Devlet Hastanesi Detaylı Ultrason Yaşadıklarım

• Konu Sahibi Konu Sahibi hln98
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hln98

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2025
2
0
1
27
Merhaba arkadaşlar
Detaylı ultrasonda yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim. Uzun olacak ama içimi dökmek gibi olsun...
İkili testimi yaptırdım. Sonuçlar için herhangi olumsuz bulgu iletilmedi. Sonuçlara hem devlet hem de özel bir hastanede bakıldı. Akabinde 21. haftada detaylı ultrason için Ümraniye devlete randevu oluşturdum.
tam olarak 45 dk + 10 dk + 20 dk olacak şekilde muayene oldum... Nasıl mı ?
İlk 45 dk karnıma bastıra bastıra canımı çıkarırcasına bakıldı. bakan doktor dahil oda içerisinde 2-3 kişilerdi, o sırada farklı bir hastanın muahbbeti yapılıyordu tabii ki bana hiç bir bilgi verilmedi... Sadece bir kaç değer söyleyip asistana yazdırıyordu. Sonrasında ult. cihazının görüntüsünün çok kötü olduğu için görüntüyü net alamadıklarını bu sebeple bastırdıklarını vs söylediler. En son olarak kalbinde delik mi var yok mu göremediği için farklı biri eline aldı cihazı oda aynı şekilde bastıra bastıra muayene etti. Bu sırada acıdan çocuk içerde sertleşti de sertleşti...
Sonrası bu cihaz çok kötü bir de yan odada bakalım dediler. 10 dk da orada baktılar artık gücüm kalmamıştı.. Doktor baktı baktı istediği noktayı göremediğini bebek pozisyon değiştirdi dedi, sen yarım saat sonra yine gel dedi.. Yarım saat dinlendim ama bu süre de bebek sağ tarafımda toplandı ve semsertti. Daha sonra tekrar odaya girdim. Doktor ; Göremiyorum yaa.. of puf yaparak muayene etti..
Şüphe var diye not düşün gebe 3 gün sonra yine gelsin dedi. Asla ben yokmuşum gibi davranıyorlar :) Hocam problem ne dediğimde bebek kalbinde delik şüphesi var genetik bozukluk olabilir sen 3 gün sonra eşinle gel belki amniyosentez yaparız dedi. o kadar rahat bir tavırla söyledi ki ben nasıl çıktığımız ne yaptığımı hatırlamıyorum.. akabinde hemen aynı gün akşam özel bir klinikte muayene oldum 20 dk yakın doktor inceledi ve gayet sağlıklı bir bebek olduğu iletti. Belki sadece bu devlette bu hocaya kalsam yine göremeyecek yine canım acıyacak ve belki de apar topar amniyosentez olacaktım.
Allah hepimizi iyi doktorlarla karşılatırsın..

Ya kimse kusura bakmasın ama devlet hastanesi gerçekten perişanlık.. doktorlar hemşireler denetlenmediği için o kadar rahat at koşturuyorlar hastanede, hastanın yüzüne bakan yok cihazlara gelecek olursak milattan önce kalmışlar. İnsanların özel hastane dışında seçeneği kalmıyor. Bebeğinizin iyi olmasına çok sevindim en iyisini yapmışsınız akşamına özel kliniğe giderek kendi kedinizi strese sokardınız o 3 gün boyunca

Kesinlikle doktorundan makinesine kadar yaptığınız her yorumda haklısınız :)) ben tecrübe ettim başımdan geçenleri ilettim bundan sonra ki süreç diğer gebe arkadaşlarıma bilgi içindir

Şaka gibi resmen hayretle okudum ve içimden çok sövdüm
Neyse ki bebeğiniz sağlıklı
Muayenelerde ayrı ilgisizlik, doğumlarda kadınları aşırı zorlama bilmiyorum Allah oraya düşürmesin ..

Devlette Vajinal muayene yapmıştı banada doktor o kadar sert yaptıki birde bizim muayenemiz hafif kanama yapar dedi. Bu nasıl bir cvp… özelde ı kadar yumuşak yapıyorlar ki rahime baskı olmasın zedelenmesin diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…