• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devlet hastanesi cocuk psikatrisi önerisi

melekdurmus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2025
7
0
1
37
Öncelikle herkese merhabalar siteye yeni üye oldum benim 3 yaşında bir kızım var kızım maalesef ki hiçbir şekilde kelime yok. Kendisi bebek dilinde konuşuyor fakat anlamlı bir cümlesi yok anne baba bile demiyor. Akranlarından çok geri iletişimi akanlarına karşı sıfır sadece kendi kendine oyun oynuyor anne baba ile oynuyor göz teması çok az gel dedigim zaman gelir fakat basit komutlari bile yetine getirmez. Beni hala anladigini dusunmuyorum. Bir suredir dil terapistine gidiyoruz fakat 30 seansi gectigi halde hala bir kelimesi yok. Evet bazi gelismeleri var ornegin oyun oynarken suresi uzadi . Yada ufak tefek yonergelere uyma basladi. Mesela babasi eve gelince kapiyi ac dedigimde gider kendisi acar. Baska bir odadaysa ismiyle çağırdım zaman gelir. İsmine bakiyor. Ama yinede cok eksik yanlari var. Cocugumu psikatriye goturmek istiyorum fakat devlet hastanesi de uygun ve faydali olabilecek bir doktor bulamadim. Aranizda benim gibi olup devlet hastanesi cocuk psikatrisi doktoru tavsiye edebilecek arkadaşlar varmi acaba. Bu arada istanbul Avrupa yakasinda oturuyorum. Tsk ederim şimdiden

Öncelikle herkese merhabalar siteye yeni üye oldum benim 3 yaşında bir kızım var kızım maalesef ki hiçbir şekilde kelime yok. Kendisi bebek dilinde konuşuyor fakat anlamlı bir cümlesi yok anne baba bile demiyor. Akranlarından çok geri iletişimi akanlarına karşı sıfır sadece kendi kendine oyun oynuyor anne baba ile oynuyor göz teması çok az gel dedigim zaman gelir fakat basit komutlari bile yetine getirmez. Beni hala anladigini dusunmuyorum. Bir suredir dil terapistine gidiyoruz fakat 30 seansi gectigi halde hala bir kelimesi yok. Evet bazi gelismeleri var ornegin oyun oynarken suresi uzadi . Yada ufak tefek yonergelere uyma basladi. Mesela babasi eve gelince kapiyi ac dedigimde gider kendisi acar. Baska bir odadaysa ismiyle çağırdım zaman gelir. İsmine bakiyor. Ama yinede cok eksik yanlari var. Cocugumu psikatriye goturmek istiyorum fakat devlet hastanesi de uygun ve faydali olabilecek bir doktor bulamadim. Aranizda benim gibi olup devlet hastanesi cocuk psikatrisi doktoru tavsiye edebilecek arkadaşlar varmi acaba. Bu arada istanbul Avrupa yakasinda oturuyorum. Tsk ederim şimdiden
Merhaba cok merak ettim acaba ekran varmi ? Ekran izliyomu cocugunuz

O dil terapistini bırakın boşuna para yedirmeyin çocukta bir sorun var belli ki göz teması az anne baba bile dememiş 30 seanstır. Çocukta başka sorun olduğunun bal gibi farkındadır ama para gidecek diye söylemiyor.

O dil terapistini bırakın boşuna para yedirmeyin çocukta bir sorun var belli ki göz teması az anne baba bile dememiş 30 seanstır. Çocukta başka sorun olduğunun bal gibi farkındadır ama para gidecek diye söylemiyor.
Ay çok üzüldüm şu yazdıklarınıza.
Bildiğim bir konu değil de meraktan okuyordum. Yorumunuzu okuyunca çok üzüldüm.

Böyleleri var malesef ya aile yanlış yönlendirilmiş yada direk başladılar dil terapisine bilemiyorum ama normal değil 30 seans alıp ilerleme olmaması. Göz teması azmış başka şeyler var belli ki o yüzden ilerleme olmuyor. Sadece dil gelişim geriliği olsaydı eğer çoktan ilerleme olması gerekirdi.

Psikiyatriste gitmeden size kim dil terapisine başlayın dedi? Çocuğu önce psikiyatriste götürmeliydiniz. Benim yeğenimin oğlu da öyleydi psikiyatrist hastaneler testler vs atipik otizm çıktı çocukta. 2 yaşında olmadan farketti harekete geçti. 3 yaşında sizi kim neden böyle yönlendirdi anlamadım? Bir tanesine randevu alın gidin. Kim olduğunun şu an önemi yok bence

Evet bende farkindayim cunku dil gelisimi açısından hicbir gelisim yok .. belkide yeterli gelmiyor bu sebepten cok gec kalmadan psikatri ve nöroloji doktoruna gidecegim zaman kaybetmek istemiyorum. O sebebten iyi bi doktor arayisi icerisindeyim suan. Malum ozeller cok pahali gotirecek durumum yok suan devlet doktoru arayisindayim

:( inanin cok zor allahim hic bir anneye yasatmasin cok uzuluyorum cocugumun bu durumuna amq inaniyorumki duzelcek insallah dogru tedaviyle insallah

Psikiyatriste gitmeden size kim dil terapisine başlayın dedi? Çocuğu önce psikiyatriste götürmeliydiniz. Benim yeğenimin oğlu da öyleydi psikiyatrist hastaneler testler vs atipik otizm çıktı çocukta. 2 yaşında olmadan farketti harekete geçti. 3 yaşında sizi kim neden böyle yönlendirdi anlamadım? Bir tanesine randevu alın gidin. Kim olduğunun şu an önemi yok ben

Psikiyatriste gitmeden size kim dil terapisine başlayın dedi? Çocuğu önce psikiyatriste götürmeliydiniz. Benim yeğenimin oğlu da öyleydi psikiyatrist hastaneler testler vs atipik otizm çıktı çocukta. 2 yaşında olmadan farketti harekete geçti. 3 yaşında sizi kim neden böyle yönlendirdi anlamadım? Bir tanesine randevu alın gidin. Kim olduğunun şu an önemi yok bence
İlk olarak zaten psikatriye gttim psikatri doktoru daha cocugumla ilgilenmeden beni tatmin edici cevaplar vermedi. Yani binsonuc alamadim o sebebten iyi bir doktor arayisim var suan cunku inanin hepsi ayni degil farklı farkli seyler soyleyen doktor cok. Daha sonra akran okuluna gonderdim ordaki psikatriye gosterdim bana birebir egitim i dil terapistinu onerdi bende dil terapisti ne gidiyorum fakat dedigim gibi 3o seansi gecti ama bundanda bi sonuc alamayacigini farkettim ve suan baska psikatri ve nörolojik muayene icin doktora gidecegim

Böyleleri var malesef ya aile yanlış yönlendirilmiş yada direk başladılar dil terapisine bilemiyorum ama normal değil 30 seans alıp ilerleme olmaması. Göz teması azmış başka şeyler var belli ki o yüzden ilerleme olmuyor. Sadece dil gelişim geriliği olsaydı eğer çoktan ilerleme olması gerekirdi.
Farkli şeyler var bunun farkindayim o sebebten gec olmadan baska doktor arayisindayim

Farkli şeyler var bunun farkindayim o sebebten gec olmadan baska doktor arayisindayim
Benim arkadaşım mazhar Osman ruh sinir hastalıkları hastanesine götürüyordu çocuğunu orda tanı aldı rapor alıp terapilere başladı. Doktor olarak direk tavsiye veren zor çıkar bence ama bu hastane bu konuda iyi bi buraya bakın derim.

Dil terapisti yapan bir arkadaşım var . Kendisi çocukların çoğundan sonuç alamadığını insanların parasını kurum vaatlerle aldığını itiraf etti. Hanfendinin dediği gibi gitmeyin kimseyede onermeyin

Dil terapisti yapan bir arkadaşım var . Kendisi çocukların çoğundan sonuç alamadığını insanların parasını kurum vaatlerle aldığını itiraf etti. Hanfendinin dediği gibi gitmeyin kimseyede onermeyin
Direk kimseye önermeyin demeyelim çocukta hiç bir problem yoksa sadece dil geriliği varsa iyi sonuçlar alınıyor işini layıkıyla yapanlar illaki var. Benim çevremde de var dil terapis alıp sonuç alan çünkü çocukta başka bir sıkıntı yok sadece konuşmada problem var. O yüzden kestirip atmak ihtiyacı olanlar için iyi olmaz.

Back
X