Devlet Hastanelerindeki doktorların hastaları özel muayenehanelerine yönlendirmeleri

minnaku

life is one day, it is also this day.
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
1.432
434
323
Merhaba,
Canım çok sıkkın ve sizin fikirlerinize ihtiyacım var
konuyu hemen özetleyerek anlatıyorum
hamilelikte oluşan varislerim vardı ve sonrasında doktorun verdiği doğum kontrol hapları ile inanılmaz bir şekilde çoğalmıştı
en son yolda yürürken sağ bacağımı adım attıramayınca durumumun çok kötü olduğunu anladım ve araştırmalara başladım
bu durumdan sağlığım bozulmadan nasıl kurtulabilirdim
önce özel doktorların muayenehanelerine gidip görüştüm
amma velakin o kadar yüksek meblağlardan bahsediyorlardıki vazgeçtim
uzun uğraşlardan sonra bir devlet hastanesinde ameliyat olmaya karar verdim
ama bu seferde profosör ameliyata ben girersem 2000 tl asistanlarım girerse ücretsiz demesinmi
bizde kredi ödüyoruz, madem öyle asistanlar yapsın ameliyatı dedim
güya devlette ameliyat yaptırıyoruz
neyse ameliyat günü geldi çattı
ameliyatnaheye girdim
birde ne göreyim ameliyatıma para isteyen profosör girmesinmi
yani para versemde vermesemde zaten o girecekmiş
ameliyattan çıktım yoğun bakımdan sonra odama götürüldüm
muayene için profosör odama geldi
gelecek hafta beni arayın bacağınızı muayene edelim dedi
aradan bir hafta geçince aradım, bana sizi özel muayenehaneme bekliyorum dedi
muayene için 300 tl istiyormuş
e be kardeşim ben bu paraları verecek durumum olsa zaten özele giderdim
ya çok kızgınım
yani şimdi ben bu bacağı ameliyat olduğum devlet hastanesinde muayene ettiremeyecekmiyim
benim maaşımdan o kadar sağlık sigortası için para kesiyorlar
daha öncede birçok kez başıma bu durum gelmişti
5 dk lık muayene için 300 tl revamı yaa ?

tabıkıde gideceksın ve kontrol edecekler. ama buyuk ıhtımal asıstan drlar bakacak. nıye ozele gıdesinki. ayrıca o doktoru yerınde olsam şikayet ederdim.

şikayet et, sabimi ara ya da direk bulunduğun ildeki il sağlık müdürlüğüne dilekçe ver, ya özelde çalışsın ya devlette buna soygunculuk denir

Gecen gün dr larla ilgili bir konu acilmisti. Dertlerimiz depresip de buraya yazinca dr ve dr adaylari üyeler tarafindan azar üstüne azar isitmistik. Dayagi yer oturursun, dilin mi kopar falan filan... Iste bunu demek istiyorum. Karsimiza 2 iyi dr cikarsa 8 tane de bunun gibi cikiyor. Birkac sene önce annemin regli kanamalari cok siddetli olmaya baslamisti. Kadini zar zor kavga ede ede dr a gitmeye ikna etmistim. Neyse girdik odaya bir kadin dr var. Eski kadinlar nedense bu catal dedikleri muayene masasindan korkuyorlar. Hatta o kadar ki annem muayene olacagima dogum yapmayi secerim diyordu. Neyse annem zor bela uzandi, dr demez mi hadi hadi bisey olmaz acman lazim. 4 cocuk dogurmussun bana mi naz yapiyorsun? Halam da bizle gelmisti annem korkuyor diye. Dr hanim genc kiz var hem hastamiz biraz korkuyor diye ikaz etti. Cevap su: ay birsey olmaz onlar sizden iyi biliyorlar, neler geliyor bu masaya bilseniz.

Neyse bakar bakmaz ay söyle kötü böyle kötü diye diye vajen ultrason yapti. Kitle var hemen almamiz lazim deyip korkudan bayiltacakti kadini. Ben de tabi panik oldum. Muayene sonrasi kartvizitini verip demez mi yarin muayenehaneme gelin de gün belirleyelim. Burada aylar sonra gelir sira ne olur ne olmaz. O an jeton düstü bizde tabi. Halamla gözgöze geldik, hemsireye dedim ki dr hanimin söyledigini bize yazili olarak verir misiniz, yani burada cok sira olur siz özel muayenehaneme gelin dedigini. Bu sefer cark etti,siz bilirsiniz saglik bu magdur olmayin diye söyledim falan...

Annemin ultrason sonucunu alip hemen özel hastaneye götürdük. Oradaki dr bize demez mi korkulacak birsey yok myomunuz var. 4 yetiskin cocugunuz var yasiniz da 55. Menopoza girdiginiz an bu myom kendiliginden kücülüp yok olacak. Bir kac ay takip edelim bu arada size kan kaybiniz icin gerekli takviyeleri yazayim. Bir kac ay sonra kendiliginizden menopoza girmezseniz de tedaviyle müdahele ederiz. Bu dr a kac kere Allah sizden razi olsun dedigimi hatirlamiyorum. Kafamizda senaryo üstüne senaryo kurmustuk. Simdi ikisi de dr. Ama hangisi insan?

adet kanamaları nedeniyle annem de gitmişti, kan testi yapılmış değerleri düşük çıkmış, doktor azarlamış bi güzel sen et yemiyomusun diye, annemde yiyorum demiş, çarpıntın var mı, yok, arada başın dönüyo mu, hayır, doktorun cevap şu: o zaman başka bi hastalığın var iyi görünmüyo, annemde demiş nereye gideyim o zaman başka doktora yönlendirin, ben yemeğe gidiyorum demiş çıkmış, annem eve bi geldi yüz bembeyaz zaten şeker hastası, bende bi hastalık var doktor söylemedi ölücem kesin, anne saçmalama dedim, doktorun saydığı belirtiler bende var asıl ben öldümmü, o sinirle gittim hastaneye attım önüne il sağlık müdürlüğü personel kartımı, anneme randevu vereceksiniz ve adam gibi muayene edeceksiniz dedim, netice myom olduğu anlaşıldı, tehlikeli bişey değil myom bazı aylar fazla kanama yaparmış

Kesinlikle şikayet et!
300 tl muayenemi olur ya!
Hem devletten elini çekmeyecek hemde bu şekilde kandırarak para kazanacak
Ya özel ya devlet ikisi birden olmaz!

devletteki doktorlar özel açamıyolar diye biliyordum..yani yasaklandı o..sadece devlet hastanesi ile ilgilenmek zorunda özel muayenahaneleri yasakalnmıştı ..doktorlrında bakanlık tarafından gözlem yapılamsı lazım artık cıvıttılar ..özellerden bile yararlanabilnirken cüzzi miktarla ..misal bi kan testine 20 30 vermek varken kalkıp 70 100 alabilen hastaneler var yaa..ki devlettende ödenek alıolr ..ben devleti tercih ederimde doğum için epidural normal düşünyrm devlet yapsa seve seve giderm of off:S paranın gözü kör olsun.su gibi gidiyo..

devletteki doktorlar özel açamıyolar diye biliyordum..yani yasaklandı o..sadece devlet hastanesi ile ilgilenmek zorunda özel muayenahaneleri yasakalnmıştı ..doktorlrında bakanlık tarafından gözlem yapılamsı lazım artık cıvıttılar ..özellerden bile yararlanabilnirken cüzzi miktarla ..misal bi kan testine 20 30 vermek varken kalkıp 70 100 alabilen hastaneler var yaa..ki devlettende ödenek alıolr ..ben devleti tercih ederimde doğum için epidural normal düşünyrm devlet yapsa seve seve giderm of off:S paranın gözü kör olsun.su gibi gidiyo..

Danistay iptal etti artik ozel muayenehanede de calisabiliyorlar. :47:

O Profesorü Alo 184 'e bildirin ..
Açık ve net bir şekilde para istemekten hakkında soruşturma başlayacaktır..
Devlet hastanesinde eğer eğitim ve araştırma ise zaten asistanlar ilgilenecektir sizinle, gönül rahatlığıyla muaynenizi olabilirsiniz.

devletteki doktorlar böyle özeline yönlendiriyor
ama insanada bir seçim şansı sunmali mesela ben
2-3yıl önce cildiyeye ben aldırmaya gittiğimde doktor
dikiş izi kalırmı soruma kalabilir deyip özelinden bahsettiğinde
ben orayı tercih etmiştim ama bu doktorun yaptığı affedilemez
kesinlikle özeline gitmeyin online randevu sisteminden
ayni doktora randevu alın ve gidin bakmak zorunda
kalacaktır bakmıyorsa hemen şikayette bulunun

Merhaba,
Canım çok sıkkın ve sizin fikirlerinize ihtiyacım var
konuyu hemen özetleyerek anlatıyorum
hamilelikte oluşan varislerim vardı ve sonrasında doktorun verdiği doğum kontrol hapları ile inanılmaz bir şekilde çoğalmıştı
en son yolda yürürken sağ bacağımı adım attıramayınca durumumun çok kötü olduğunu anladım ve araştırmalara başladım
bu durumdan sağlığım bozulmadan nasıl kurtulabilirdim
önce özel doktorların muayenehanelerine gidip görüştüm
amma velakin o kadar yüksek meblağlardan bahsediyorlardıki vazgeçtim
uzun uğraşlardan sonra bir devlet hastanesinde ameliyat olmaya karar verdim
ama bu seferde profosör ameliyata ben girersem 2000 tl asistanlarım girerse ücretsiz demesinmi
bizde kredi ödüyoruz, madem öyle asistanlar yapsın ameliyatı dedim
güya devlette ameliyat yaptırıyoruz
neyse ameliyat günü geldi çattı
ameliyatnaheye girdim
birde ne göreyim ameliyatıma para isteyen profosör girmesinmi
yani para versemde vermesemde zaten o girecekmiş
ameliyattan çıktım yoğun bakımdan sonra odama götürüldüm
muayene için profosör odama geldi
gelecek hafta beni arayın bacağınızı muayene edelim dedi
aradan bir hafta geçince aradım, bana sizi özel muayenehaneme bekliyorum dedi
muayene için 300 tl istiyormuş
e be kardeşim ben bu paraları verecek durumum olsa zaten özele giderdim
ya çok kızgınım
yani şimdi ben bu bacağı ameliyat olduğum devlet hastanesinde muayene ettiremeyecekmiyim
benim maaşımdan o kadar sağlık sigortası için para kesiyorlar
daha öncede birçok kez başıma bu durum gelmişti
5 dk lık muayene için 300 tl revamı yaa ?

Şaka gibi gerçekten devlet hastanesinin hasta haklarına başvurmanızı gerekirse başhekim yardımcısıyla görüşmenizi öneririm.

Buna pek benzemiyor ama diş hastanesinde bir randevu sorunu yaşamıştım ben ve personeller çileden çıkartınca beni başkehim yardımcısıyla konuşmaya gittim sağolsun çok da yardımı dokunmuştu ertesi gün ameliyatımı olup rahata kavuşmuştum.
Hakkınızı aramalısınız.

Ben 2010 yılında devlet hastanesinde ameliyat oldum
Kulağımdan, plastik cerrahiye
Kadın bizden de bişeyler talep etti
Ben baktı vazgeçiyorum
O zaman bana kek dolma filan yap getir dedi
Ne koparsak kar mı diyim artık bilemedim ki
İnsan gibi benden rica etse yaparım tabii, ama yapmazsan ameliyatı unut şeklinde demeseydi...

Ameliyatta para isteyemez kendi muayenehanesinde neyse de..

Son düzenleme:
sağlık git gide özelleşiyor.güya sigortalıyız diye seviniyoruz.ama oğlum bir grip oluyor.tamam devlet hastanesi para almıyor ama eczane 30-40 kitliyor.ne anladım ben bu işten.eskiden sağlık tamamen ücretsiz olurdu.artık tamamlayıcı sigorta çıkmış kızlar devletin karşılamadıklarında o devreye giriyor.özel sigorta tabi.bir şekilde sağlık da paralı yani.bunu değişmesi gerekiyor.çünkü bu can.

sağlık git gide özelleşiyor.güya sigortalıyız diye seviniyoruz.ama oğlum bir grip oluyor.tamam devlet hastanesi para almıyor ama eczane 30-40 kitliyor.ne anladım ben bu işten.eskiden sağlık tamamen ücretsiz olurdu.artık tamamlayıcı sigorta çıkmış kızlar devletin karşılamadıklarında o devreye giriyor.özel sigorta tabi.bir şekilde sağlık da paralı yani.bunu değişmesi gerekiyor.çünkü bu can.

aynen eczanelerde ilaç alıyorsun mecburen muayene parasını da o an vermek zorunda kalıyosun ne anladım ben bu işten ? devlete her muayene başına 5 lira verip bir de üstüne kötü muamele göreceğime gider anlaşmalı özel hastaneye 12 lira veririm hiç değilse muayenemi olurum

Back
X