• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet hastanesi bebeğimin cinsiyetini söylemiyor :(

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Kızlar merhaba ben Ankara zekai Tahir hastanesine gidiyorum. 17+5 günlük hamileyim ama iki seferdir farklı doktorlara sormama (rica etmeme) rağmen "yasak ,soylemiyoruz " diyip soylemiyorlar. E bunca kişi cinsiyetini nerede öğreniyorrrr? Özele de gitmek istemiyorum muayene fiyatları 150-200den aşağı değil :KK43: devlette öğrenen çok kişi duyuyorum, ben neden ogrenemiyorum anlamadim bi türlü .. Ne deyip neyapıp ogrenebilirimmmm onu sormak istedim . sanki birtek bana yasakmis gibi :( çok moralim bozukkk :( konu yanlış yerde ise tasinirsa sevinirim bilmeden actiysam

Ben de yasak olduğuna dair birşey duymadım açıkçası.
Saçmalamış gittiğiniz doktorlar.
Ben olsam "sağlık bakanlığına sizi şikayet mi etmem gerekiyor" şeklinde bir tepki verirdim.
Çocuğunun cinsiyetini öğrenmekten daha doğal bir hakkı olabilir mi insanın ya?
Ayrıca, hangi devirdeyiz Allah aşkına... :sinirli:

Yanilma payi oldugundan size kiz/erkek seklinde soyleyerek yonlendirme yapmak istememis olabilir.
Yasak mi bilmiyorum ama normalde soylenmiyor.
Ultrasonda erkek olarak soylenen bebegin dogum sonrasinda kiz oldugunun anlasilmasi sonucu doktorun bebegi degistirdigi gibi sorunlar olusuyor, kandirildik bizi yanilttilar diye.

Belli haftadan önce söylemiyor olabilirler mi?
Ben 12 haftalıkken doktoruma sormuştum, o da bişeyler belli gibi ama söylemicem sonra kavga etmeyelim demişti. Erken haftalarda yanlış anlama olduğu durumlarda doktor hasta arasında kavga çıkmasın diye alınmış bir karar olabilir.

Kızlar merhaba ben Ankara zekai Tahir hastanesine gidiyorum. 17+5 günlük hamileyim ama iki seferdir farklı doktorlara sormama (rica etmeme) rağmen "yasak ,soylemiyoruz " diyip soylemiyorlar. E bunca kişi cinsiyetini nerede öğreniyorrrr? Özele de gitmek istemiyorum muayene fiyatları 150-200den aşağı değil :KK43: devlette öğrenen çok kişi duyuyorum, ben neden ogrenemiyorum anlamadim bi türlü .. Ne deyip neyapıp ogrenebilirimmmm onu sormak istedim . sanki birtek bana yasakmis gibi :KK43: çok moralim bozukkk :KK43: konu yanlış yerde ise tasinirsa sevinirim bilmeden actiysam

yasak derken? Allahın işine karışamayız son dakikaya kadar öğrenmeyin kafası mıdır nedir? başka bi devlet hastanesi dene.. cebeci civarında oturuyorsan zibil hastane var yakınlarda; ankara hastanesi, ibn-i sina, Hacettepe gibi gibi..

Yanilma payi oldugundan size kiz/erkek seklinde soyleyerek yonlendirme yapmak istememis olabilir.
Yasak mi bilmiyorum ama normalde soylenmiyor.
Ultrasonda erkek olarak soylenen bebegin dogum sonrasinda kiz oldugunun anlasilmasi sonucu doktorun bebegi degistirdigi gibi sorunlar olusuyor, kandirildik bizi yanilttilar diye.

haklısın özel hastaneler bile erken haftalarda söylemiyor ama 17+5 dediğin 18. hafta artık bildiğin bebek kıvamında. girmez ayrı mevzu ama artık ayan beyan görünür cinsiyet.
ben özele gidiyordum mesela 16. haftaya kadar söylemedi ama kesinleştirmek için. artık söylemeliler bence.. nasıl hazırlık yapacağız sonuçta?
bi de tıp gelişmiş bebekler karışsa dna testleri bilmem ne çıkar ortaya bu neyin kafası devlet hastanesininki?? ilginç.

Devlet hastanesinde muayene olmak zorunda mısın?
Ya ne bileyim uygun özeller var. Muayenesi 15 20 TL olan tıp merkezleri falan var onlara git istersen cinsiyeti öğrenmek için.
Doğumu da devlette mi düşünüyorsun?
İnternetten baktım sadece ve çok pahalıydı ya :(, uygun olsa öyle cinsiyeti öğrenmek için giderdim vallahi :( ilk bebeğim bide

Evet devlet hastaneleri söylemiyor. Sebebide arkadaşın söylediği gibi yanılma olursa doğumda çocuğu karıştırdılar gibi dorunlarla karşılaşmamak. Tıp merkezleri falan gayet ucuz. 20-30 tl verip bir kerelik öğrenmek için gidebilirsiniz.

Size yine soylememis bana aman ne meraklisin napicaksin demişti doktor..
Sonra dışarıda erkek değil diye aldirmaya kalkan eşler vs gibi sorunlar olmasın diye dedi bir sağlık çalışanı.. bilemiyorum..

Yasak olayını bilemicem ama ilk oğlumda 20 haftalıkken kesin cinsiyet söyledi, öncesinde erkek gibi demişti ama kesin demiyorum demişti. Bence bir muayene daha bekleyebilirsiniz.

Ben de yasak olduğuna dair birşey duymadım açıkçası.
Saçmalamış gittiğiniz doktorlar.
Ben olsam "sağlık bakanlığına sizi şikayet mi etmem gerekiyor" şeklinde bir tepki verirdim.
Çocuğunun cinsiyetini öğrenmekten daha doğal bir hakkı olabilir mi insanın ya?
Ayrıca, hangi devirdeyiz Allah aşkına... :sinirli:
Aynen öyle.... Birde halen toplumda erkek çocuk isteğiyle , eğer kız cocuksa kadınlara hamileyken kötü davranıyorlar diye korumak amacli söylemeleri yasakmış ...

Ya senin doktor gorememis kilif uydurmaya calisiyo ayni hastanede baska doktora gitsene

haklısın özel hastaneler bile erken haftalarda söylemiyor ama 17+5 dediğin 18. hafta artık bildiğin bebek kıvamında. girmez ayrı mevzu ama artık ayan beyan görünür cinsiyet.
ben özele gidiyordum mesela 16. haftaya kadar söylemedi ama kesinleştirmek için. artık söylemeliler bence.. nasıl hazırlık yapacağız sonuçta?
bi de tıp gelişmiş bebekler karışsa dna testleri bilmem ne çıkar ortaya bu neyin kafası devlet hastanesininki?? ilginç.
Bildigim kadariyla doktorlar cinsiyeti soylemek zorunda degil, gittigi hekimi degistirsin ya da hastanenin kendi politikasidir o sebeple soylemiyorlardir. Bambaska bir hastaneye gitsin.

Kızlar merhaba ben Ankara zekai Tahir hastanesine gidiyorum. 17+5 günlük hamileyim ama iki seferdir farklı doktorlara sormama (rica etmeme) rağmen "yasak ,soylemiyoruz " diyip soylemiyorlar. E bunca kişi cinsiyetini nerede öğreniyorrrr? Özele de gitmek istemiyorum muayene fiyatları 150-200den aşağı değil :KK43: devlette öğrenen çok kişi duyuyorum, ben neden ogrenemiyorum anlamadim bi türlü .. Ne deyip neyapıp ogrenebilirimmmm onu sormak istedim . sanki birtek bana yasakmis gibi :KK43: çok moralim bozukkk :KK43: konu yanlış yerde ise tasinirsa sevinirim bilmeden actiysam

Kız bebek olunca aldırmaya çalışanlar ya da bebeği düşürmeye çalışanlar oluyor maalesef. Ben o yüzden söylenmiyor diye duymuşum. Ayrıca ben de özele gidiyorum, muayene ücretim 50 tl. sen muhtemelen çok lüks hastanelere bakıyorsun.

Size yine soylememis bana aman ne meraklisin napicaksin demişti doktor..
Sonra dışarıda erkek değil diye aldirmaya kalkan eşler vs gibi sorunlar olmasın diye dedi bir sağlık çalışanı.. bilemiyorum..
Evet bende aynen öyle duydum

Yasak olayını bilemicem ama ilk oğlumda 20 haftalıkken kesin cinsiyet söyledi, öncesinde erkek gibi demişti ama kesin demiyorum demişti. Bence bir muayene daha bekleyebilirsiniz.

Biz de 17. Haftadayken 5 hastane gezip netleştirememistik. Kız gibi demişlerdi ama kimse aha bu kesin kız demedi.
Taa 23. Haftada detaylıda netleşti. Hatta doktora "kızımın pipisi yok di mi?" demiştim o da allahtan yok demişti :D

ya malesef çok cahil insanlarımız var. bebk kız diye aldıranlar, dayak yiyenler, evden kovulanlar falan filan :( o yüzden bazı devlet hastaneleri o vebale girmemk için böyle kararlar alıyormuş. daha önce duymuştum ben de. hatta benim doktorum özel olmasına rağmen pek söyleme taraftarı değildi . zira ben de g.doğudayım. illa ki denk geliyordu böyle gereksiz insanlara.

Back
X