Desteğinizi istiyorum

Keşke Ankara'da da aynı anda olsaydı bu eylem çok ses getirdi,
Ankara'da olacak eylem gölgede kalacak gibi.
Medyada umarım yeteri kadar yer bulur.
Aynı anda olsaydı daha etkili olurdu.
Gündem değişiyor çünkü.
Orada da olacağım ben.

Bence de. Tüm Türkiye'de aynı anda yapılması daha çok ses getirirdi.

LadyEvil ile oradaydık(İzmir) :29: Harikaydı! Önce bu kadar kalabalık değildik, zaman geçtikçe, yürüdükçe daha da arttı insanların sayısı. Yürürken bilmiyorduk bu kadar insan olduğunu, bir ara Konak üstgeçidinden geçerken hep birlikte arkamızı dönük, dönmemizle 'Oooo' seslerinin yükselmesi bir oldu, görülmeye değer bir kalabalık vardı.
Çok büyük ses getirdik. Bu sese kayıtsız kalacaklarını düşünmüyorum. :72:
Katılan herkese çok teşekkürler! :71:

Köprü'den Ykm önüne kadar uzanan bir kalabalıktı.
Ve biz ortasındaydık topluluğun
Daha önümüzde bir o kadar daha insan vardı.

Şuan Haber Türk'te Yonca Evcimik başta olmak üzere bir grup hayvansever ünlü yasayı tartışıyor.
İzmir'den,İstanbuldan ve farklı illerden Ankara'ya eylem için servisler kalkacakmış ücretsiz.
Hayvansever Facebook hesaplarını takip edin.
Mutlaka herkesi bekliyoruz çok daha büyük bir organizasyon olsun.

YASA TASARISI GERİ ÇEKİLDİ

Hayvanlarla ilgili köklü değişiklikler getirecek yeni yasa tasarısına yönelik tepkiler hükümete geri adım attırdı.

TBMM Çevre Komisyonu'nun gündeminde bulunan 5199 sayılı Hayvanları koruma Kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki kanun teklifi gelen tepkilerin ardından geri çekildi.

Yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte komisyonun gündemine alınması beklenirken bugün sürpriz bir kararla teklif geri çekildi.

Hayvan Hakları Federasyonu

Haytap'ın açıklaması :)

Son düzenleme:
Hayvanseverlerin zaferi
Ekim 2, 2012 |

Sokak hayvanlarının uyutulması gibi düzenlemeler getirecek yeni tasarıya yönelik tepkiler karşılık buldu. Tasarı Meclis'teki komisyondan geri çekildi.

Hayvanlarla ilgili köklü değişiklikler getirecek yeni yasa tasarısına yönelik tepkiler hükümete geri adım attırdı.

TBMM Çevre Komisyonu’nun gündeminde bulunan 5199 sayılı Hayvanları koruma Kanunun bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkındaki kanun teklifi gelen tepkilerin ardından geri çekildi.

Yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte komisyonun gündemine alınması beklenirken bugün sürpriz bir kararla teklif geri çekildi.

Komisyon yetkililerinden alınan bilgilere göre, teklif üzerinde bazı değişiklikler yapıldıktan sonra tasarı tekrar komisyonun gündemine getirilecek. Ancak değişikliklerin hayvan severlerin taleplerini karşılayıp karşılamayacağı henüz bilinmiyor.

Tasarı sokak hayvanlarının toplanarak “Doğal Hayat Parkları”na götürülmesini bazı durumlarda “uyutma” tedbirini öngörüyordu.

Tasarıya karşı çıkan hayvanseverler imza kampanyasının ardından pazar günü on binlerce kişiyi Taksim’de bir araya getirmeyi başarmıştı.

Bu sabah da Boğaziçi Köprüsü’ne gelen küçük bir grup kendilerini koruluklara kelepçeleyerek protesto eylemi yapmıştı

sözcü

Tam nasıl sevindiğimle ilgili yazıyordum ki.. Twitterda Yonca Evcimik'in yasanın geri çekilmesiyle ilgili haberlerin doğru olmadığını iddia ettiği tweetiyle karşılaştım. :44:

Tam nasıl sevindiğimle ilgili yazıyordum ki.. Twitterda Yonca Evcimik'in yasanın geri çekilmesiyle ilgili haberlerin doğru olmadığını iddia ettiği tweetiyle karşılaştım. :44:

Böyle bir iddia var ama net değil henüz.
Haytap başta olmak üzere çoğu dernek haber verdi bunu.
Sözcü gazetesinde de var.
Umarız asılsız değildir...

Umarım..
Sinirlerim çok bozuldu. Bekleyip göreceğiz artık.

Haberi okuyunca sevindim açıkçası ama doğruluğundan emin olamadığım için pek ümitlenmedim.:31:
Ama bu yasa geçmeyecek izin vermeyeceğiz.
Ankara'da çok büyük bir organizasyon olacak gibi görünüyor.
Eğer servis kalkarsa (Buca Hayvanseverler Grubu araba ayarlayacaklarını yazdı) sen de gel canım.
Ben zaten Ankara'da olacağım.

Umarım..
Sinirlerim çok bozuldu. Bekleyip göreceğiz artık.

Haberi okuyunca sevindim açıkçası ama doğruluğundan emin olamadığım için pek ümitlenmedim.:31:
Eğer servis kalkarsa (Buca Hayvanseverler Grubu araba ayarlayacaklarını yazdı) sen de gel canım.

Ben de ilk anda aynı şeyi hissettim, pek güvenemedim habere. 7 Ekim'de eylem gerçekleşmemesi için çıkarılan asparagas bir haber olduğundan söz ediyorlar.
Bu seferki eylem daha da ses getirmeli, yoksa bunların laftan anlayacağı yok!

Servis kalkıyor derken Ankara'ya mı gidiyor? Eğer herhangi bir engel çıkmazsa kesinlikle gelirim.

Ben de ilk anda aynı şeyi hissettim, pek güvenemedim habere. 7 Ekim'de eylem gerçekleşmemesi için çıkarılan asparagas bir haber olduğundan söz ediyorlar.
Bu seferki eylem daha da ses getirmeli, yoksa bunların laftan anlayacağı yok!

Servis kalkıyor derken Ankara'ya mı gidiyor? Eğer herhangi bir engel çıkmazsa kesinlikle gelirim.

Ankara'ya gidecek bir araba ayarlanmak isteniyor.
Yonca Evcimik de herkese bulunduğu ildeki toplulukların sayfalarını kontrol etmelerini söyledi.
Herkes böyle bir organizasyon yapacakmış,her ilden Ankara'ya gidilecekmiş.

Yasa geri çekilsin çekilmesin eylem yapılacak zaten.
Boşuna engellenmeye çalışılmasın karar kesin.

Back
X