda bana yardımcı olan her arkadasa tesekkür ederim. Çok sağolun...

herkes ailem yardım etmiyo diye sinirlenir
sendede tam tersi arkadaşım..
ne var bunda anne olarak sizin sıkıntıya girmemenizi,
herşeyin daha iyi olmasını istiyor...
annelik bu başka bişeye benzemez.
yavrum el kapısında zorda kalmasın.
kimseye muhtaç olmasın istiyor.
evladın da yaptığına bak...neler düşünüyor..

Back
X