• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Devammi etmeliyim? Ertelemelimiyim?? Fikir verirmisiniz

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

lazuribozomata

biri tosbikk, biri balyanakk,, şükürler olsun
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
251
467
103
38
Ankara
Tecrübeli anneler, tuvalet egitimine baslayipda erteleyenler, bi bakarmısınız tam 24 aylik oğlum var önceden de belirtileri verdiginden vede tuvaletini çömelerek yaptigindan arada da çiş dediginden 2 hafta önce tuvalete basladim. Ilk basladigimda gayet normal 3 gunde alisti tabi kacirmalar oluyordu ama soyluyordu konusma olarak da kaka diyor cumle kuramiyor daha sadce kelimeler.hatta öyleki 3. Gun kakasini bile yapmisti sonra ne olduysa hep üzerine yapmaya basladi hic bagirmadim kizmadim ama konustum bak üzülüyorum dedim ama gece ve gunduz uykusunda bez bagliyordum. Benim sorum bu bez baglamalardanmi yoksa havalar soguk gitti üsüttü ondanmi yoksa daha erken 1 ay 2 ay daha mi surecek bana bi akil verin smdi hic soylemiyor heryere salıyor bide kucuk bebegm var zor oluyor ertelemeliyim acaba sonra daha mi zor olur?

Son düzenleme:
Alıştırma kilodu denedin mi canım? Kızım 24 aylık bende ön hazırlıkları yapıyorum klozet üstü aldık tabure falan. Alıştırma kilodu aldım 5 tane. Kaçırırsa yıkarım onu diye. Hamileyim bide ben doğumuma az var

Alıştırma kilodu denedin mi canım? Kızım 24 aylık bende ön hazırlıkları yapıyorum klozet üstü aldık tabure falan. Alıştırma kilodu aldım 5 tane. Kaçırırsa yıkarım onu diye. Hamileyim bide ben doğumuma az var
Aldm cnm ama onu takinca hic soylemedi kilot bez aldm onuda takinca soylemedi zaten altina hicbisi giymek istemiyor zorla giydiriyoruz tam alisti özgürlüge :halay: birde ben lazimlik tabure vs hicbirseye alismasini istemiyorum zaten emekleyen kardesi var temelli oyun haline getirir cok zor yaw ayrica alistirma kilodu 1 damla falan kacirirsa diye yoksa oda bi ise yaramiyor 15 gun oldu heryer cis kaka silmekten temizlemekten yoruldum en cokda psikolojik olarak yoruyor wc de ellerini yere degiyor pis temiz bilmiyor çildiracagim basarili olmak istiyorum buarada sanada Allah kolaylik versin ama bebk dogmadan mutlaka alistirmaya bak derim

Ben annelere gidip orda alıştırmam galiba evi nasıl temizlikten ya annem temizler :-) :-)

Annelerimiz iyiki var yoksa neyapardik :eek: ben ramazanda ara verdim dayanamadim aslinda tam alismistik ne guzel neyse ramazandan sonra yine baslariz insallah

olabilir ama 3 yasindan sonra da bilinçleniyorlar anladigim kadariyla inatlasiyorlar yapmiyorlar simdi neoldugunu anlamadan hoop geciverelim tuvalete diye dusunuyorum buradan okudugum kadariyla bezini cikarmak istemeyenler, yok bez taktirmam diyenler, gozune baka baka yapanlar, soylemeyenler olabiliyor neyse bizde yasayacagiz görevegiz elbet insallah cok yıpranmadan yıpratmadan halledebiliriz

Aynen bende onları okuduğum için uğraşıyorum ama çiş söylemiyor ben yarım saate bir oturtuyorum ve 10 dk bekliyorum yapsın diye bi kaç defa anca yaptı

şuan ki durumumuz 25 aylik oglum gözlerime baka baka isiyor ve gülüyor. ühü bazen iserken farketmiyor. ühü hicbisekilde tutmuyor ühüeee :KK43::mad:

aradan 6 hafta gecti tekrar denemede de yine alışamadık başaramadım bıraktım şuan 27 aylik seneye yaza artık bilgi olsun diye yazdm o_O
hayırlısı olsun oğlumu üzmek istemiyorum

Merhaba canım. Benim oğlum da 29 aylık. Tam 1 haftadır uğraşıyoruz. Çok çok az olsa da gelişme gösteriyor gibi geliyor. Tabi heryer batıyor. Ama onemli değil. Altına kaçırdığın da kızmıyordum ama bu akşam daha iyi anladım kesinlikle kizmamak lazim. Oğlum yakin araliklarla üç defa altına kaçırınca öyle üzüldü ki bugün. Hiç kıyamadım. Biz zorluk yaşıyoruz tabi ama ya onlar bu değişimde hiç etkilenmiyor mu?
Umarım seneye hemen alışır oğlun canım. Ben de pes etmeyi düşündüm ama birkaç gün daha sabredip azmedecegim. Umarım kolayca alışırlar

Merhaba canım. Benim oğlum da 29 aylık. Tam 1 haftadır uğraşıyoruz. Çok çok az olsa da gelişme gösteriyor gibi geliyor. Tabi heryer batıyor. Ama onemli değil. Altına kaçırdığın da kızmıyordum ama bu akşam daha iyi anladım kesinlikle kizmamak lazim. Oğlum yakin araliklarla üç defa altına kaçırınca öyle üzüldü ki bugün. Hiç kıyamadım. Biz zorluk yaşıyoruz tabi ama ya onlar bu değişimde hiç etkilenmiyor mu?
Umarım seneye hemen alışır oğlun canım. Ben de pes etmeyi düşündüm ama birkaç gün daha sabredip azmedecegim. Umarım kolayca alışırlar

merhaba ben yaz boyu araliklarla 3 kere denedim buradaki her ayrintiyi ve pedagoglarida okudum. başlarda cok guzel alismisti ama benim hatam ramazan girdi diye birde kücük bebegim var diye ara verdim sonrası zaten hüsran :olamaz: en son dedim artik yeter bebegimide kendimide üzmeyeceğim seneye kaldi umarim siz başarılı olursunuz sakın birakmayin pes etmeyin 1 ay bile sürse alisir başarılar

Tecrübeli anneler, tuvalet egitimine baslayipda erteleyenler, bi bakarmısınız tam 24 aylik oğlum var önceden de belirtileri verdiginden vede tuvaletini çömelerek yaptigindan arada da çiş dediginden 2 hafta önce tuvalete basladim. Ilk basladigimda gayet normal 3 gunde alisti tabi kacirmalar oluyordu ama soyluyordu konusma olarak da kaka diyor cumle kuramiyor daha sadce kelimeler.hatta öyleki 3. Gun kakasini bile yapmisti sonra ne olduysa hep üzerine yapmaya basladi hic bagirmadim kizmadim ama konustum bak üzülüyorum dedim ama gece ve gunduz uykusunda bez bagliyordum. Benim sorum bu bez baglamalardanmi yoksa havalar soguk gitti üsüttü ondanmi yoksa daha erken 1 ay 2 ay daha mi surecek bana bi akil verin smdi hic soylemiyor heryere salıyor bide kucuk bebegm var zor oluyor ertelemeliyim acaba sonra daha mi zor olur?
Sizin oğlunuz da tam olarak konuşamıyor bende aynı dertten muzdarip'im ne yapıcam şaşırdım.

Sizin oğlunuz da tam olarak konuşamıyor bende aynı dertten muzdarip'im ne yapıcam şaşırdım.

eger 3 yas olmadiysa bekleyin derim hem zaten kendileri rahatsiz olup bezi cikariyorlarmis. hem kışında evlerimiz sicak illa yazin olacak diye bi kaide yok. bezliykende hep kuru kalan varmis. altinda bez olsun olmasin soylüyorlarmis önemli olan o bilince ulaşması. valla ben biraktim peşini hala cisi gelince çömeliyor bide dit dit dit diyor :halay: bebeğim yaa canm o benim....
benim tek korkum cocugumun psikolojisini bozarsam diye. sonucta ilerideki yaşamini da etkileyecek. insallah kolaylikla alışırlar

eger 3 yas olmadiysa bekleyin derim hem zaten kendileri rahatsiz olup bezi cikariyorlarmis. hem kışında evlerimiz sicak illa yazin olacak diye bi kaide yok. bezliykende hep kuru kalan varmis. altinda bez olsun olmasin soylüyorlarmis önemli olan o bilince ulaşması. valla ben biraktim peşini hala cisi gelince çömeliyor bide dit dit dit diyor :halay: bebeğim yaa canm o benim....
benim tek korkum cocugumun psikolojisini bozarsam diye. sonucta ilerideki yaşamini da etkileyecek. insallah kolaylikla alışırlar
2,5 yaşında işe geri dönmem gerekiyor artık alişsın istiyorum çünkü kayın validm açmaya bilir altını yada dikkat etmez enfeksiyon olabilir diye korkuyorum.

merhaba ben geldim konumu güncellemek icin bu yıl nisanda başladık tuvalet egitimine bugun 4 ay bitti cok şükür alistik gündüz çiş kaka sorunumuz yok yalniz geceleri uyanmak istemiyor bemde mecbur bez bagliyorum bazen sabahlari kuru kalkiyor ama bezende yapmis oluyor bakalim geceyi nasil halledicez?? buarada 3 yasi bitirdik ve cok iyi konuşabiliyor

Back
X