detaylı ultrasonn

ebrunun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
91
8
96
merhaba 18 haftalık hamıleyımm detaylı ultrason doktor onerdı 2li 3lü taramalarım temız cıktı sızce pazartesı gunu detaylı ultrason cektırmelımıyımmm detaylıda neler yapılıyoo yardımcı olur musunuzzz

ilk oglumdan biliyorum. baktirmani oneririm. Allah korusun bebisle ilgili hastaliklara bakiyolar.

Bende kasımda gireceğim detaylı ultrason a bu konuda biraz tedirgindim.Yetkılı biri bilgilendirdi ve içim rahatladı. Ultrasonda maksimum 45 dk kalınır hatta bebisin fotoğrafını bile veriyorlar, kesinlikle radyasyona maruz kalınmadığını ses dalgaları ile bakıldığını, artı bebeğin tüm organlarına, vücudu, el ayaklarına yani a dan Z ye bebise anne karnında check-up yapılıyor. Sağlığı hakkında kapsamlı verilere ulaşılıyor.

millet bu gün itibariyle mart annesi olacağımı çğrenmiş bulunmaktayım....
bide bu gün doktorum detaylı ulrasondan bahsetti en geç ayın 15ine kadar yaptırmam gerek :KK53:

millet bu gün itibariyle mart annesi olacağımı çğrenmiş bulunmaktayım....
bide bu gün doktorum detaylı ulrasondan bahsetti en geç ayın 15ine kadar yaptırmam gerek :KK53:
sanırım sat lar aynı. benim 15 hazıran. sen ne zaman gidiceksin detaylı ultrasona. ben ayın 15inde gidicem. bir de benim karnımın alt tarafında kasılmalar başladı 17. haftada doktor magnezyum verdi. başlangıçta işe yaradı ama şimdi içmeme rağmen etki etmiyor. detaylıyı bekliyorum. inşallah sıkıntı yaşamam.

sanırım sat lar aynı. benim 15 hazıran. sen ne zaman gidiceksin detaylı ultrasona. ben ayın 15inde gidicem. bir de benim karnımın alt tarafında kasılmalar başladı 17. haftada doktor magnezyum verdi. başlangıçta işe yaradı ama şimdi içmeme rağmen etki etmiyor. detaylıyı bekliyorum. inşallah sıkıntı yaşamam.
canım benimki bu ayın 12sinde detaylı ultrason. bakalım ne olacak. bebeğe giden kan akışına bakacaklar öncelikli ,kan pıhtılaşmam var. verilen kan sulandıran iğneyi bitirip bitirmeyeceğimize bakılacak hayırlısı bakalım neler olacak. sanırım senden önce gidicem yazarım burdan sana son durumu uzun sürüyomuş bu ultrason sanırım.sende gittikten sonra yazarsın bakalım sana ne diycek doktor.. hayırlısı bizim için :KK39:

ben de aspirin içiyorum hamile kalmadan çook önce önlem olarak başladım. ondan önce gelişmeyen gebelik yaşadım bir kez. umarım her şey yolunda gider. ben de yazarım burdan :) görüşmek üzere.

Detaylıya ben bugün girdim. Benim de sat 16 haziran. Tum organları bebeğe giden damarların akıs hızı fln hepsi kontrol ediliyor. Ben her zamanki ultrason makinesinde bakıldım. Allaha şükür herşey normal çıkti hatta 1hafta önden gidiyormuşuz :) ben bu ay çok kilo aldım sadece :(

Merhabalar detaylı USG de herseyimiz normal çıktı fakat bunu yasayan tek ben degilmisim. Benimde bebeği besleyen iki damardan birinde çentik var Dr. 24 haftaya kadar bunun degisebilecegini söyledi.Dr.um bebek acisindan hic bir saglik problemi olmadigini en fazla ornekle 4yerine 3kilo dogar dedi.Ben bu durumu kafaya çok takınca eşim biraz arastirmis bol bol su içmek gerekiyor ve kanı sulandirmak için limon suyu önerilmiş.Birde tuzu azaltmak turşudan uzak durmak gerekiyormuş. Bakalım 27 kasımda tekrar kontrol var gelişmeleri sizinle de paylaşırım.

Merhabalar detaylı USG de herseyimiz normal çıktı fakat bunu yasayan tek ben degilmisim. Benimde bebeği besleyen iki damardan birinde çentik var Dr. 24 haftaya kadar bunun degisebilecegini söyledi.Dr.um bebek acisindan hic bir saglik problemi olmadigini en fazla ornekle 4yerine 3kilo dogar dedi.Ben bu durumu kafaya çok takınca eşim biraz arastirmis bol bol su içmek gerekiyor ve kanı sulandirmak için limon suyu önerilmiş.Birde tuzu azaltmak turşudan uzak durmak gerekiyormuş. Bakalım 27 kasımda tekrar kontrol var gelişmeleri sizinle de paylaşırım.

Canım ınşallah birdahaki gidişinde düzelmis olur. Ama kafana takma saglıği yerinde olsun da kilosu cok da önemli degil.

Canım ınşallah birdahaki gidişinde düzelmis olur. Ama kafana takma saglıği yerinde olsun da kilosu cok da önemli degil.
Bi daha ki kontrole koşullanmış durumdayım. Takmamaya çalışıyorum. Sadece düzelecek diye telkin ediyorum kendimi :KK51:

Bende dün ileri düzey usg yaptırdım.
Doktor sağ aortik ark diye bi anomali varlığı olabileceğinden söz etti. Ancak doğum sonrası kardiyo muayene ile kesinleşecek. Böyle birşey yaşayan var mı? Ya da hatalı anomali bulgusu olup, doğum sonrası rahatsızlık çıkmayan.
Dünden beri çok üzgünüm açıkcası.
Bir kızım olması hayatta ki en büyük isteklerimden biriydi, haftalardır süpriz bebekken kız olduğunu öğrendik çok şükür. Sevincini bile yaşayamadım.

dün detaylı ultrasona gittim sonunda ... aman ne güzel bişimiş bu korktum başta ama sıkıntı olmadı..:KK73:
tek üzücü haber doğumdan sonra bile kullanmak zorunda olduğum iğneler:KK42:

dün detaylı ultrasona gittim sonunda ... aman ne güzel bişimiş bu korktum başta ama sıkıntı olmadı..:KK73:
tek üzücü haber doğumdan sonra bile kullanmak zorunda olduğum iğneler:KK42:
Bi sorun olmaması sevindirici fakat iğneler ne için canım???

Bi sorun olmaması sevindirici fakat iğneler ne için canım???
kan sulandırıcı iğnelerim var. pıhtılaşmam fazla olduğundan bebeğe giden kan akışını düzenlesin ve sıkıntı çıkmasın diye.. iğneler ağır,ağrı ve morluklarım oluyo.:KK57:

kan sulandırıcı iğnelerim var. pıhtılaşmam fazla olduğundan bebeğe giden kan akışını düzenlesin ve sıkıntı çıkmasın diye.. iğneler ağır,ağrı ve morluklarım oluyo.:KK57:
Oyy en büyük kabus iğne yaptırmak. Gebelik sayesinde devamli yaptırır oldum tahliller felan :110: Sizde pıhtılaşma bende de bebeğe kan akışını sağlayan iki damardan birinde çentik var gelen kının bi kismi geri gidiyormuş. 27 kasımda kontrolum var düzelme ihtimali var yoksada bebisim besleniyormus ama çok kilolu olmayacak diyor dr.um :KK42:

Oyy en büyük kabus iğne yaptırmak. Gebelik sayesinde devamli yaptırır oldum tahliller felan :110: Sizde pıhtılaşma bende de bebeğe kan akışını sağlayan iki damardan birinde çentik var gelen kının bi kismi geri gidiyormuş. 27 kasımda kontrolum var düzelme ihtimali var yoksada bebisim besleniyormus ama çok kilolu olmayacak diyor dr.um :KK42:
ya salıklı olsunda doğunca kiloyu alır allahın izniyle anne sütü toparlar bebeği merak etme. peki bunun için nası tedavi yapıyolar ne kullanıyosun.

ya salıklı olsunda doğunca kiloyu alır allahın izniyle anne sütü toparlar bebeği merak etme. peki bunun için nası tedavi yapıyolar ne kullanıyosun.
Maalesef müdahale yapılamıyor. Bu gibi rastlanılmış durumlarda 24 cu haftada düzeldigi gözlemlenmis yani geçerse kendiliğinden geçecek:KK51:

Maalesef müdahale yapılamıyor. Bu gibi rastlanılmış durumlarda 24 cu haftada düzeldigi gözlemlenmis yani geçerse kendiliğinden geçecek:KK51:
umarım herşey yolunda gider yavrum .. kendiliğinden geçen bi durumsa sıkıntı etme.. bebişe iyi bak :KK66:

bana tarama testleride detaylı ultrasonda saçma geliyo. 3lü 2 li tarama testinde mesela çocuğun down sendromu olup olmadığına bakılıyo. eğer down sendromuysa Allah korusun. tedavi edilme diye bişey yok bebeği aldır istersen diyolar. ALLAH bize bu bebeği bilerek sakat yolladı. hastane masrafı yapın , kürtaj olun geri yollayın diye değil. eğer böyle bişey varsa doğduktan sonra zaten belli olur. bebeğin atıyorum gözü şaşsa. bunu anne karnındamı tadavi ediyolar ? hayır. ee doğduktan sonra nede olsa görcez .

Back
X