belki söylediklerinde haklısın ama ben de sana tecrübelerime dayanarak başka şeyler anlatayım. devlet hastanelerinde hemirelerin ve ebelerin %55i hastaları azarlamak konusunda çekingen davranmaz çünkü iş kaybetme, şikayet edilme korkuları yoktur, doğum masasına anneyi yatırp sen ıkın biz geliyoruz deyip çay içmeye gidenleri mevcuttur, sancıdan çığlık atan kadına "yaparken bana mı sordun, bağırma" gibi cümleler kurmaktan çekinmezler, "normal doğum sonrası düzgün dikiş atmakla uğraşmayıp görünen yerlere üstün körü dikişler atarak kadının cinsel hayatını, ikinci hamileliğini mahvederler, geleçekte oluşacak rahim sarkmasına zemin hazırlarlar. devlet hastanelerinin ultrasonları genellikle bozuktur, bu yüzden bebeğinizi görebilmek için ya doktorun özeline ya da anlaştığı özel hastaneye gitmek zorunda kalırsınız, buralarda da doğuma 2-3 gün kala "bebek sıkıntıda seni sezeryana alalım" diyerek özel hastanede bıçak parasını alır devletteki doktor ve ebeyle gerekli evraklar hazırlanır ve sezeryana alınırsınız. hem azarlanır, hem kötü muamele görür hem de üzerine para verirsiniz.
aşağısı sakal yukarısı bıyık meselesi gibi sıkıntılı bir durumdur bu.
mesleğiniz hemşirelik midir bilmiyorum ama yukarı yazdıklarımı tıp fak. de staj gören ebelik-hemşirelik öğrencilerinden ve birebir doğumu yaşamış annelerden duyarak naklediyorum, sırf bu yüzden özel hastanede doğum yaptım bir daha doğursam gene özel hastaneye giderim en azından kibar davranır hakaret etmezler, eğer sömürüldüğümü hissedersem başka hastaneye naklimi yaptırırım nasıl olsa kimse işini doğru yapmıyor gibi görünüyor o sektörde.
amacım hiç bir mesleğe hakaret etmek değil ama maalesef çoğumuz iyi çalkışandan çok kötüsüyle karşılaşıyoruz. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.