Mayıs ayında deviasyon +kırık nedeniyle estetik ameliyatı oldum .
Aslında ben de önceden KBB 'de ve düşük ücretle ya da sigorta kapsamında yaptıracaktım ama olmadı . Yılan hikayesine döndü . Ameliyatımı yapacak KBB doktoru , " Senin burnunu rahat nefes alacak şekle getiririz ,burun deliğini açarız ama yamukluk için estetik ameliyatı gerek "dedi ..
Ameliyattan gün alınmışken geri döndüm . Hem ameliyat olacağım hem yamuk kalacak..Bunu kabul edemezdim.
Çok şey istemekle suçlandım , sadece eğri olmayan bir burun istediğim halde . oysa küçük burun , kalkık burun talebi , kemer aldırma vs yoktu ..İlk gittiğim doktordu ve kötü bir başlangıç oldu .
O yıl yaz ayı doktor aramakla geçti ,kuzenim burun ameliyatı olmuştu onun doktoruna ve bir iki tane daha doktora gittim ,sonunda usanıp vazgeçtim.
-------------------------
10 yıl geçti artık ağzım açık uyumaktan ve sürekli yanlış nefes almaktan iyice rahatsız olmaya başladım ..Yeniden burnumu yaptırma kararı aldım .İlk olarak yine KBB doktoruna gittim ve yine beni estetiğe pasladı .Gönderdiği doktora gittim .Muayene oldum anlaştık .
Haha bu sefer olacak dedim..

O doktor da olmadı ,çünkü tomografi çektirip gün alacakken tayini çıktı .
Aksilik sarmalına yeniden dolanmamak için artık doğruca estetik bölümüne gittim
Doktorumu bu forumdan buldum .
Deviasyon ameliyatları zor burun ameliyatlarıdır .Benim üçlü zordu .Büyük kemer , düşük burun ucu gibi dıştan görünen bir sorun yoktu hatta hafif eğri olması dışında gayet normal görünüyordu , ama hiç işe yaramayan tümüyle fonksiyonsuz bir burundu. Yüzümde duruyordu ama kullanamıyordum.
Büyük ihtimalle burnumun ayrıca kırık olması, kalın deri gibi nedenlerle beni ameliyat etmek istemediler ama açıkça yüzüme "Senin burnun zor " da demediler .Ben deviasyon olduğu halde sigorta kapsamında yapmamak için estetikçiye gönderiyorlarlar diye düşünüp estetiğe soğuk baktım Onlar estetiğe gönderdikçe ben ısrarla KBB ciye gittim Kısacası boşuna oyaladılar .
Bu uzun hikayeyi niye anlattım. ? KBB doktoruna gidersen deviasyon kulak burun boğaz sorununa dahil olduğu halde yapmak istemebiliyorlar . Belki deviasyon nedenini çok suistimal eden olmuştur ya da böyle bir burnu düzeltmek zahmetli olduğu için uğraşmıyorlar. Bilemiyorum.
Ama forumda sorunsuz bir biçimde KBB doktoruna gidip deviasyon + estetik yaptıran da var ..Biraz da şans