Doğuma Hazırlık Detaylı ultrason

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
22+5 günlük Hamileyim,2 düzey detaylı ultrasonda ense kalınlığı ve beyinde oluşan bir ödem tespit edildi , dünden beri çok kötüyüm, CM :9.52 ne anlama geliyor bilen varsa lütfen yazsın....
Doktor ne yorum yaptı
Amniyosentez yapalım down sendromlu olabilir dedi ama ben istemiyorum..

Fetal dna var mı? Ayrıca bu ölçüm değerleri saatlik/pozisyona göre değişebiliyormuş. Bende amniyosentez dedikleri için soluğu istanbulda alıp başka bir perinatoloji uzmanına gözüktüm ve herşeyi normal ölçtüler. Hatta ondan sonra kendi doktoruma sinir olduğum için başka doktora gittim o da herşeyi normal ölçtü.

Sizden neden amniyosentez istediler?
Başka bir doktora gittim , ense kalınlığı normal ölçtü, beyninde bi bölümde ödem var evet ama küçülebilirde dedi yinede içim rahat değil...

Sizden neden amniyosentez istediler?
Başka bir doktora gittim , ense kalınlığı normal ölçtü, beyninde bi bölümde ödem var evet ama küçülebilirde dedi yinede içim rahat değil...
Ense kalınlığı/böbrek genişlemesi/bağırsakta parlaklık. Parlaklık 16-17 haftalıkken çıkmıştı, ilk detaylıda gözüküyordu şuan gözükmüyor. 3günde geçmiş Tek bağırsak parlaklığı için amniyosentez düşünmezdim fetal DNA testi var çünkü. Ama 3ü bir olunca ve kendi doktorum da başka bişey olabilir mi acaba deyince korktum ben. Bu süreçte bir şey öğrendim maalesef uzmanlar ikiye ayrılmış durumda bir kısmı amniyosentezci bir kısmı fetal dnacıymış. Bazıları da maalesef tecrübesizlikten yorum yapmak dahi istemiyor. Direk amniyosentezle netleşmek istiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…