detaylı ultrasonda kaburga kemiği eksikliği

puzzlepm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2010
15
0
36
İstanbul
20 haftalık ve İlk hamileliğim. 12. haftada yapılan ikili tarama testimde trisomi riski 1/616 idi. Bugün ayrıntılı ultrasona girdim. Bütün organlar ve kemik gelişimleri normal çıktı. Ancak solda 12. kaburga kemiğinin eksik olduğu ve bu yüzden down sendromu riskimin yükseldiği söylendi. Çok moralim bozuldu. Kesin sonuç için düşük riski yaratan amniyosentez veya kandan bebek dnasına bakılabileceği söylendi. daha önce bu durumla karşılaşan oldu mu??

öncelikle çok geçmiş olsun.bir anne adayı için zor günler geçirdiğini tahmin edebiliyorum.kesinlikle amniyosentez yaptır yoksa hamileliğinin sonuna kadar kafanda bir sürü soru işareti olur.huzursuz bir hamilelik geçirirsin.Allah şifa versin umarım yanılgıdır.detaylı usg ni gerekirse tam donanımlı bir yerde tekrar yaptır derim.

cevabınız için çok teşekkürler. evet kesinlikle dünden beri moralim sıfıra indi. Tekrar detaylı ultrason yaptırıcam bi başka yerde ama bu kez de bebeğime bir zararı olur mu arka arkaya detaylı ultrasonun diye korkuyorum.

ultrasonun pek bir zararı yok dşye biliyorum bebeğe. ayrıntılı ultrason doktorların kullandıklarından sadece biraz daha gelişmiş hali. bence başka bir doktora daha git.
bende dün yaptırdım, kağıdın en altında çocuğun pozisyonundan dolayı yanılma payının olabileceğini söylüyordu.

amniyosentezden önce bence bir başka doktora daha git kesinlikle. ben böyle bir durumla karşılaşsaydım ilk yapacağım iş bu olurdu.

evet en iyisi 2. bir ultrason galiba. Hem belki iyi bir görüntü alamayıp görememiş olabilir 12. kaburgasını bebeğimin. İnşallah öyledir. Yoksa amniyosentezden çok korkuyorum. Hiçbişeyi yoksa bile bebeğimi kaybetme riski var.

evet en iyisi 2. bir ultrason galiba. Hem belki iyi bir görüntü alamayıp görememiş olabilir 12. kaburgasını bebeğimin. İnşallah öyledir. Yoksa amniyosentezden çok korkuyorum. Hiçbişeyi yoksa bile bebeğimi kaybetme riski var.

Çok geçmiş olsun arkadaşım. İnşallah ilk bakan doktor yanılmıştır. 2. usg'de temiz çıkar. Ben forumda birkere buna benzer bir durum okumuştum. Arkadaşın birine ikili testte dawn sendromu olabilir aminosentez şart demişler. Ağlaya zırlaya Dr.İlyas Erşan Demirağ'a gitmiş. Doktor ben bu testi burda yaparım demiş ( ki bende gittim doktora doppler aleti var çok iyi bir usg cihazı) Test temiz çıkmış. :) İnşallah seninde temiz çıkar. Kesinlikle İyi bir cihaz ile baktır. Çok fark ediyormuş. Erşan bey aynı zamanda doppler uzmanı ve riskli gebeliklerde uzman. Bilgin olsun .

çok teşekkürler desteklerinize:) 2. ultrason için karar verdik. kendi doktorumda gözden kaçmış olabileceğini, hatta belkide halen onun kıkırdak olup kemikleşmemiş olabileceği gibi ihtimallerde söyledi. kafamda bin türlü soru var ama çözüm olacak doğrular; 2. ultrason ve gerekirse amniyosentez gibi. umarım dilediğiniz gibi olur.2.ultrason sorunu ortadan kaldırır. doktor tavsiyeniz içinde çok teşekkür ederim.)

Bende 20haftalık gebeyim ve 1 saat sonra detaylı ultrasona gideceğim. Ben olayın ciddiyetini hiç böyle algılamamıştım:(
ben duruma gidip bebeğimin yüzünü gözünü görcem,döncem olarak bakıyordum. Bu risklerin ortaya çıkmasıyla vereceğim tepkiyi
düşünmemiştim bile:( Allah yardımcın olsun. Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin mevlam yavrunu

teşekkürler destekleriniz içim. bende bugün 2. ultrasona gireceğim.:/ çok heyecanlı ve meraklı aynı zamanda endişeliyim. neler olacak bilemiyorum. sen kötü düşünme herşey güzel olur adına umarım. sağlıkla inşallah.

Arkadaşlar, çok şükür 2. detyalı ultrasona girdim ve hiçbir eksiği yok.kaburgaları tam sayıldı. ilkinde görünmemiş. Herşey yoluna girdi yeniden allaha çok şükür. desteklerinizi esirgemediğiniz için çok teşekkürler....

Arkadaşlar, çok şükür 2. detyalı ultrasona girdim ve hiçbir eksiği yok.kaburgaları tam sayıldı. ilkinde görünmemiş. Herşey yoluna girdi yeniden allaha çok şükür. desteklerinizi esirgemediğiniz için çok teşekkürler....

çok güzel, sizin adınıza çok sevindim..Allahım kimseyi öyle bir acı yaşatmasın, herkesin bebeği sapasağlam olsun inşallah..

:52::52::46::27: Çok sevindim.. İnşallah aynı veya benzer bir endişeyi tekrar yaşamadan sağlıklı sıhhatli alırsın kucağına yavrunu.

Back
X